Board index Arhiva Fudbal

FK Partizan 2010/2011

Re: FK Partizan 2010/2011

Postby CRNO_BELI » 30 May 2011, 00:41

Evo i ja malo da prokomentarisem fudbalske aktuelnosti vezane za nas voljeni klub. Kao prvo hocu da kazem da nisam bio u mogucnosti da gledam danasnju utakmicu :facepalm: . Uspio sam vidjeti golove sa tekme, ali to i nije dovoljno da dajem neki sud o danasnjoj predstavi. Ali mislim da i nisam mnogo toga propustio, osim debitantskog nastupa malog Markovica, sto mi se :sad2: . Vidim da su pozitivni komentari povodom toga i drago mi je zbog toga, a vjerujem da ce i malom ovaj nastup mnogo znaciti za ubuduce. Nadam se da ce ta njegova generacija (mislim da je to generacija 1994.-nadam se da ne grijesim!) izbaciti mnogo dobrih igraca za prvi tim, jer to i jest cilj tih mladjih kategorija. Inace, koliko sam cuo, to je najtalentovanija generacija, jos od one 1986. (koja nazalost i nije dala mnogo velikih igraca koliko se ocekivalo i koliko je trebala :dunno: ), a to je potvrdila na ovom turniru sto su osvojili. CESTITKE MOMCIMA!!! :bravo: . Nadam se da ce se ti momci na pravi nacin "skolovati" i da ce upravo oni biti nosioci nase igre za nekoliko godina. Njihov talenat je ocigledan, a sad (uskoro) im predstoji najtezi dio - prelazak u prvi tim. Na Stanoju i njegovim pomocnicima (kao i svima u klubu) je da ih na pravi nacin pripreme za to.

Sto se tice onih momaka koji trenutno igraju i koji nam donose silne radosti zadnjih godina, situacija nije toliko dobra. Kad to kazem mislim na ocekivanja za sledecu sezonu. Problemi nastaju, kao sto su mnogi vec o tome pisali, u igracima koji odlaze ili se ne zna da li ce ici, kao sto su Krle, Lola, Raca, Babovic, Tejgo, Iliev... Mislim da je veliki problem toliko promjena u timu, bez obzira koliko kvalitetna bila "pojacanja(?!)". Zato Djuric treba da odrijesi kesu i da ti novi igraci budu stvarno POJACANJA, a ne "pojacanja(?!)". Mislim da bi bilo vrijeme, jer citao sam komentare kad se zavrsio zimski prelazni rok da se pare dobijaju tek posle finala Lige Sampiona i da Djuric nije mogao tad dovesti neke extra igrace (osim pozajmica). E pa ako je to tacno (iskreno, nisam informisan oko toga), onda nek' sad ulozi te pare. :mad2:

Ono sto nama treba u igri su, definitivno, brzi i tehnicki dobri igraci (a kome ne treba, jel? :sarcastic: ) i to u sredini terena i napadu. Naravno, i jedan iskusan stoper umjesto Krleta, jer mi smo i postizali rezultate u Evropi kad smo imali extra stopera (West, Mirkovic, Krle). Time bi ta odbrana bila kompletirana (moje skromno misljenje :bleh: ), jer dosao je taj Volkov, a Miljkan i nije toliko los, koliko svi njega pominjete. Bitnije je dovesti nekog dobrog veznjaka nego trositi pare na beku. Lako je igrati beka, kad imas veznjake. A upravo u tom veznom redu nam je potreban jedan genijalac (brz, okretan i sjajan tehnicar), tipa Dr Mo, jer Sale i Vukic ne mogu iznijeti taj teret, sto se i vidjelo u drugom dijelu sezone. Takodje, veliko pitanje je napad. Tejgo vjerovatno odlazi (svi to pisete, pa i mnoge novine) sto po meni i nije neki hendikep. Svaka cast tom momku. On je pokazao da je veliki profesionalac (za razliku od nekih), kao i da zna postici gol. Ali njegov najveci problem je sto NEMA tehnike. On jednostavno NE ZNA dodati loptu igracu na dva metra od sebe. O nekom driblingu da i ne pricam. A upravo to je i bio nas najveci problem u drugom dijelu sezone, jer je falio napadac koji zna izmijeniti nekoliko pasova sa veznjacima, koji zna zadrzati loptu u nogama....jednostavno receno koji zna igrati fudbal (primjer, Cleo :blue: ). Zato smatram da za njega ne vrijedi dati tolike pare. Kao sto sam vec rekao, svaka cast Tejgu na golovima, posebno onim protiv komsinice (TO NIKAD NECU ZABORAVITI) i zelim ti sve najbolje u daljoj karijeri. :cheers:

Dakle, kad se sve sabere, potreban nam je jedan stoper, dva veznjaka i jedan (dva) napadaca. Naravno, da ne zaboravim, da se potpisu ugovori sa Babovicem i Smiljanicem. Sve to, ako zelimo nesto da napravimo u Evropi, a sigurno da zelimo, jer ovaj prosli uspjeh nas tjera necem jos vecem.

Eto toliko od mene. Nadam se da nisam bio opsiran, a da cemo se svi zajedno :jumpall: uspjesima Partizana u sledecoj sezoni.

Partizane, kući DEMOLIRAJ, na gostovanju DOMINIRAJ ...
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby MorningGlory » 30 May 2011, 01:31

Ako je neko gledao pregled kola imao je sta da vidi od naseg Babica :angel2:
Djumicu mars iz svetinje
MorningGlory

Postby Napredpartizan » 30 May 2011, 12:55

Izasla nova majica u crno belom butiku,1200 kinti...
ImageImage
Napredpartizan

Re: FK Partizan-transferi-zelje,tracevi,kombinacije

Postby Kantona » 30 May 2011, 13:23

Ako ne budemo znali u naredna 2 dana da li imamo sportskog direktora i trenera, onda i sva prica oko pojacanja pada u vodu. Tek onda cemo dobiti asove od 0 evra i novih 5 pozajmica.
Kantona

Postby Felipao » 30 May 2011, 13:24

Bash to.Koga sad boli k za pojacanja,prvo Krstajica da ustoliche pa cemo lako za dolaske.
Felipao

Postby Sgt MacKenzie » 30 May 2011, 13:26

Nama neprijatelji ne trebaju, dovoljni smo sami sebi!! :banghead: :banghead:

Apsolutno podrzavam Stanoja i Krleta pa se napokon resimo idiota matorih iz uprave...
Sgt MacKenzie

Postby DON » 30 May 2011, 13:34

Umesto da normalno pišemo o pojačanjima, jačanju tima, izgleda da nam predstoji još jedno FK Partizan leto.

Imamo dva puta:

1. Konačno će se u upravi videti ko hoće da ide napred a ko želi da ostavi klub u sadašnjem blatu. Da se ne lažemo u blatu smo, krenuli smo polako da se izvlačimo ali imamo još par koraka da izađemo iz istog. Ako se da podrška ljudima koji su doneli mnogo prošle sezone to će biti jasan znak da uprava želi više!

Pod blato mislim sledeće - dominacija u Srbiji, nemo posmatranje u Evropi. Za ove četiri godine počeli smo da izlazimo iz istog, polako, bilo je trzavica, pokušaja da nas vrate, što ovi van, što oni u klubu. Na algoritmu krivulja varira ali raste, da li će krenuti na dole, videćemo ovih dana.

2. Konačno će na površinu isplivati pravo lice naše uprave i neće moći više da se kriju iza rezultata za koje su oni najmanje zaslužni. Za iste u prethodne četiri godine najveću zaslugu imaju igrači i treneri koji su borbom i svojim znanjem došli do istih. Ako se ne da podrška Stanoju samo jedno mogu da kažem:

Đuro & Co. FUCK OFF

Da me neko ne shvati pogrešno, u ovoj priči ja ne branim Stanoja zbog nekih mojih afiniteta prema njemu, već stajem na stranu nekoga ko je pored svih gluposti uprave uspeo da izbori velike uspehe za naš tim. Da se mladom talentovanom treneru, koji ima mana, da prava šansa , sa pravim igračima, da vidimo da li on može da bude veliki trener ili samo potencijal.

I za kraj da poručim vama, Grobarima koji čitaju ovo: Mislite svojom glavom, nemojte da se palite na glupe izjave i prazne priče u medijima, oni pričaju jer moraju, a to što mediji jure profit jeftinim spekulacijama ne znači da to mi moramo da gutamo.

Dakle, pustite prazne priče, NEKA SE POKAŽU NA DELU ! VELIKI PUŠTAJU DA DELA GOVORE UMESTO NJIH.
DON

Postby Kantona » 30 May 2011, 13:38

Ja se sto odsto slazem s tobom. Rekao sam ranije da je meni Stanoje dosta tanak u nekim stvarima. Nisam misljenje promenio, ali ovo je sad sudar svetova, sudar koncepcija. Nece se odmah neka drasticna razlika desiti cak i ako Krle i Sale ostanu. Zatezace ih sa parama, zajebavace ih za pojacanja, ali je bitno da ti ljudi raskrce onu gomilu govana tamo koji se u sve i svja menjaju. Kada bi ih Bog pogledao da im donese jos neki rezultat u Evropi, to bi bio zamajac za konacan obracun sa govnavom matorom klikom u klubu.
Kantona

Postby DON » 30 May 2011, 13:52

Kantona wrote:Ja se sto odsto slazem s tobom. .

Pa kad te plaćam za to :bleh:

Čekaj jesmo li mi sad Đurini sledbenici ili :tap:

Šalim se malo, drago mi je da si u perthodnih par strana vidi, mada se i ranije videlo, da niko slepo ne brani ljude u klubu, već da svi želimo da klub bude što bolji.

Što se tiče drugog dela posta, slažem se, nije ni suština u njima već u putu kojim idemo!

A nadam se da će sve krenuti u pravom smeru!
DON

Postby Sasa_Beli » 30 May 2011, 13:56

VUČKO_88 wrote:
Kantona wrote:Ja se sto odsto slazem s tobom. .

Pa kad te plaćam za to :bleh:

Čekaj jesmo li mi sad Đurini sledbenici ili :tap:

Šalim se malo, drago mi je da si u perthodnih par strana vidi, mada se i ranije videlo, da niko slepo ne brani ljude u klubu, već da svi želimo da klub bude što bolji.

Što se tiče drugog dela posta, slažem se, nije ni suština u njima već u putu kojim idemo!

A nadam se da će sve krenuti u pravom smeru!

Naravno da smo ovde svi zbog Partizana. Kao sto rece Kantona , sudar svetova , bukvalno. Ili cemo ziveti i dalje u proslom veku ili cemo krenuti u iskorak ka necemu potpuno novom.
Sasa_Beli

Postby Southern Comfort » 30 May 2011, 14:52

Kao i obično, deluje kao da je rađeno preko one stvari...
"FK Partizan je dobrovoljna, nevladina, nepolitična i neprofitna sportska organizacija, osnovana radi organizovanog bavljenja fudbalom."
Southern Comfort

Postby VMJunior » 30 May 2011, 14:54

MorningGlory wrote:Ako je neko gledao pregled kola imao je sta da vidi od naseg Babica :angel2:

Aha..

Napisao sam to na temi o transferima..Golcinu mali dao samo takvu..Steta sto je nema na izvestajima,samo ima prvi gol Borca.
VMJunior

Postby Die Wacht » 30 May 2011, 15:22

mi smo uvek podeljeni,cak i kada nema razloga za to!kada je bila izborna skupstina,ja sam podrzao savu,jer sam mislio da se decko upustio u borbu sa jasnom vizijom sta i kako treba uraditi i,sto je u jednoj takvoj borbi jos vaznije,sa jakim ljudima iza sebe!ispostavilo se da savo nije imao ni jedno ni drugo i zato je sasvim zasluzeno doziveo katastrofu,a mi koji smo verovali u njega,razocarenje!ali hajde da budemo posteni,prema drugima ali i prema sebi!od kada je djuric na 'vlasti' partizan belezi konstantno uspehe!dominiramo u domacem prvenstvu i,pored cestih padova,prilicno suvereno osvajamo sve sto se kod nas moze osvojiti!koliko god on i uprava vodili 'pilicarsku' klubsku politiku,u partizanu igraju bolji igraci nego u timovima nasih rivala i zato apsolutno zasluzeno,a ne uz neciju pomoc,partizan nadogradjuje svoju dominaciju!mislim da tri pobede u cetiri susreta sa najblizim pratiocem i najvecim rivalom govore tome u prilog!zasluge za to nose i djuric i nadj i stanojevic!svi su oni zasluzeno bili predmet kritike kad je trebalo,ali i zasluge moraju biti podeljene na ravne casti!djuric je covek iz sveta biznisa,a mutavi tamo ne prolaze!ako uzmemo u obzir kakvi su uslovi za poslovanje i ulaganje u jednoj banana republici kakva je srbija,siguran sam da moras biti vrlo okoprcan da bi uspeo!

krstajic,nadj,mirkovic,petric,tomic,milosevic,mijat itd. sve su to legende kluba koje su nam bile i u buducnosti mogu da nam budu od velike koristi!neki od njih su probali da se suprotstave odredjenim ljudima iz stare garde i iz tog konflikta su izasli kao gubitnici!drugi nece ni da pokusavaju da se upuste u borbu dok su odredjni ljudi u klubu.da bi mogli ponovo da se pojave na ulaznim vratima humske 1 u svojstvu nekog funkcionera,stara garda mora biti rasciscena!tu pre svega mislim na one koji cine skupstinu partizana i koji biraju djurica,bjekovica i sl. tj. koji se biraju izmedju sebe i tako zatvaraju krug.postoje dva nacina da se to uradi:

1)sacekati da svi pomru
2)lobirati i tako ih pridobiti za drugu opciju

krle i sale ne mogu da oteraju djuru na silu,niti da preporode nas klub preko noci.potrebno je da se mlade snage ujedine i zajednicki da lobiraju,kako u klubu tako i u drzavnim strukturama,i da se spremaju za sledece izbore.ako nemaju dobre odnose sa ruzicem i ostalim likovima iz sveta politike,koji nam pored toga sede u upravi,sanse da preuzmu klub su ravne nuli.djuric i kompanija su dobili svoj mandat,na kraju koga ce njihov rad biti ocenjen.lako se stvari menjaju kada ne ide.dok osvajas trofeje,svaki prigovor se moze pobiti.sada nam je bitno da se zajednickim snagama borimo protiv prirodnog sportskog neprijatelja(od ove sezone vise njih),jer je najbitnije da ovu dominaciju ne ispustimo!
Die Wacht

Postby Grande Alessandro » 30 May 2011, 15:41

Partizan mora da stane uz Stanojevića i Krstajića
Partizan mora da stane uz Stanojevića i Krstajića
Još jedna godina je prošla još jedna titula šampiona države se našla u vitrinama Fudbalskog kluba Partizan. Četvrti put uzastopno kapiten crno-belih je imao tu čast da na kraju sezone visoko podigne pehar najboljeg tima Jelen Superlige Srbije. Pride je stigao i Kup, što je za četiri godine ukupno sedam trofeja. Uspeh kakvim se malo klubova u Evropi može pohvaliti. Ipak, uspeh obavezuje, on podiže i apetite navijačima, koji su gladni radosti i u Evropi. Liga šampiona prošle godine obradovala je armiju fanova „parnog valjka", ali istorija Partizana zahteva od kluba da se ne zadovoljava samo ulogom statiste u eliti, već želi barem korak više.

Trener Aleksandar Stanojević je jednom prilikom izjavio da je Liga šampiona možda stigla prerarno, jer on je imao trogodišnji plan, ali svakako da najtalentovaniji srpski trener neće dozvoliti sebi da se uspava na lovorikama. Šef struke „parnog valjka" sigurno ima viziju kako želi da mu tim izgleda ovoga leta, ali za tako nešto potrebno je da uprava stane iza njega i podrži ga bez previše pametovanja. Uostalom, u Srbiji uprava jednom u 30 godina prosečno odgovara za rezultate, dok treneri često ne sastave ni 30 mečeva. Stanojević mora da dobije odrešene ruke prilikom izbora novih igrača, prilikom „zahvaljivanja" nekima koji su pokazali da ne zaslužuju više da nose dres šampiona, kao i novčanu potporu svojih želja. Ne može šampion države posle odličnog pre svega finansijskog uspeha plasmana u LŠ, da ove godine juri koji će mu evropski klub pozajmiti nekoga (čast Tejgu, ali slučaj Dominika Adije opominje), da se nada slobodnim igračima voljnim da dođu, kao i domaćoj robi, koja je često precenjena, pa tako imamo slučaj da nedavno finansijer jednog kluba istakne cenu za svog igrača, koji je postigao manje od 10 golova u sezoni tri puta veću nego što je Partizan platio Kleversona Gabreijela Kordovu Klea.

Očekivano postavljanje Mladena Krstajića za sportskog direktora takođe bi moglo mnogo da znači ekipi iz Humske. Rođeni Zeničanin je igrao u dva velika Bundesligaša, Verderu i Šalkeu i zna kako funkcioniše tržište, kao i da proceni ko će biti njegov naslednik. U tandemu sa Stanojevićem, Krstajić bi svakako bio odlična spona sportskog dela Partizana, sa onim iz ostalih sektora, koji još uvek moraju dosta da rade ne bi li došli na nivo rezultata koji su igrači u prethodne četiri godine postavili. Dok god se treneru i verovatno sportskom direktoru niko ne bude mešao u posao ovoga leta crno-beli ne moraju da brinu za dobre rezultate.

sportal

Odličan tekst!
Grande Alessandro

Postby DON » 30 May 2011, 16:59

Гоце Христов посетио Партизан и честитао титулу
30 мај, 2011 Почеле су Партизану да стижу честитке за освојену титулу државног првака. Наравно, и неки бивши првотимци клуба из Хумске нису заборавили да искажу дивљење због доминације свог вољеног клуба у Србији.

Image

Један од њих је Гоце Христов, центарфор црно–белих из периода с половине 90–тих година. Посебно је остао у сећању Гробарима, јер је најбоље партије пружао против вечитог ривала коме је често тресао мрежу.

Христов је посетио Хумску у својству координатора Омладинске школе скопског Металурга, екипе која је освојила македонски Куп и заузела друго месту у шампионату наших јужних суседа. Иначе, поред њега, у делегацији су још били Никола Ђошевски, генерални секретар Металурга, и први тренер клуба Жикица Ташевски.

Гоце је пожелео Партизану наставак серије титула првака државе и изразио велико задовољство зато што је дошао у свој клуб. Занимљиво је да први стручњак црно–белих Александар Станојевић није пропустио прилику да поздрави некадашњег нападача београдског клуба.
DON

PreviousNext

Return to Fudbal