Prošle nedelje su u Nišu bila četiri protesta, u sredu, četvrtak, petak i nedelju. Ako je bilo nešto u subotu, ja za to ne znam.
Elem, u sredu i četvrtak je bilo tenzija i sukoba sa kordonima policije na nekih 100 metara udaljenosti od gradskog odbora SNS-a. Policija nije davala da se priđe njihovim prostorijama iz pravca Crvenog pevca.
U petak je takođe bio neki sukob sa policijom, ali na drugoj lokaciji, neposredno u blizini zgrade glavne policijske uprave.
Nakon tog sukoba, kolona je otišla do raskrnice Crveni pevac, gde ovoga puta nije bilo kordona policije. Studenti su pozvali da se ne ide do prostorija SNS-a, i skup se završio tu na raskrsnici posle nekog vremena.
Svi ovi sukobi nisu bili ni blizu intenziteta onima u Valjevu, Novom Sadu, Beogradu i još nekim gradovima.
A u nedelju su baš hteli da isceniraju incidente.
Elem, svi prilazi PU Niš su bili blokirani i građani su stajali ispred jednog od kordona sve dok nisu pustili uhapšene studente. Nakon toga se otišlo do glavnog odbora SNS-a, ispred prostorija stranke ostavljene gomile kamenica

, uniformisane policije u nekom većem broju ni na vidiku, osim saobraćajaca. Međutim, ovih u civilu na sve strane. Baš su štrčali i bili providni.
Verovatno im je bio plan da isceniraju nerede ili da podsteknu nekog na nerede, da bi posle uletela žandarmerija. Inače, na nekih 200 metara izvan vidika je bila ogromna količina policijskih hamera načičkanih sa žandarmerijom (posle se otišlo i do njih).
Verovatno bi na prvi bačen kamen uleteli sa vozilima, a onda bi potencijalno bilo mnogo povređenih, jer ispred prostorija SNS-a je iskopana i stoji ogromna rupetina poslednje tri nedelje, navodno pukla neka cevka za grejanje. Zanimliiv tajming, moram priznati.
Studenti (i građani) su ih odlično provalili ovaj put.
Iskreno, čudi me da je u Nišu i generalno na jugu Srbije ovoliko mirno u poređenju sa severnijim krajevima, pogotovo obzirom da mi važimo za temperamemtniji deo zemlje po nekom opštem mišljenju.