Evo i ja malo da prokomentarisem fudbalske aktuelnosti vezane za nas voljeni klub. Kao prvo hocu da kazem da nisam bio u mogucnosti da gledam danasnju utakmicu

. Uspio sam vidjeti golove sa tekme, ali to i nije dovoljno da dajem neki sud o danasnjoj predstavi. Ali mislim da i nisam mnogo toga propustio, osim debitantskog nastupa malog Markovica, sto mi se

. Vidim da su pozitivni komentari povodom toga i drago mi je zbog toga, a vjerujem da ce i malom ovaj nastup mnogo znaciti za ubuduce. Nadam se da ce ta njegova generacija (mislim da je to generacija 1994.-nadam se da ne grijesim!) izbaciti mnogo dobrih igraca za prvi tim, jer to i jest cilj tih mladjih kategorija. Inace, koliko sam cuo, to je najtalentovanija generacija, jos od one 1986. (koja nazalost i nije dala mnogo velikih igraca koliko se ocekivalo i koliko je trebala

), a to je potvrdila na ovom turniru sto su osvojili. CESTITKE MOMCIMA!!!

. Nadam se da ce se ti momci na pravi nacin "skolovati" i da ce upravo oni biti nosioci nase igre za nekoliko godina. Njihov talenat je ocigledan, a sad (uskoro) im predstoji najtezi dio - prelazak u prvi tim. Na Stanoju i njegovim pomocnicima (kao i svima u klubu) je da ih na pravi nacin pripreme za to.
Sto se tice onih momaka koji trenutno igraju i koji nam donose silne radosti zadnjih godina, situacija nije toliko dobra. Kad to kazem mislim na ocekivanja za sledecu sezonu. Problemi nastaju, kao sto su mnogi vec o tome pisali, u igracima koji odlaze ili se ne zna da li ce ici, kao sto su Krle, Lola, Raca, Babovic, Tejgo, Iliev... Mislim da je veliki problem toliko promjena u timu, bez obzira koliko kvalitetna bila "pojacanja(?!)". Zato Djuric treba da odrijesi kesu i da ti novi igraci budu stvarno POJACANJA, a ne "pojacanja(?!)". Mislim da bi bilo vrijeme, jer citao sam komentare kad se zavrsio zimski prelazni rok da se pare dobijaju tek posle finala Lige Sampiona i da Djuric nije mogao tad dovesti neke extra igrace (osim pozajmica). E pa ako je to tacno (iskreno, nisam informisan oko toga), onda nek' sad ulozi te pare.
Ono sto nama treba u igri su, definitivno, brzi i tehnicki dobri igraci (a kome ne treba, jel?

) i to u sredini terena i napadu. Naravno, i jedan iskusan stoper umjesto Krleta, jer mi smo i postizali rezultate u Evropi kad smo imali extra stopera (West, Mirkovic, Krle). Time bi ta odbrana bila kompletirana (moje skromno misljenje

), jer dosao je taj Volkov, a Miljkan i nije toliko los, koliko svi njega pominjete. Bitnije je dovesti nekog dobrog veznjaka nego trositi pare na beku. Lako je igrati beka, kad imas veznjake. A upravo u tom veznom redu nam je potreban jedan genijalac (brz, okretan i sjajan tehnicar), tipa Dr Mo, jer Sale i Vukic ne mogu iznijeti taj teret, sto se i vidjelo u drugom dijelu sezone. Takodje, veliko pitanje je napad. Tejgo vjerovatno odlazi (svi to pisete, pa i mnoge novine) sto po meni i nije neki hendikep. Svaka cast tom momku. On je pokazao da je veliki profesionalac (za razliku od nekih), kao i da zna postici gol. Ali njegov najveci problem je sto NEMA tehnike. On jednostavno NE ZNA dodati loptu igracu na dva metra od sebe. O nekom driblingu da i ne pricam. A upravo to je i bio nas najveci problem u drugom dijelu sezone, jer je falio napadac koji zna izmijeniti nekoliko pasova sa veznjacima, koji zna zadrzati loptu u nogama....jednostavno receno koji zna igrati fudbal (primjer, Cleo

). Zato smatram da za njega ne vrijedi dati tolike pare. Kao sto sam vec rekao, svaka cast Tejgu na golovima, posebno onim protiv komsinice (TO NIKAD NECU ZABORAVITI) i zelim ti sve najbolje u daljoj karijeri.
Dakle, kad se sve sabere, potreban nam je jedan stoper, dva veznjaka i jedan (dva) napadaca. Naravno, da ne zaboravim, da se potpisu ugovori sa Babovicem i Smiljanicem. Sve to, ako zelimo nesto da napravimo u Evropi, a sigurno da zelimo, jer ovaj prosli uspjeh nas tjera necem jos vecem.
Eto toliko od mene. Nadam se da nisam bio opsiran, a da cemo se svi zajedno

uspjesima Partizana u sledecoj sezoni.
Partizane, kući DEMOLIRAJ, na gostovanju DOMINIRAJ ...