Board index Arhiva Podrum

Evropsko prvenstvo u odbojci za muškarce 2021.

Re: Evropsko prvenstvo u odbojci za muškarce 2021.

Postby Lester Bo » 18 Sep 2021, 22:50

Hajzenberg wrote:
Još SP i EP pa da se polako ispozdravljamo, sve sam se nešto potajno nadao da se nećemo vratiti tamo gde smo bili pre 1995 g. ali...bezmalo tri decenije smo trajali i još trajemo ali nema ni u naznakama da će se može i dalje biti pri vrhu za koju godinu.

A dobro znamo svakako da ce biti nezgodno nakon ovog ciklusa ne menja nista danasnja utakmica u tom pogledu.

Nadam se da ce se nasi oporaviti do sutra iako se nema mnogo vremena. Ako se ponovi partija iz prve utakmice protiv Poljske verujem da ce biti dovoljno ovoga puta, iako su nasi kasnije zavrsili svoj mec i iako ce imati Poljska publiku oni su vise ubijeni u pojam,veliki favorit turnira vuku repove jos sa OI, igrali su duzi mec...

Inace ovu Italiju niko nije uspeo da uhvati, potpuno nova ekipa, realno sve su iznenadili.Slovencima ostaje ono nepisano pravilo dva puta jednu ekipu na turniru, ali bez obzira po meni je ova mlada Italija sutra favorit.

Nedjo ne bi nas ja poredio sa Holandijom, kao sto napisa Hajzenberg nasi su skoro 3 decenije u vrhu i jos traju.
A mislim da to u ovom sportu nije lako.
Lester Bo

Postby NEDJA » 18 Sep 2021, 22:56

Jesmo 25 godina u vrhu, ali klubovi su nam amaterski, besparica, mladje kategorije nemaju zapazene rezultate. Bio bih jako tuzan da nam se desi veliki pad ali situacija uopste nije sjajna
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Foteljas » 18 Sep 2021, 22:59

Mislim da se ne treba prziti da smo bilo kada bili ne znam kako dominantni u svetu.

Jeste, bilo je to zlato 2000. i u svetskoj ligi 2016. (olimpijska godina u kojoj mi nismo isli na igre) i to je to od titula na svetskom nivou.
Jos je bilo ono srebro na SP 1998.
Dva zlata i jedno srebro.
To je relativno malo za 26 godina bitisanja na sceni.

Naspram toga, pet srebrnih i tri bronzane u svetskoj ligi, jedna bronza i tri drvene na SP, i jedna bronza na olimpijadi.
Na poslednje dve olimijade se nismo ni plasirali.
U ligi nacija zadnjih par godina ni blizu veceg uspeha.

Na evropskim tri zlata, lepo, ali i sest bronzi, jedno srebro, i jedno drvo, i videcemo sutra sta ce biti.

Da smo dobri, jesmo.
Ali da smo konstantno bili vrhunski na svetskom nivou, pa mozda jesmo bili u drugoj polovini 90ih i pocetkom 2000ih, ali odavno vec nismo.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby NEDJA » 18 Sep 2021, 23:15

Jeste, sem jednog perioda nikad nismo bili dominatni. Nasa dominacija je zavrsena na SP 2002. Posle zlata na OI i EP osvojenih bez izgubljenog seta, tad smo na SP stigli lagano do 1/2 i u tesnom mecu izgubili od Brazila koji je tad preuzeo primat. Podbacili smo tad u mecu za bronzu, ubedljiv poraz 3-0 od Francuske od koje smo bili redovno bolji u tom periodu
da zivim za Partizan

za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Lester Bo » 18 Sep 2021, 23:23

Nedjo nikada mi nismo imali klubove. A i ono sto smo imali vise nemamo, Vojvodina i dalje koliko toliko izbacuje igrace, Ribnica vise ne proizvodni, kao ni RKG koji je imao taj period sa Bobom kao trenerom u tom nekom periodu kada je Kragujevac u svakom sportu maltene imao ozbiljan klub za nase uslove, Zvezda isto sve slabija i slabija, Partizan nesto poceo, ali vec je okrenut kurs i vidis da su veterani i isluzeni povratnici u Srbiju glavni igraci.

Foteljas, sve zavisi kako gledas, Brazilci su najveci deo zlata sa SP i OI pokupovali, mada i oni su polako u blagom padu, poslednja 2 SP Poljskoj, OI Francuskoj.

Ako tako gledamo onda ni Italija ni Rusija nisu(mnogo) ispred nas. Rusi imaju to zlato iz Londona, ali se nisu bas proslavili na SP generalno, Italijani takodje potop posle poslednjeg zlata sa SP iz proslog veka, poslednje zlato sa velikih takmicenja im je recimo pre 16 godina.

Ove 2 reprezentacije sam uzeo kao primer jer smo sa njima negde najvece bitke vodili krajem proslog i pocetkom ovog veka, period kada su nasa i njihove reprezentacije bile bas dominantne u odnosu na ostale.

E sada u medjuvremenu malko se tu izgubio taj max level tih reprezentacija, nekoliko reprezentacija se malo podiglo i imas neizvesnija prvenstva gde je jako tesko odrzati se u vrhu, a da ne pricam o uzimanju zlatnih medalja, tako da je ovo po meni sasvim lepa prica od odbojkaska koja ce boze zdravlja jos potrajati.
Lester Bo

Postby Dylam Dop » 18 Sep 2021, 23:32

Vratih se iz grada, dakle, bolje sto nisam gledao. Inace, sta ocekivati od tima koji nijednom nije uspio da ode na OI za ovih 12-ak godina? :roll:

Igraju li braca iz CG odbojku? Ako su zapostavili musku nac. selekciju kao ovde u BiH, onda OSS mora da skautuje i ispod Boljara i preko Drine ne bi li za neku novu generaciju iskopali novog Kviska ili nekog Boska Tijanovica amo u RS. Evo Turci su vec kaparisali talentovanu sarajevsku bracu Lagumdzija. Ako ljudi u OSS-u ne budu radili studiozno poput KSS-a ili vaterpolo saveza, tesko da ce uspjeti odrzati kontinuitet da i dalje budu pri svjetskom vrhu u godinama koje nailaze.. Imamo dva mlada i vrlo dobra strucnjaka, Bobu i N. Grbica, steta bi bilo da godine prodju, a mi debelo padnemo. Jasno je da je neumitan veliki rez sa novim igracima, ako se iole planira "napasti" mogucnost za odlazak u Pariz 2024.
Last edited by Dylam Dop on 18 Sep 2021, 23:36, edited 1 time in total.
Dylam Dop
Guest

Postby Foteljas » 18 Sep 2021, 23:35

NEDJA wrote:Jeste, sem jednog perioda nikad nismo bili dominatni. Nasa dominacija je zavrsena na SP 2002. Posle zlata na OI i EP osvojenih bez izgubljenog seta, tad smo na SP stigli lagano do 1/2 i u tesnom mecu izgubili od Brazila koji je tad preuzeo primat. Podbacili smo tad u mecu za bronzu, ubedljiv poraz 3-0 od Francuske od koje smo bili redovno bolji u tom periodu

Ja to SP 2002 ni danas ne mogu da prezalim... :crybaby:
Samo dva seta smo izgubili do polufinala i onda onakav raspad u zavrsnici. Taj turnir je oznacio sumrak one sjajne generacije. Da smo tu uzeli zlato, verovatno bi bili u samom vrhu jos 3-4 godine.

Lester Bo wrote:Foteljas, sve zavisi kako gledas, Brazilci su najveci deo zlata sa SP i OI pokupovali, mada i oni su polako u blagom padu, poslednja 2 SP Poljskoj, OI Francuskoj.
Ako tako gledamo onda ni Italija ni Rusija nisu(mnogo) ispred nas. Rusi imaju to zlato iz Londona, ali se nisu bas proslavili na SP generalno, Italijani takodje potop posle poslednjeg zlata sa SP iz proslog veka, poslednje zlato sa velikih takmicenja im je recimo pre 16 godina.
Ove 2 reprezentacije sam uzeo kao primer jer smo sa njima negde najvece bitke vodili krajem proslog i pocetkom ovog veka, period kada su nasa i njihove reprezentacije bile bas dominantne u odnosu na ostale.
E sada u medjuvremenu malko se tu izgubio taj max level tih reprezentacija, nekoliko reprezentacija se malo podiglo i imas neizvesnija prvenstva gde je jako tesko odrzati se u vrhu, a da ne pricam o uzimanju zlatnih medalja, tako da je ovo po meni sasvim lepa prica od odbojkaska koja ce boze zdravlja jos potrajati.

Kako su to Brazilci "pokupovali" tri vezana zlata na SP i pet vezanih finala, pride jos po dva zlata i srebra sa olimpijada :roll:
Poljaci takodje vezali dva zlata na svetskim, sto je opet veci uspeh nego mi u zadnje vreme. Rusi jos od Atlante na Olimpijadama konstantno igraju polufinala, uzimali zlata i na evropskim i u svetskoj ligi vise nego mi.

Ne kazem da nije lepa prica. Ali to nije sam svetski vrh i garanovana medalja kao u vreme Grbica pre dve decenije.
Foteljas

Postby Lester Bo » 18 Sep 2021, 23:47

Brazil i 4 selekcije iz Evrope Italija, Rusija, Poljska, Francuska neke imaju vidno bolje rezultate od nas, sa nekima od tih mozemo itekako da se poredimo.

Od svih ostalih sto iz Evrope sto van smo ispred.

Dakle i da kazemo da su nasi recimo sesti na svetu po rezultatima u poslednjih sada vec 26 godina, to po meni nije mala stvar.
Lester Bo

Postby Noodles » 18 Sep 2021, 23:50

Nije ovo tragedija, meni mnogo vise smeta sto ne mozemo da odemo na Olimpijske igre. Kad pogledas od 2000. i zlata na svakom takmicenju krompir. 2004. Rusi, 2008. Ameri gde smo ruku na srce bili najblizi od svih da ih pobedimo, 2012. nas Nemci obrnuli sa 0:2. Evropska prvenstva, Svetske lige i ta takmicenja nisu taj nivo. Jeste prestiz uzeti zlato ili medalju, ali ne treba padati u nesvest. U reprezentaciji imamo Lisinca, Ivovica i Kovacevica, koji je reklo bi se uobrazen do zla boga, premalo za neku dominaciju.
TRI POENA, TRI POENA... NEMOJTE SE LJUTITI ŠTO SAM ZAĆUTAO ZA TRENUTAK...
Noodles

Postby NEDJA » 19 Sep 2021, 00:39

Rezultati nase odbojkaske reprezentacije su veoma slicni rezultatima hrvatske rukometne. Njihovi rukometasi su gotovo redovno u vrhu, imaju dosta medalja ali samo tri zlatne ali doduse u te tri imaju 2 olimpijske i jednu svetsku a evropski prvaci nikad nisu bili. Nasi odbojkasi imaju jednu olimpijsku i tri evropske titule a svetski prvaci nikad nismo bili. Njima su rak rana bili Francuzi a nama Brazilci.
da zivim za Partizan

za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Tegi » 19 Sep 2021, 09:34

5 polufinala na 6 učešća na Svetskim prvenstvima.

I nisi u svetskom vrhu. :stani:

Rusi za to vreme jedno polufinale.

Amerikanci isto.

Italijani 2.

Francuska 2.

Ista priča kao sa Terzićem. Sačeka se prvi poraz i krene se sa komentarisanjem nekih njegovih neuspeha od pre 12 godina, svađa sa igračicama, uz računicu da će trenutni neuspeh napabirčene teze učiniti uverljivijim.

Sećam se kada smo ispali u onim novogodišnjim kvalifikacijama za Tokio, pa su pojedinci pisali da osvojeno EP u Parizu ne znači ništa, jer to takmičenje nikoga ne zanima u predolimpijskoj godini. :laugh:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby veljkos161 » 19 Sep 2021, 09:48

Preteruje se.
Ocekuje se da u svakom sportu osvajamo zlata u svim zivim i nezivim takmicenjima.
Kao da imamo vrhunske uslove i bazu od 100 miliona ljudi najmanje.
Rezultati su nam vrhunski.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby grobar_Zvornik » 19 Sep 2021, 09:49

Италија је дошла без 5,6 играча на овај ЕП у односу на састав са ОИ.
Ништа спектакуларно нису одиграли синоћ. Наши су били лоши, сви сем Марка. Урош и највише. Дешава се. Није ишло и то је то.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Foteljas » 19 Sep 2021, 10:12

Tegi wrote:5 polufinala na 6 učešća na Svetskim prvenstvima.

I nisi u svetskom vrhu. :stani:

Rusi za to vreme jedno polufinale.

Amerikanci isto.

Italijani 2.

Francuska 2.

I od tih 5 polufinala bila tri drvenjaka... :roll:
Za to vreme, Brazil 3 zlata i 2 srebra. Poljska 2 zlata i jedno srebro. Zaboravljeni Kubanci isti skor kao i mi, srebro i bronza. Pomenuti Rusi sa tim jednim polufinalom uzeli srebro.
Sto ne kazes sta smo uradili na Olimpijadama? Zadnja medalja 2000, neki forumasi verovatno nisu ni bili rodjeni tada. Zadnje ucesce 2012, zadnje cetvrtfinale 2008.

Mozda smo se pogresno razumeli. Niko ne nipodastava uspehe nasih odbojkasa, svaka im cast. Jesmo dobri, jesmo pri vrhu, ali prema realnim parametrima odavno se ne moze reci da smo neka vrhunska ekipa koja zanje uspehe redom u svetskim okvirima kao sto je bilo 1995-2002.
Nedja je dao prilicno adekvatno poredjenje sa hrvatskim rukometasima.
Foteljas

Postby Lester Bo » 19 Sep 2021, 10:23

U periodu 1995-2021 na velikim takmičenjima OI,SP,EP Srbija/SCG,SRJ ima 4 zlata od toga jedno sa OI,3 sa EP (Sidnej,Ostrava,Beč,Pariz).

Od ostalih selekcija iz Evrope Italija ima šansu da danas dođe do šestog zlata,imaju zlato sa SP u Japanu,posle toga ništa vredno pomena nisu napravili i imaju 4 zlata sa EP sve osvojeno u periodu 1995-2005.
Još nemaju zlato sa OI.

Od ostalih Poljaci imaju 3 zlata, od toga su bili šampioni sveta na poslednja 2 prvenstva i sa EP imaju zlato u Turskoj 2009.
U periodu 1995-2021 nemaju medalja sa OI.

Rusija 3 zlata, London sa OI 2012 i 2 zlata sa EP 2013 i 2017.

Francuska 2 zlata,nedavno završene OI,kao i zlato sa EP u Italiji i Bugarskoj 2015.

A ako gledamo ukupan broj medalja u tom periodu na ta 3 velika takmičenja mi imamo 14( 4,2,8),danas šansa za 15.
Italija danas uzima 15,trenutno su na 14(5,5,4).
Rusija 13(3,6,4)
Francuska 5(2,2,1)
Poljska 6(3,1,2).
Lester Bo

PreviousNext

Return to Podrum