by Bolkonski » 23 Jan 2022, 08:08
Mislio sam na to da bi Medvedev potencijalnim osvajanjem drugog slema u par meseci, mogao polako da formira auru autentičnog pobednika koji više nema obzira i strahopoštovanja prema nikome, već čvrsto veruje da može uzeti svaki turnir. Može postati prvi medju mladim igračima koji ne ulazi u GS-ove sa pretpostavkom da je veliki uspeh doći do polufinala i izgubiti od Djokovića, Nadala ili Federera, a da ih može dobiti jedino ako odigraju jedan od gorih mečeva u karijeri, a on bude u najboljem izdanju, već sa ubedjenošću da, ukoliko bude igrao svoj najbolji tenis, može do svakog trofeja, nezavisno od druge strane mreže.
Po meni, to je bio glavni problem igrača poput Zvereva, Tima, Šapovalova, Cicipasa, pa i samog Medvedeva.
Sve su to retko talentovani momci, odličnih udaraca, raznostranih oružja, igračkog kvaliteta koji itekako može da dobija ovu trojku, ali da su mnoge mečeve gubili zahvaljujući nestvarnim aurama nepobedivosti ove trojice i neverovanja u mogućnost pobede nad njima.
Smatram da će teniser koji prvi sruši tu mentalnu blokadu u vidu straha na sam pomen imena Novak, Rafael, Rodžer, oseti da ih itekako može ugroziti i krene da gradi svoju senku straha nad drugim igračima, postati sledeća dominantna teniska veličina.
A Medvedev, ukoliko poveže US i AO, pri čemu je prvi uzeo autoritativnom pobedom nad Djokovićem, može započeti taj put.
Što se podloga tiče, možda tim formiranjem i zaokruživanjem svoje šampionske ličnosti, dodje i sigurnija i pouzdanija igra i na drugim podlogama.