Board index Arhiva Tenis

WTA TOUR 2013

Re: WTA TOUR 2013

Postby alcesta » 14 Oct 2013, 15:12

Nowitzki.ct wrote:Danka Kovinic slavila i u poslednjem kolu kvalifikacija protiv Hrvatice Mrdeze 6:4, 3:6, 6:2, te se tako plasirala u glavni zrijeb Moskve. Bravo Danka !

Bravo :jupi: zna li se s kim igra 1. kolo? Fino bi bilo da upadne u neki prenos.

Navijam znači da ove ispred Bojane okasne pa da stignem da vidim bar nešto od meča kad dođem s posla :D

Evo Klejbanova se junački drži, izborila 3. set a i prvi je izgubila u TB :okk:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Gama » 14 Oct 2013, 20:48

alcesta wrote:Bravo :jupi: zna li se s kim igra 1. kolo? Fino bi bilo da upadne u neki prenos.

Zna se, protiv Zakopalove pa ko zna, mozda i protiv Ane u drugom kolu
alcesta wrote:Navijam znači da ove ispred Bojane okasne pa da stignem da vidim bar nešto od meča kad dođem s posla :D

Zalis se na zreb a lepo ti kazem da Bojana ima sanse :biggrin:. Pobedila Skjavone 64 63 a u oba seta imala minus brejka.

Pobedila ti i Klejbanova.

Vesna Dolonc upala kod Cibulkove. I tu su nesto tumbali zreb, Dusevina upala kao LL kod Karle SN, ne znam ko je odustao.
Gama

Postby Hezonja » 15 Oct 2013, 13:58

Vesna Dolonc nije iskoristila 5 set lopti na servis Cibulkove, 3 vezane...6:5 za Vesnu trenutno.

PObedaaaaaaaaaaaaa :jupi:

U 2.kolu protiv pobednice meca Hantuhova/Para Santonja.
Hezonja

Postby novi jevrem » 15 Oct 2013, 14:44

Ovo joj je ove godine drugi trijumf nad Cibuljkom, nakon onog cudnog meca u Fed kupu ..........
novi jevrem

Postby alcesta » 15 Oct 2013, 15:10

Svaka čast, bogami se nisam nadala.

Gama wrote:
alcesta wrote:Navijam znači da ove ispred Bojane okasne pa da stignem da vidim bar nešto od meča kad dođem s posla :D

Zalis se na zreb a lepo ti kazem da Bojana ima sanse :biggrin:. Pobedila Skjavone 64 63 a u oba seta imala minus brejka.

Pobedila ti i Klejbanova.

Vesna Dolonc upala kod Cibulkove. I tu su nesto tumbali zreb, Dusevina upala kao LL kod Karle SN, ne znam ko je odustao.

Naravno da su tumbali žreb, opet zbog Kerberove koja je u zadnji čas otkazala sad kad joj Moskva više ne treba :roll:
Super za Klejbanovu :srce:
Jeste da protiv Skjavone svi imaju šanse :D ali generalno me plaši kad Bojana ima protivnice koje koriste mozak više od nje :biggrin: no ovaj put koliko sam videla i lupanje po lopti je bilo dovoljno. Najviše sam ipak impresionirana kako je uspela da otćuti meč, to je bilo još upadljivije uz Frančeskino standardno njakanje. :laugh: Valjda joj je neko objasnio da ne mora da se dere da bi udarala dobro, ionako mi je uvek izgledalo da više snage na to potroši nego na udaranje loptice. Daj Bože da podrži s tišinom :biggrin:
Sutra sa Hsieh, biće odmornija svakako pa držimo palčeve.
alcesta

Postby Gama » 16 Oct 2013, 13:35

Pobedila Bojana sa 61 64 Hsieh (Tatina ljubimica :biggrin: ). Igra Bojana odlicno i odlicno se krece. Steta sto ce najverovatnije u 1/4 finalu da igra sa Karolinom koja je bas u dobroj formi.
Alex u Luksemburgu igra dubl sa Grkinjom Danilidu protiv Kate i Petrove i gube trenutno 36 12...vratile brejk 2-2

U Moskvi Klejbanova pobedila Karlu :girlsad:
Gama

Postby Gama » 16 Oct 2013, 23:41

Alex i Danilidu izgubile 63 63

Andrea je protiv Ezeni Busar bila na 2 gema od poraza ali je pobedila 2-6, 7-5, 6-1. Nisam gledala ali naletoh na komentar o mecu
Genie was leading 4-1 ( 2 breaks up) in 2nd set, and at 4all and 5all had BPs. After failing to convert any of those BPs, she was broken to love while serving to stay in the set. The decider was all about Petko's good play and Genie's multiple errors.

Genie looked absolutely dead in the decider. Too tired to put up any kind of resistance.
Great comeback by Petko. She clawed herself back into the match when she looked already out.
In Genie's case maybe jet lag also played a role. She was in Osaka on Sunday, after all.

Izjava Andree
"I really felt like she was playing great, playing really aggressively, taking the ball early, taking time away from me, and I wasn't moving my feet at all," Petkovic said. "She put so much pressure on me. What I really tried to do and what I'm better at now than when I was younger is I tried to stay in the moment. I do meditation every day to get in the moment and stay in the moment when it's going downhill and I somehow managed to do that. It wasn't easy at all and I think that's the only way to get out of that kind of situation. And the audience also helped me turn it around."

Petkovic said her recent injury struggles actually benefitted her in Wednesday's comeback.

"Even a year ago I wouldn't be able to do that," Petkovic said. "I feel more relaxed because I think there's something much worse that happened to me last year. I'm just kind of happy to be there and playing instead of lying in bed and having surgeries and going through rehab. I think subconsciously I'm thankful for what I have and it makes me calmer than I used to be before my injuries."
http://www.wtatennis.com/news/article/3 ... fijXM.dpuf

I Anika Bek pobedila Lusi 62 46 64 (gubila je 4-2 u trecem)
"I had a tough match against Lucie," Beck said. "I had a great start, was hitting the ball great and was using my patience to get her under pressure. She got stronger in the second set and it got pretty tight at the end. I just kept fighting for everything and I'm very happy I came through."

Anika ce u QF igrati protiv kvalifikantkinje iz Poljske Katarzyna Piter('91) koja je iznenadila Vikmajer 36 61 64 i tako se plasirala prvi put u neko cetvrtfinale.
Tu je naravno i Bojana :biggrin: (igra u petak)

U Moskvi, Ana igra sutra sa Zakopalovom ne pre 14:30 po nasem vremenu. I Vesna igra oko 15h
Gama

Postby Gama » 17 Oct 2013, 17:51

E steta za Vesnu sto je na kraju izgubila od Hantuhove 63 46 46. Vodila je 3-0 i 4-2 u trecem setu :girlsad:
Izgubice poene jer je sada odigrala kolo manje od prosle godine a bojim se da ce i Ana sutra u qf protiv Samante da izgubi ( brani polufinale).
Nije Ana bila losa za prvi mec ali u jednom delu meca je previse loptica slala suvise plitko. Samo sam zamislila da je igrala protiv neke bolje igracice kako bi prosla sa takvim plitkim udarcima. Plus je Samanta odigrala mec vise i igra i u dublu pa mislim da se bolje navikla na uslove.
Ne nadam se nesto ni uspehu Bojane sutra protiv Karoline

Spoiler: pokaži
Vika je prva koja je stigla u Istanbul

Image
Gama

Postby alcesta » 17 Oct 2013, 19:32

Ja se nadam da Samanta sutra ustane na levu nogu :biggrin:
Andrea izgubi od Karin Knap :tap:
alcesta

Postby Gama » 18 Oct 2013, 11:57

Kako je Ana izgubila servis gem u drugom setu?! Spasila je 2 bl, na djus odlican servis linijski proglasio autom pa se ispravio u trenutku kad je Ana sa sredine terena htela da odigra forhend, zamahuje besno reketom i posle toga gubi dva poena (jedan je bio dupla greska). Mnogo kratak fitilj ima.
Samanta bolje servirala, u polju Ana solidna mozda i bolja. Uvek joj fali to nesto malo i falice.

Ma nista me ne cudi posle poraza u Lincu gde je uspela da izgubi od onoliko lose Kerber. Jos mi nije jasno kako joj je to poslo za rukom.
Ostaje jos Sofija za nju ali i sledece sezone ce biti ista prica. Pobedjivace bas losije protivnice, od malo stabilnijih od nje ce gubiti. Valjda ce to biti dovoljno za top 15-20, za vise mislim da nema sanse. Mozda se omakne da bude deseta spletom okolnosti ali vec osmo mesto je za nju nedostizan cilj, mislim do kraja karijere.
Gama

Postby alcesta » 18 Oct 2013, 13:34

Ma važnije je da osvoji još nekoliko titula do kraja karijere, može komotno da se održava u top 20, a za top 10 treba bar par puta pobediti bolje plasirane igračice. Ja ionako nemam neka prevelika očekivanja više, ali manje turnire bi stvarno morala da počne da osvaja.
Kuza ne odustaje od ovih haljina :laugh:
alcesta

Postby Gama » 18 Oct 2013, 13:55

Pa tesko ce i manji turnir da osvoji (ako uopste misli da igra takve), treba dobiti 5 meceva u nizu. Jako tesko.

Evo Kuze, malo se vidi haljinica :biggrin:. Bas je briga kad pobedjuje, ocekujem da pobedi i Samantu sutra.
Spoiler: pokaži
Image
Gama

Postby Gama » 18 Oct 2013, 14:02

Stigla i Aga u Istanbul
Gama

Postby alcesta » 18 Oct 2013, 18:40

Taman kad sam pohvalila Bojanu kako lepo ćuti ona se opet dere :tap:
Ali Banjac koji hvali Bojaninu eleganciju u bitnim momentima meča :laugh: to ni za Feda još niko nije kazao :lollol:
alcesta

Postby novi jevrem » 18 Oct 2013, 20:02

Kako god da se zavrsi ovaj mec, za mene Bojana trenutno igra bolji tenis od Ane, znacajno je popravila igru sa osnovne linije i do trenutka kada je zatrazila medicinski tajm-aut je bila potpuno ravnopravna sa jednom Voznjacki, bekhend joj je dosta bolji, kretanje takodje, jedino je jos uvek problematican taj servis (a kojoj igracici sa WTA pa nije ). Ona trenutno igra na nivou jedne solidne teniserke iz top 20.
novi jevrem

PreviousNext

Return to Tenis