Board index Arhiva Podrum

Evropsko prvenstvo u rukometu - Srbija 2012

Evropsko prvenstvo u rukometu - Srbija 2012

Postby Houdini » 10 Jan 2012, 23:05

27. Septembra 2008. godine saznali smo da ce se ove godine smotra najboljih evropskih rukometasa odrzati po prvi put u nasoj zemlji - Srbiji.

Image

Od nasih rukometasa imamo velika ocekivanja svake godine, svi zelimo da se ponove oni rezultati kada su svetskim rukometom harali Nedja Jovanovic, Dragan Skrbic, Dejan Peric, braca Perunicic i ostali. Momir ilic, Marko Vujin, Ivan Nikcevic, Zarko Sesum i ostali igraci, na celu sa legendom svetskog rukometa da konacno stignu do medalje? Pritisak ce biti veliki, mogu li nasi momci da izdrze i pokazu zasto cela Srbija veruje u njih?
Image

O Francuzima, ne treba trositi puno reci, najdominantnija sila u istoriji rukometa, od 2008. godine osvojili su sve sto se moze osvojiti. Brane evropsko zlato osvojeno pre dve godine u Austriji, kada su savladali Hrvatsku. Karabatic, Omeyer, Abalo, braca Gille su sigurno prvi favorit turnira i sve osim novog zlata za njih ce biti malo.
Image

Vladajuci evropski vicesampion Hrvatska zabelezila je sve pobede u kvalifikacijama, a predvodjeni fantasticnim Ivanom Balicem, Vorijem, Duvnjakom Valcicem i selektorom Slavkom Goluzom, zele novo zlato u svojoj kolekciji.
Image

Svetski vicesampion Danska, prosle godine u sjajnom finalu izgubila je od Francuske, osveta je jelo koje se najbolje servira hladno, Da li ce Hansen, Lindberg, Boasen, Christiansen i jedan od najboljih svetskih golmana Landin ovoga puta stici do najviseg postolja?
Image

Bronzani sa poslednjeg Svetskog prvenstva Spanci nadaju se novoj medalji, mozda i nesto sjajnijoj nego prosle godine. Arpad Sterbik zbog problema sa srcem nece biti na golu, ali Spanci su uvek nezgodni. Predvodice ih Raul Entrerrios, Romero, Aguinagalde, a na klupi ce sedeti Valero Rivera.
Image

Svoju sansu iz prikrajka cekace nekada rukometna velesila Svedska predvodjena sa klupe velikim Staffan Olsson-om, Island ciji napad predvodi jedan od najboljih svetskih bekova Olafur Stefansson, Madjarska sedmoplasirani tim sa proslog Svetskog prvenstva, Poljska cija ce uzdanica biti Krzysztof Lijewski i Nemacka.
Image

Grupa A (Beograd, Hala Pionir)
Image

15. Januar
18:15 Poland v Serbia
20:15 Denmark v Slovakia
17. Januar
18:15 Slovakia v Poland
20:15 Serbia v Denmark
19. Januar
18:15 Poland v Denmark
20:15 Serbia v Slovakia

Grupa B (Nis, Hala Cair)
Image

15. Januar
17:30 Germany v Czech Republic
19:30 Sweden v Macedonia
17. Januar
18:15 Macedonia v Germany
20:15 Czech Republic v Sweden
19. Januar
18:15 Germany v Sweden
20:15 Czech Republic v Macedonia

Grupa C (Novi Sad, SPENS)
Image

16. Januar
18:15 France v Spain
20:15 Hungary v Russia
18. Januar
18:15 Russia v France
20:15 Spain v Hungary
20. Januar
18:15 Spain v Russia
20:15 France v Hungary

Grupa D (Vrsac, Hala Milenijum)
Image

16. Januar
18:10 Norway v Slovenia
20:10 Croatia v Iceland
18. Januar
18:10 Slovenia v Croatia
20:10 Iceland v Norway
20. Januar
18:10 Iceland v Slovenia
20:10 Croatia v Norway

Druga faza gde ce se ukrstati po tri tima iz A i B grupe, kao i Ci D grupe odigrace se u Beogradskoj Areni. Polufinalni mecevi su na programu 27., a veliko finale 29. Januara.
Image
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu - Srbija 2012

Postby Houdini » 10 Jan 2012, 23:06

Cinjenica da pored zivog i zdravog rukometnog novinara, ja moram da otvaram topik, dovoljno govori zasto nam je zemlja tu gde jeste :biggrin:

Ajmo Srbijaaaaaa :triprsta:

P.S. Postoji li mogucnost za quick reply na rukometu?
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby DON » 10 Jan 2012, 23:10

Mene zanima samo medalja, necemo jos dugo imati ovakvu sansu!
SRBIJA :triprsta:

p.s. Nemam ti ja pojma, to Air treba da vidi sa programerom... Mada kakva je poseta, ne vidim potrebu :biggrin:

Hudini svaka cast na uvodu! I hvala :D
DON

Postby Tegi » 10 Jan 2012, 23:37

Druga polovina zreba je mnogo jaca od nase. Tu se nalazi 4 od 5 najjacih reprzentacija na svetu(Francuska,Hrvatska,Spanija i Island).
Mec sa Poljskom ce biti ili ne biti, jer mislim da smo i na neutralnom bolji od Slovacke,Ceske,Makedonije,Nemacke i Svedske.

Prognoza:

Beograd: 1.Danska 2.Srbija 3.Poljska 4.Slovacka

Nis,bre :laugh: : 1.Nemacka 2.Svedska 3.Makedonija

Novi Sad: 1.Francuska 2.Madjarska(u odlicnoj su formi, a in SP su bili sedmi) 3.Spanija 4.RUsija

Vrsac: 1.Hrvatska 2.Island 3.Norveska 4.Slovenija

1/2 finala:

Danska-Hrvatska

Francuska-Srbija

1.Francuska
2.Danska
3.Srbija
4.Hrvatska
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby KKP » 11 Jan 2012, 00:01

Ajde srećno Srbijo, idemo na medalju! :triprsta: :triprsta: :triprsta:

Uvek sam voleo da gledam reprezentacije na velikim takmičenjima (i muška i ženska), ponavljam da nisam neki optimista, ali domaći teren je domaći teren, pa možda iznenadimo... :biggrin:
KKP

Postby Tegi » 11 Jan 2012, 00:30

Da li cemo imati vetar u ledja od sudija?
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Milutinov Tata » 11 Jan 2012, 03:13

Konacno da otvori neko temu, vidim da je Vucko prezauzet, stize mnogo zvezda mora da se radi prekvremeno izgleda :biggrin: .

Cini mi se da mec sa Poljacima odredjuje nas put na ovom EP, ne verujem da mozemo da se cupamo protiv Danaca. Nadam se da ce Pionir biti pun za utakmice u grupi i da ce navijaci pogurati reprezentaciju.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby DON » 12 Jan 2012, 01:55

Prebacio sam par postova na temu za reprezentacije, posto su vezani za prijateljski mec, ovde cemo pisati o mecevima ne EP, i prognozama, analizama, sastavima, sve ostalo vezano za reprezentacije ide na onu tamo temu...

Ko se ne bude pridržavao biće drakonski kaznjen - morace da otvori temu za zensko EP :biggrin:

Nego ajde da vas cujem, sta ocekujete od EP, ko ce biti u sastavu, ko treba da otpadne tj. bude u 16 i sto? Malo se udubite i pisite, pokusajte da analizirate, da napravimo neku korektnu diskusiju....
DON

Postby Tumbas » 12 Jan 2012, 11:59

Ae da te ispostujem, skroz si mi simpa!! :teacher:
Otpadaju Kostantinovic (imas Stankovica za krilo, vec je igrao :lollol: ), suvise je mlad i neiskusan, usrace se u gace... Mitrovic (nista ne pokazuje specijalno) i Toskic! Beljanski mora da bude prvi pivotmen, da nam se ne ponovi slucaj "Toskic", koga 10 godina vucemo uz ekipu a nismo uspeli da dobijemo prvu opciju!! Ista prica je i sa Stojkovicem. E sad, mozda bih malog Kostantinovica ostavio, a izbacio jednog golmana iz para Milic-Marjanac! Ali, znam da mnogi selektori u ovakvim situacijama vole da ostave 3 golmana u ekipi. Videcemo... Znaci, Mitrovic aut, Toskic aut i golman ili Konstantinovic aut!
Ne znam sta da ocekujem od nasih. Imamo ne tako paklen put do polufinala, ali i ceo svemir na ledjima. Ipak je ovo jedinstvena sansa. Domaci teren, dosta dobrih pojedinaca, visegodisnji post... Moze to da nam se obije o glavu. Hrvati ce razocarati, Islandjani takodje... Francuska i Danska su sigurni polufinalisti. Sve ostalo je otvoreno! Nastavicu, odoh na pos'o!!! :nisamodavle:
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Houdini » 12 Jan 2012, 12:40

Sto se nas tice, nama je biti ili ne biti mec protiv Poljske, ako slucajno kiksnemo, mozemo da se oprostimo od bilo kakve medalje. Mislim da kod nas Danci osvajaju prvo mesto, a mi ili Poljaci cemo biti drugi.

B grupa mozda i najslabija, Svedjani su favoriti, a ostalic e se medjusobno rokati.

Grupa C in my Novi Sad, ne bi me zinenadilo da Francuzi kiksnu na pocetku sa nekim remijem ili porazom od Spanaca, Madjari treci, Rusi poslednji.

Vrsac grupa dosta izjednacena, sa Slovencima autsajderima. Najvise sanse u grupi bi dao Hrvatima.

Mislim da Francuzi, iako su najjaci, gube u finalu od Danaca. Mi treci :P
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Napredpartizan » 12 Jan 2012, 14:52

Kupio sam karte sa polufinale i finale,nemoj da nas ne bude tamo :funbat:
Napredpartizan

Postby Tumbas » 13 Jan 2012, 16:29

Pojavila se mogućnost da Hrvatska dodje bez Balića! Mislim da bez njega, naše komšije nemaju šansu da dodju do polufinala. Njihova grupa je jako izjednačena, ali se ukrštaju sa Francuzima, Špancima i verovatno Madjarima, tako da su im šanse za prolazak jako male. A i da je Balić zdrav, ja njima ne dajem puno šansi. Nema više onog žara i voljnog momenta koji ih je krasio! Bar su tako izgledali na Kupu Srbije pre par meseci.
Sve u svemu, za najviši plasman će sigurno igrati Danska i Francuska, ko će im se pridružiti u polufinalu, videćemo. Ne znam u kakvom su stanju Španci, Švedjani izgledaju dosta ozbiljnije nego pre par godina, Island sa par odličnih pojedinaca je uvek blizu vrha, Poljska je postala rukometna sila, Nemački igrači dolaze iz najjače lige na Svetu... O nama neću puno pričati, sve je moguće!
Kad se sve sabere i oduzme, definitivno je rukometno prvenstvo Evrope tj Sveta jedno od najizjednačenijih takmičenja u klupskim sportovima. Na svakom takmičenju se izdvajaju 2-3 ekipe, a ovde do medalje može čak njih 6-7!! Sigurno je da su francuzi favoriti, ali nijedno carevanje nije večno, pa ni njihovo!!
Uveren sam da ćemo biti sjajni domaćini, to mi je sinoć potvrdio prijatelj iz organizacije. Problema ima, ljudi iz EHF su žešće picajzle, ali se sve rešava u hodu i sigurno će sve šljakati kao podmazano kad prvenstvo počne. Siguran sam da ćemo uživati u sjajnom rukometu i uz malo sreće, jednoj od medalja!!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby DON » 13 Jan 2012, 18:11

Videcemo, uvek ista prica sa Ivanom, nadam se da ce i sad igrati, jer je dosta velikih igraca otkazalo, bilo bi glupo da nam neko omalovazi medalju :roll:

Francuzi su ubedljivo najjaci, ja ne vidim kraj njihove vladavine, mozda na nekom prvenstvu kiksnu, ali u kontiuitetu, nema ko da im parira. EP je ubedljivo najjace, kakva SP i OI....

Dodjoh malopre sa aerodroma, stigli su Nemci, Poljaci i Svedjani. Uve Genchajmer, Paskal Hens, Kim Ekdal Du Ric, Dalibor Doder i Kim Anderson, imacete sutra pricu sa njima, ako Vas nesto zanima, pitajte. Sutra cekam Francuze i Slovake...

Poljaci su glumili majmune, nisu hteli da daju izjave nasim medijima, samo njihovim! Neki su rekli posle, neki da ne znaju engleski, neki da ne zele da pricaju... Sve u svemu, kako dosli, tako ce i otici - nadrkani ;)

Što se tiče organizacije, nisam bio na puno događaja ali ovo što sam video je odlično, posebno ovaj naš deo, pres i mik zona.. Ljudi su puno truda uložili, sjajno su sredili hale, i Bogu hvala, ako ništa, to će ostati iza ovog Šampionata.

Vuk je danas imao zavrsnu konferenciju, ne znam sta je pricao, veceras ili sutra ujutru ce objaviti spisak...
DON

Postby Tumbas » 13 Jan 2012, 18:23

Bices u toku, sa tim spiskom... Molim te, objavi odmah ovde ko je otpao! Baš me interesuje gde je Vuk presekao!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby sekretar » 13 Jan 2012, 18:41

Samo mi i Hrvati izgleda jos nismo obajvili zvanicni sastav za prvu rundu EP.
Vucko cim saznas objavljuj ko otpada kod nas
sekretar

Next

Return to Podrum