Ima nas 18 prijavljenih za sada. Po meni idealno jer izgleda da nas teško može biti 25-26.
Sa 18 meni na pamet pada jedan kul sistem:
Napravimo dvije konferencije sa po 9 takmičara. Igraš sa svakim iz svoje po 2x (16 kola).
Nakon kraja naše regularne sezone otpao bi po jedan takmičar iz obje konferencije, taj devetoplasirani.
Ostaje nas po 8 i ostaje 10 kola do kraja regularne sezone ABA lige.
Tih 10 bismo iskoristili za PO.
Igralo bi se po konferencijama, i to 1-8, 2-7, 3-6 i 4-5. Zatim polufinale i finale konferencija. Najbolje bi bilo kad bismo PO do finala konferencija igrali po 2 kola gdje bi se sabirali bodovi i prolazio bi onaj ko ima zbirno više nakon 2 kola u ABA. U finalu konferencija i finalu lige bi se igrala po 3 kola.
To mu dođe 2 kola (1/4 konf), +2 (1/2 konf) =4. Plus onih 16 iz regularnog takmičenja = 20.
I onda finale konf. i veliko finale lige gdje bi igrali pobjednici konf po 3 kola i to mu dođe na 26.
Možemo napraviti nešto da igraju i ostali koji ispadnu za npr 5. mjesto, 11. ...
Nešto slično kao NBA liga.
Eto, to je moj prijedlog. Dajite i vi svoje, mada možda promjenimo sve ako se još neko javi.
Džaba pisao, pokvari nam slovenac plan

Edit: Može ovaj sistem ako se javi i 20. Po 10 u ligi i sve isto, samo što bi onda igrali 18 kola i svi dueli do kraja bi se igrali po 2 kola, dakle 1/4 konf, 1/2 konf, finale konf i finale lige.