Board index Arhiva Tenis

Roland Garros 2014.

Pobednik ovogodisnjeg Rolan Garosa u muskoj konkurenciji ce biti:

Poll ended at 09 Jun 2014, 07:11

Rafael Nadal
7
41%
Novak Djokovic
10
59%

Total votes : 17

Re: Roland Garros 2014.

Postby Delester » 08 Jun 2014, 18:47

Anyone?
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Skafi » 08 Jun 2014, 18:49

Ništa, biće još prilike. Srbin je to. Rođenje deteta daće mu još veću motivaciju.

Samo, interesantan je taj pad na fizičkom planu kod njega. Skoro 2 seta odigra punom parom i onda sledećih par gemova, do jednog seta ne može da hoda. Nije da mu se prvi put to dešava (samo na ovom turniru još protiv Gulbisa), a kod drugih igrača nisam primetio tako nagli fizički pad kad igraju 4 ili 5 setova. Da li je i do kondicionog trenera, ko će ga znati.

Ali najveće ovacije poraženom igraču u toku ceremonije verovatno u istoriji gren slemova su nešto što je bar malo ublažilo bol. Mene je bar učinilo ponosnim, verujem i vas. One indijance koji viču pre samog servisa ne bih komentarisao.
Last edited by Skafi on 08 Jun 2014, 18:53, edited 1 time in total.
Skafi

Postby Hezonja » 08 Jun 2014, 18:51

Hezonja

Postby Skafi » 08 Jun 2014, 19:01

Verujem da je Nadal bio iskren kada je rekao da mu je Novak najveći rival u karijeri, jer protiv Federera ima daleko bolji skor. Voleo bih da ga prestigne po broju slemova. A Novak ako je moguće da osvoji bar još 4 (od kojih jedan RG), time stigne do dvocifrenog broja gren slemova, uzme Sinsinati i zlatnu olimpijsku medalju i ode u zasluženu sportsku penziju sa saznanjem da je osvojio sve što se moglo osvojiti.
Skafi

Postby novi jevrem » 08 Jun 2014, 19:08

Cestitke Rafi na zasluzenoj pobedi, bio je manje los u ovom velikom mecu, mada za nekoga ko ima problema sa ledjima, ima odlican skok za prvi red tribina ........... Novak u drugom delu meca ocajan, na nivou onog iz 2009 i 2010.godine, u gemu u kojem je Rafa napravio prvi brejk u petom setu, videle su se sve njegove slabosti u mecu, greska iz bekhenda, greska iz forhenda i ocajan volej, pa mu ni dva asa nisu pomogla. Ova dvostruka servis greska na kraju moze da bude jako bolna za nastavak sezone, moja prognoza je da ce da na Vimbldonu ispadne pre polufinala, i da ga mozemo videti u punoj formi tamo negde na pocetku americke turneje. Kao da u jednoj sezoni sljake, postoje zapravo dva dela, mastersi gde je Novak uspostavio kakav-takav balans i RG gde je medjutim jos uvek daleko od cilja.
Last edited by novi jevrem on 08 Jun 2014, 19:09, edited 1 time in total.
novi jevrem

Postby alcesta » 08 Jun 2014, 19:09

Šteta. Očigledno nije ušao ni psihički ni fizički spreman u ovo finale (ne znam kakav je bio taj fizički problem, ako se stvarno razboleo prekjuče tek je to peh).
Čestitke neponovljivom Rafi, uteha što barem nije od nekog drugog izgubio, ovako metiljav kakav je danas nisam sigurna bi li dobio i da je s nekim drugim igrao.
Ja sam danas mrtva bolesna pa nisam imala kondicije da gledam sve, samo sam prebacivala kanal povremeno, dosta mi je glavobolje i ovako. Nije mi pao tako teško ovaj poraz kao prošle godine, ovaj put nije bilo ni blizu.
Ništa čudno izgubiti od Rafe na RG, više zabrinjava što se nastavlja trend poraza u finalima slemova, ovaj put čak posle dobijenog 1. seta, što ne znam je li mu se ikada desilo. Da je pokazao svoju igru u većini meča, pa i nekako. Nadam se da će posle W da pošalje Bekera kući, pošto ne vidim da mu je nešto pomogao oko onoga zbog čega je doveden.
Valjda će se sabrati do Sinsinatija. Najgore je što makar i odrao Rafu na američkim mastersima, to ne garantuje da opet neće izgubiti od njega na USO. Ili od nekog drugog. A da je pobedio danas, to bi mi zamenilo makar jedan ciklus antibiotika :colera:

Del, lepo je videti te opet :hatman:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Nikola Kavaja » 08 Jun 2014, 19:21

Vise nema dileme ko je najbolji teniser u istoriji ovog sporta,uz 3 4 zagarantovana RG koje ce uzeti i verovatno jos po neki Gren Slem iz ostalih prvenstava Nadal ce sigurno prestici Federa po tituama ima pozitivan skor protiv svih konkurenata tako da je sve jasno,ne treba zamerati Djokvicu nista izgubio je od boljeg.
Dule Vujosevic je smenio kompletnu upravu petokrake i pokazao da se projekat “evropska zvezda” u stvari svodi na jedan osvojen domaci Kup prema kome je snimljen film “srcem do trofeja”
Nikola Kavaja

Postby Delester » 08 Jun 2014, 19:25

Hvala na klipu
Eh, izglupirao se nole na mecu, nije ovo bila bas casna borba, ali opet, ne znam koliko je bolestan, jel on to bacio peglu u toku meca?
Hvala alcesta, takodje za sve vas
Bio zreo rafa danas za poraz
.......................................................................................
Delester

Postby Skafi » 08 Jun 2014, 19:25

Ništa u sportu nije zagarantovano. Može se reći da je verovatno, ali ne i zagarantovano. Mada, ja sam rekao da bih voleo da prestigne onog ljigavca koji je tražio da mu plate 2 miliona dolara kako bi nastupio na turniru u rođenom gradu.
Last edited by Skafi on 08 Jun 2014, 19:27, edited 1 time in total.
Skafi

Postby Starsica » 08 Jun 2014, 19:26

Delester wrote: jel on to bacio peglu u toku meca?

Jeste, žuč je povraćao.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Gama » 08 Jun 2014, 19:29

Jako mi je zao Novaka, ja sam odavno prestala da se nerviram oko njegovih meceva i poraza, ceo mec sam prilico mirno odgledala.
Jedina enigma mi je da li je pao fizicki jer je bolestan ili je to sve bilo stvar glave. Ako je ovo drugo onda postaje sve veci mentalni patuljak a ako je bio bolestan, jos od meca sa Gulbisom, onda naklon od mene sto je i ovoliko uspeo da odigra.
Steta, velika steta jer mu se Nadal nudio a on tvrdoglavo odbijao. I mora taj forhend mnooogo da poboljsa ako misli da osvoji jos neki GS do kraja karijere ali nesto sumnjam da ce osvojiti jos neki.
Danasnji mec je bio ocajan, izgledali su kao olinjali psi, umorni, povredjeni, a vrlo cesto su poceli njihovi mecevi takvi da budu. Njihovo vreme zaista polako prolazi, vreme je za neke nove klince. Ili za preporodjenog Delpa :biggrin:

Ovaj poraz ce Novak jako tesko preboleti, cenim da ce biti kao duh na terenu do kraja godine a mozda i preskoci mnoge turnire. Mislim da je vise umoran od po ko zna kojeg uzdizanja posle bolnih poraza, iznenadicu se ako dodje do 1/4 finala na W. Mozda bi i bilo bolje da zavrsi sezonu posle USO-a jer ako bude posle toga zaigrao kao prosle godine, e tek onda cu poludeti.

Pozdrav za Del i M.S. :hatman:
Gama

Postby Delester » 08 Jun 2014, 19:32

Tnx star
Poz gama :hatman:
Delester

Postby Hezonja » 08 Jun 2014, 19:44

Lose je jako kada se vezes za nekog sportistu previse...Meni svaki poraz njegov pada tesko i treba mi nedelju dana da se oporavim.

Zao mi je, jer Rafa nije igrao dobro. Nisam ga nikada gledao sa tako losim forhendom kao u prvom setu.
Na startu drugog seta je bila velika sansa.
U oba gema 30:30..Pa na 2:3...Spase brejk loptu i onda izgubi 3 vezana poena, a u svakom je posle prvog servisa imao prednost.
To je prelomni trenutak meca. Iako je odmah vratio brejk.

Ono sto ga je totalno dotuklo je dupla na 5:6 i 15:0 i brejk na 1:0...

Davno nisam gledao losiji Novakov mec.
Hezonja

Postby Gama » 08 Jun 2014, 19:47

Zaboravih, pozdrav i za Nadju! I ona zabusava.

@ChiaraGamTWI
Djokovic said to Serbian media that in the last 4-5 days he vomited several times and didn't feel good.

:crybaby:
@SI_BTBaseline
Novak Djokovic will win Roland Garros before his career is over. Of this I have zero doubt.

Dace Bog.
Od poslednjih 6 finala GS-a osvojio 1 :colera:

Image
Image
:girlsad: :sad3: dusica

Image

Tomáš Berdych ✔ @tomasberdych
This guy born for Roland Garros,he has clay in his DNA!! Well done @RafaelNadal

Juan M. del Potro ✔ @delpotrojuan
Congratulations to Rafa, a great champion, and also Nole for the effort and the great match they played.

.@RafaelNadal increases his record to 10 consecutive years with at least 1 #grandslam title. 2nd youngest w/14 slam titles behind Federer.
Gama

Postby Starsica » 08 Jun 2014, 19:52

Povraćanje žuči je obično povezano sa nervima..
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

PreviousNext

Return to Tenis