Board index Arhiva Tenis

Vimbldon 2021

Re: Vimbldon 2021

Postby bukowski » 12 Jul 2021, 11:01

mislim da je novaku više do sterilnih uslova u japanu, nego do umora i cimanja do japana. mogu samo da zamislim koliko će minuciozni ludi japanci biti po pitanju strogog karantina i koječega već. je l' se mora u karantin pri ulasku u japan?
i stvarno mislim da zlato sa oi ne može da se poredi sa zlatnim slemom, a ni sa 37 novak neće biti baš loš, verujem, da ne može da napadne medalju. mislim da ćemo benefite novakovog načina života videti tek u budućnosti kroz dugovečnost njegove karijere. ako može federer ovakav i u ovim godinama posle dve godine neigranja i ne znam koliko operacija da stiže u druge nedelje grend slemova, verujem da će sa 37 novak i dalje biti sila u teniskom svetu. očekujem da dosegne 400 nedelja kao no.1 i makar još tri-četiri slema, tek da utvrdi svoje mesto najboljeg u istoriji belog sporta.
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby Dylam Dop » 12 Jul 2021, 11:34

bukowski wrote:mislim da je novaku više do sterilnih uslova u japanu, nego do umora i cimanja do japana. mogu samo da zamislim koliko će minuciozni ludi japanci biti po pitanju strogog karantina i koječega već. je l' se mora u karantin pri ulasku u japan?

Mora. Ene ga Tomas Bah usao prije par dana i odmah u samoizolaciju na nekoliko dana, komunicira sa javnoscu i medijima samo preko video-strima. Doduse, ako se bude postavljalo pitanje smjestajnog komfora za Djovaka, vjerujem da ce mu Japosi ipak izaci u susret. Velika je i prestizna stvar ugostiti sportistu takvog formata, zbog imidza samih OI i svega ostalog.. Novak trenutno jeste globalno najveca sportska zvijezda. Tako da vjerujem da bi svakako mogao da "izvoljeva" (da zatrazi neki veci objekat izvan olimp. sela), ali za svakodnevna testiranja (oko Covid-19 ili pak dopinga) vec bi morao da bude na raspolaganju.
Dylam Dop
Guest

Postby druga generacija » 12 Jul 2021, 11:38

- Vremenska razlika (gubi dane za pripremu USO)
- Karantin
- Jos dve sedmice bez porodice
- Mozda najvaznije: Novak kad igra Turnire u pripremi Grand Slamova ne tempira formu za te turnire, nego ih uz dodatni trening koristi za pripremu. Tesko da u uslovima karantin OI on to moze

Nije Problem odigrati 6 meceva best of three (Finale best of five) na OI, Problem je biti potpuno spreman za 12.09 kad se igra Finale USO.
druga generacija

Postby Dylam Dop » 12 Jul 2021, 11:54

druga generacija wrote:- Vremenska razlika (gubi dane za pripremu USO).

Ovo je glupost, on gotovo svaki put kad je osvajao Vimbldon nije imao pripremu za isti. Za Novaka je na ovom stepenu karijere i umijeca najbitnije da se mentalno resetuje/rifresuje. Ove prve dane koje bi proveo u karantinu svakako bi dobro dosli da prevazidje dzet-leg i aklimatizuje se (kako njemu, tako i svim ostalim sportistima s drugih kontinenata). Ja vjerujem da ako procijeni u sebi da moze do zlata u 90+%, da cemo ga ipak gledati. Pauza izmedju finalnog meca na OI i pocetka USO je gotovo mjesec dana. Za njega sasvim dovoljno, i vjerujem da ce u Njujork svakako putovati sa porodicom.

PS. Ovih nekoliko posljednjih stranica sa komentarima mozete i da isjecete i prebacite na temu o Djovaku, jer vec nemaju nikakve veze sa Vimbldonom.
Dylam Dop
Guest

Postby Sir Oliver » 12 Jul 2021, 12:02

Najveci utisak od juce mi je zaista los backhand Beretinija. Iz nekog razloga, Novak nije sistematski igrao na njegov backhand inace bi dobio jos lakse. 9 od 10 puta kada mu je forsirao backhand stranu je dobio poen, nakon Beretinijeve greske iz backhanda ili nakon loseg izvlacenja na forhard. Kad god je loptice slao dovoljno duboko na backhand stranu, Beretini nije imao sansu u poenu. Dzaba onda onaj ubitacan servis i forhand ako jedan od osnovnih udaraca nije na nivou skoro nikoga od prvih 100 igraca na ATP listi. Da bi dobijao bilo kod od top 10 igraca u pet setova mora ozbiljno da popravi backhand...

Nole je igrao koncentrisano, solidno, svodeci neiznudjene greske na minimum, i to je bilo dovojno. MIslim da nije bio na vise od 60% svojih mogucnosti, ali nije ni trebalo. Dosao je do onoga sto sam uvek verovao da mu pripada: statusa majboljeg svih vremena a tu ce komparativnu prednost u odnosu na Federera i Nadala samo povecati do kraja karijere.

Nole, hvala ti za ovih petnaestak godina uzivanja, loznjave, radosti, ponosa i pre svega dobre zabave! Pomerio si tenis napered i postavio tezak zadatak buducim generacijama...
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby druga generacija » 12 Jul 2021, 13:00

Dylam Dop wrote:
druga generacija wrote:- Vremenska razlika (gubi dane za pripremu USO).

Ovo je glupost, on gotovo svaki put kad je osvajao Vimbldon nije imao pripremu za isti. Za Novaka je na ovom stepenu karijere i umijeca najbitnije da se mentalno resetuje/rifresuje. Ove prve dane koje bi proveo u karantinu svakako bi dobro dosli da prevazidje dzet-leg i aklimatizuje se (kako njemu, tako i svim ostalim sportistima s drugih kontinenata). Ja vjerujem da ako procijeni u sebi da moze do zlata u 90+%, da cemo ga ipak gledati. Pauza izmedju finalnog meca na OI i pocetka USO je gotovo mjesec dana. Za njega sasvim dovoljno, i vjerujem da ce u Njujork svakako putovati sa porodicom.

PS. Ovih nekoliko posljednjih stranica sa komentarima mozete i da isjecete i prebacite na temu o Djovaku, jer vec nemaju nikakve veze sa Vimbldonom.

Mnogo se podcenuje priprema za turnire (za sportska takmicenjima generalno). To ti je i razlog, zasto toliko Tenisera i Teniserki otkazuju za OI. Ne radi se o tome da im je tesko odigrati 6 utakmica, nego jednostalno remeti pripreme za ono sto je u Tenisu najvaznije. A to su Slamovi. Pogotovo u uzlovima karantina
druga generacija

Postby bukowski » 12 Jul 2021, 14:33

kako se boduju oi? kao masters?
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby Dylam Dop » 12 Jul 2021, 14:54

Kako sam cuo, nema vise bodovanja za OI.
Dylam Dop
Guest

Postby Radonjaa » 12 Jul 2021, 14:55

Valjda se više ne boduju uopšte?
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby bukowski » 12 Jul 2021, 16:05

hvala. kakva glupost
bukowski

Postby Cvele » 12 Jul 2021, 16:09

Ne verujem da će ići na OI.
Cvele

Postby fontaneros » 12 Jul 2021, 20:10

Da zatvorimo ovo ovde

Image
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Baxter Stockman » 13 Jul 2021, 13:56

Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby ExEr » 13 Jul 2021, 23:28

Od svaba moz da bidne Ote, Masur i Kohli
U sustini, dignu graju cim ih ubode neko.
Pa sta ako je igrao pet cifri? Jel imate dokaze? Iznesite i sjwbite ga. Ako vam je sumnjivo, sto ste primili, jel moglo da bude bet canceled?
More...usta vam ga mmm metnem

PKAŠ

Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Previous

Return to Tenis