Kompllimenti za mladog Medvedeva, ja sam ga maltene otpisao kod 2 : 0 u swtovima za Nadala, uz cudan osecaj da je covek mogao i morao da dobije prvi set gde je maltene odlucilo jedan mali pad koncetracije pri rezultatu 6 : 5 ........ spremao sam se za spavanje kod onog ranog vodjstva i brejka za Spanca u trecem, i onda odjednom neverovatan prekoret i potpuna neizvesnost sve do petog seta i vodjstva od 5 : 2 ............ a onda se neverovatna nesigurnost uvukla u iskusnog sampiona, i na 5 : 4 i brejk loptu je izgledalo da prica nije zavrsena (mada se osetio umor i pad energije kod mladog Rusa). Rafini neobicajeni postupci tokom meca, trazenje podrske od publike, panika u njegovom boksu, to je za poslednjih desetak godina vidjeno mozda svega par puta, kao da je bio svestan da mu je ovo bila mozda i poslednja sansa za veliku titulu van sljake (mada ce to umnogome zavisiti od samog Novaka i njegovog stanja organizma). Psiholski pritisak jurenja Federerovih 20.slemova kao i godine i stanje kolena, sve su to pokazatelji da ce se Rafa u narednih par godina iskljucivo fokusirati na njegov RG i sezou na sljaci. Treba biti posten pa reci da je on prosle godine imao onaj neverovatan zalet i da nije bilo Novakovog neocekivanog kambeka na Vimbldonu, te Rafine povrede u mecu sa DelPotrom, mozda bi sada Spanac bio taj igrac sa najvise Slemova ............................
Sto se Medvedeva tice, on se polako ali sigurno prisunjao velikoj trojci, a sledeca sezona ce nam doneti odgovor na pitanje, da li je on taj buduci predvodnik nove GS generacije ................ Iskustva sa Zverevim, Timom, pa donekle i Cicpasom, govore da to nece biti tako lako, mada je ocigledna njegova njegova mentalna prevaga u odnosu na trojicu pomenutih igraca.