Board index Arhiva Podrum

Svetsko prvenstvo u rukometu za žene - Španija 2021.

Re: Svetsko prvenstvo u rukometu za žene - Španija 2021.

Postby Radonjaa » 13 Dec 2021, 22:36

Definitivno zasluženo Norveška. Baš dobar rukomet. Više nema neke razlike u kvalitetu i iskustvu, ali u karakteru ima. To mi je jedino objašnjenje za 2 promašena zicera Smits nakon što je bila odlična čitavo drugo poluvrijeme, i onaj jedan promašaj Malestajn, kad je imala ogroman ugao, iako je do tad rutinirala. Norvežanke su psihički nevjerovatnе, 60 minuta nevjerovatno fokusirane, ali bez pokazivanja da su pod pritiskom, u bilo kom trenutku. Izgleda da će još uspjeti i da uvedu sledeću generaciju, a da rezultati ne trpe, jedan od najnevjerovatnijih sportskih kolektiva, makar u poslednjoj deceniji.

Drago mi je da Švedska nije ispala bez poraza, nek same kroje svoju sudbinu, možda je konačno vrijeme za njihov iskorak, iako imam hronično nepovjerenje u njih.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby tremi08 » 13 Dec 2021, 22:58

Prosto je neverovatno da mi sa onakvim timom u deceniji iza nas imamo samo jednu medalju, a prvenstva svake godine.

Izuzev golmana, na bekovima smo imali jaci izbor od vecine selekcija. Vise igracica koje su igrale u vrhunskim klubovima u LS godinama i bile i zvezde timova (Lekic, Damnjanovic, Cvijic, Pop-Lazic), jednu od jacih CB u Evropi (Liscevic), dobrog golmana u vidu Kace Tomasevic u prvoj polovini prosle decenije i Ane Vojcic koja nije htela da igra za repku kasnije, dobra krila u vidu Cece Ognjenovic, Kace Krpez i Zeljke Nikolic, preko 10 kvalitetnih bekova (Lavko, Stojiljkovic, Dmitrovic, Kovacevic, Trifunovic, Obradovic, Janjusevic, Eric, Jelena Popovic, Bandelier, Kacu Vojcic, Georgijev, Stevin...

To su sve igracice koje su godinama igrali u Evropi, u jakim klubovima i sve pobrojane su godinama bile u reprezentaciji. Da ne dodajemo da su zbog sukoba sa selektorom i loseg rada u Savezu, tim napustile Kaca Bulatovic i Ana Djokic.
tremi08

Postby Radonjaa » 13 Dec 2021, 23:08

Bulatović i Đokić su nas koštale makar nekoliko medalja - što zbog toga što bi bile ekstra kvalitet, što zbog toga što Crna Gora bez njih vjerovatno ne bi bila u konkurenciji za medalje. Plus Bojana Popović.

Mislim da nas je onaj promašaj Biljane Filipović u polufinalu, tj odbrana Barjaktarovićke, koštao najveće prilike za zlato, iako je Norveška i tad bila moćna.

Radonjaa

Postby Pefi » 13 Dec 2021, 23:19

Da smo prosle godine dobili Hrvatsku u grupi, verovatno bismo umesto njih igrali polufinale. Ovako nismo prosli grupu, a ta razlika je bila 2 gola. Rukomet verovatno ima nabolji sistem takmicenja, samo najbolji igraju zavrsnicu, a kiksevi se ne prastaju. Mada ovo prvenstvo sa ovim africkim i azijskim selekcijama je lose.
Pefi

Postby tremi08 » 13 Dec 2021, 23:20

Los rad Saveza, prosto je neverovatno da su se ne jedna, nego cini mi se 4 igracice odlucile da promene tabor (Bojana, Ana, Kaca i Mira Milenkovic, ako nema jos neka), a neke odlucile da se penzionisu kad mu vreme nije (prvenstveno Vojcic koja je godinama branila posle u Danskoj odlicno i jos neke).

Los rad Saveza, grozan izbor trenera (pijanica Boskovic, potom Dragica Djuric koja ni nije trener i na kraju Ljuba, staromodan trener koji je bio u sukobu sa igracicama), Mi i sad imamo problem da nam ne igra verovatno najbolja igracica ikada u dresu Srbije Sladja Pop-Lazic, sama se povukla umesto da su samo nju sacuvali jer oovom timu treba iskusna igracica, mirna, kao sto je ona koja moze da igra na vrhunskom nivou bar do sledecih OI, i pritom je kvalitetan pivot, svetskog nivoa, a mi to sad nemamo. Moralo se videti da igra ili ona ili Cvijicka na ovom SP i do 2024.

Uff da, taj promasaj je bio bas jeziv, secam ga se i danas, taj gol je morao da se da, pritom Barjaktarovic prosecan golman.
tremi08

Postby Foteljas » 13 Dec 2021, 23:26

Dzaba ti suvi teorijski kvalitet, kada si svo to vreme imao:
- ocajne selektore
- klanove medju igracicama
- otvorene bojkote
- luzerski mentalitet

Najveci uspeh ne racunajuci ono srebro i drvo osvojene u Beogradu na takmicenjima neposredno posle odrzane Olimpijade je ono 6. mesto od pre dve godine, koje je ovde bilo propraceno kao da je medalja... Neko je ovde pominjao 2017, da smo tada mogli da idemo do kraja, pa jbt, mi prvo na tom turniru nismo pobedili nijednu evropsku selekciju, a drugo, i da smo nekako prosli Crnogorke, u cetvrtfinalu bi isli na Francuskinje, koje bi nas svakako oducile od igre.
Nazalost, kada je trebalo da na osnovu beogradskih rezultata uhvatimo neki kontinuitet, mi smo 2014, 2015 imali ocajne rezultate na turnirima i vise se nikada nismo vratili cak ni pod vrh. Cela generacija je ostala potpuno nedorecena i ostace i dalje zal za izgubljenim finalom u Areni protiv Brazilki. Pa i godinu dana ranije, prvo to polufinale protiv Crnogorki, onda i mec za bronzu izgubljen u produzetku. Ali tako nam i treba kada su gosti u oba meca imali vecinu navijaca na tribinama.

Edit, tremi me preduhitrio, ali je svakome jasno sta su bili nasi problemi...
Last edited by Foteljas on 13 Dec 2021, 23:28, edited 1 time in total.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby grobar_Zvornik » 13 Dec 2021, 23:27

По до сада приказаном, ко вам је фаворит за злато?
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby tremi08 » 13 Dec 2021, 23:33

Nama sada tek sledi pad, pa se bojim da je ovo sa ovog SP nesto sto je verovatno vrhunsko za ono sto nam sledi. A neminovno je da ce se za godinu, dve povuci i Radojevic, Liscevic, Stojiljkovic, a mi bekova kvalitetnih nemamo sem ovih sto se nalaze na ovom SP, prakticno sem Garovic, Sandre Radovic, male Lazic, Stosic, ne znam ko bi tu jos mogao da se nadje.
tremi08

Postby Foteljas » 13 Dec 2021, 23:43

Mislim da ne mora da znaci da cemo nuzno da padnemo u odnosu na ovo gde smo sada. Problem je sto verovatno necemo ni puno napred, ipak je prethodna generacija imala vise potencijala.
Janjusevic je pokazala da ume da odigra kada hoce i kada se ne plasi. Jovana Kovacevic vec sada ima kvalitet da bude starter. Liscevic, hvala joj, ali mi zaista deluje da smo bolje igrali kada nije bila tu. Jovovic nazalost ni sada skoro da nije ni dobila sansu. Vukajlovic, Agbaba, videcemo, mislim da su one jos u godinama kada imaju prostora za napredak. Krila ce valjda jos da se poprave. Glavni problem je trenutno mesto pivota.

grobar_Zvornik, nisam puno pratio ostale ekipe, pa ne mogu da kazem.
Foteljas

Postby Lester Bo » 14 Dec 2021, 00:05

Foteljas wrote:Neko je ovde pominjao 2017, da smo tada mogli da idemo do kraja, pa jbt, mi prvo na tom turniru nismo pobedili nijednu evropsku selekciju, a drugo, i da smo nekako prosli Crnogorke, u cetvrtfinalu bi isli na Francuskinje, koje bi nas svakako oducile od igre.
Nazalost, kada je trebalo da na osnovu beogradskih rezultata uhvatimo neki kontinuitet, mi smo 2014, 2015 imali ocajne rezultate na turnirima i vise se nikada nismo vratili cak ni pod vrh. Cela generacija je ostala potpuno nedorecena i ostace i dalje zal za izgubljenim finalom u Areni protiv Brazilki. Pa i godinu dana ranije, prvo to polufinale protiv Crnogorki, onda i mec za bronzu izgubljen u produzetku. Ali tako nam i treba kada su gosti u oba meca imali vecinu navijaca na tribinama.

Nije pobeđena niti jedna reprezentacija iz Evrope,ali se nije izgubilo ni od Nemačke i Holandije dobijeno je ono što je trebalo da se dobije i završile su kao prve u grupi.

Poenta je bila u sistemima takmičenja, gde si ti bio u situaciji da posle odlično odigrane prve faze i prvog mesta u grupi već u sledećoj utakmici budeš suočen sa borbom za preživljavanje na turniru koje se po običaju nije dobro završilo po naše.

Dok se recimo Holandiji koja je bila drugoplasirana u grupi žreb potpuno otvorio.

Oko drugog dela potpuno delim mišljenje,ajde da nije tu bilo igračkog kvaliteta i ogromnog potencijala da se prave zapaženi rezultati.

Možda se malo preteruje da su CG i Mađarska imale većinu na tribinama u završnici EP,ali nisu imale naše domaći teren kakav treba da imaju kao domaćin turnira.
Lester Bo

Postby Foteljas » 14 Dec 2021, 09:50

Pa sad, nije se 2017. izgubilo, ali Holandjanke su realno trebale biti pobedjene, imale su nase lepo vodjstvo pred kraj, pa ga olako prosule. Protiv Nemica je na kraju iscupan bod golom u poslednjoj sekundi. Posle su nas Crnogorke razmontirale vec posle prvog poluvremena, ono je bio jad i beda od igre nasih, iako su protivnice koliko se secam cak bile u pitanju da li ce uopste i proci grupu. Sve u svemu, jedna prilicno tanka predstava koja se nije izdvajala od mnogih pre ili posle.

Sto se EP 2012. tice, bio sam na oba ta meca, i veruj mi, i jednih i drugih gostujucih navijaca je bilo bas dosta. Pride su oni aktivno navijali i bili grupisani u po jednom sektoru, pa su se i culi daleko jace. Zvrjala je Arena tada prilicno prazna i u toj zavrsnici, jer su cene karata bile relativno visoke za nas standard, mislim da su najjeftinije karte u golubarniku bile 1000 ili 1200 din za utakmicu/vece. Posle, sledece godine na SP te karte su bile cini mi se 200 din, pa su zato i bile rasprodavane ocas posla i sve je bilo puno kao sipak. Ali se i tada videlo kako mi nemamo kult navijanja za reprezentaciju, nije imao ko da povede pesmu, nije bilo skoro nikoga da je organizovano vodio navijanje, pa nije ni cudo da su sudije svirale naklonjenije Brazilkama usred Beograda u finalu.
Foteljas

Postby Hajzenberg » 14 Dec 2021, 14:10

U konačnom plasmanu naše dvanaeste, od svih trećeplasiranih po grupama naše su ''najgore od sve dece''. Nebitno možda, recimo Japan zbog par golova razlike mesto iznad nas a Holandija i Mađarska takođe, bitno da nisu razočarale, naprotiv, porazi su doživljeni od dve rukometne velesile uz jedno odlično poluvreme protiv Francuskinja.

Sav fokus sada na preostala 4 meča u kval.za EP, u martu dvomeč protiv Šveđanki gde bi jedan bod bio puna kapa, ako se oba meča izgube onda treba gledati da li će Island ostaviti bodove u Turskoj ili da im Švedska recimo ne ''pokloni'' bod na njihovom ostrvu, možda je glupo i paradoksalno što tako pričam ali plasman na EP uopšte nije toliko siguran i jednim delom je i upitan.
Hajzenberg

Postby Baxter Stockman » 14 Dec 2021, 14:37

Daleko od toga da su naše razočarale.
Meni su prebacile očekivanja. Dobile su utakmice koje je trebalo da dobiju, izgubile su one koje se očekivalo da će izgubiti. Od Ruskinja glat, Francuskinjama skupo prodale kožu. Objektivno gledano mi i jesmo slabiji od Holandije i Mađarske, rekao bih da smo završili baš tamo gde i kvalitetom pripadamo.

Šteta bi bila da ova selekcija preskoči sledeće EP, deluje da je ovo vatreno krštenje mlađim igračicama dosta značilo i da bi u budućnosti mogli da napravimo iskorak.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Radonjaa » 14 Dec 2021, 17:45

Kako brani Toft :blue: Moraće Danska da se uozbilji, nije Brazil nimalo naivan. Evo drugog isključenja za Ane Mete Hansen.

Radonjaa

Postby Baxter Stockman » 14 Dec 2021, 17:51

Nerealna je, 10 odbrana nije ni poluvreme.

Sećam se Ane Mete Hansen sa prvenstva 2013. kad je debitovala u Nišu. Gledamo treninge, a pored Kristine Kristiansen i drugarica se ističe jedan džin, niko nema pojma ko je, a bije iz svih pozicija.
Tad su nam danski novinari koji su došli pričali da obratimo pažnju na nju jer će im nositi reprezentaciju narednih 10+ godina.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

PreviousNext

Return to Podrum