Board index Košarka Američka košarka

NBA vesti, transferi, aktuelnosti

Re: NBA vesti, transferi, aktuelnosti

Postby Parni valjak » 21 Sep 2011, 18:46

Kenyon Martin bi mogao u Kinu. Ima ponudu od oko 2 miliona evra za sezonu...
UPRAVA NAPOLJE!
Parni valjak

Postby Alonzo » 22 Sep 2011, 08:49

Kenyon Martin je potpisao ugovor na godinu dana za 2.65 mil.

Zna da je izvukao maximum iz NBA ekipa, nije odigrao na nivou - i ovo je pametan potez. Sada su pare najbitnije, i menjace kluboce na osnovu toga.
Alonzo

Postby nolinjo » 22 Sep 2011, 08:55

alonzo wrote:Kenyon Martin je potpisao ugovor na godinu dana za 2.65 mil.

Zna da je izvukao maximum iz NBA ekipa, nije odigrao na nivou - i ovo je pametan potez. Sada su pare najbitnije, i menjace kluboce na osnovu toga.

all star igrac ode u kinu ... :wacko: :wacko:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Napredpartizan » 22 Sep 2011, 22:35

Napredpartizan

Postby Jing Jang » 22 Sep 2011, 23:33

Marcus Camby arrested for marijuana possession
:D
Jing Jang

Postby AirBall » 23 Sep 2011, 00:16

Jing Jang wrote:
Marcus Camby arrested for marijuana possession
:D

Stekao je uslov da zaigra u Partizanu... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Jing Jang » 23 Sep 2011, 10:28

to sam i ja hteo da napisem, al bi onda bi to ispalo kao flejmovanje pa nisam :D
Jing Jang

Postby Houdini » 24 Sep 2011, 10:23

NBA: Veliki korak ka "lokautu"

Nacionalna košarkaška asocijacija Sjedinjenih Američkih Država (NBA) saopštila je u petak da je odložila trening kampove i predsezonske utakmice.

Čelnici NBA, koja se prvi put posle 13 godina suočava sa lokautom, saopštili su da su trening kampovi, čiji je početak rada bio predviđen za treći oktobar, odloženi na neodređeno vreme. Takođe, NBA je obavestila javnost da se u prvoj nedelji predsezonski utakmica, od devetog do petnaestog oktobra, neće odigrati 43 duela.

"Nažalost došli smo u takvu poziciju i nismo u mogućnosti otvorimo kampove na vreme. Isto tako otkazane su i predsezonske utakmice", rekao je zamenik komesara NBA lige Adam Silver.

Sindikat i predstavnici NBA liga spore se oko ugovora o radu i ograničenju ukupne visine novca koju jedan klub može da potroši na godišnje plate igrača (seleri kep). Igrači su ponudili da tokom perioda od pet godina smanje svoje zarade za ukupnu sumu od 500 miliona dolara, što je NBA liga odbila.

Predstavnici lige zalažu se da ograničenje za plate na godišnjem nivou u svakom klubu iznosi 62 miliona dolara, što su igrači odbili.

Poslednji put do "lokauta" došlo je u sezoni 1998/1999, kada je sezona počela nekoliko meseci kasnije i odigran je manji broj utakmice nego što je uobičajeno. I tada je veliki broj NBA igrača tokom jeseni i zime pronašao kratkoročni angažman u Evropi.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby VMJunior » 24 Sep 2011, 12:07

Za bolje poznavaoce situacije(Alonzo npr) imam 2 pitanja:

1.Da bi se sezona pocela na vreme,1.novembra ili kad je predvidjeno,sta treba da se desi,tj. do kog datuma bi morali da se dogovore?
2.Ako se i poslednjeg' moguceg' dana ne dogovore( u vezi pocetka sezone )da li se obavljuje lock-out na 15 dana za pocetak ,mesec dana ili na neodredjeno vreme?

Moje je misljenje a pretpostavljam da i mnogi ovako razmisljaju,da igraci znaju odlicno kakva je situacija i kako se moze odvijati u narednom periodu, tako da su neki zaista odlicni igraci otisli iz Amerike u Evropu(neki ce u Kinu itd..)jer sigurno,ubedjen sam,sigurno ne bi ucinili to da je prica o lock-out-u bila na 'klimavim nogama'...
Ok,verovatno je da prekid nece trajati celu sezonu ali se otrprilike sigurno znalo medju igracima u NBA da liga nece poceti na vreme i da ce prekid trajati bar mesec-dva.
VMJunior

Postby Houdini » 24 Sep 2011, 12:28

1. Teoretski oni mogu da se dogovore sredinom oktobra da sezona, pocne 1. novembra. Recimo za vreme LO 1999. sezona je pocela nekih 15-20 dana nakon dogovora. Znaci nema pravila, ali mislim da su sanse da sve pocne na vreme minimalne.

2. LO vec traje, znaci nema sta da se objavljuje. LO je trenutno na snazi na neodredjeno vreme, znaci ceka se dogovor, odnosno potpisivanje novog kolektivnog ugovora i onda ce LO biti prekinut.

Ja mislim da ce i ovaj LO trajati do kraja januara ili pocetka februara, i da ce sezona poceti nakon Superbowl-a. Mislim da niko u Americi nece dozvoliti da sezona propadne.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby VMJunior » 24 Sep 2011, 12:39

Hvala :thumbup:

Za drugo pitanje,lose sam se izrazio,mislio sam na odlaganje sezone..
VMJunior

Postby Houdini » 24 Sep 2011, 12:45

Aha, na neodredjeno vreme se odlaze sezona, znaci dok se ne dogovore.

Verovatno ce, ako se ne dogovore negde do januara, Stern izaci sa konacnim datumom do kog treba da se dogovore ili ce sezona biti otkazana u potpunosti.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Alonzo » 24 Sep 2011, 15:28

@ VM Junior

Mislim da su i igraci i vlasnici svesni da sezona nece poceti na vreme.

Daleko su od dogovora, ali niko ne zna koliko ce kasniti sezona.
Alonzo

Postby AirBall » 26 Sep 2011, 15:52

New Jersey Nets po svoj prilici odlaze u istoriju... Pri prelasku u New York ce promeniti ime u Brooklyn Nets...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

PreviousNext

Return to Američka košarka