Board index Arhiva Podrum

Aba H2H Fantasy PRIJAVE

Re: Aba H2H Fantasy PRIJAVE

Postby Ćivot » 26 Sep 2016, 14:15

I ja sam upao.
Nije ćivot jedna žena.
Ćivot

Postby manes » 26 Sep 2016, 14:28

Ja sam usao na sajtu u ligu.
Dobro pamtim sve, sve sto bilo je...
manes

Postby Rose » 26 Sep 2016, 19:45

Ušao. Moji Priboj Bullsi su spremni :D
Rose

Postby steva cenejac » 26 Sep 2016, 20:04

Ušao sa Krkom 1.
steva cenejac

Postby Holden » 26 Sep 2016, 20:05

Ima nas 18 prijavljenih za sada. Po meni idealno jer izgleda da nas teško može biti 25-26.

Sa 18 meni na pamet pada jedan kul sistem:

Napravimo dvije konferencije sa po 9 takmičara. Igraš sa svakim iz svoje po 2x (16 kola).

Nakon kraja naše regularne sezone otpao bi po jedan takmičar iz obje konferencije, taj devetoplasirani.

Ostaje nas po 8 i ostaje 10 kola do kraja regularne sezone ABA lige.

Tih 10 bismo iskoristili za PO.

Igralo bi se po konferencijama, i to 1-8, 2-7, 3-6 i 4-5. Zatim polufinale i finale konferencija. Najbolje bi bilo kad bismo PO do finala konferencija igrali po 2 kola gdje bi se sabirali bodovi i prolazio bi onaj ko ima zbirno više nakon 2 kola u ABA. U finalu konferencija i finalu lige bi se igrala po 3 kola.

To mu dođe 2 kola (1/4 konf), +2 (1/2 konf) =4. Plus onih 16 iz regularnog takmičenja = 20.

I onda finale konf. i veliko finale lige gdje bi igrali pobjednici konf po 3 kola i to mu dođe na 26.

Možemo napraviti nešto da igraju i ostali koji ispadnu za npr 5. mjesto, 11. ...

Nešto slično kao NBA liga.

Eto, to je moj prijedlog. Dajite i vi svoje, mada možda promjenimo sve ako se još neko javi.

Džaba pisao, pokvari nam slovenac plan :biggrin:

Edit: Može ovaj sistem ako se javi i 20. Po 10 u ligi i sve isto, samo što bi onda igrali 18 kola i svi dueli do kraja bi se igrali po 2 kola, dakle 1/4 konf, 1/2 konf, finale konf i finale lige. :biggrin:
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby Čekicari » 26 Sep 2016, 20:20

Lepo si sve osmislio samo je problem sto bi prvih 16 kola bilo revijalne prirode...

Samo jedan otpada....bilo bi neinteresantno u konferencijama...A prvi nema nikakvu prednost u odnosu na osmog...

Treba da napisemo rok do kad vaze prijave i da onda dogovorimo sve detalje...
Djordje Pantic najbolji golman FKP u istoriji!!!!
Čekicari

Postby Holden » 26 Sep 2016, 20:25

Pa kako nema?

Logično je da onaj ko bude prvi nakon 16-18 kola ujedno ima i najjači tim, i onda u 1/4 finalu dobija protivnika sa najslabijim timom.

Ali možemo nešto i ubaciti. Tipa da bolje plasiran započinje duel sa prednošću od npr 10:0.

Tu smo da diskutujemo i nađemo najbolji sistem.

Rekli smo na početku da su prijave do ponedjeljka uveče.

Najbolje bi bilo da sačekamo još jednog i sa 20 bi bilo odlično.
mudrovsukilo wrote:
Holden

Postby Čekicari » 26 Sep 2016, 20:30

Nije logicno iz razloga sto se u kosarkaskim fantazi igrama u prvim kolima skupljaju pre svega krediti...
Vadi se npr Bilan ako mu opada vrednost....i sa takvom igrom negde u 10,11 kolu sklopis tim koji zelis i ulazis u PO sa recimo 8 pozicije a imas jak tim...

Uglavnom videcemo sve...

Ajde moze onda,prvi sledeci koji se javi zatvara prijave.....

Ako slucajno neko bude zeleo da igra nakon sto se taj jedan javi,ima obavezu da nadje jos jednog do 00:00.. :biggrin:
Čekicari

Postby Nebo se otvorilo... » 26 Sep 2016, 21:42

Bravo Holden za sistem takmicenja. Koliko vidim preuzeo si sve na sebe, pa ne bi bilo lose da kontaktiras na PP ove sto se nisu prijavili, a igrali su prethodni H2H. Onda bi bilo vise ekipa po konferenciji.
Nebo se otvorilo...

Postby Holden » 26 Sep 2016, 22:15

Ma jok, prije 3 dana smo napisali do kada je rok za prijavu tako da su svi imali vremena.

Čekamo tog još jednog pa ću onda ostaviti post sistema koji sam razradio do tančina i da diskutujemo. Sistem je za 20 ljudi.

A i ako se niko ne javi, naći ćemo još jednog do četvrtka :biggrin:
mudrovsukilo wrote:
Holden

Postby Čekicari » 26 Sep 2016, 22:17

Holden wrote:Ma jok, prije 3 dana smo napisali do kada je rok za prijavu tako da su svi imali vremena.

Čekamo tog još jednog pa ću onda ostaviti post sistema koji sam razradio do tančina i da diskutujemo. Sistem je za 20 ljudi.

A i ako se niko ne javi, naći ćemo još jednog do četvrtka :biggrin:

Postavi ga odma,da mozemo da diskutujemo...

Da svi vide i da se oglase....

Sa cim se slazu a sa cim ne...sta bi promenili itd itd...

A jedan ce se usput prijaviti... :okk:
Čekicari

Postby Holden » 26 Sep 2016, 22:33

Evo moj prijedlog. Možda sam se negdje i zajebao i onda je sve bio zaludan posao. :biggrin: Ako imate primjedbe, slobodno recite. Tu smo da nađemo najbolji i najzanimljiviji sistem. Ili naravno ako neko ima potpuno drugačiji prijedlog.

-Regularna sezona ABA lige ima 26 kola.
-Nas ima 20.
-Dijelimo se u dvije konferencije po 10 takmičara.
-Igra svako sa svakim po 2x. To je 18 kola.
-Nakon toga dalje prolazi po 8 takmičara i igramo plejof. Svaka konferencija zasebno.

Igramo na sledeći način:

1/4 finale

1-8
2-7
3-6
4-5

1/2 finale

Pobjednik 1-8 vs Pobjednik 4-5
Pobjednik 2-7 vs Pobjednik 3-6

U finale konferencija prolaze pobjednici polufinala.

Finale lige igraju pobjednici konferencija.

Plejof se igra po sistemu: Svaki duel po 2 kola tj. 1/4 konf, 1/2 konf, finale konf. i finale lige. 4x2 = 8 i plus 18 iz naše regularne sezone = 26 kola iz regularne ABA sezone.

U sljedeće kolo plejofa naše lige ide tim koji ima više bodova u zbiru nakon 2 fantazi kola iz ABA lige.

Primjer:
Spoiler: pokaži
Forumaš x - forumaš y
1. kolo 170-160
2. kolo 170-150

Dalje ide forumaš x jer je pobjedio sa 340-310

U plejofu NBA lige/Evrolige/Aba lige, bolje plasiran tim ima prednost domaćeg terena tako da će i ovdje bolje plasirani takmičar imati prednost. Znači, ako osmi izbaci prvog i u narednom kolu igra protiv četvrtog, prednost će imati četvrti.

Za ovo pravilo će se fantazeri dogovoriti u hodu ( ako može do 9. kola) .

Prijedlog:
Ukoliko je prosječni broj osvojenih poena po jednom kolu 160, onda bolje plasirani takmičar treba da ima prednost od 20% u 1/4, 10% u finalu i 5% u finalu. U finalu lige se kreće od nule.
Dakle, u 1/4 se sastaju prvi i osmi, i onaj koji je prvi automatski vodi sa 32-0 (što je 20% od zamišljenog, gore navedenog, prosječnog broja poena). Mislim da to nije prevelika prednost jer se igraju 2 kola, a ako je prosjek 320 (160x2) tih 32-0 je sasvim dovoljna prednost.
u 1/2 vodi sa 16-0 i u finalu sa 8-0.

Da bismo se svi igrali do kraja ovo je prijedlog za one koji ranije ispadnu u ovom gore sistemu.

Dok traju 1/4 i 1/2 finala konferencija za plasman od 17-20. pozicije će se boriti 9. i 10. iz obje konferencije, i to:

A9-A10
B9-B10

-Za 17. mjesto igraju pobjednici ovih parova a za 19. poraženi. Oni završavaju takmičenje nakon 22 odigrana kola u ABA ligi.

Za plasman od 9-16. pozicije se bore poraženi četvrtfinalisti, i to:
A najbolje plasirani gubitnik - A najgore plasirani gubitnik
A drugi najbolje plasirani gubitnik - A treći najbolje plasirani gubitnik

Isto to i za B konferenciju.

Ovi dueli će se održavati dok bude trajalo 1/2 finale konferencija.

Nakon toga, pobjednici se bore za plasman od 9-12. pozicije, i to po sistemu:
Pobjednici A duela jedan protiv drugog i pobjednici B duela jedan protiv drugog.

Poraženi se bore za plasman od 13-16. pozicije, i to po sistemu:
Gubitnici A duela jedan protiv drugog i gubitnici B duela jedan protiv drugog.

Ovi dueli će se održavati dok bude trajalo finale konferencija.

Konačno:

-Za 9. mjesto će se boriti pobjednik A mini turnira (poraženih četvrtfinalista ili kako god hoćete da nazovete ovo) i pobjednik B mini turnira.
-Za 11. mjesto će se boriti poraženi finalista A mini turnira i poraženi finalista B mini turnira.

Potpuno isti sistem i za mini turnir od 13-16. pozicije.

Ovi dueli će se održavati dok bude trajalo veliko finale lige.

Za plasman od 5-8. pozicije će se boriti poraženi polufinalisti konferencija, i to po sistemu:

A gubitnik iz jednog 1/2 finala - A gubitnik iz drugog 1/2 finala
B gubitnik iz jednog 1/2 finala - B gubitnik iz drugog 1/2 finala

Ovi dueli će se održavati dok bude trajalo finale konferencija.

Konačno:

-Za 5. mjesto će se boriti A pobjednik iz duela poraženih polufinalista i B pobjednik iz duela poraženih polufinalista.
-Za 7. mjesto će se boriti A gubitnik iz duela poraženih polufinalista i B gubitnik iz duela poraženih polufinalista.

Za 3. poziciju će se boriti poraženi iz finala konferencija.

Djeluje malo konfuzno, ali kad krene plejof to je mačiji kašalj. U suštini svi igraju do kraja sezone osim četvorice forumaša koji ne prođu u plejof. Oni takmičenje završavaju nakon 22 od 26 kola.
mudrovsukilo wrote:
Holden

Postby Čekicari » 27 Sep 2016, 00:49

@Holden

Prvo svaka cast za trud...

Fino si ti to osmislio.....

Ne svidja mi se sledece:

1.Dodavanje bodova bolje plasiranoj ekipi u PO mi je skroz bzv,protiv toga sam apsolutno....To nema nigde :biggrin: ..Tako da nisam za taj predlog..
2.Utakmice po konferencijama ce biti revijalne prirode,kao sto sam vec rekao,otpadaju po 2 ekipe,nece biti zanimljivo....Gore pomenuti predlog si dao bas zbog ovoga,znam,al je skroz bzv...

Zasto bi neko kretao iz deficita?

Sacekacemo da se oglase ostali....

U slucaju da se taj predlog prihvati,ja cu odustati,pa ce vas biti 18 posto 20-tog nema na mapi :biggrin:

Moj predlog je da se smanji broj ekipa koje prolaze u PO...Naravno sa tim je potrebno promeniti i broj utakmica u grupnoj fazi itd itd

Edit:Treba naglasiti ko je pobednik meca ako bude nereseno,sta je sledece sto se gleda...
Čekicari

Postby 6891m » 27 Sep 2016, 07:14

Dodavanje bodova u PO je bezveze, jer i u stvarnosi nema toga. Mozda bolje da koleginice i kolege koje ne prodju u po njih 4 odigraju mini ligu svako sa svakim 2x i krecu od 0 kao i PO igraci.
vas, M
6891m

Postby Nebo se otvorilo... » 27 Sep 2016, 11:41

Slazem se sa ostalima da je dodavanje ovih bodova u PO nije dobro, jer ako si prvi znaci da ti je to prednost, pa nije dovoljno ovom osmom sto je na toj poziciji, nego da jos krece i sa minusom poena. Kao sto kaze Cekicar, mozda bi trebalo razmisliti o skracivanju za prolazak ekipa u PO, na 6 ekipa, pa da kao sto je i na ovoj H2H ligi sto igramo za fudbal, prvoplasirani krece od polufinala, a drugoplasirani od cetvrtfinala, dok bi ostali igrlali odmah u PO.

EDIT: Jel za ovu ligu koristimo onu sto je Dexter pravio na maticnoj temi ABA fantazija ili postoji neka nova?
Nebo se otvorilo...

PreviousNext

Return to Podrum