Board index Arhiva Tenis

Indian Wells 2012.

Re: Indian Wells 2012.

Postby harper lee » 19 Mar 2012, 12:17

Moram da priznam da sam totalno sokiran ovim turnirom kad je muski deo u pitanju i da je velika sreca sto se ne kladim jer bih sve zivo ispromasivao.

Slazem se sa Jabukaman-om (tekst za spajz) i Delester u vezi sa Novakovim pristupom ovoj sezoni i bicu veoma razocaran ako u Majamiju ne napravi nista. Istina je da je Izner u polufinalu odigrao fantastican mec ali svi znamo kako bi se taj mec zavrsio i pored fantasticne Iznerove igre da je Novak u prvom setu imao fokus do kraja - Johnny boy bi prosao u drugom setu isto kao i protiv Feda sinoc i ne bismo videli nista od onih silnih linija koje je ispogadjao. Ako je poraz od Marija u Dubaiju i mogao da prodje bez posledica ovaj poraz mu uopste nije trebao jer je i ostatku tura van Velike Cetvorke dao ideju da je Novak itekako pobediv kad nije u potpunosti u mecu. Bas me zanima da vidim kakva ce Novakova reakcija biti u Majamiju jer ce nam to dosta reci o tome kako on vidi svoj tenis sada kada je ispunio vecinu svojih decackih fascinacija.

Sam sam sebi obecao da se necu nervirati zbog bilo kakvih rezultata van Slemova ove godine ali jednostavno ne mogu. :biggrin: Uzasno me nervira to kalkulisanje u sportu i onda cupanje kad se preterano iskalkulise.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Delester » 19 Mar 2012, 12:49

M.S. wrote:Očekivati od Novaka da mu glad bude jednakog intenziteta kao Rafina ili Federerova, za mene nikad nije zvučalo logično. A samo u tome je razlika između 5-10-15 slemova

mozda, ali samo mozda stvari posmatramo kratkorocno.
upravo izjavom da sada zeli da se fokusira na slemove on pokazuje da je nezasita zver.
sta ako je spreman da zarad toga sve ostalo zrtvuje jer zna da nema sveprisutni fokus kao prva dvojica?
Upravo tako se vrlo moguce ta razlika od 5-10-15 topi.
da mi neko pruzi opciju u kojoj novak na kraju karijere ima 17 slemova i manje od godinu dana na prvom mestu ili 5 slemova i par godina na prvom mestu, bidujem prvu u sekundi.
Deluje shashavo, ali njega ledja pluca vise ne bole. :nargile:
Njemu ocigledno ranking vise nije prioritet (meni bolno jeste jer sam u fazonu hold'em down with both hands), ali po onome sta je govorio i kako igra ne slemovima, rekla bih da "zivi za fajt" slemove. On svakako hoce u istoriju, a koliko je spreman da rizikuje, na stolu je.
A i nisam zaboravila sta je pricao na doceku.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Milutinov Tata » 19 Mar 2012, 14:17

Uh bre, nezadovoljstvo na sve strane :biggrin: . Ali najvaznije je i da je kod Novaka, pa cemo videti reakciju u Majamiju. Lepo rece Harper, dao je suvise osnova "pozadinicima" da misle da mogu protiv njega, i to vec igrom protiv Anduhara. Pretpostavljam da je i Mari ispao na slicnu foru, cekajuci GGL da pocne da promasuje docekao je da mu cestita na mrezi.

Digla se sada velika frka oko Federera a u principu ove godine je on nesto jedva bolji od Novaka u bodovima, preteze kraj prosle sezone, koji su Novak i Nadal istatirali. I tu sada dolazimo opet do dubine tura (ATP-a da me neko ne shvati pogresno :biggrin: ), neko drugi je tu trebao da odradi posao tj. pokaze zelju da zabelezi neku veliku pobedu, pa ne bi sada ni Federer bio u nekakvoj prilici da bude prvi na listi. Ako Berdih, Conga ili neko drugi, ne mogu u zavrsnici sezone da skinu neki skalp, kada misle da to urade? Zato mi se i svidja Isnerov stav koji prica o eventualnom osvajanju GS turnira. Bedrih prica kako ima nocnu moru kada pomisli koga sve treba da pobedi na putu do titule :roll:

I ma kako situacija izgledala "kriticna", Novak bi eventualnim trijumfom u Majamiju vratio stvari u kolosek. Ali opet sta se desava u njegovoj glavi, kakavi su planovi, zasta se tempira forma ne znamo. Federer verovatno ide na sve racunajuci da kada i dodje do pregrevanja, na staru slavu moze do zavrsnica velikih turnira (verujem da on ne moze da zamisli u svojoj glavi reprizu scenaria Ancic) a tu se snalazi kao riba u vodi. Nadal misli o sljaci (i pesku u Majamiju), a Mari ni sam ne zna sta misli :biggrin: .

A ja bih sada potpisao RG za gubitak prvog mesta do Pariza, bez imalo grize savesti :biggrin: .
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby M.S. » 19 Mar 2012, 14:34

Del, nije isključeno i jeste veoma moguće. Ljudi su se ranije divili Federeru kako se fokusirao na slemove, sad smo se stuštili na Novaka jer nije nameračen na n-ti Indijan Vels. I opet, obrni-okreni, romantičarski se oduševljavamo Federerovom dominacijom mini i miki maus turnirima na početku godine, dok smo ih potcenjivali kad ih je Federer zaobilazio.

Ne govorim konkretno o nama koristeći množinu, već generalno kako često funkcioniše mozak. Ja dopuštam mogućnost da se Novak naosvaja slemova nadalje, ali i da ne bude tako. Super što sam pokrila sve opcije, pa ću na kraju ispasti pametna :so: .

Što se mene tiče, dajte RG pa da se razilazimo. Kad uđe u kolekciju, tek će tada biti teška motivacija.
Last edited by M.S. on 19 Mar 2012, 14:37, edited 1 time in total.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby alcesta » 19 Mar 2012, 14:37

Ala smo krenuli da mračimo :biggrin:
Meni deluje da je Novak bio posle ovoga besan kao ris, i ne bi me čudilo ponovno otvaranje pekare u Majamiju, jasno je i njemu gde je pogrešio. Očekujem potpuno drukčiji pristup tamo, ali ne bi škodio ni teži žreb, mnogo se ovde uljuljkao i čuvao snagu za finale.

Delester wrote:da mi neko pruzi opciju u kojoj novak na kraju karijere ima 17 slemova i manje od godinu dana na prvom mestu ili 5 slemova i par godina na prvom mestu, bidujem prvu u sekundi.
Meni apsolutno nije bitno hoće li na 1. mestu biti nedelju dana manje ili više, kad već ne može da pretekne Samprasa ne vidim kakve veze ima. Beker ima koliko, samo tri meseca na broju 1, pa mu niko ne poriče veličinu, zato što su slemovi glavno (mada se nadam da će se Novak uskoro s njim izjednačiti :D )
Btw, bold mi je super :laugh: kako bi teoretski uspeo da skupi 17 slemova u karijeri a da ne bude duže od godine prvi? Jedino da igra još desetak godina i osvaja slem godišnje ili eventualno dva povremeno :biggrin:

Milutinov Tata wrote:A ja bih sada potpisao RG za gubitak prvog mesta do Pariza, bez imalo grize savesti :biggrin: .
Meni je sada mesto na listi bitno samo zbog žreba. Samo Rafa da ne bude treći pred RG :colera:

Bravo za Azarenku. Ajmo da se pretekne Martina :triprsta:
Videla sam kraj 1. seta, a na 3:0 u drugom nestala je slika na ES i još se nije vratila :tap: bolje da je nestala slika na SK, s obzirom na šta je ličilo muško finale. Mada, očekivano sasvim. Tako bi se i polufinale završilo da Novak nije onako odservirao za 1. set.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Delester » 19 Mar 2012, 14:41

ne znam kako bi uspeo, verovatno igrajuci tenis koliko i fed, sa slemom ili 2 na kontu godisnje i nikakvim rezultatima izmedju(mislim, pitaj karolinu kad ona moze bez slema :biggrin: ), ali nije u tome poenta vec sam htela da naglasim razlike :nargile:
@tata, nije nezadovoljstvo, samo se bavimo jednim aspektom koji nam se ne dopada, nije to generalni dozivljaj, svi znamo da ce da pokida sada :biggrin:
.......................................................................................
Delester

Postby Gama » 19 Mar 2012, 14:49

@alcesta, osvajao je Nole GS kad je bio treci i drugi. Ne garantuje mu to prva pozicija vec fantasticna forma.
Ma mracimo mi uvek. Evo, sada da podigne formu strepela bih da li ce to da ga drzi do RG :confused: . Ako ne podigne opet ista dilema :confused: . Obrni okreni uvek se mraci, bar ja :roll:
Gama

Postby Gama » 19 Mar 2012, 14:51

Delester wrote:...svi znamo da ce da pokida sada :biggrin:

:lol: evo ko ne mraci :bravo:
Gama

Postby alcesta » 19 Mar 2012, 14:51

Gama wrote:@alcesta, osvajao je Nole GS kad je bio treci i drugi. Ne garantuje mu to prva pozicija vec fantasticna forma.

Pa šta drugo ja govorim? :biggrin:
alcesta

Postby Delester » 19 Mar 2012, 14:53

pa ti govoris da mora biti prvi ako osvaja gs :biggrin: sto uopste ne mora da znaci
Delester

Postby Gama » 19 Mar 2012, 14:55

^
I ja tako razumela kao del. Da je to za :laugh:
Gama

Postby alcesta » 19 Mar 2012, 15:01

Ne, ja govorim sve vreme da mi 1. mesto nije bitno, a za GS je isto da li je prvi ili drugi, samo da se s Rafom ne sastaje pre finala. Mislim, može da bude i 4. ali onda bi mogao da ima Rafu u polufinalu a Feda u finalu, neka hvala, ako već mora bolje obratno. Bitnije mi je koji će Rafa da bude :D
Ne znam šta je to ovih dana, svi me pogrešno shvataju već u nekoliko navrata, mora da nisam pri sebi kad pišem :D doduše s posla i nemam vremena da razmišljam o preciznim formulacijama kad se izborim za kompjuter u pauzi :D
alcesta

Postby Delester » 19 Mar 2012, 15:03

Btw, bold mi je super :laugh: kako bi teoretski uspeo da skupi 17 slemova u karijeri a da ne bude duže od godine prvi

pa ovde si to rekla
teoretski bi mogao to da uradi i ne bude prvi nikad vise
Delester

Postby alcesta » 19 Mar 2012, 15:04

Ali kakve veze to ima? :laugh: Teoretski možda, ali onda bi morao da igra još ko zna koliko godina, što bih volela ali mi se ne čini da će ni u teoriji :(
alcesta

Postby Delester » 19 Mar 2012, 15:05

alcesta wrote:Ali kakve veze to ima? :laugh:

:laugh:
pa to ja tebe treba da pitam, ti si se uhvatila za taj moj citat sa tvrdnjom da to nije moguce, a koriscen je samo kao primer :biggrin:
Delester

PreviousNext

Return to Tenis