Board index Arhiva Podrum

Techno mjuza, kultura i nacin zivota ili ne?

Re: Techno mjuza, kultura i nacin zivota ili ne?

Postby Keimaak » 14 Jun 2011, 19:15

5 топ ствари у месецу јуну по ДАскТилДорну! :biggrin:

Јебеш живот без идеологије!

Од рођења мог.. није прошло без имена твог.....
Keimaak

Postby Liv » 14 Jun 2011, 20:58

Beonegro wrote:I ja nikad nisam bio. I ja se ove godine jaaaako dvoumim, baš zbog ljudi koji zatvaraju festival. Nick Cave i Beth Gibbons na istom mjestu, jedno za drugim - kontinuum prostor-vrijeme će garantovano kolabirati :bliss:

God knows, how I adore life... when the wind turns on the shores lies another day, I cannot ask for more...
Idite bre ljudi, shta vam je :) U Srbiji je muzichka scena proteklih par godina neverovatna.
Liv

Postby jedaj » 14 Jun 2011, 21:02

Evo vam malo domaceg zadatka i uzivajte.
Samo da se osvrnem na temu i kazem da je u sustinu tehno jedno veliko sranje od muzike i da mozda 5 posto
nje uopste zasluzuje osvrt.U ovom ludom svijetu brzog slusanja muzike i nekreativnih tehno producenata veoma se
tesko uopste i snaci a da ne pricamo koliko uopste tih muzickih pravaca ima,mada sam misljenja da pametan covjek
uvijek moze odabrati ono sto mu pobudjuje bilo koje vrste emocija.Zagovornik sam vise zive svirke pogotovo fankija
dobrog soula itd i ta vrsta muzike i pozitivnosti uopste ne moze stati u istu ravan sa masinama u kojima smo se svi mi
malo pogubili.Inace od kvalitetnih dj producenata Eric Prydz je bog otac.
Last edited by jedaj on 14 Jun 2011, 21:14, edited 1 time in total.
jedaj

Postby jedaj » 14 Jun 2011, 21:12

Liv wrote:
Beonegro wrote:I ja nikad nisam bio. I ja se ove godine jaaaako dvoumim, baš zbog ljudi koji zatvaraju festival. Nick Cave i Beth Gibbons na istom mjestu, jedno za drugim - kontinuum prostor-vrijeme će garantovano kolabirati :bliss:

God knows, how I adore life... when the wind turns on the shores lies another day, I cannot ask for more...
Idite bre ljudi, shta vam je :) U Srbiji je muzichka scena proteklih par godina neverovatna.

:bravo: Svi na pod :girlcry:
jedaj

Postby loki » 15 Jun 2011, 19:45

Liv wrote:God knows, how I adore life... when the wind turns on the shores lies another day, I cannot ask for more...

Offtopic on
Mozhda na nivou dovodjenja dosta svetskih imena (shto mainstrim, shto alternativnih), shto se tiche srpske muzike, nikada vishe plachipichkarstva u muzici. Nisam ni sanjao da cu ovako misliti - ali sad bih plucno krilo dao da se bar nekio bend kao Brejkersi sa ranih albuma pojavi, a kamoli ElORg ili Sarlo. Naravno, ja ovo samo za rock/punk/newwave/a;ternative and like deo scene pricham, pa mozhda nisam upao u dobrom momentu priche :D

Offtopic off

Kad sam vec ovde, da stavim pionira elekttronike:
Another thing. This idea of "I'm offended". Well I've got news for you. I'm offended by a lot of things too. Where do I send my list? Life is offensive. You know what I mean? Just get in touch with your outer adult. And grow up. And move on.
loki

Postby Liv » 15 Jun 2011, 21:30

loki wrote:Offtopic on
Mozhda na nivou dovodjenja dosta svetskih imena (shto mainstrim, shto alternativnih), shto se tiche srpske muzike, nikada vishe plachipichkarstva u muzici. Nisam ni sanjao da cu ovako misliti - ali sad bih plucno krilo dao da se bar nekio bend kao Brejkersi sa ranih albuma pojavi, a kamoli ElORg ili Sarlo. Naravno, ja ovo samo za rock/punk/newwave/a;ternative and like deo scene pricham, pa mozhda nisam upao u dobrom momentu priche :D

Offtopic continued..
Nisam se dobro izrazila. Nisam mislila na domacu scenu uopshte, vec na dovodjenje izvodjacha, koncerte isl. Plus, odnos cena-ponuda je jako dobar. Ovde, em su karte za sve preskupe, em se to toliko brzo rasproda da je maltene jedini nachin da odesh na koncert da jurish tapkaroshe. Da ne pricham shto je scena preplavljena 'idolima', 'x-faktorovcima' i pop-icima...

Nije klasichan tehno al' nablizhe shto mi se od tog pravca svidja
Liv

Postby Beonegro » 16 Jun 2011, 11:10

loki wrote:
Liv wrote:God knows, how I adore life... when the wind turns on the shores lies another day, I cannot ask for more...

Offtopic on

Offtopic off

Nema veze što je off, ovo je sjajna opservacija, zadnjih gotovo 10 godina imamo poplavu nekih pretencioznih bendova u pokušaju koji svi hoće da prave filosofiju od sebe, svoje pojave i svoje muzike, baš tim redosledom (diskurs i glamur, što bi rekao Peljevin), nigdje poruke, nigdje stava (BS, Marčelo i donekle Nigrutin na stranu, ali su oni ipak reponje, čega se ja ipak nekako zasitim "za tri dana"). I ne znam kakva je to fora sa takmičenjem da imaju što manju, ružniju i isfoliraniju/prenemognutiju pjevačičicu (nije greška, nego mrtvorođeni pokušaj deminutiva :D ).

Ono što me posebno nervira su Darkwoodi - bili su BENDČINA, a izgubili su se u nekoj potpunoj samodovoljnosti.

Sa druge strane, ako neko i ima neku poruku da saopšti, ili je poruka pogrešna (vidi pod Ritam nereda), ili oni to ne umiju na pravi način (čast Goriboru). Kao da u zemlji Srbiji nije ostalo zdravog, mledog i emocionalno živog čeljadeta koje će da izađe na binu i prosto pusti emociju iz sebe...
BORBA, BRE!!!

Plakao sam kad je pala Sekuritatea!
Beonegro

Postby Unexpected » 16 Jun 2011, 11:21

Beonegro wrote: Kao da u zemlji Srbiji nije ostalo zdravog, mledog i emocionalno živog čeljadeta koje će da izađe na binu i prosto pusti emociju iz sebe...

Block Out. Nisu mladi ali...
The End.
Unexpected

Postby Beonegro » 16 Jun 2011, 11:51

Unexpected wrote:
Beonegro wrote: Kao da u zemlji Srbiji nije ostalo zdravog, mledog i emocionalno živog čeljadeta koje će da izađe na binu i prosto pusti emociju iz sebe...

Sviraju već 20 godina. OK su oni meni, slušao sam ih intenzivno u nekim periodima, bio na nekoliko koncerata... ali oni definitivno nisu novost.
BORBA, BRE!!!

Plakao sam kad je pala Sekuritatea!
Beonegro

Postby Unexpected » 16 Jun 2011, 11:54

Beonegro wrote:
Unexpected wrote:

Sviraju već 20 godina. OK su oni meni, slušao sam ih intenzivno u nekim periodima, bio na nekoliko koncerata... ali oni definitivno nisu novost.

Sad tek videh da si mislio na mlado čeljade.
Mislim da ni na svetskoj sceni više nema takvih.
The End.
Unexpected

Postby Starešina » 16 Jun 2011, 14:42

Nazhalost u Beogradu se vishe ne mozhe chuti chesto stari dobri Tehno, shto je povezano i sa gashenjem nekih sjajnih klubova...
..Ekipa se uglavnom preselila na Psy ili su se priklonili novim pederskim trendovima u elektronskoj muzici...

Svi u dragstor, jebite se klaberi !
Starešina

Postby Starešina » 15 Jul 2011, 17:47

Za sve shtovaoce tehno muzike, najava dva sjajna deshavanja:

23 Jula, Plazha Kupari
Varela, Bejli

19 Avgust - isto mesto
Carl Cox

:jupi:

:banana: :banana: :banana:
Svi u dragstor, jebite se klaberi !
Starešina

Postby Keimaak » 14 Oct 2011, 14:10

Fantasticno izvodjenje orkestra Ohajo univeryiteta, Inače elektro-pop-dens hit "Party Rock Anthem" grupe "LMFAO" proglašen je za najpopularniju pesmu leta.

:banana:
Јебеш живот без идеологије!

Од рођења мог.. није прошло без имена твог.....
Keimaak

Postby KKP » 11 Dec 2011, 22:52

Do pre 4-5 godina sam otkidao na tehno, ali u zadnje vreme sve manje i uopšte manje muzike... :)

Bilo bi dobro da kačite neke dobre stvari, da se slušaju... :)
KKP

Previous

Return to Podrum