U vreme kada ovo pišem ostalo je još tačno mesec dana do početka nove sezone 2013/14 Premijer Lige. Pravo je vreme da započnemo sa opkladama u ovom prilično izmenjenom fudbalskom pejzažu…
Sir Aleks Ferguson je konačno prepustio nekom klupu Mančester Junajteda, Maćini je izbačen naglavačke iz Sitija, Rafa Benitez je ispraćen na zadnji ulaz dok je na velika vrata Roman Abramovič dočekao Žozea Murinja.
Na osnovu ta tri ključna momenta usudio sam se da izađem sa prvim Ante – Post predlogom opklade pred novu sezonu.
Mnogo sumnje je bilo oko postavljanja Mojesa i Pelegrinija na vruće Mančesterske klupe ali zato nikakve kada je u pitanju povratak „specijalnog“ na Stamford Bridge. Novac ni u jednom slučaju nije prepreka za dovođenje kvalitetnih igrača u ove ekipe. Kavani je očigledno ostao neispunjena Murinjova želja a pored gospode kao što su Mata, Hazard, Oskar, Luiz, Tores i Šurle, Murinju je svakako potreban jedan napadač top klase i moći će mirno da planira maj mesec sledeće godine.
Murinjo se vratio kući i svakako neće spavati na tim lovorikama i čekati da se velikani iz Mančestera okliznu negde usput. Kvota 3.40 koju nam nude kladionice CORAL i SKYBET ima izuzetan value kada je u pitanju opklada na sledećeg šampiona Premijer Lige.
Bet One : Chelsea to win the Premier League @ 3.40
Ove sezone promociju u Premijer obezbedili su Cardiff City, Hull City i Crystal Palace, interesantno zar ne? Cardiff je jedna solidna ali nimalo spektakularna ekipa koja je dobro pazarila ovog leta i trebalo bi da ima snage da izbori opstanak na kraju.
Ono što sam video od Hull-a prošle sezone, oni su negde u rangu Stoke-a i West Hama-a. Dakle očekujem od njih grčevitu borbu za opstanak do samog kraja. Oni su mogli biti moj izbor oko opklade koja će ekipa ispasti na kraju ali pošto je u igri i Crytal Palace, Orlovi će ipak biti moj prvi izbor za drugu opkladu na ovom Ante Post tržištu.
Prodajom najboljeg igrača Vilfreda Zahe Mančester Junajtedu, Eagles-ima ne preostaje ništa drugo nego grčevita borba za osptanak do samog kraja. Kako je uprava klupa saopštila da nema nameru da izdvaja neka spektakularna sredstva za pojačanja pred ovu sezonu ne vidim da im se uopšte piše dobro.
Iako je Ian Holloway izjavio da je ovog puta mnogo bolje pripremljen za izazove koje nosi Premijer Liga nego kada je 2010. istu igrao sa ekipom Blackpool-a, ostaje činjenica da je njegova ekipa po kvalitetu i iskustvu nedorasla takmičenju ovog nivoa i tempa.
Kvota koja se nudi na njihovo ispadanje već nakon prve sezone je takva da bi se mogla potražiti i neka bolja igra. Ona iznosi sasvim solidnih 3.75 i može se naći u ponudi kladionice Coral.
Bet Two: Crystal Palace to finish bottom of the table @ 3.75
Mislim da ćemo se svi složiti da će nam svima strašno nedostajati strahovita zabava, uzbuđenje, i fantastičan fudbal koji nam je predstavio Tony Pulis za vreme svog mandata kao menadžer Stoke City-a. Šalim se naravno… . Zamenili su lika sa bejzbol kačketom fudbalskim „naučnikom“ koga su još više ismevali a to je Mark Hughes.
Ako pogledamo kakvu je katastrofu doživeo QPR i od štampe voljeni Harry Redknapp koji nije previše mario za kritike onda ni učinak Marka Hughes-a nije uopšte toliko loš. Za četiri sezone koliko je bio na klupi Blackburn-a, uspeo je da ekipu iz Lancashire-a postavi na šesto, deseto i sedmo mesto na tabeli. U junu 2008. preuzeo je Manchester City i uspeo da zabeleži još jedno 10. mesto pre nego mu je u decembru 2009 uručen čuveni P-45 formular na potpis uprkos tome što je u tekućoj sezoni imao samo dva poraza na 16 utakmica. Tada preuzima ekipu Fulham-a i završava tu sezonu sa respektabilnom osmom mestu.
Dakle, u poslednjih 6 punih sezona, timovi koje je vodio, 5 puta su završili u top 10. Sa tim na umu, ponuđena kvota od 5.50 u ponudi kladionice SKYBET da će Stoke završiti u top 10 deluje fantastično. Iako je ekipa prošle sezone zabeležila samo 9 pobeda, falilo im je samo 4 boda za mesto među prvih 10. Sa promenom mentaliteta koju će Hughes sigurno doneti ekipi, mesto u prvih 10 nije nemoguća misija ove sezone.
Bet Three: Stoke to finish in the top 10 @ 5.50
Best Premier League Ante-Post Bets
Chelsea to win the Premier League @ 3.40
Crystal Palace to finish last @ 3.75
Stoke to finish in the top 10 @ 5.50
- See more at:
http://www.premierleague.rs/tri-ante-po ... ijer-lige/