Noodles wrote:Zadnja cetvrtina:
Nowitzki.ct wrote:Veliko zasicenje u vasim redovima, nema te gladi vise.
Nowitzki.ct wrote:Cestitke na tituli. Veliko zasicenje u vasim redovima, nema te gladi vise, ali uz ovakav centarski tandem i sutere suvi kvalitet bude dovoljan (uz Margetu je li). Nedostatak golmana ocigledan. *Sve je manje vrhunskih golmana generalno u svijetu vaterpola. Na ovom prvenstvu ga nije ni bilo
Pa umjesto 7-6 bilo je 6-7 10-ak sekundi kasnije, sudijska odluka koja je i prelomila. Ponisten gol Radovica potpuno regularan. Ne znam da li bi dobili, ali da su tu sudije umijesale prste jesu itekako.
Nemam sto zamjeriti momcima. Drasko Brguljan ne zna bolje, Mladjan je los cijelu eliminacionu fazu, pa tako i veceras nevidljiv. Sasa najbolji, najveca muda da se sutne kad treba, eto ukradose mu i taj gol. Darko odlican isto. Da se uzme medalja u Rio bi bio sjajan oprostaj ove generacije vrhunskih momaka i ljudi. Navijacu za to svim srcem.
Srbija – Crna Gora 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2)
Kombank arena. Gledalaca 15.000. Sudije: Margeta (Slovenija), Stavridis (Grčka). Igrač više: Srbija 10 (3), Crna Gora 10 (4). Dva igrača više: Srbija 2 (1), Crna Gora 1 (1)
SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Savić.
CRNA GORA: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 2, Radović 2, M. Janović, N. Janović 2, Ivović 1, Mišić, Vukčević 1, Jokić, Šćepanović. Selektor: Gojković.
0:1 - Vukčević je pogodio u napadu s igračem više (7.34)
0:2 - Ivović (6.21)
1:2 - Aleksić je pogodio u posljednjem sekundu napada (4.48)
1:3 - Nikola Janović u napadu s igračem više (4.12)
2:3 - Prlainović je pogodio u prvom napadu u drugoj četvrtini (7.37)
3:3 - Ćuk je dao gol u napadu sa dva igrača više (6.48)
3:4 - Radović u napadu s dva igrača više (1.37)
4:4 - Mandić je pogodio, a prije toga je odlično odbranio Šćepanović (6.55)
4:5 - Darko Brguljan u napadu s igračem više (2.42)
5:5 - Filipović u napadu s igračem više (1.47)
5:6 - majstorija Darka Brguljana (1.23)
6:6 - Prlainović je pogodio u napadu s igračem više pet sekundi prije kraja
7:6 - Strelac je Ćuk (6.49). Srbija prvi put vodi
8:6 - Duško Pijetlović je uz mnogo sreće pogodio (4.36)
9:6 - Jakšić se upisao u napadu s igračem više (3.24)
9:7 - Radović (3.08)
9:8 - Nikola Janović u napadu s igračem više (2.16)
10:8 - Aleksić iz kontranapada praktično donosi Srbiji titulu! Do kraja je ostalo još 26 sekundi
Živko Gocić je rekao:
- Hvala publici na divnoj podršci, ambijentu. Hvala i ovim momcima, čiji sam ja kapiten. Neobično sam počastvovan zbog toga. Ovi momci su kraljevi i ceo stručni štab.
Verujte nam, mi na početku nismo ni znali šta se događa. Zato smo i bili malo usporeni. Takođe, znali smo da moramo da imamo ritam do kraja.
Duško Pijetlović se nadovezao:
- Divan osećaj. Neverovatno je igrati pred 16.000 ljudi. Da su i Crnogorci osvojili ne bi bilo nezasluženo, igrali su sjajno. Nas je lomio neverovatan pritisak prethodnih dana oko ovog finala, oko karata, ostalih stvari. Dok se nismo opustili, bilo je traljavo, ali kada smo počeli da uživamo u igri sve je krenulo kako treba. Ne znam da li su ljudi svesni koliko je nešto teško osvojiti, a kamoli odbraniti, a još kada to treba da uradite drugi put!?
"Veliko finale, teško kao prema najavama. Spojio nam se pritisak i slavljenički ambijent, sa kojim smo se izborili na kraju. Nervozno smo počeli, loša rešenja birali u napadu, ali nismo odustajali. Igrali smo u jakom ritmu i bili bolji protivnik.Crna Gora je odligrala dobru utakmicu, ali smi fizički bili dominantniji", ocenio je Prlainović.
On je poručio da je sjajan osećaj biti evropski prvak tri puta zaredom.
Milan Aleksić kaže da je njegova ekipa bila pod pritiskom, jer je unapred proglašena pobednikom, a to se osetilo i u igri.
"Fantastičan osećaj je igrati u Areni pred ovoliko ljudi, hvala svima na velikoj podršci koju smo imali. Što se tiče utakmice, svi smo već bili predstavljeni kao pobednici, to je bio pritisak. Bili smo nesigurni u napadu, božajljivi sa igračem više. Sabrali smo se u nastavku, ohladili glavu, izdržali smo i pobedili."
Aleksić je i otvorio i zatvorio utakmicu golom.
„Lepo je to bilo, stvarno.“
Od vatertpolista Srbije se uvek očekuju najviši dometi, a ove godine najvažnije takmičenje su Olimpijske igre.
„Sami smo postavili te ciljeve, pokušaćemo da ostanemo u vrhu, ove godine su Olimpijske igre glavno takmičenje“, rekao je Aleksić.
"Mogu da budem srećan i ponosan. Niko nikada nije bio predstavljen kao ovoliki favorit. Potrudićemo se da i u Riju budemo najbolji", kazao je Nikić.
"Bili smo stisnuti, pre svega zbog prevelikog pritiska i toga da je već organizovan doček ispred Skupštine. Mislili smo: 'neće valjda da nas izmalerišu time'. Pokazali smo da smo najbolja ekipa na turniru".
„Ovo je neverovatan osećaj, ne bih znao kako da opišem. Ostaje da se vratimo svojim klubovima, a zatim da se što bolje spremimo za Olimpijske igre. Do sada smo pokazali da smo jedna izvanredna ekipa, ako ovako nastavimo, mislim da ćemo uspetio da osvojimo zlato i na tom takmičenju, iako je još rano pričati o tome“, rekao je Ranđelović.
Dejan Savić je u svom stilu samo rekao:
- Kraj !
Prlainović najbolji igrač
Andrija Prlainović je proglašen za najboljeg igrača Evropskog prvenstva. Postigao je 18 golova i imao 22 asistencije. Najbolji golman je Madjar Nadji dok je golgeter takmičenja Stiven Kamiljeri sa Malte koji je postigao 22 gola.
Users browsing this forum: Claude [Bot] and 0 guests