Board index Arhiva Tenis

US OPEN 2011

Re: US OPEN 2011

Postby georgina » 13 Sep 2011, 17:39

harper lee wrote:Protiv Feda u polufinalu Novak je osvojio 18 poena vise ...

novak je imao ubedljivo bolju statistiku prvog seta nego fed a ipak je taj set izgubio.
to me je jako zabrinulo tada, a i bilo je za zabrinuti se, jer to govori upravo o mentalnoj prevazi.

ipak, zaniljivo je da se fed raspadne u tim nekim situacijama kada mu se desi ono sto ne ocekuje i ne regenerise se bas munjevitom brzinom, na srecu
georgina

Postby Goca_64 » 13 Sep 2011, 17:40

harper lee wrote: Protiv Feda u polufinalu Novak je osvojio 18 poena vise i dobio u pet setova nakon sto je spasavao zivu glavu u petom setu. Protiv Rafe u finalu Novak je osvojio 24 poena vise od protivnika (dakle, razlika je samo u 6 poena u odnosu na polufinalni mec) i dobio je mec u cetiri seta od kojih su dva bila veoma ubedljiva. Mislim da to govori dosta o tome kakav mindset ima Novak prema Rafi a kakav prema Fedu. Cinjenica je da je u polufinalu mogao da izgubi mec u kojem je imao 18 poena vise (dobro sad, verovatno je bar pola pokupio nakon onog Miracle Forhenda ali i desetak je prilicna razlika) i to dosta govori kako o sposobnosti Feda da konvertuje bitne poene (osim, naravno, najbitnijih :biggrin: ) u svoju korist tako i o stresu i stegnutosti kod Novaka kad igra protiv Federera. Nadam se da ce ovaj nacin na koji je dobio polufinale da dovede do jos veceg opustanja i samopouzdanja kod Novaka i vece nelagode kod Feda u njihovim buducim mecevima ali nisam narocito siguran u to. Izgleda da je Fed mnogo bolje apsorbovao poraze od njega nego sto je to uspelo Nadalu i da ga oni motivisu na sasvim drugaciji nacin nego Rafu.

:okk: savrseno zapazanje.
Dakle, ne preostaje mi nista drugo nego da i dalje (bezuspesno :roll: do sada) bajam da se Fed ne nadje u Noletovoj polovini zreba, iako iz licne estetske vizure, najvise uzivam upravo u tim mechevima... uz duzno postovanje onoga nadljudskoga sto nam pruze Nole i Rafa u onakvim mechevima poput sinocnjeg.
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby NadjaM » 13 Sep 2011, 17:48

Harpere :goodpost:

sa uzivanjem sa citala

a potpuno se slazem sa tvojim zakljuckom glede Feda i Novaka (nisam imala pojma za tu uporednu statistiku meceva,vrlo zanimljivo)
NadjaM

Postby Sasa_Beli » 13 Sep 2011, 17:51

Goca_64 wrote:
harper lee wrote: Protiv Feda u polufinalu Novak je osvojio 18 poena vise i dobio u pet setova nakon sto je spasavao zivu glavu u petom setu. Protiv Rafe u finalu Novak je osvojio 24 poena vise od protivnika (dakle, razlika je samo u 6 poena u odnosu na polufinalni mec) i dobio je mec u cetiri seta od kojih su dva bila veoma ubedljiva. Mislim da to govori dosta o tome kakav mindset ima Novak prema Rafi a kakav prema Fedu. Cinjenica je da je u polufinalu mogao da izgubi mec u kojem je imao 18 poena vise (dobro sad, verovatno je bar pola pokupio nakon onog Miracle Forhenda ali i desetak je prilicna razlika) i to dosta govori kako o sposobnosti Feda da konvertuje bitne poene (osim, naravno, najbitnijih :biggrin: ) u svoju korist tako i o stresu i stegnutosti kod Novaka kad igra protiv Federera. Nadam se da ce ovaj nacin na koji je dobio polufinale da dovede do jos veceg opustanja i samopouzdanja kod Novaka i vece nelagode kod Feda u njihovim buducim mecevima ali nisam narocito siguran u to. Izgleda da je Fed mnogo bolje apsorbovao poraze od njega nego sto je to uspelo Nadalu i da ga oni motivisu na sasvim drugaciji nacin nego Rafu.

:okk: savrseno zapazanje.
Dakle, ne preostaje mi nista drugo nego da i dalje (bezuspesno :roll: do sada) bajam da se Fed ne nadje u Noletovoj polovini zreba, iako iz licne estetske vizure, najvise uzivam upravo u tim mechevima... uz duzno postovanje onoga nadljudskoga sto nam pruze Nole i Rafa u onakvim mechevima poput sinocnjeg.

Jos ce vam Fed dusu lediti :jezik:
Sasa_Beli

Postby Gama » 13 Sep 2011, 18:17

Klaudinho wrote:Jos ce vam Fed dusu lediti :jezik:

To nam ne gine.
darren_cahill
Intriguing top 3, here's one reason: Djokovic prefers Nadal match-up: Nadal prefers Federer match-up: Federer prefers Djokovic match-up:

E ovo su organizatori odavno shvatili, gledacemo mi Feda jos u polufinalima, vidim ja :nisamodavle:
Gama

Postby Gama » 13 Sep 2011, 18:29

Kakav je to mec bio, i sami teniseri se cude. Strava.
Deki, postavi na "nezaboravne poene i klasike" kad nadjes mec.
Amelie Mauresmo commented the match for Eurosport France. She said during 3rd set that she had just received a text message from Nicolas Mahut, who played Rafa at USO second round, which said : " Hey it's weird, I swear I can hear your voice on TV, but I don't know which sport those 2 guys are playing "
Gama

Postby vicharhcp » 13 Sep 2011, 18:55

Ne znam za vas, ali ja jedva cekam naredni mec ova dva tenisera!
Necu da verujem da ne mogu da ponove ono od sinoc skroz dok to ne vidim sopstvenim ocima. Do tada cu da verujem da mogu!
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby harper lee » 13 Sep 2011, 18:57

Klaudinho wrote:Jos ce vam Fed dusu lediti :jezik:

Ja to ne gledam na takav nacin. Volim Feda da gledam kad igra i kad god je bolji neka pobedi, siroko mu polje. Nadam se da ce jos dugo igrati. Sto se tice same igre vec par godina Novak ima meru za Feda i bolji je igrac, samo treba da prestane da ga dozivljava kao igraca broj 1 i igra opusteno. A navijaci k'o navijaci, strahuju od svih i svakoga.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby harper lee » 13 Sep 2011, 19:08

georgina wrote:ipak, zaniljivo je da se fed raspadne u tim nekim situacijama kada mu se desi ono sto ne ocekuje i ne regenerise se bas munjevitom brzinom, na srecu

Pogledaj mu odnos dobijenih i izgubljenih meceva u pet setova u zavrsnicama velikih turnira poslednjih godina. S obzirom na klasu Fed gubi neverovatno veliki broj meceva u pet setova u toj fazi takmicenja. Samo ove godine je izgubio dva od cetiri GS turnira na kojima je ucestvovao u pet setova (Tsonga - Vimbldon, Novak - US Open), a i ranije se secam jos nekoliko (recimo, DelPo na US Openu, Rafa u Vimbldonu). Ima necega u tome da je malo izgubio na kondiciji (sad protiv Novaka je ocigledno tankovao cetvrti set) ali mislim da je malo popustio i u samopouzdanju.
harper lee

Postby Liv » 13 Sep 2011, 19:10

Ja ne bih bas pozurila i rekla da onakav mec/set vise necemo videti. Ono je bila bitka za psihicku prevlast prvenstveno, na duze staze. Ali ni posle Madrida nisam mislila da cemo gledati takvu borbu i opet pa su nas demantovali. Rafa i Novak imaju tu strasnu vezu da guraju sebe iznad zamislivih granica, tako je oduvek i zato su mi uvek isle na nerv price da izmedju njih ne postoji rivalstvo jer nemaju dovoljan broj finala/titula itd. Upravo to rivalstvo, i to sto ni jedan ni drugi ne pristaju na manje od vrha, ce ih i dalje inspirisati i verujem da ce nas iznenaditi opet.
Liv

Postby harper lee » 13 Sep 2011, 19:19

Liv wrote:Ja ne bih bas pozurila i rekla da onakav mec/set vise necemo videti. Ono je bila bitka za psihicku prevlast prvenstveno, na duze staze. Ali ni posle Madrida nisam mislila da cemo gledati takvu borbu i opet pa su nas demantovali. Rafa i Novak imaju tu strasnu vezu da guraju sebe iznad zamislivih granica, tako je oduvek i zato su mi uvek isle na nerv price da izmedju njih ne postoji rivalstvo jer nemaju dovoljan broj finala/titula itd. Upravo to rivalstvo, i to sto ni jedan ni drugi ne pristaju na manje od vrha, ce ih i dalje inspirisati i verujem da ce nas iznenaditi opet.

Verovatno cemo videti sto se kvaliteta tice ali sto se tice intenziteta mislim da necemo. Ili su bar relativno male sanse. Ono sto je Rafa uradio i sebi i Novaku u trecem setu je jednostavno bilo suicidalno. U cetvrtom setu su se obojica jedva vukli po terenu, samo sto je vise trpela Rafina igra koja se inace zasniva na trcanju i fantasticnoj defanzivi pa je izgledalo kao walk in a park za Novaka koji se naudarao inside-out forhenada za citav zivot jer Rafa nije mogao ni da im opepeli. Na kojem god GS turniru da Rafa uradi isto u jednom setu u sledecem ga je ugasio. Mozda u nekom petom setu nekog meca, mada i u to sumnjam jer posle cetiri seta sa takvim intenzitetom odigrati peti, posle mogu samo ambulantna kola da pozovu da dodju i pokupe obojicu. :biggrin:
harper lee

Postby Sasa_Beli » 13 Sep 2011, 19:24

Stvar je vrlo prosta. Polako krstenica radi svoje i to je jasno.
Sasa_Beli

Postby harper lee » 13 Sep 2011, 19:31

Goca_64 wrote:Dakle, ne preostaje mi nista drugo nego da i dalje (bezuspesno :roll: do sada) bajam da se Fed ne nadje u Noletovoj polovini zreba, iako iz licne estetske vizure, najvise uzivam upravo u tim mechevima... uz duzno postovanje onoga nadljudskoga sto nam pruze Nole i Rafa u onakvim mechevima poput sinocnjeg.

Pa, Rafa nam svejedno ne gine. Njega Fed moze da pobedi jedino jos u bilijaru i preskakanju lastisha tako da ta njihova eventualna polufinala mozemo unapred da otpisemo kao kompetitivna. Ja ne volim Feda u polufinalu jer ga moja keva mrzi i tesko joj padaju mecevi s njim, a stara je zena i brinem se za njeno zdravlje. Sto se drugih stvari tice tu ne brinem toliko.
harper lee

Postby Dejan » 13 Sep 2011, 19:35

Ukoliko organizatori žele kompetitivna finala onda im je najpametnije da se "pobrinu" da Fed-i Rafa igraju polufinala, time dobijaju takmičarsko finale i toliko željeni Fedal meč, jeste da bi bilo SF ali to im je što im je :nargile:
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Delester » 13 Sep 2011, 20:35

bas tako
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

PreviousNext

Return to Tenis