Board index Košarka Košarkaški miks

Dule Vujoševic

Re: Dule Vujosevic

Postby John Doe » 06 Jul 2013, 04:33

Sada bih voleo da mi postavite neka pitanja iz ove oblasti i onoga čime se ja bavim...

Pitanje – „Kako birate kapitena?“

Ne biram ja kapitena, to se samo desi. Ljudi se ne određuju, nego se sami tako nametnu. Ima više vrsta ljudi. Npr, Kićanović je bio najbolji igrač, koji je bio određenog temperamenta, dok Pera Božić nije bio iz tog ešalona. Nego on je ozbiljan čovek, podređen timu, staložen, neko ko ima uticaj da se obrati saigračima u svlačionoci jednim mirnim glasom, da se žrtvuje za tim, pomaže drugima.
Lučić je igrao dok ja nisam bio tu. Ja sam ga doveo u klub i nisam računao na neku njegovu veliku ulogu brzo (valjda), međutim on se izborio za to jednim poštenim radom, pravim odnosom i nije on baš bio u tom smislu da vikne, da u nekim kriznim situacijama hoće da preseče itd. Pošten je, daje lični primer, veoma je kvalitetan igrač, jedini je reprezentativac tu, ozbiljan je čovek, pametan, načitan. Tako da je bio neko logično rešenje, još je i najduže tu. Normalno, bilo je i nekih situacija gde smo ga mi upućivali da ne bi trebao da se ponaša, kako se ponaša u određenom momentu, nego na drugi način, jer ima obvavezu da neke stvari radi na drugačiji način.
U principu ja mislim da se lider ne određuje direktno, nego da se to postaje. To je onako relativno lako prepoznati, vidite ko ih organizuje u igri, koga igrači slušaju, čujete malo i šta se u svlačionici dešava, koga poštuju..

Pitanje „Da li ikada birate igače koji imaju kvalitet, ali se možda neće uklopiti u tim?“

To zavisi od slučaja do slučaja. Ako je igrač prošao dosta trenera i svima je pravio problem, pa nisam ja baš blesav da mislim da sve što dotaknem postaje zlatno. U principu vi možete da napravite kompromis ako vam on donosi rezultat. A ako vi pravite kompromis i bude kontraefekta, na štetu rezultata i čekate. Ja sam prošao tu fazu, bio mlad trener bez nekog autoriteta. Sad već imam neke godine i nemam više vremena, što kaže Desanka Maksimović, da budem ženica.

Pitanje se ne čuje...

Partizan je ove godine krenuo sa dugom iz prošle godine, nasledio jednog mladog igrača koji se razvio, to je Lučić. Napravio je sasvim mladu ekipu, sa prosekom godina oko 20, možda i ispod toga i krenuo u velika takmičenja. Evropska, ABA ligu koja je ove godine određivala ko igra EL i domaće prvenstvo gde je Crvena Zvezda nastupila kao džavni projekat, sa velikim budžetom, gde su neki najavljivali da će u Srbiji da se srećno živi ako bude prva, itd. Tu je bilo puno više spozora, para, ljudi od uticaja i u jednom momentu mi smo smatrali da smo mi vrlo slabi za situacije koje nas očekuju. Ja sam se iskreno rečeno plašio mladosti ovog sastava, jer smatra se da kad se vrši smena generacija i ekipa ispadne iz kruga rezultata koji je postizala, da treba 7 godina da bi se vratila na taj nivo. I ja sam se plašio te grupe u EL i igrači su stvarno pokazali jedan talenat, jednu veliku privrženost košarci i vrednost na treningu, čak i u tom prvom delu gde smo od CSK izgubili na jednu loptu, protiv Barselone gde je onaj Uertas pogodio sa jedne noge sa 8-9 metara, o tablu.. Tako da se igralo na jedan način na koji ja nisam očekivao u prvoj fazi. Verovao sam u talenat tih ljudi, radilo se dobro i kada radite dobro rezultat će da stigne. Posle toga se ispalo iz EL i to je s jedne strane bilo dobro jer smo dobili to da se ljudi odmore do utakmica. Nema više putovanja, gubljenja vremena po aerodromima i bilo je više vremena za treniranje. Rezultati koji su napravljeni sigurno nisu očekivani. I pre lige niko nije verovao u tim, osim mene i još dvoje troje ljudi. To što smo mi svaki dan postajali bolji nego prethodni i što je na kraju sezone ekipa bila sasvim drugačija od one koja je počela, to je zasluga moja, tih momaka, njihovog talenta i način rada. Iako sam osvojio 10 puta titulu, jednom u staroj Jugoslaviji i 9 puta u ovoj novoj državi, ja sam mislio da će, ako radim dobro, navijači da me podrže. Međutim, nije bilo tako. Odmah su počele kritike nerazumne, ne obazirujući se ni koliko su to mladi igrači, da su prošle godine igrali po 5 minuta ili bili van 12, da je finansijska situacija u klubu užasna, da je situacija u medijima i uopšte atmosfera koja se stvara katastrofalna.Ne. Jednostavno ljudi očekuju kao da je sve najnormalnije, a ništa ne rade da je najnormalnije da se tom klubu pomogne. (nerazuman deo 20-ak sekundi)

Možda je ovo moje najveće iskustvo u karijeri. Što se ovaj tim razvio na ovakav način i što je ove godine u ABA ligi Partizan, u ligi bivše Jugoslavije, bio prvi na dominantan način protiv Crvene Zvezde, što je veliki broj igrača došao do reprezentacije i postao velika perspektiva raznih zemalja. I jedino što mi teško pada iz ove sezone je što je Bertans, iako je čovek posvećen, jako talentovan i velika perspektiva, dobio tešku povredu i to ćemo morati da rešimo, da nađemo motiv da on iz toga izađe još jači.
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Petzl » 11 Jul 2013, 14:06

Ne znam da li je neko ovo već okačio.
Petzl

Postby VMJunior » 29 Sep 2013, 22:31

Image

Trebinje Debeljku.
VMJunior

Postby irriducibili » 29 Sep 2013, 23:06

Zanimljiv krst, Jugoslavtm bi bio odusevljen... :roll:
irriducibili

Postby ОГИ » 29 Sep 2013, 23:11

irriducibili wrote:Zanimljiv krst, Jugoslavtm bi bio odusevljen... :roll:

Prvo što mi je zapalo za oko. :laugh:
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby VMJunior » 30 Sep 2013, 12:36

Duško Vujošević gost Arene Sport
30.09.2013 12:58
ArticleEmisija U obručuTrener KK Partizan, Dušan Vujošević gostovaće u emisiji ‘U obruču’ (20h) na Areni sport 1, koja će ujedno i otvoriti predstojeću košarkašku TV sezonu.
Edin Avdić i Nenad Kostić ugostiće košarkaškog stručnjaka u emisiji i najaviti početak ABA lige koja počinje sledećeg vikenda. Trinaesto izdanje regionalne košarkaske ABA lige, a kao i prethodne četiri sezone TV Arena sport će svojim gledaocima omogućiti da uživaju u direktnim prenosima ovog zanimljivog takmičenja.

ABA liga će biti i najzastupljenija tema i u drugoj sezoni emisije U obruču, pa je sve to sjajna preporuka ljubiteljima košarke da i ovu sezonu ABA lige isprate na kanalima TV Arena sport.

Branilac šampionskog prstena i rekorder po broju titula Partizan neznatno je izmenio tim u odnosu na šampionsku sezonu. Ekipa Duška Vujoševića će ponovo biti među najmlađima u ligi, ali godinu dana iskusnija, dok bi odlazak kapitena Lučića trebalo da nadomesti iskusni Amerikanac Kinsi.
VMJunior

Postby Pit Bull » 30 Sep 2013, 19:17

Dule : ''Doveli smo Ti Keja'' - Dule uci Engleski :biggrin:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Tegi » 30 Sep 2013, 19:20

Tako ga je oslovio i na Medi day-u. Pre bih rekao da nije siguran da li je Kinsi ili Kinsli. :biggrin:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Diktator » 30 Sep 2013, 19:26

sta prica debeli,ne mogu da nahvatam stream?
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby AirBall » 30 Sep 2013, 19:32

Aleksa wrote:sta prica debeli,ne mogu da nahvatam stream?

Da je Partizan zeleo jos vise domacih talentovanih igraca, ali nije mogao da ih dovede iz Mege...

Za njega je Milutinov najtalentovaniji centar u Srbiji

Kinsey je sam zeleo da dodje da bi se opet afirmisao i vratio na veliku scenu, btw sve vreme ga zove Ti Kej...

Za Dallo-a je rekao da je ogroman potencijal, ali se ne ocekuje od njega mnogo ove sezone
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby AirBall » 30 Sep 2013, 19:40

Kaze Dule da nemamo dovoljano igraca za broj utakmica koje nas ocekuju, ali se nada da cemo u trouglu koji cine Budiveljnik, Nanterre i mi biti najbolji...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby manes » 30 Sep 2013, 23:20

AirBall wrote:Kaze Dule da nemamo dovoljano igraca za broj utakmica koje nas ocekuju, ali se nada da cemo u trouglu koji cine Budiveljnik, Nanterre i mi biti najbolji...

Na to je dodao da je to problem koji imamo vec godinama unazad i da to nije nista novo...
Dobro pamtim sve, sve sto bilo je...
manes

Postby Doktor Mo » 01 Oct 2013, 09:38

Doktor Mo

Postby Diktator » 23 Oct 2013, 23:42

Sada si pao na najnize grane Nikola Vujosevicu...

Image

Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Re: KK Partizan 2013/14 - Miris bagrema

Postby Statista » 11 Nov 2013, 13:25

I taman pomislim kako, bez ozbiljnije konkurencije, nosim laskavu titulu najveceg kriticara trenera svog kluba, kad eto ti ga @HjuH da postavi nove standarde :lollol:

Prijatelju pa ako ti ovako kunes DV, sta bi trebali donsale i ja da radimo sa Mutom, da mu nafilujemo pizzu u DaVinciju, TNT-jem ili polonijumom :lollol:

Ljudski kvaliteti Vujosevica su za svaku kritiku, retko los covek, ali osporavati mu strucnost moze samo neko ko nema veze sa kosarkom. Uopste se ne slazem da je Zoc svetlosnim godinama ispred Vujosevica, bez obzira na sve sto je osvojio, cak sam intimno ubedjen da samo ono sto je Vujosevic zaboravio od kosarke Zeljko nikad nece ni nauciti. Ok reci ce mnogi da je to bogohuljenje ali gledao sam na stotine Vujosevicevih i Zeljkovih utakmica, i zaista sam ubedjen u ovo sto pisem. Zeljko je vrhunski profesionalac, radio je sa najboljim igracima, ume da odradi posao na vrhunskom nivou u skladu sa onim sto ima na raspolaganju, ni manje ni vise od toga. Vujosevic nikad nije uspeo da nadje zajednicki jezik sa top igracima, njegova sujeta i poremecen karakter mu stvaraju ogromne probleme i izazivaju pogresnu reakciju i bojkot. Zato i moze da radi sa mladim igracima koje mustra i lomi kako mu se svidi. Medjutim njegova sposobnost da napravi cudo na terenu, da izvuce teorijski maksimum iz limitirane ekipe jeste nesto sto kolege mogu samo da sanjaju. To kako Vujosevic pristupa kosarkaskoj igri u teorijskom i prakticnom smislu jeste nesto sto ce vecini profesionalaca i apsolutno svim laicima ostati potpuna misterija. Samo malobrojni mozda mogu da shvate sta on to radi i kako. Na njegovu zalost karakter ce ga unistiti i kao strucnjaka, nije daleko dan kad ce se bukvalno raspasti na terenu i kada ce ga iznositi kao Seselja iz skupstine a tada ce tek svi krenuti da ga gaze i tako lece godinama nagomilane frustracije.

Granica izmedju fantasticnog genijalca i potpunog ludaka je cesto veoma, veoma tanka. Pored ove teze treba da stoji Vujoseviceva slika kao ilustracija
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

PreviousNext

Return to Košarkaški miks