by Goca_64 » 13 Sep 2011, 17:40
harper lee wrote: Protiv Feda u polufinalu Novak je osvojio 18 poena vise i dobio u pet setova nakon sto je spasavao zivu glavu u petom setu. Protiv Rafe u finalu Novak je osvojio 24 poena vise od protivnika (dakle, razlika je samo u 6 poena u odnosu na polufinalni mec) i dobio je mec u cetiri seta od kojih su dva bila veoma ubedljiva. Mislim da to govori dosta o tome kakav mindset ima Novak prema Rafi a kakav prema Fedu. Cinjenica je da je u polufinalu mogao da izgubi mec u kojem je imao 18 poena vise (dobro sad, verovatno je bar pola pokupio nakon onog Miracle Forhenda ali i desetak je prilicna razlika) i to dosta govori kako o sposobnosti Feda da konvertuje bitne poene (osim, naravno, najbitnijih

) u svoju korist tako i o stresu i stegnutosti kod Novaka kad igra protiv Federera. Nadam se da ce ovaj nacin na koji je dobio polufinale da dovede do jos veceg opustanja i samopouzdanja kod Novaka i vece nelagode kod Feda u njihovim buducim mecevima ali nisam narocito siguran u to. Izgleda da je Fed mnogo bolje apsorbovao poraze od njega nego sto je to uspelo Nadalu i da ga oni motivisu na sasvim drugaciji nacin nego Rafu.

savrseno zapazanje.
Dakle, ne preostaje mi nista drugo nego da i dalje (bezuspesno

do sada) bajam da se Fed ne nadje u Noletovoj polovini zreba, iako iz licne estetske vizure, najvise uzivam upravo u tim mechevima... uz duzno postovanje onoga nadljudskoga sto nam pruze Nole i Rafa u onakvim mechevima poput sinocnjeg.
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović