Board index Arhiva Podrum

Европско првенство у кошарци - 2022

Европско злата осваја?

Србија
49
46%
Словенија
9
8%
Француска
12
11%
Шпанија
10
9%
Грчка
20
19%
Литванија
2
2%
Турска
1
1%
Италија
4
4%

Total votes : 107

Re: Европско првенство у кошарци - 2022

Postby Borca » 18 Sep 2022, 12:12

17:14 Nemačka - Poljska RTS1
20:20 Španija - Francuska RTS1
Borca

Postby Foteljas » 18 Sep 2022, 12:14

grobar_Zvornik wrote: И даље сам при ставу да смо требали ићи (као што јесмо) на 5:0 и добити Пољаке.

Lako je sada biti naknadno pametan. Mi smo po obicaju tripovali da smo dream team, da treba da deljemo sve redom i veliko je pitanje kako bi cak i takav takticki poraz od Poljske uticao na javnost i ekipu. Verovatno bi odmah krenule prozivke da smo ovakvi ili onakvi. Pitanje je da li bi prosli Hrvate, Spance i Nemce da smo isli tim putem.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby grobar_Zvornik » 18 Sep 2022, 12:22

За Хрвате сам сигуран.
Међутим, као што рече, лако је послије битке бити генерал и губљење времена је бавити се шта би било кад би било.
Истицали су неки од нас да није добро што нам је група "лака". И то се на крају испоставило као један од разлога што смо доживјели неуспјех, да не употријебим неку тежу квалификацију.
Што је најгоре, овај пут нам није фалило 6,7 играча, већ три. А резултат је знатно лошији од оног 2017.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Foteljas » 18 Sep 2022, 12:29

Ma pitanje je. Mi smo se sa Hrvatima po pravilu mucili koliko god oni bili slabiji. Pride sto su oni ipak igrali manje vise egal do kraja i sa Grcima i sa Italijanima. Nazalost, Ukrajina nas je totalno poremetila tom pobedom nad zabarima.

2015. nije valjalo kada smo bili u jakoj grupi, sada nije valjala slaba grupa, nikad nama ugoditi... :biggrin:
Foteljas

Postby Bogun » 18 Sep 2022, 12:32

grobar_Zvornik wrote:За Хрвате сам сигуран.
Међутим, као што рече, лако је послије битке бити генерал и губљење времена је бавити се шта би било кад би било.
Истицали су неки од нас да није добро што нам је група "лака". И то се на крају испоставило као један од разлога што смо доживјели неуспјех, да не употријебим неку тежу квалификацију.
Што је најгоре, овај пут нам није фалило 6,7 играча, већ три. А резултат је знатно лошији од оног 2017.

Pa imali smo teške utakmice pre grupe, tako da ta teza malo gubi na težini. Nisu te utakmice bile dva meseca pre EP, već dve nedelje.

Mi smo igrali u praktično preslikanoj rotaciji kao protiv Grčke, ali je tada Milutinov bio fit i zdrav, a protiv Italije je igrao posle 10-12 dana pauze i ukupno 15 minuta protov Poljske, tj potpuno van ritma je bio.

Tada je upalilo, upravo nam je taj boravak Milutinova od kraja treće do negde sredine četvrte četvrtine mnogo doneo, protiv Italije nam je mnogo odneo.

Takođe, Lučić je bio plus faktor u kvalifikacionim utakmicama, dok je na EP bio minus faktor.
PKAŠ
Bogun

Postby grobar_Zvornik » 18 Sep 2022, 12:39

Foteljas wrote:
2015. nije valjalo kada smo bili u jakoj grupi, sada nije valjala slaba grupa, nikad nama ugoditi... :biggrin:

Наведох то као "детаљ". Нисам рекао да је пресудило.
Као што кажеш, никад угодити. Суштина цијеле приче је да предуго чекамо на златну медаљу.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Dexi » 18 Sep 2022, 12:52

Lester Bo wrote:Rekao bih pre da nisu bili toliko umešni kao Grci 2009.godine ili to protiv nas na OI,mada i tu Bogdan ludak umalo da pogodi trojku za pobedu iz ogromne daljine i da najebemo načisto.

Mislim da nisu mogli da nas izbace 2014.godine,ali su recimo mogli da nas pošalju na treće mesto i da put bude Hrvatska pa Španija umesto Grčka pa Brazil.

U pravu si ,bas tako :okk: .Ali oni su se odlucili da odigraju posteno i da sebi odaberu tezak put,a to je 1/8 Hrvatska,1/4 Spanija koja ih js demolirala u grupi 25 razlike .

Sa druge strane Spanci su pogotovo,umeli bas cesto da steluju i podesavaju rezultate.

Inace sto se tice danasnjih utakmica ocekujem bronzu Nemaca i castan otpor Poljaka i u finalu ocekujem da (voleo bih)da osvoje Francuzi.
Dexi

Postby NEDJA » 18 Sep 2022, 13:02

Ovaj sistem je potpuno neposten. Moglo je se desiti u teoriji da Litvanija sa tri poraza uzme zlato a da mi ili Grci sa jednim porazom ni budemo ni medju osam. U redu mi je 24 ekipe, da se popularizuje kosarka, sem VB nije bilo zalutalih ekipa ali trebalo je da iz svake grupe prodju 3 ekipe, da se formiraju dve nove grupe sa po 6 ekipa sa prenetim bodovima i da iz svake novofomirane grupe po dve ekipe idu u polufinale. Jedini minus je sto bi polufinalisti umesto devet igrali deset utakmica ali je to mala razlika. I, naravno, zreb bi morao biti mnogo posteniji, nije u redu da su u jednoj grupi budu Slovenija, Francuska, Nemacka i Litvanija a u drugoj osim Spanije i donekle Turske da budu Belgija, Gruzija, Crna Gora i Bugarska.
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Foteljas » 18 Sep 2022, 13:09

grobar_Zvornik wrote:Као што кажеш, никад угодити. Суштина цијеле приче је да предуго чекамо на златну медаљу.

Mi 20 godina cekamo na zlato, a u stvarnosti od danas vise necemo imati niti jednu medalju u svom posedu...
Makar cemo na naredne turnire (ako se na njih budemo plasirali) ici rastereceniji, pa ce onda mozda i doci pravi rezultat, kao 2014. :okk:

NEDJA wrote:Ovaj sistem je potpuno neposten. Moglo je se desiti u teoriji da Litvanija sa tri poraza uzme zlato a da mi ili Grci sa jednim porazom ni budemo ni medju osam.

Da li je bilo posteno kada smo 2014. mi bili uzeli svetsko srebro sa skorom 5-4, a Spanci sa 6-1 dobili pohvalnicu za ucesce? :roll:
Foteljas

Postby Zappa » 18 Sep 2022, 13:13

"Ako smo pali, bili smo padu skloni."
:biggrin: , tako da sve je uzalud....

A ovo finale je samo nastavak dominacije dve ekipe iz mladjih kategorija.. Poslednjih 10 godina najdominantije ekipe..
Pobednički mentalitet i sistem.
Nama izmedju ostalog možda je nedostajao neki Tarpi, Dijaz
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby Lester Bo » 18 Sep 2022, 13:21

Foteljas wrote:Da li je bilo posteno kada smo 2014. mi bili uzeli svetsko srebro sa skorom 5-4, a Spanci sa 6-1 dobili pohvalnicu za ucesce? :roll:

OI u Brazilu su možda bolji primer.

Pazi mi smo na SP 2014. posle grupe imali težak put, Grčka, Brazil, Francuska.

Ok možda nam se fino poklopilo da Francuska izbaci domaćina, ali daleko od toga da bi bili bez šansi, završnica utakmice sa njima u grupi je puno toga rekla.

Uzgred neću sigurno da žalim nekoga ko je sam sebi projektovao žreb gde se ne može sastati sa SAD pre finala.
Lester Bo

Postby Slavisak » 18 Sep 2022, 16:53

NEDJA wrote:Ovaj sistem je potpuno neposten. Moglo je se desiti u teoriji da Litvanija sa tri poraza uzme zlato a da mi ili Grci sa jednim porazom ni budemo ni medju osam. U redu mi je 24 ekipe, da se popularizuje kosarka, sem VB nije bilo zalutalih ekipa ali trebalo je da iz svake grupe prodju 3 ekipe, da se formiraju dve nove grupe sa po 6 ekipa sa prenetim bodovima i da iz svake novofomirane grupe po dve ekipe idu u polufinale. Jedini minus je sto bi polufinalisti umesto devet igrali deset utakmica ali je to mala razlika. I, naravno, zreb bi morao biti mnogo posteniji, nije u redu da su u jednoj grupi budu Slovenija, Francuska, Nemacka i Litvanija a u drugoj osim Spanije i donekle Turske da budu Belgija, Gruzija, Crna Gora i Bugarska.

Ma ko nas jebe kada nismo bili spremni kada je bilo najpotrebnije. Svi osim Jokica su zakazali ukljucujuci selektora. Ova ekipa nije bila spremna za velika dela. Zasluzeno smo tu gde smo.
Slavisak

Re: Уживо коментарисање утакмица Евробаскета 2022

Postby Baxter Stockman » 18 Sep 2022, 21:17

Šruder, Zo, Janis, Vili i Gober
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Re: Уживо коментарисање утакмица Евробаскета 2022

Postby -Lepi- » 18 Sep 2022, 21:23

Da ce jedan Lorenco Braun da im donese titulu...Tesko bi uzeli bez njega.I tacno su znali ko i sta im je potrebno, sredili papire i eto.Stare su to funjare.
Cudno prvenstvo jako.
Ipak je cak 5 godina proslo od poslednjeg, dosta se toga i promenilo.
-Lepi-

Postby Fratelo » 18 Sep 2022, 21:34

Sve u svemu, ocekivanja velika bila od prvenstva a ukupni kvalitet jako tanak.

Dva zalutala trenera ( Kole i Pesic) su tome umnogome doprinela.
Fratelo

PreviousNext

Return to Podrum