Veliki
Stanislas Vavrinka !
Neću reći da sam vjerovao, kad nisam, ali ću reći da mi je drago kao da je Rodžer osvojio. Apsolutno zasluženo, i iznad svega dominantno. Ako meč nakon "povrede" nije bio relevantan u ocjeni igre, onda je ono prije bila teniska simfonija, i nefer je i nesportski ponašati se kako se Nadal ponašao, ili kako se Marej ponašao u 1/4 finalu. Ništa viteško nema u tome da se prenemaganjem i grimasama šalje poruka protivniku "eto dobijaš me samo zato što sam povrijeđen", a 2 seta ga je Sten izuvao iz patika. Ako igraš - igraj, ako ne možeš - predaj, nije sramota, ali mani se predstave.
Vavrinka je osvojio turnir izbačivši 2 prva nosioca, igrao je fantastičan tenis, servirao sjajno, bekend udarao maestralno i po meni je pravo osvježenje na teniskoj sceni, premda je on tu već dugo. Podići ovako nivo igre u 28. godini je za svaki respekt i samo pokoazatelj, da neki sportisti jednostavno kasnije sazrijevaju. Demantovao je i harpera s kojim sam imao debatu tokom prošle Australije i Vavrinkinih mogućnosti

Samprasu treba da bude drago zbog ishoda, stvarno kad se sjetim njegovih igara, pa sad da ovaj treba da ga sustigne po broju GS titula, a realno nije mu dostojan ni patike čistiti. Tako da čestitke i Pistol Pitu

Svim Novosađanima koji su kukali zbog Đokovića, evo valjane satisfakcije. Ipak će imati priliku da vide GS šampiona, nadam se da će tribine SPENSA biti pune.