Board index Arhiva Tenis

VIMBLDON 2011

Re: VIMBLDON 2011

Postby Sony » 04 Jul 2011, 16:28

Mozda zvuci prepotentno, ali ako ovaj momak bude ziv i zdrav, nista za njega nije nemoguce...nista.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby alcesta » 04 Jul 2011, 16:29

Milutinov Tata wrote:
alcesta wrote:Pa već imamo završni Masters. Kako ste samo alavi :laugh:

:nene: ja govorim o istoj sezoni.

Pa zato i kažem da ste alavi :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Sony » 04 Jul 2011, 16:34

''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Gama » 04 Jul 2011, 18:08

Britanci nasli drugu zrtvu
The good feelings and anticipatory buzz can’t last forever. It turns out that there was one more Brit loser to kick around yesterday at Wimbledon. That would be junior Liam Broady, who blew a set and a break lead in the boys' final. Or, as the Telegraph says:

“TEENAGER WILTS IN THE SPOTLIGHT: Broady demonstrates same mental fragility as Murray by failing to build on early lead”

Roasting the new guy . . .

The paper doesn’t forget about poor Liam Broady, junior loser. It describes his final-round loss this way:

BROADY MELTDOWN HANDS IT TO SAVILLE

Never mind that Broady’s runner-up showing was a surprisingly good result, and a positive for British tennis overall.

Tignor saoseca sa Marejem. Jadnicko
The Mail, maybe just out of habit, gets a few last Murray licks in:

MURRAY DIDN’T JUST LOSE ON THE COURT, HE WAS DEFEATED IN HIS HEAD AS WELL

Is there anything this mental midget can do? Murray’s brother, Jamie, tells him that, “it’s time to get married.” John Lloyd has a different, and much scarier, suggestion: Hire Jimmy Connors as his coach.

I’ll spare a moment for Andy Murray: I hope that one day you win this damn thing.
And then, when you don't defend the title, we can start ripping you again.
Gama

Postby M.S. » 04 Jul 2011, 20:11

samo da se prijavim ovde. ne mogu baš pažljivo sve da iščitam. što se mene tiče, M. tata, uvek sam i želela da pretekne Kurijera, ali trebaju mu za to još dva valjda.

nisam alava, i ovo je veliki san. međutim, titulom na Vimbiju je Novak apsolutno otvorio vrata karijernom gren slemu. sve ostalo danas deluje još pre osvojivo za njega. videćemo.

da napomenem, ukoliko postoje nedoumice-ovim nije Vimbi postao za mene najlepši i najveći, dovoljno je pak da mnoga kritička i izgovarajuća usta budu zapušena. nema izgovora, prvi je na svetu, tri slema u šakama, a Rafi ipak nije bilo ništa kvrcnulo, barem tako mri pokazao.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Starsica » 04 Jul 2011, 20:25

titulom na Vimbiju je Novak apsolutno otvorio vrata karijernom gren slemu.

Meni to provejava kroz misli ceo dan, ali ne smem da pomenem. Da ne ureknem. Medjutim, ako bude prikazivao igru iz prvog i drugog seta finala.. Nebo je granica.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby M.S. » 04 Jul 2011, 21:01

Ma nema tu nikakve velike filozofije-njemu treba još jedan RG i jedan USO do kraja karijere. I ništa drugo da ne osvoji. Tako da sad to nije alavost, već solidna verovatnoća.
M.S.

Postby Starsica » 04 Jul 2011, 21:09

Pa to hocu da kazem, meni kompletiranje slemova izgledao kao san, ali to je samo iz mog ugla, normalno da ce apetiti da rastu kad ga gledas da crta po terenu :) Meni je i dalje cudo (pod navodnicima cudo) sto je Vimbi osvojio, a do finala u Parizu nije cak ni stizao.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Dejan » 04 Jul 2011, 21:11

M.S. wrote:Ma nema tu nikakve velike filozofije-njemu treba još jedan RG i jedan USO do kraja karijere. I ništa drugo da ne osvoji. Tako da sad to nije alavost, već solidna verovatnoća.

Alavost je ono što ja priželjkujem, a to je Grand Sla, mada i sam znam da je to teško izvodljivo , skoro nemoguće , a karijer slem se podrazumeva :tambura:,pa neće valjda jedan Agassi to da ima, a Nole ne :nargile:
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Dejan » 04 Jul 2011, 21:58

Можда ће некоме бити занимљиво, последњи гем финала уз коментар Џона Мекинроа и Теда Робинсона

...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Milutinov Tata » 06 Jul 2011, 15:11

Poen turnira (bar prema B92):

U centru pažnje je Iranac Mansur Bahrami tokom polufialnog duela dublova u konkurenciji veterana.

Iako su on i Endru Kesl na kraju poraženi od Marka Vudforda i Peta Keša i iako su čak i ovaj poen izgubili, Bahramiju pripada titula ‘heroj dana’.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby M.S. » 07 Jul 2011, 03:06

Elem, vreme je da napišem nešto o poslednjem Vimbldonu.

Sećanje navijača je kratko, pa doseže često tek meč, ili turnir unazad. Ja na početku imah baš lep osećaj za Novaka, a onda me preokrenuše tri faktora: moja poslovična skeptično-melanholična priroda, jaka struja mišljenja da Novak na travi nema šta da traži i, konačno, i sam Novakov djoker-coaster koji do sada tradicionalno nije vozio do trofeja na slemovima.

Ali zar Novak već dosta puta nije dokazao da je tu da sruši svaki mit, svaku predrasudu, svaki head to head preokrene naglavačke i svaku zakonitost? Jer zakonitosti u tenisu, zapravo, nema.

Pa opet, bili smo skeptični. NIje nam pogodovala ni Novakova jadikovka mladog Vertera o varljivim vlatima trave i kako to nije podloga za njega. Šta će tek da radi na onima koje jesu...

Elem, trojica ljudi uplela su se simbolično u ovaj njegov veliki uspeh.

Jedan je kandidat za balkan goat-a, Goran Ivanišević-nekad moj omiljeni teniser čiji je bajkovit Vimbldon pretio da zaseni samom suštinom brenda kakav je ovaj turnir, dva Novakova Melburna koja su, opet, pretila da Novaka "unaprede" u specijalistu za taj slem. NIje se dalo. Goran je prilježno izdržao svu torturu presedanja na mečevima koje njegovi nervi jedva mogu da istrpe, pozvan verovatno zbog desetogodišnjice protekle od vajld kard čuda, ne bi li-na samom koncu-dočekao da Novak podigne ovaj trofej. Do skora nije bio naročito pohvalan, niti dobronameran prema njemu. Šta se može, vajld kard ex Croat Tomik, preko Novaka nije mogao da ispiše novu i još unikatniju bajku. Ona je ovog puta pripala igraču koji ne zna da igra na travi (TM).

Drugi je Džo Vilfred Conga. Onda kad smo mislili da je Novaku suđeno da postane novi ljubimac sveta-roditeljski mu pripisujući šarm, neodoljivost i atraktivnost igre, Džo je zasenio osvajača Melburna 08 sopstvenom harizmom, generisanom snagom i bajkovitom pričom. I otad je bio sve sem ljubimac pro-novak frakcije. Vremenom se pokazalo da je Conga definitivno unikatan i fer sportista sa neodoljivom kombinacijom adrenalina i njegovih pojavnih oblika na terenu. Vremenom se pokazalo takođe, da Conga ima posebnu važnost za Novakovu karijeru uprkos negativnom h2h-Novak je preko njega stigao do prvog slema i broja jedan. Što se tiče publike i njenih simpatija, koga je zaista briga za to? Osobito sada... (nerviraću M. tatu malo, pa reći da očekujem Laureus ove godine :D ).

Treći je, ko drugi, do Rafaela Nadala. Malo njih bi reklo neki dan pre finala, da trofej neće biti grižen. Čast Muratogluu, Genčićki i ostalim vizionarima. Da mi je neko rekao po izgubljenom meču punom frustracije i dvostrukih sočiva da će Novak u sledećoj sezoni imati 5/0 protiv Rafe i to na svim raspoloživim podlogama, pozvala bih nps službu i upozorila da je lice opasno po okolinu. To je jedini način da ga upute na lečenje :so: . Nemam drugi odgovor na sva moguća pitanja, do jednog-da je Novak sazreo igrački kompletno, da je definitivno uzeo Rafi broj telefona i naplatio sa kamatom apsolutno sve što se dešavalo od Kvinsa 08 naovamo. Za njegovu igru, ponašanje na terenu, te završnoj ceremoniji, nemam adekvatne reči hvale.

Da su drugačije okolnosti, rekla bih-majstore, možeš slobodno i u penziju ako ti se ne prašinari i ne kliza više (što očito nije slučaj). Ovako, nadam se da dođu i novi trofeji, jednako se nadajući da ću sledeći moći da proslavim kako dolikuje. Sve u ovom trenutku ukazuje da će ih i biti. Ne bih ulazila u preteranu euforiju, teško je davati procene-i dugoročne i kratkoročne, ali -što reče Nadalov stric za svog pulena u nekoj prošloj epohi-u ovom trenutku i sa Vimbldonom u šakama, dalje je samo nebo granica.
M.S.

Postby NadjaM » 07 Jul 2011, 08:08

:goodpost: MS!
NadjaM

Postby M.S. » 07 Jul 2011, 17:14

Zaboravih da čestitam Kvitovoj na tituli, navijala sam za nju, mada je meč igrala kad mi se dešavala najveća drama života. Strašna igračica, sve najbolje joj nadalje želim.
M.S.

Postby Goca_64 » 08 Jul 2011, 00:25

NadjaM wrote::goodpost: MS!

Potpuno delim Nadjino misljenje.
:bravo:
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Previous

Return to Tenis