CRNO_BELI wrote:Zato sto ja obozavam ljude koji rizikuju i pod cijenu da im se to obije o glavu. Ja sam takav, pa valjda onda volim slicne sebi.

A Luis je upravo taj tip. Kod njega nema kalkulacija i nekakvih taktickih opcija, vec cim ima i najmanju priliku on ce "pojesti" protivnika. Tacno je da iz te njegove preagresivnosti dolazi do gresaka, ali mislim da tih gresaka ne bi bilo u toj mjeri da je Meklaren konkurentniji. Ovako pokusava izvuci maksimum (i vise od toga) iz bolida. Navikao je da je pobjednik, pa ova situacije je frustrirajuca za njega. Po meni je upravo ta frustracija i glavni razlog nekih njegovih pogresaka...
Opet s druge strane Baton je na neki nacin naucio i da vozi losije vozilo, da bude u sredini ili cak i na kraju poretka (znamo koliko mu je trebalo da dodje do prve pobjede), te da vozi mirne utrke gdje je cilj doci i do boda. I naravno takav tip je vozaca, gdje ne riziku previse..
Alonso je, po meni, neka sredina izmedju Batona i Luisa. Odnosno nije toliko "povucen" kao Baton, a opet nije toliko agresivan kao Luis. Ali ja Alonsa ne volim od one sezone kad je "skupljao" bodove, a Kimi vozio utrke..
E, vidis, jedan od razloga zasto ja volim Alonsa i Buttona lezi u jednom delu tvog posta. Lako je pobedjivati kada imas daleko najbolji bolid, treba znati pobediti i kada ti je bolid daleko od najboljeg. Treba znati izvuci maksimum iz onoga sto imas. To su ove sezone uradili i Button i Alonso i zato se oni i nalaze ispred drugog Red Bulla, a Luis se nalazi iza. Kao sto Vettel ima najbolju masinu, tako je ima i Webber. Vettel je bolji vozac od Webbera i to je dokazao tako sto je znao da iskoristi prednosti svog bolida. McLaren ima mnogo slabiji bolid od Red Bulla, a Ferrari ima slabiji bolid i od McLarena, pa je po jedan vozac i jednog i drugog tima ispred mocnog Red Bulla. Meni to pokazuje kakvi su vozaci, posto moramo da priznamo da je Red Bull napravio superbolid, cudoviste od bolida i svaka im cast na tome.
Posto znam da u F1 svetu postoji mnogo ljudi koji ne vole Luisa, da ne bude zabune, ja ne pripadam toj grupi ljudi. Zaista mislim da bi ova sezona bila mnogo dosadna da nema Luisa u njoj. Jedino sto ja ne volim taj pristup idem na silu pa makar ne zavrsio trku. Zbog tog pristupa i jeste toliko puta kaznjavan u ovoj sezoni, zbog tog pristupa i nije zavrsavao trke, zbog tog pristupa je vise puta od planiranih isao u bokseve zbog zamene slupanih delova bolida i u krajnjoj liniji, zbog tog pristupa je njegov timski kolega na drugom, a on je na petom mestu. I Luis ne radi sa timom, definitivno, vec radi sam sa sobom, a videli smo na primeru Red Bulla i Vettela da timovi donose uspehe, a ne samo pojedinci. U ovoj sezoni je bila jedna komunikacija izmedju Luisa i tima, zbog koje sam zakljucila da ne radi sa timom. Desava se da Luis vozi najbrze krugove na stazi i da mu iz tima javljaju da malo uspori, kako bi sacuvao gume do planirane promene, a Luis, koji, ponavljam jos jednom, u tom trenutku vozi najbrze krugove na stazi, mrtav ladan odgovara "Ja ne mogu sporije od ovoga". U istoj toj trci, nakon promene guma Luisu javljaju da ubrza i kao sto je prvi put rekao da ne moze sporije, ovog puta nije mogao brze. Naravno da na trci nije napravio nikakav rezultat.
Nemam ja nista protiv njega, cak mi je drago da jedan vozac tog profila ucestvuje u karavanu, samo on nije vozac po mom ukusu. Ja sam timski igrac
E, da, jos nesto sam zaboravila, STARTOVI ALONSA U OVOJ SEZONI SU SENZACIONALNI