Olimp wrote:Šteta ali odlična uvertira pred RG.samo da žrijeb posluži...
Sir Oliver wrote:Da, to je veliko sociolosko pitanje, zasto za nekoga navijamo u nekom trenutku. Ja, recimo, navijam za Partizan i kada igra protiv Mancester Junajteda, koji mi je inace veoma drag klub. Nezavisno od toga sto je Mancester obicno bolji tim...Zasto je to tako? Jebem li ga...mozemo da teoretisemo do u beskonacnost. U mom slucaju, moze da ima veze sa tim sto sam tu igrao fudbal, kao sto sam igrao i tenis u Partizanu, gde je i Novak trenirao... (edit: bez obzira sto je Zvezdas:)
Ali, kada je Novak u pitanju, moje navijanje za njega nije samo vezano za to sto je nas ili sto se ja sad nekako identifikujem sa njim. Navijam za njega jer ima mentalitet sampiona kombinovan sa fantasticnom sporskom voljom i inteligencijom, koja mu omogucuje da konstantno napreduje. A navijam tim vise sto je medijski potcenjen i cak omrazen ovde na Zapadu. To je za mene piutanje elementarnog anti-kolonijalizma...
A inace veoma cenim i volim da gledam i Nadala i Federera, koji su takodje vrhunski i jedinstveni sampioni i, zajedno sa Novakom, pomeraju granice ove igre koju obozavam.
Users browsing this forum: Claude [Bot] and 0 guests