Tegi je u emilu koji mi je poslao zeleo da odgovori na pitanje o svom poreklu pa iz tog razloga cu i postaviti na forum
E da, video sam da nekoga interesuje moje poreklo. Prenesi slobodno,nije frka, da su Tegeltije bile pre nekoliko vekova Ivanovici, ali su posle ubijanja nekih Turaka u Staroj Hercegovini, bezali od osvete istih, u trouglu Durmitor,Nevesinje, Trebinje. Potom je prezime promenjeno u Cvijic, po jednom od cetiri brata Ivanovica. Medjutim progon je bio surov,kao i slobodarski duh mojih predaka, koji su morali da beze ka zapadu, danasnjim delovima bosanske krajine, jedni ka Vakufu, drugi ka Mrkonjic gradu, uz novu promenu prezimena ili po cebet Teget, ispod sedla u seobama, ili po Tegljenju imovine sa sobom. Ima nas dosta i medju damama,junacima, a za ostale koje onaj lik pita, prenesi da nas ima u Vladi Republike Srpske, kao i na mestu predsednika kosarkaskog saveza te zemlje, kao i po Srbiji, Vojvodini, svetu.Prenesi i pozdrave tom znatizeljnom forumasu i ne budi strog,kao ja sa ukljucenjima.