Kavendiš zna gde će voziti 2012.
IZVOR: B92, EUROSPORT
Jedan od najboljih sprintera na svetu Mark Kavendiš rekao je da već zna za koji će tim voziti sledeće sezone, a da će sve obelodaniti krajem meseca.

Kavendišu ugovor sa HTC-Hajroudom ističe na kraju godine, a poslednjih meseci uz moguć produžetak ugovora, pojavile su se spekulacije o njegovom prelasku u tim Skaj.
“100 odsto sam zadovoljan svojom odlukom”, rekao je osvajač zelene majice na ovogodišnjoj trci “Tur d’Frans”, “Imao sam jedan od onih osećaja, ali je bio potrebna još jedna stvar. Želeo sam da odem na najbolje mesto koje bi mi pomoglo da dođem do pobede, a to bi moglo da bude isto ono na kojem sam sada”.
Kavendiš je istakao da je zadovoljan time što je proglašen za favorita pred predstojeće Svetsko prvenstvo u Kopenhagenu.
“Mislim da, uz tim koji imam i stazu, imam najbolju šansu u karijeri da postanem svetski šampion”, rekao je Kavendiš, “Staza nije potpuno ravna, ali je ravna, tehnička je tako da moramo da budemo na čelu baš dosta. Ali, ako odemo u najjačem sastavu bićemo prvi favoriti za trijumf”.
Biciklista sa ostrva Man, takođe je otkrio da ne želi da bira između učešća na “Turu” sledeće godine i Olimpijskim igrama u Londonu, na kojim je drumska trka zakazana samo nedelju dana po završetku najprestižnije trke na svetu.
“U istoriji biciklizma, Olimpijske igre su jedno od najvećih takmičenja, ali ne i najveće. Za mene, kao profesionalnom biciklisti, one nisu glavni cilj, ali kao Britanac, Olimpijske igre u Londonu su bitna stvar i zbog toga su mi jako važne u ovom trenutku. Ali, ja radim za profesionalni tim, van Igara, i moram da radim ono što mi oni kažu. Sledeće godine “Tur” je za mene i Igre su dva velika cilja za mene”, naglasio je britanski biciklista.