Znam da si cuo jer pratis i poznajes kosarku. Napisao sam "nisi gledao", zbog razlike u godinama za koju nisi kriv. Nisam te brate omalovazavao. Gledao sam ih kao klinac kada su bili daleko od NBA zenita ali su dominirali u Evroligi.
Trejser(danasnji Armani Jeans iliti Olimpia Milano) sam gledao u Hali sportova koja je manja od Pionira, a skupljalo se na neku foru vise gledalaca. Ljudi su se pakovali kao sardine
Trejser izvede petorku sa 3 Amerikanca, od kojih dva crnca(Ricky Brown i Bob McAdoo), i ovaj Majk Dantoni koji je isto igrao u NBA(bivsi trener Lejkersa, Niksa, Finiksa i Olimpije Milano iz sezone 1992), te dva reprezentativca Italije od kojih je jedan Dino Menegin. Pamtim ih zato sto sam se tresao da nas ne oderu, a zavrsilo se tako sto ih je Partizan odrao tranzicijom pa sam pao onako mladjan u derviski trans
Zamisli da danas neko izvede petorku u kojoj su tri igraca u rasponu 19-21 godina i nadigra takav tim. Toliko su tada imali Djordjevic, Divac i Paspalj. To pokazuje i kakva se kosarka igrala u SFRJ, i bila je prava najava za EP i SP u narednim godinama na kojima su nasi pocistili konkurenciju. Svetsko je bilo zanimljivo kada su klinci zakopali buduce NBA zvezde, a takodje je zanimljivo da se i Pesicevo ciscenje Amera na juniorskom prvenstvu sveta desilo tog leta pred Evroligu.
P.S...Pamtim te stare table bez zglobnih obruca. Na takvim kosevima su smo svi pocinjali da treniramo