Board index Arhiva Podrum

Formula 1 - Sezona 2011

Re: Formula 1 - Sezona 2011

Postby Unexpected » 14 Nov 2011, 13:02

ponedeljak 14.11.2011 | 11:29
Alonso kompletirao kolekciju pehara
Izvor. B92 | JT

Vozač Ferarija Fernando Alonso otkrio je posle trke u Abu Dabiju da sada ima pehare sa svih staza koje su bile u šampionatu Formule 1 u poslednjih deset godina.

Image
Beta

Španac je pretposlednju trku sezone na stazi „Jas Marina“ završio kao drugi, iza pobednika Luisa Hamiltona u Meklarenu.

Dvostrukom šampionu je to bio 72. podijum u karijeri, a iako se posle trke u Abu Dabiju niko nije setio zanimljive činjenice, Alonso nije propustio da je pomene.

„Zadovoljan sam rezultatom. Konačno je moja kolekcija pehara kompletna. Imam 72 pehara i uspeo sam da se nađem na podijumu na svim stazama koje su bile u kalendaru Formule 1 u poslednjih deset sezona. Sledeće godine idemo u Ostin, a za dve u Rusiju, tako da će mi to biti novi izazovi, iako mi je najvažniji cilj, naravno, titula“, istakao je Alonso.

Uz tu zanimljivost, još nekoliko ih je vezano za ovogodišnju Veliku nagradu Abu Dabija. To je ujedno bila prva trka na kojoj je šampion Sebastijan Fetel odustao od Velike nagrade Koreje prošle godine, a i prva na kojoj nijedan od vozača Red Bula nije bio na pobedničkom postolju. Poslednji put to se desilo takođe u Jeongamu prošle sezone. Takođe, Fetel je osvajanjem 14. pol pozicije u sezoni na „Jas Marini“ izjednačio rekord koji je od 1992. godine držao Najdžel Mensel, a priliku da postavi novi imaće za dve nedelje, u Brazilu, na zatvaranju sezone.
The End.
Unexpected

Postby vicharhcp » 27 Nov 2011, 22:31

Nisam odgledala poslednju trku sezone. Sta da radim kada mi je Partizan na prvom mestu, pa onda ide velika praznina, a zatim sve ostalo :P

Nadam se da cu ovih dana odgledati snimak, pa cu zakljuciti ovu sezonu prigodnim tekstovima.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby CRNO_BELI » 29 Nov 2011, 14:35

Raikonen se vraća u Formulu 1
29. NOVEMBAR 2011. | 13:16 | IZVOR: BETA

Nekadašnji šampion Kimi Raikonen vratiće se sledeće sezone u Formulu jedan i voziće za tim Lotus Reno.

U saopštenju tima navodi se da je šampion iz 2007. potpisao dvogodišnji ugovor.

Raikonen je napustio Formulu jedan 2009. godine da bi se posvetio reliju.

Finski vozač je u karijeri zabeležio 18 pobeda, 62 puta je bio na podijumu i 16 puta je osvajao "pol" poziciju.

"Oduševljen sam što se vraćam u Formulu jedan posle dve godine pauze...Karijera u reliju je bila korisna etapa moje karijere, ali ne mogu da negiram činjenicu da ne mogu više da izdržim glad za F1", navode se Raikonenove reči u saopštenju.

Ovaj 32-godišnjak vozio je u karijeri za Zauber, Meklaren i Ferari.

On je rekao da mu je bilo lako da se odluči za britanski Lotus Reno, tim koji se ranije zvao samo Reno.

"Bilo je lako odlučiti se za Lotus Reno jer sam bio impresioniran širinom ambicije tima. Sada jedva čekam da zaigram važnu ulogu u guranju tima u prve redove", citiran je Raikonen.

Za Lotus Reno su u sezoni koja se upravo završila vozili Bruno Sena i Vitalij Petrov.

Predsednik medjunarodne kompanije Džini kepital (Genii Capital), koja je ove godine kupila poslednjih 25 odsto deonica Renoovog udela u timu, rekao je da ekipa počinje novi ciklus.

"Cele godine smo govorili da je naš tim na početku potpuno novog kruga. Iza pozornice smo vredno radili da izgradimo temelje za uspešnu strukturu uz koju bismo bili sigurni da ćemo moći da se borimo na najvišem nivou", rekao je Džerard Lopez.

"Povratak Kimija je prvi korak u seriji objava koja bi trebalo da nas u budućnosti učine još konkurentnijim. Naravno, svi se radujemo što ćemo raditi sa svetskim šampionom. U ime tima, želimi Kimiju dobrodošlicu u Enstoun, okruženje koje je uvek bilo poznato po svom humanom pristupu Formuli jedan", kazao je Lopez.

"Ledeni" mi je najomiljeni vozac od svih koje sam gledao u ovoj mojoj kratkoj karijeri pracenja F1.. :biggrin: Jos uvijek pamtim "letove" po stazi u "srebrenoj strijeli"..
Majstore, dobrodosao nazad! :triprsta:
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby Keimaak » 29 Nov 2011, 16:15

И ја готивим Кимија...али стварно не знам шта му сада ово треба...нарочито повратак у неконкурентни Лотус! :dunno:
Јебеш живот без идеологије!

Од рођења мог.. није прошло без имена твог.....
Keimaak

Postby CRNO_BELI » 30 Nov 2011, 14:09

Keimaak wrote:И ја готивим Кимија...али стварно не знам шта му сада ово треба...нарочито повратак у неконкурентни Лотус! :dunno:

Vratio se covjek da nakon dugo vremena vidimo bijeli dim iz motora. To mu je specijalnost.. :biggrin:
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

CRNO_BELI

Postby BlackPoint » 02 Dec 2011, 22:45

Povratak Kimija je nešto najlepše što se dogodilo u F1 u poslednjih 10 godina. Ja sam njegov veliki navijač i baš se radujem njegovom povratku u štalu Lotusa. Svojim znanjem i iskustvom podići će učinak Lotusovih bolida bar za 10 % . A već od 2013 će voziti za Meklaren ili Ferari.
GO,KIMI,GO !!!!!!!! :triprsta: :triprsta: :triprsta: :triprsta:
Homo sum: humani nihil a me alienum puto
BlackPoint

Postby CRNO_BELI » 04 Dec 2011, 20:42

BlackPoint wrote: A već od 2013 će voziti za Meklaren ili Ferari.

Pa sad to je malo vjerovatno. Meklaren sigurno ima dva vozaca koja nece mijenjati zadugo, a slicna je situacija i sa Ferarijem. Jedino ako se Alonso ne odluci za novu pustolovinu, odnosno drugi tim. U suprotnom, tesko on moze u Ferari, jer nevjerujem da se mogu dva vrhunska vozaca uklopiti u jedan tim. Bar ne u Ferariju.

CRNO_BELI

Postby BlackPoint » 12 Dec 2011, 01:52

Danas sam primetio> kablovski operater Kopernikus ( radi u opštinama južne Srbije) ubacio je u svoju ponudu i Sport Klub Prime !!!!!!!! :triprsta: :triprsta: :triprsta: :algabacaju: :algabacaju: :algabacaju: :algabacaju:
Divna vest za sve ljubitelje moto-sporta !!!!!
Homo sum: humani nihil a me alienum puto
BlackPoint

Postby Felipao » 21 Dec 2011, 19:32

I Radijus vektor takodje ubacio SK Prime pre nekih mesec dana...
Felipao

Postby Unexpected » 14 Jan 2012, 16:58

The End.
Unexpected

Postby vicharhcp » 14 Jan 2012, 22:26

Ovih dana otvaram F1 2012. Obecavam. Nisam imala vremena da otvorim na kvalitetan nacin.
vicharhcp

Postby Unexpected » 14 Jan 2012, 22:32

vicharhcp wrote:Ovih dana otvaram F1 2012. Obecavam. Nisam imala vremena da otvorim na kvalitetan nacin.

A da objedinimo F1 i MotoGP na isti, možda doguramo do 30 stranica, a i nećemo se dopisivati sami sa sobom. :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby vicharhcp » 14 Jan 2012, 22:58

Unexpected wrote:
vicharhcp wrote:Ovih dana otvaram F1 2012. Obecavam. Nisam imala vremena da otvorim na kvalitetan nacin.

A da objedinimo F1 i MotoGP na isti, možda doguramo do 30 stranica, a i nećemo se dopisivati sami sa sobom. :biggrin:

Meni je, u principu, svejedno. Samo sto ja ne pratim moto gp, pa necu moci nista pametno da napisem u uvodu.
A osim toga, imamo bas dosta novih clanova. Mozda ljudi prate i ova dva sporta, pa se poveca broj postova u ovoj sezoni.
Da krenemo posebno za sada, pa cemo videti kako ce ici. Otici cu ja opet gore da kukam i trepcem da nam se pridruze novi clanovi :biggrin: (stavicu neko obavestenje za nove clanove kad otvorim temu, posto mozda ni ne zalaze na donje spratove).
vicharhcp

Previous

Return to Podrum