Board index Arhiva Tenis

ATP Key Biscayne/Miami 2011

ATP Key Biscayne/Miami 2011

Postby Monsieur Poirot » 21 Mar 2011, 15:56

Image

Posle zavrsetka prvog mastersa u godini, teniski karavan se seli na drugi kraj Sjedinjenih Drzava. Majami, odnosno ostrvo Ki Biskejn bice domacini drugog dogadjaja iz serije 1000 u obe konkurencije. Kao i u Indijan Velsu, u zrebu ce se naci 96 imena, a prva 32 nosioca su slobodna u prvom kolu. Turnir nosi naziv po glavnom sponzoru Sony Ericsson Open.

Ovo ce biti 27. izdanje ovog turnira. Podloga je hard(laykold) outdoor, a najveci stadion teniskog centra u Krendon Parku, kako se zove deo ostrva gde ce biti odrzan turnir, ima kapacitet od 13300 gledalaca.

http://www.sonyericssonopen.com/
"If anyone could've drunk the poison cocktail, it could've been me..

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

WTA Key Biscayne/Miami 2011

Postby Monsieur Poirot » 21 Mar 2011, 16:04

Image

Posle zavrsetka prvog mastersa u godini, teniski karavan se seli na drugi kraj Sjedinjenih Drzava. Majami, odnosno ostrvo Ki Biskejn bice domacini drugog dogadjaja iz serije 1000 u obe konkurencije. Kao i u Indijan Velsu, u zrebu ce se naci 96 imena, a prva 32 nosioca su slobodna u prvom kolu. Turnir nosi naziv po glavnom sponzoru Sony Ericsson Open.

Ovo ce biti 27. izdanje ovog turnira. Podloga je hard(laykold) outdoor, a najveci stadion teniskog centra u Krendon Parku, kako se zove deo ostrva gde ce biti odrzan turnir, ima kapacitet od 13300 gledalaca.

http://www.sonyericssonopen.com/

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Re: ATP Key Biscayne/Miami 2011

Postby Panta » 21 Mar 2011, 17:08

A to ko brani titulu necemo da spominjemo?

Salim se, svaka cast za uvod :) .
Fedor is back.
Panta

Postby Monsieur Poirot » 21 Mar 2011, 17:53

Pazi kad sam znao sta pise kad sam video ko je ostavio prvi post.. Hehe

Monsieur Poirot

Postby Sasa_Beli » 21 Mar 2011, 22:20

Sasa_Beli

Re: WTA Key Biscayne/Miami 2011

Postby lord_slawe_ » 22 Mar 2011, 23:53

Jovanovski je proažena od Rumunke Monike Nikulesku rezultatom 2:0, sa 6:1, 7:6 (7:2) po setovima.

To ujedno znači da u drugom kolu turnira na Floridi neće doći do srpskog okršaja, pošto će se pobednica tog duela u narednoj rundi sastati sa Jelenom Janković.

U prvom setu Nikolesku je potpuno dominirala, dok su njih dve u drugom vodile gotovo ravnopravnu igru i set je ušao u taj brejk. Tada je Rumunka bila znatno mirnija i na kraju je zasluženo slavila.

Srbija je tako ostala sa dve predstavnice u Majamiju, a kao i Jankovićeva i Ana Ivanović je slobodna u prvoj rundi. Ivanovićevu u drugom kolu očekuje meč sa pobednicom duela između Japanke Kimiko Date-Krum i Zuzane Ondraškove iz Češke.

U ostalim mečevima prvog kola koji su završeni do sada Melani Udan iz Sjedinjenih Država je slavila protiv Nemice Julije Gerges sa 7:5, 6:3, Britanka Elena Baltača je pobedila Sibil Bamer iz Austrije sa 3:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), dok je Ži Ženg iz Kine bila bolja od Rumunke Sorane Kirstee sa 6:3, 6:7 (5:7), 6:3. U narednom kolu, Udanovu očekuje duel sa Slovankinjom Danijelom Hantuhovom, Baltača igra protiv Klare Zakopalove iz Češke, a Ženg protiv Australijanke Samante Stosur.

Steta za Bojanu. Radovao sam se njenom okrsaju sa Jelenom, ali eto, Niculescu je bila bolja danas..
lord_slawe_

Postby irriducibili » 23 Mar 2011, 00:15

lord_slawe_ wrote:
Jovanovski je proažena od Rumunke Monike Nikulesku rezultatom 2:0, sa 6:1, 7:6 (7:2) po setovima.

To ujedno znači da u drugom kolu turnira na Floridi neće doći do srpskog okršaja, pošto će se pobednica tog duela u narednoj rundi sastati sa Jelenom Janković.

U prvom setu Nikolesku je potpuno dominirala, dok su njih dve u drugom vodile gotovo ravnopravnu igru i set je ušao u taj brejk. Tada je Rumunka bila znatno mirnija i na kraju je zasluženo slavila.

Srbija je tako ostala sa dve predstavnice u Majamiju, a kao i Jankovićeva i Ana Ivanović je slobodna u prvoj rundi. Ivanovićevu u drugom kolu očekuje meč sa pobednicom duela između Japanke Kimiko Date-Krum i Zuzane Ondraškove iz Češke.

U ostalim mečevima prvog kola koji su završeni do sada Melani Udan iz Sjedinjenih Država je slavila protiv Nemice Julije Gerges sa 7:5, 6:3, Britanka Elena Baltača je pobedila Sibil Bamer iz Austrije sa 3:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), dok je Ži Ženg iz Kine bila bolja od Rumunke Sorane Kirstee sa 6:3, 6:7 (5:7), 6:3. U narednom kolu, Udanovu očekuje duel sa Slovankinjom Danijelom Hantuhovom, Baltača igra protiv Klare Zakopalove iz Češke, a Ženg protiv Australijanke Samante Stosur.

Steta za Bojanu. Radovao sam se njenom okrsaju sa Jelenom, ali eto, Niculescu je bila bolja danas..

Jbg, danak neiskustvu

Potpuno je normalno za ovu fazu da ima velike oscilacije i sa formom i sa rezultatima. Ali ja ne sumnjam da ce Bojana nastaviti da se penje ka vrhu
irriducibili

Postby Monsieur Poirot » 23 Mar 2011, 14:59

ORDER OF PLAY - WEDNESDAY, MARCH 23, 2011 Napomena: 5 casova iza naseg vremena je Majami

STADIUM start 11:00 am
S Arvidsson (SWE) vs B Mattek-Sands (USA) - WTA
N Davydenko (RUS) vs K Anderson (RSA) - ATP
K Date-Krumm (JPN) vs Z Ondraskova (CZE) - WTA
J Del Potro (ARG) vs R Mello (BRA) - ATP

Not Before 7:30 PM
[Q] J Dokic (AUS) vs [WC] D Safina (RUS) - WTA
[Q] M Russell (USA) vs [WC] J Blake (USA) - ATP

GRANDSTAND start 11:00 am
G Arn (HUN) vs S Peng (CHN) - WTA
[WC] C Vandeweghe (USA) vs V Lepchenko (USA) - WTA
I Ljubicic (CRO) vs [Q] P Lorenzi (ITA) - ATP
S Giraldo (COL) vs I Andreev (RUS) - ATP

Not Before 5:00 PM
[Q] A Yakimova (BLR) vs A Kudryavtseva (RUS) - WTA

COURT 1 start 10:00 am
I Dodig (CRO) vs A Golubev (KAZ) - ATP
[WC] A Tomljanovic (CRO) vs [Q] J Hampton (USA) - WTA
X Malisse (BEL) vs [Q] R Sweeting (USA) - ATP
A Cornet (FRA) vs V Razzano (FRA) - WTA
E Gallovits-Hall (ROU) vs A Kerber (GER) - WTA

COURT 2 start 11:00 am
[WC] B Tomic (AUS) vs P Andujar (ESP) - ATP
G Dulko (ARG) vs E Vesnina (RUS) - WTA
S Devvarman (IND) vs P Starace (ITA) - ATP
[Q] D Young (USA) vs D Istomin (UZB) - ATP

Not Before 5:00 PM
[Q] S Stephens (USA) vs B Zahlavova Strycova (CZE) - WTA

COURT 3 start 10:00 am
P Hercog (SLO) vs C Scheepers (RSA) - WTA
J Benneteau (FRA) vs D Gimeno-Traver (ESP) - ATP
V Hanescu (ROU) vs [Q] A Bogomolov Jr. (USA) - ATP
L Dominguez Lino (ESP) vs [Q] A Rus (NED) - WTA
A Parra Santonja (ESP) vs [Q] S Mirza (IND) - WTA

COURT 7 start 11:00 am
S Errani (ITA) vs Y Shvedova (KAZ) - WTA
[Q] K Pervak (RUS) vs A Medina Garrigues (ESP) - WTA
[Q] S Zhang (CHN) vs A Szavay (HUN) - WTA
[Q] V Manasieva (RUS) vs T Bacsinszky (SUI) - WTA
[Q] L Hradecka (CZE) vs [Q] Y Chan (TPE) - WTA

COURT 8 start 11:00 am
J Nieminen (FIN) vs M Kukushkin (KAZ) - ATP
B Becker (GER) vs M Granollers (ESP) - ATP
T Kamke (GER) vs [Q] M Ilhan (TUR) - ATP
[Q] A Tatishvili (GEO) vs O Govortsova (BLR) - WTA
[Q] R Kendrick (USA) vs [Q] I Kunitsyn (RUS) - ATP

Monsieur Poirot

Postby Monsieur Poirot » 23 Mar 2011, 15:09

Inace, sto se tice prenosa meceva, izgleda da za prvo kolo Ameri, kao i u Indijan Velsu, ne ukljucuju kamere, pa nema ni strimova, a od subote pocinju prenosi na Sportklubu, kao i na B92(mada trenutno ne vidim najavu u njihovoj programskoj semi)

Monsieur Poirot

Postby Monsieur Poirot » 24 Mar 2011, 01:04

Novak i Viktor su dobili svoje rivale u drugom kolu. Denis Istomin je pobedio Donalda Janga i igrace protiv Noleta, a Vicin protivnik bice igrac iz Turske Marsel Ilhan koji je pobedio Kamkea. Od ostalih zanimljivih meceva izdvojiti poraz Davidenka od Kevina Andersona i ispadanje Lubicica od nikadcuo Lorencija, a pobede su zabelezili i Del Potro, Andrejev, Beneto.. Evo nekih interesantnijih parova drugog kola iz donje polovine zreba:

Raonic-Devarman
Fis-Beneto
Isner-Andrejev
Del Potro-Kolsajber

Monsieur Poirot

Postby jabukamen » 24 Mar 2011, 19:39

Sad sam video zanimljiv podatak da je poslednjih 5 zenskih mastersa (dobro to oni tako ne zovu, ali to je to) uzela ista teniserka. Uz to u poslednjih pola godine ima i finale zavrsnog mastersa i dva polufinala GS i jos poneku malu titulu, a sve sa nepunih 21. Mogu ljudi mrzeti nju, tatu ili njen stil igre, ali reci da je ona nezasluzeno prva teniserka bas i nema nekog smisla.

Uz pohvale Karolini da ubelezim i prvu pobedu nasih u ovom delu foruma JJ - Nikolesku 6:3, 6:1. Pa da proslavimo sto vise pobeda. :clap:
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby jabukamen » 24 Mar 2011, 19:59

Janko pobedio u prvom kolu. U drugom kolu protiv Cilica sa kojim ima 0:5, isto kao sto je imao i Novak u finalima protiv Rafe do nedelje, ali...
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby chika-zuba » 24 Mar 2011, 20:00

Majami: Tipsarević dobio Hasea
IZVOR: B92 | AK
Srpski teniser Janko Tipsarević otvorio je pobedom učešće na drugom Mastersu sezone u Majamiju.

Tipsarević je sa 6:4, 7:6 u prvom kolu eliminisao Holanđanina Robina Hasea, u njihovom prvom međusobnom duelu koji je trajao sat i 45 minuta.

Tipsarević je sa dva brejka preokrenuo prednost Holanđanina i dobio prvi set sa 6:4, dok je u drugom propustio pet brejk prilika pa je morao da meč rešava u taj-brejku koji je dobio sa 7:5. U drugom kolu Tipsarević će igrati protiv 18. nosioca, Hrvata Marina Čilića.

U prva četiri gema prvog seta oba tenisera su maksimalno dobro koristila svoj servis pa nije bilo brejk prilika, a onda je usledila agresivnija igra oba igrača pa i prvi oduzeti servisi sa 3:3.

Usledio je po jedan siguran gem, a onda je Tipsa napravio još jedan brejk i poveo 5:4. Ovu šansu Janko nije propustio pa je posle oko 40 minuta igre dobio prvi set.

I drugi set je počeo sa po dva osvojena gema oba igrača na svoj servis, s tim što je Tipsarević sjajan servis nadogradio i odličnom igrom na servis rivala, pa je imao dve šanse da napravi brejk, ali ih je Hase spasao.

Potom je Tipsarević propustio još tri šanse da oduzme servis rivalu u petom gemu, koji je na kraju pripao Holanđaninu. Pošto se jedva izvukao u ovom gemu, Hase ja zaigrao sigurnije u nastavku, pa je rezultat ostao u egalu do 6:6, te je odlučiovo taj-brejk koji je posle velike borbe ipak pripao Tipsareviću za konačnih 6:4, 7:6.
... k`o oka dva...
chika-zuba

Postby ZvezdaIznadSvega » 25 Mar 2011, 18:46

Troicki savladao Turcina Marsela Ilhana 6-3 ; 6-3 i plasirao se u narednu rundu. :clap:
ZvezdaIznadSvega

Postby Monsieur Poirot » 25 Mar 2011, 21:13

Marej posle poraza u IW od domaceg igraca Janga i u Majamiju dozivljava isto; pobedio ga je malo poznati Amerikanac Aleks Bogomolov.. Da tu ne bude kraj iznenadjenjima, i Verdasko je blizu poraza, njegov zemljak Pablo Anduhar servira za mec. Ni Vavrinka nije u lepoj situaciji, izgubio je prvi set od Granoljersa sa 6-0, u drugom vodi 4-3 bez prednosti brejka..

Edit: i Nando izgubio

Monsieur Poirot

Next

Return to Tenis