Board index Košarka Američka košarka

NCAA

Re: NCAA

Postby AirBall » 20 May 2014, 00:42

Starks wrote:Sabonis, Marčuljonis, Macijauskas... svi su igrali u tih 20 godina koje pominješ

Sabonis, Marculjonis, Kurtinaitis itd su im ostali iz SSSR...

Sta je Macijauskas napravio za litvansku kosarku?

Sve u svemu ne pada mi na pamet da dalje polemisem o ovome...

Amerika ima svojih prednosti i mana... Osnovna mana je sto ne moze odmah dete od 18 godina da uzme veliki kes i to je osnovni razlog zasto oni najtalentovaniji i nisu napustali Evropu u toj dobi...

Kad ne bude bilo vise kesa onda ce sve vise igraca poput Ristica krenuti u NCAA...

To je neminovan proces, tamo su trenazne dvorane i uslovi za trening znatno na visem nivou nego ovde...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Starks » 20 May 2014, 01:01

AirBall wrote:Sta je Macijauskas napravio za litvansku kosarku?

:krsti:

Nevjerovatno pitanje, mislim koliko ti imaš godina? Nije provokacija, moguće je da se ne sjećaš zdravog Arvidasa Kalašnjikova, zato te pitam?

Pričamo o momku koji je bio najčistiji šuter Evrope u ovom vijeku, uz Stojakovića (mislim na sve evropske igrače, i u NBA i na Starom kontinentu) . Spržio je Španiju u finalu EP 2003. u Švedskoj, bio ubjedljivo najbolji strijelac reprezentacije na turniru, odveo Litvaniju do polufinala Olimpijade 2004, redovno završavao sezone sa 60 (ŠEZDESET?!) odsto šuta iz igre, imao velikih uspjeha sa TAU Keramikom kada su gubili na F4 od onih sjajnih Makabijevih timova... brdo domaćih pehara sa Ritasom, čini mi se i da je bio najbolji košarkaš Evrope...
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby AirBall » 20 May 2014, 01:07

Imam tlinaest godina... Covek je zbog povrede sa 28 godina zavrsio karijeru... Zasijao je na tom jednom turnuru 2003. Ni blizu nije ostavio trag kao Sharas i Karnisovas npr...

Over and out...
AirBall

Postby Starks » 20 May 2014, 01:16

Hahaha, Karnišovas ostavio dublji trag od Macijauskasa? :lol2: :lol2: :lol2:

Jedno zlato vrijedi više nego 5 srebrnih i bronzanih medalja, na stranu što je Macijauskas bio najvažniji igrač Litvanije u polufinalu i finalu 2003. kao i prvi strijelac na turniru, što sam već naveo. Šaras je bio MVP, a mirne duše su mogli dati i Kalašnjikovu.
Karnišovas je vazda bio u sjenci Sabonisa i Marčuljonisa.

Pozdrav, smisli još neku ovako duhovitu konstataciju do sledećeg puta, tipa "šta je to uradio Macijauskas"? :D
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Hezonja » 20 May 2014, 01:20

Starks wrote:Hahaha, Karnišovas ostavio dublji trag od Macijauskasa? :lol2: :lol2: :lol2:

Jedno zlato vrijedi više nego 5 srebrnih i bronzanih medalja, na stranu što je Macijauskas bio najvažniji igrač Litvanije u polufinalu i finalu 2003. kao i prvi strijelac na turniru, što sam već naveo. Šaras je bio MVP, a mirne duše su mogli dati i Kalašnjikovu.
Karnišovas je vazda bio u sjenci Sabonisa i Marčuljonisa.

Pozdrav, smisli još neku ovako duhovitu konstataciju do sledećeg puta, tipa "šta je to uradio Macijauskas"? :D

Stombergas i Saras su bili u petorci sampionata.

Ako je jedan poen vise znaci ubedljivo najbolji strelac, onda ok.

Kako je Macijauskas bio najvazniji igrac u polufinalu kada je postigao 8 poena uz 5 izgubljenih lopti???
Hezonja

Postby serbianhoops » 21 May 2014, 18:13

Jos 2 igraca u NCAA 1. Plej Aleksa "Hezonja" Nikolic se dogovorio sa univerzitetom Marshall, a bek Filip Medjo (1994) se pridruzio Milosu Cabarkapi na univerzitetu Central Michigan.

Pored toga ima novosti i iz NCAA div. 2, beogradjanin Almir Hadzisehovic (1992) nakon 2 godine igranja NJCAA prelazi u Alaksa-Nanooks, dok je bek/krilo Andrija Zagorac (1995) je vrlo blizu potpisao za Erskin College.
serbianhoops

Postby AirBall » 06 Jun 2014, 01:00

Jedan od najtalentovanijih evropskih igraca Ukrajinac Mihaljuk je bezeci od rata otisao u NCAA i igrace za Kansas... Nekoliko izuzetno ozbiljnih talenata iz Evrope je pohitalo u NCAA... Predvodi ih nas Hezonja...

http://www.draftexpress.com/profile/Sviatoslav-Mykhailiuk-62959/
AirBall

Postby Hezonja » 06 Jun 2014, 01:15

AirBall wrote:Jedan od najtalentovanijih evropskih igraca Ukrajinac Mihaljuk je bezeci od rata otisao u NCAA i igrace za Kansas... Nekoliko izuzetno ozbiljnih talenata iz Evrope je pohitalo u NCAA... Predvodi ih nas Hezonja...

http://www.draftexpress.com/profile/Sviatoslav-Mykhailiuk-62959/

Hah. Hvala Air. :biggrin:

Odlazi ce sve vise. Za 5-10 godina NCAA ce biti u TOP 5 najjacih takmicenja na svetu. Mislim na celu D1...NCAA tournament je vec sada u TOP 5 sigurno.
Hezonja

Postby AirBall » 06 Jun 2014, 01:18

I kad te draftuju tamo obavezno da nas pomenes u predstavljanju...

Kad vec dolaze botovi sa RSB mogu da dodju i oni sa foruma Memphisa i Toronta...
AirBall

Postby Hezonja » 06 Jun 2014, 01:19

AirBall wrote:I kad te draftuju tamo obavezno da nas pomenes u predstavljanju...

Kad vec dolaze botovi sa RSB mogu da dodju i oni sa foruma Memphisa i Toronta...

Haha. Nosicu Avangarda majicu. :biggrin:
Hezonja

Postby DON » 06 Jun 2014, 01:34

Ne pominji nas sa topika, da ne povezu sve BOK TE JEBO SRUSICES NAM ORGANIZACIJU NEMOJ DA SE ZEZAS!

Alo decko, sta je sa tobom? MANI SE SPOMINJANJA!!!!!!!! DA POVEZU MENE I STERNA, PA ONDA TOLETA... Joooooj crni Veseline, jooooj sta si docekao, cetiri godine pred pemziju. Joooj... MALI, PAZI STA RADIS!
DON

Postby Pit Bull » 06 Jun 2014, 01:41

DON VUČKO wrote:Ne pominji nas sa topika, da ne povezu sve BOK TE JEBO SRUSICES NAM ORGANIZACIJU NEMOJ DA SE ZEZAS!

Alo decko, sta je sa tobom? MANI SE SPOMINJANJA!!!!!!!! DA POVEZU MENE I STERNA, PA ONDA TOLETA... Joooooj crni Veseline, jooooj sta si docekao, cetiri godine pred pemziju. Joooj... MALI, PAZI STA RADIS!

Vucko u ulozi Cvarkov
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Hezonja » 22 Jun 2014, 14:47

Nesto gledam sad...

Kako je moguce da je Julian Mays jedan od najboljih igraca iz sezone Kentakija 2012-13 zavrsio u 3. ligi Italije?

Svi njegovi saigraci koji su nesto znacili ekipu su u NBA-u ili ce tek biti draftovani.
Hezonja

Postby nolinjo » 22 Jun 2014, 18:26

Hezonja wrote:Nesto gledam sad...

Kako je moguce da je Julian Mays jedan od najboljih igraca iz sezone Kentakija 2012-13 zavrsio u 3. ligi Italije?

Svi njegovi saigraci koji su nesto znacili ekipu su u NBA-u ili ce tek biti draftovani.

znaci treca liga italije ti ne gine :lollol:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Hezonja » 22 Jun 2014, 18:34

.
Last edited by Hezonja on 22 Jun 2014, 18:44, edited 1 time in total.
Hezonja

PreviousNext

Return to Američka košarka