irriducibili wrote:mastro mostro wrote:to šta on misli i kako misli ne podudara se sa košarkom koju Danilović oseća i kakvom je naučen u Duletovom a potom i Žocovom Partizanu (a u njegovo vreme bilo je tu i šarlatana tipa Srzić, ako se ne varam

), Mesininom Kinderu i Rajlijevom Majamiju.
Jednostavno neko voli da radi sa opuštenim, talentovanim, slatkorečivim ljudima ogromne informisanosti i znanja, filozofskih nadahnuća... a neki vole radne, odgovorne, istrajne, ozbiljne, maksimalno i bezrezervno posvećene.
Ja i dalje mislim da je za sve nas ovde zajedno pa puta deset PSD izmislio košarku, i da je glupo (barem meni) da pametujem o nekom Džikiću kome u košarkaškom CV stoji da su najveći uspesi šesti pomoćnik u Minesoti i F4 u Krki, u sezoni u kojoj i sam kažeš da je kvalitet lige smešan.
To da ne misle isto je vrlo moguce, ali ne mora da bude nepremostivo. I u igrackim danima, kosarku je kapirao totalno drugacije od Djordjevica, pa su se, mozda upravo zbog toga, sjajno dopunjavali
A Duleta bi svrstao u koju od te dve kategorije ljudi?
Koji je CV sadasnjeg trenera Partizana, te bi Dziletov bio sporan?
Liga jeste smesnog kvaliteta, ali je i Krka u odnosu na niz ekipa koje nisu otisle na F4
Između dvojice Saša nikad nisam birao, jer nisam ni morao, svaki mi je bio drag na svoj način. Različiti igrači, druge pozicije, drukčiji karakteri. SĐ, klasičan beogradski mangup tog doba, je dao onu trojku u Stambolu i večno mu hvala na tome, ali je Šejtan, drski sarajevski gorštak, bio proglašen MVP-jem turnira i bukvalno nosio je Partizan te sezone.
Često ste, poredeći ga sa VJ, spominjali Žoca i njegovu trijumfalnu debi sezonu, pa spomiljali mentora Acu Nikolića... a sve vreme zaboravljate da ničeg ne bi bilo da tada nije igrao najbolji bekovski tandem u evropskoj košarci svih vremena: Saša&Saša. Ako to već ne radi, Željko bi mogao da ih poljubi u dupe svaki put kad ih ugleda, jer da nije bilo njih dvojica, teško da bi bilo i njega i njegove veličanstvane karijere.
Bez obzira na sve, smatram da je Predrag imao karijeru, uspehe i trofeje za respekt... kako je punio Cibonu usred Zagreba u jeku onih godina mržnja, dok su ovi hteli da ga linčuju, a još im je to i najavio pred utakmicu... kako je nas satro sa Kinderom na F4... kako se napušavao sa Spajk Lijem u NY sve pucajući 7/7 trojke. N
Na ovim prostorima nije bilo (a teško i da če biti) takvog "razbojnika" u košarci, i njegov doprinos Partizanu i srpskoj košarci je nemerljiv (da oproste Bodiroga, Đorđevič i Divac).
Što se tiče VJ-a i njegovog CV-a... jeste skroman ali je tek počeo da ga puni... mrzi me da kopam koliko je titula osvojio kao pomoćnik, šta je uradio sa mladim reprezentacijama... a kao prvi trener je stoprocentan... i u odnosu na Džikića već vodi jer je ovaj sjebo Olimpiju u svom debiju koji je, (priznaćeš, poznavajući zmajčeke) bio sigurno manjeg pritiska od onog koji nosi mesto trenera Partizana i naslednika DV (koji je to isto elaborirasmo podacima, daleko neuspešniji u svojoj debi sezoni u daleko bogatijem i boljim igračima ispunjenom timu, iako je u CSKA otišao kao pedigriran trener sa desetogodišnjim evroligaškim stažom, dva final fora iza sebe, nekoliko reprezentativnih mandata, evropskim trofejem od pre 20 tak godina)).
Dule je bio i ostao toliko poseban, specifičan, jedinstven i neponovljiv da ne smem da ga svrstavam ni u jednu kategoriju. upravo te (vankošarkaške) odlike su dodatno breme na nejakim plećima maldog "stručnjaka" Vlade... ali ne sumnjam da će ga stari prosedi gangster išlifovati i naučiti kako se u "familiji" ponaša, kako se odgovora da se ne kaže ništa a dotakne sve i ostali fazoni... samo ako "mali" potraje dovoljno dugo, a to ćemo videti već na leto.
Strpi se... možda te Predsednik i obraduje nekom svojom odlukom.