Board index Arhiva Košarka Evropsko prvenstvo Slovenija 2013

1/4 finale Srbija-Spanija

Ko prolazi dalje

Srbija
43
74%
Spanija
15
26%

Total votes : 58

Re: 1/4 finale Srbija-Spanija

Postby Ćoba » 17 Sep 2013, 02:39

Prvo bilo je ocigledno da su Spanci pustili,navescu samo jedan primer,Rodrigez koji do tad igra vrhunsku utakmicu masa dva slobosna bacanja kad se odlucuje,inace posle toga jos tri zaredom Spanci masaju a sutaju sve solidni suteri.
Ja VJERUJEM ali stvarno vjerujem da ih mozemo pobjediti,ok Italijanima su pustili,ali sta je sa Slovenijom,sta je sa Grckom???

Ocigledno je da imaju ogromne probleme,prvo ovaj tim nema lidera,to je grupa odlicnih kosarkasa koji nikad nisu bili lideri i plus par prosjecnih,ne moze Mark Gasol biti lider,on nema napadackih mogucnosti da bi to bio,znam da se mnogi nece sloziti ali Krstic je barem na ovom prvenstvu mnogo kvalitetniji centar od Gasola.

Imamo veliku prednost ne poziciji 4,ovo je velika prilika ze Bjelicu da pokaze sav svoj talenat.
Na krilu Spanci imaju prednost,kljucni dueli po nasu sudbinu ce biti izmedju Rudija i Kalinica,ako nas najborbeniji igrac uz Markovica uspije da zaustavi Rudija i limitira ga ne nekih 10 koseva bice dobro.
Na poziciji 2 mislim da imamo mec vinera,BB je bolja dvojka od bilo koje Spanske,u to sam siguran.
Na pleju su Spanci bolji,ali uz agresivnu odbranu Markovica(ako bude igro) i jos jednu inspirativnu partiju Nedovica imamo sanse.
Klupa ista,oni imaju deficit visokih igraca,mi malih.
I na kraju imamo za klasu boljeg trenera,tu je prednost na nasoj strani stvarno ubjedljiva.

Nisu oni jos svjesni koga su izabrali!!! :biggrin:
Ćoba

Postby HjuHefnerovic » 17 Sep 2013, 03:32

Znaci, Zlatna medalja !

Zasto da se vise foliramo i budemo kao lazno skromni ? Jedino sto nas stvarno usrecuje i sto nam je uvek u svesti ili podsvesti na svakom velikom takmicenju je Prvo mesto.Sve ostalo sto je manje od toga ostavlja u nasim dusama neki oziljak.

I plus nas je i sada i sudbina, sreca ili nesreca, usmerila u tom pravcu. Znaci, Spanija, najtezi protivnik, pa ili cemo biti i dalje prosecna, eventualno perspektivna ekipa ili carevi.

Trebalo bih da ponovimo potpuno isti pristup igri kao protiv Francuske i onda nam je pobeda vrlo izvesna.

Ne padati nikako na Holivudske poteze i provokacije Rudija Fernandeza, izvrsiti maximalni pritisak na organizatora EP, da konacno dovede parket u red, i da se ne klizaju igraci, i pobeda je blizu.

Kako skoro nikome nije jasno do sada, da se Nedovic veoma plasi u igri zbogi takvog parketa i eventualne povrede usled klizanja. On je bio do sada nas X-faktor u predhodnim najacim mecevima i sasvim je izvesno da to bude i u 1/4 finalu.

Malo mi se ne svidja to sto bi se u 1/2 finalu, a ne u finalu sreli sa Fra/Slo, ali sta je tu je, resicemo mi i to nekako.
HjuHefnerovic

Postby GENCO » 17 Sep 2013, 03:53

zna li se sta za Markovica i kakve su to sada price za Raska :question: ne zamerite ako se pisalo, jer na brzi prelet nisam nista nasao

PS edit nakon kucanja posta
pojma nisam imao da ce ispasti ovoliko :laugh: posto slepo kucam i ne citam, pa ume da se rodi brdasce texta :biggrin: al sam previse puta na drugim temama pljuckao po Francuzima, pa se ovde otprilike namestilo da obrazlozim taj stav i povezem sa tim tzv NBA prokletstvom :beyond:
ako smeta moderaciji neka ga premesti drugde, al na kraju se pominje i Španija tj gle čuda - ima smisao :biggrin: zapravo - deo o Francuzima i NBA prokletstvu stavljam u spojler i nemojte se uplasiti kad otvorite :biggrin:

Spoiler: pokaži
ovo za minutaze je posebna prica i kako ja volim da kazem to je NBA prokletstvo, te hajde malo da drvim na tu temu... mnogo je razlika izmedju NBA - Evr, al jedna od sustinskih je sama postavka, kao i taktika, te i suštinski doprinos igrača u ekipi ili bolje reći timu... znate svi za redovnu maximu da se u NBA ne igra odbrana do PO, a takodje znate da i ne preteruju bas sa taktičkim rešenjima i sl... zapravo, tamo trener ima najmanju ulogu i sve se svede na igrače... mnogo ima na tu temu, al da ne širim sada - uzecemo Francuze kao primer
jos pre starta Šampionata tvrdim da su nula ekipa, tvrdicu to i dalje, a tvrdio sam i ranije na nekim drugim forumima... igrački kvalitet nije sporan, ali timskog duha nigde... ispade da ekipa koja godinama ima ubedljivo najvise NBA igraca, postize katastrofalne rezultate... nakon ere Rigodoa i onog OI finala s USA 2000ge, njihov najveci, a takodje i jedini uspeh je srebro pre 2 god i to u finalu gde su trsli 20 razlike... a prvenstvo je bilo toliko jako da je jedna Makedonija igrala polufinale :biggrin: ako je to uspeh - e onda im stvarno svaka cast puta tri od mene :jezik:
bogata su zemlja koja moze da ulaze u sport, pa takodje i u individualni, te je stoga i logicno da tamo ima uslova da se radjaju zivotinje, koje posle pice preko bare... nit imaju tradiciju, pa samim tim i organizaciju, a nemaju ni trenera i to vec duze vreme... bukvalno ga nemaju, čim mora da se izvinjava Parkeru kada ga vadi iz igre, a desava se i da Parker vodi TO :lollol:
sve su ovo detalji koji im ne idu u prilog, a takodje je jako veliki prob u činjenici da isti ti igraci ginu za multimilionske ugovore u NBA, te stoga i nije bas da ce ginuti i riskirati povredu i kraijeru ovde na EP... OK, svakom sportisti je drago zlato, al ovde je i vise nego li ocigledan nedostatak jedne prave timske hemije, kao i ekipe koja nema karakter... otvore mec, vide kako ide, uvek mogu i da te zgaze, al ako vodenica krene nizbrdo - onda se uopšte ne tangiraju, prebacuju odgovornost i zabole ih... koju nedelju kasnije će se opet vratiti preko bare i uzivati u svom ugledu... i čemu cela ova spika, a počeo sam s minutima
U NBA je stvar vrlo jasna i to se vidi i na terenu i na papiru... jel si kupio Lebrona, jesi - OK, onda ti on igra 40min za te pare, a i publika kao najbitniji faktor je zato došla (mini digresija - jedno istrazivanje je pokazalo da tamo publika najvise dolazi na meč gde ima superstarova... to je veci razlog od npr same vaznosti meča ili imena protivnika itd!) da se vratimo na kupovinu i Lebrona... dakle i on i Vejd i Boš i Kobe i Karmelo i Parker i ko hoces, a da je vodeci igrac, preglaju svojih 40min... Upravni odbor daje basnoslovne pare za pojedine igrace, tacno se zna koja je prva petorka i na njima je da igraju 40min u vaznim PO utakmicama... odmore 2min po cetvrtini i sve ostalo peglaju... cim bi igrali nesto manje od toga, odmah bi se novinari digli i čerečili trenera, koji se mukica otprilike nista ne pita... čak je i sistem treninga skoro pa nepostojeci... odradi se fizika pred pocetak sezone i onda se sve vreme pegla... retko kada se pojavi slobodan dan tokom sezone za jedan lagani suterski i to je to... msm ima prica da se pred PO malo uigrava i odbrana, al shodno svemu vidjenom do sada - to mu vise dodje kao neka urbana legenda :laugh: jasno je kao dan da je sve podrejeno da bude Šou i da je uloga trenera, taktike i cele ovdasnje filozofije totalno zanemarena na ustrb samih zvezdi i njihovog ucinka
te da sumiram ovu pricu, kao neko sa zavrsenim fakultetom i trenerskim iskustvom, iako se vec predugo ne bavim time...
elem, tih famoznih 40 min, a evo i zasto
tamo kada peglas svojih 40 min očigledno je da ćeš igrati po fazama... čas ide, čas ne ide... mozes da promasis prvih 6 pokusaja ili pak da das prvih 6, ali ces svakako biti u igri... igrac zna na cemu je, poseduje odredjenu klasu i pre ili kasnije ce doci do svog ucinka na mecu... svakako ce ispuniti kolone statistike i samo je pitanje kada i u kojoj meri
I na kraju ti NBA igraci dodju u Evropu, gde je celokupni sistem totalno izmenjen, a akcenat na taktici je nebo i zemlja, shodno desavanjima u USA... dodje Parker ovde i hajde sto odigra nekih 20ak min, nego igra 5, pa izadje 5, pa se opet vrati, itd... sve u svemu - on uopste nije u stanju da postigne i odrzi svoj redovni ritam... kao kada bi maratoncu rekao da odradi sprint - bukvalno to... bas iz ovog razloga dovodjenje NBA igraca ovde je mač sa dve ostrice... ne moze da se meša nesto sto je totalno nespojivo, jer je i dalje razlika izmedju NBA i Evr prevelika... tako da ako hoces da igras s NBA igracima - onda molim lepo - igraj NBA stil, a u suprotnom pravis jedan opaki karambol, koji je sustigao svaku zemlju, koja je isprobavala ovo i zovem ga NBA prokletstvo :pop:

evo Španije :laugh: doduse, nakon spojlera... tako da je Orengina izjava skroz na mestu i čudo da je takav blenta ukapirao... Gasol svojih 40min pogotovo zbog Krleta, i Rudi isto 40 koga takodje mozemo racunati u NBA u nekoj meri, a i pravilna raspodela kod ove dvojice, jer ne moze drugacije zbog pozicije... ako urade to - onda su izvukli maximum shodno igracima koje imaju... neko bi sada pitao otkud njima rezultati, a ipak imaju NBA vedete zastupljene u dobroj meri... pa kao prvo - nasi rezultati iz jedne ere ranije su i dalje nemerljivo veci od njihovih, a kao drugo - oni i dalje u ekipi imaju jedan odlican broj vrhunskih evropskih igraca, koji su tu da te sahrane, ukoliko prvim zvezdama ne krene, a to je bas ono sto Francuzi nemaju... generalno je Španija odlican sklop - NBA i vrhunski evropski, medjutim kada su i njima kljucne tekme, oni ipak ispostuju gore pomenuti princip, te braca Gasol, Ibaka, itd budu u igri dok se ne raspadnu... to se videlo i na proslim OI, pa i na proslom EP, kao i unazad... tog NBA proklestva se Srbija resila - kad smo ih imali najvise bili smo totalna katastrofa, medjutim naglo smo presekli, nije nas bilo, a onda pokazali da rezultati mogu da se prave i sa igracima domace proizvodnje... slicno su uradili i Litvnanci... nevermind
Što se nase sanse tice... necu da omalovazavam pobedu nad Fra, ali je to samo pokazatelj odredjenog nivoa, a ne vrhunske kosarke... em sam obrazlozio stav o Francuzima, em sam pre neki dan pisao o vaznosti te pobede s aspekta rodjenja ekipe, medjutim i dalje mi je nasa ekipa nepoznanica i bice tako, sve dok prvi put ne pobede u mecu u kome su imali 10 i kusur poena zaostatka... dakle, prvo sto mora da nam se desi je da odlicno otvorimo mec
Španci imaju igraca, te nece kao ostale reprezentacije udariti svim silama na Krleta, vec ce on biti samo Gasovolovo zaduzenje... isto kao i sto je Fra pokusala da ga zaustavi s jednim igracem u igri jedan na jedan, pa ih kapiten polomio...naigrao se dovoljno NBA, ima takvu ulogu i u Evropi i moze bez prob da se suprotstavi Marku G... za ocekivati je da Krle dodje do nekih skoro 20... ako bude Rasko tu - moci ce dovoljno da ga odmori, prvenstveno igrajuci namazanu i prljavu odbranu i to je dosta... kao prvo - Krle mora da odigra taj mec bas na NBA nivou sa nekih 30min, kao i da ima dobru zamenu u odbrani dok je na klupi... ovim smo vec obezbedili makar egal pod kosem, kao i lakse poene... Rubija ne cenim kao igraca, ali je Kalderon svetska klasa, a bome i Rudi... kada Rudija krene - ne znas sta je gore - da li vezane trojke sa 8 metara ili asistencije koje svuda prolaze :wacko:
jasno kao dan - moracemo i do crkve da zapalimo svecu da ili Rudi ili Kalderon podbace tog dana :laugh: :laugh: :laugh: da bi smo sa ovakvim timom odigrali nekakav egal u spoljnoj liniji, morao bi neko od njih dvojice da odigra ispod svog nivoa, jer je u surptonom skoro nezamislivo pobediti ih, jos pogotovo posto je rec o najboljoj odbrani Šampionata... istina da mnogi igraci iz drugog plana umeju da na prepad uvale trojku i zakopaju te, ali su pomenuta cetvorica zaista kljuc ove selekcije... cenim da ce Riki biti olako zaustavljen, ako Markovic bude tu, te sam se zato i sveo na ucinak pomenute dvojice... msm pisem, a ne znam da li igraju Markovic i Rale koju su preko potrebni :biggrin:
svakako da ako se uspostavi taj egal pod kosem i sasvim sigurno neutralise Rubio - onda sam ishod meca zavisi od Kalderona i malo vise Rudija, jer je u Evr sada... sa takticke strane sam siguran da cemo imati prednost, kao i sto se potajno nadam da Orenga nece obistiniti svoje tvrdnje... tuzno ali istinito - mi moramo da odradimo ama bas sve sto smo zacrtali, a takodje da se uzdamo u podbacaj jednog od pomenutih :beyond:
dakle, tvrda odbrana od starta, sa žrtvovanjem nebitnih igraca zbog faulova... vec je receno da ne smeju da nam naprave razliku u startu... momentalno razigravanje Krleta da bi se dobro otvorila igra u reketu... cela spoljna linija da isprobava sut za 3, dok ne vidimo koga ide... mogao bi i neki dzoker u vidu Andjuse napokon da proradi... Bogdan, Bjelica i Nedovic da prebace 10p... ono sto je ubedljivo najbitnije bas zbog pomenutog ispucavanja - kako tako da se ostvari egal u skokovima, kao najbintija statistička kolona... ukoliko ne budemo gubili lopte, imali skok u egalu (gde su Kalina i Bjelica prebitni), razigramo Krleta (da bi kasnije imali sigurna 2p dok je gusto), udarimo žestoku odbranu s faulovima od starta (kako bi se Španci što kasnije razigrali), kao i što imamo minimum dvojicu igraca spolja koje ide sut - eto nama sanse :laugh: jednostavno moramo dobro da otvorimo mec, jer ne umemo da jurimo i odmah tuci Špance da ih što kasnije krene!!! žrtvuj npr Micu spolja, a Gagija unutra... čak i pored svega ovoga, neizvesna zavrsnica ide u prilog Špancima, a tesko je, mada ne i nemoguce ocekivati, da cemo pod ovim uslovima biti dvocifreni... fali nam na kraju ili podbacaj ili odlicno zatvaranje - Rudija i Kalda... za nijansu vise Rudija... vec sada se vidi da ce bas dosta zavisiti od Kaline, odbrana i skokovi, kao i od Raleta, zbog odmaranja Krleta... njega sam vec krstio u tim lidera tekme, a i taman Bjelica mora odlicno da se snadje kad mu Krle asistira kad ga pritegnu... Bjelica je ovde broj dva iz prostog razloga - što je ime stvorio u Endesi, gde se propisno naigrao s našim protivnikom i ne sme se ni pomisliti da on podbaci... Oooo da, bas puno toga treba - mozda su i sve pusti snovi i kucam mesečareći sada :laugh:
Kako je poslednje resenje činjenica da ce Rudi i Kaldo podbaciti, onda nam logika govori da zapravo treba da ocekujemo da se Rale i Kalina ne ukake, jer su pokazali da mogu... ne prozivam ih, nego jesu - sto je i razumcno... na kraju ispadne da pored najvaznijeg dobrog otvaranja nam je neophodan Krle, pa onda Bjelica, Stefan u odbrani, Neda u šutu i asistencijama, uz sada vec standardnog Bogdana kao dzokera... da ispune svoje kvote, i kao najbitnije - Kalina i Rale ne smeju da se ukake, vec moraju dati makar prosecan doprinos... i neka napokon Andjusa iz senke sune 3kom, taman da odgovori njihovoj klupi i eto neke šanse... e ne znam za vas, al sam bas nesto lepo sanjao malopre :biggrin:
GENCO

Postby svajcika » 17 Sep 2013, 07:32

Ne razumem sto se ljutimo na Spance.
Jednostavno su zeleli da igraju sa slabijim protivnikom, odnosno sa nama. Zasto je to greh.
Basa me interesuje sta bi mi na njihovom mestu uradili. Pretpostavljam isto...samo budala izigrava heroja i pobedjuje utakmicu i ide na jaceg protivnika.
Dok je ovakav sistem takmicenja, ovo je sasvim legitimno...
Realno mi smo uradili ono sto smo i mogli u ovoj situaciji, usli smo medju 8 a sve ostalo bi bilo ekstra...
svajcika

Postby MilosRS » 17 Sep 2013, 08:08

Za Spance imam samo jednu poruku: trazili ste, evo vam :laugh:
Sto vise upoznajem ljude, to mi je draze sto radim sa masinama
MilosRS

Postby manes » 17 Sep 2013, 09:06

Ako budemo igraci brzu kosarku sa mnogo trcanja, kontre, jaka odbrana naravno, mozemo da prodjemo. Plus je jer su Spanci ipak favoriti, a sa Italijanima bi sigurno bilo opustanja...
Dobro pamtim sve, sve sto bilo je...
manes

Postby Diktator » 17 Sep 2013, 10:02

manes wrote:Ako budemo igraci brzu kosarku sa mnogo trcanja, kontre, jaka odbrana naravno, mozemo da prodjemo. Plus je jer su Spanci ipak favoriti, a sa Italijanima bi sigurno bilo opustanja...

paradox je da nama u ovom mecu treba postavljen napad...izbaciti Gasola sto pre-->bez njega nemaju sanse sve i da bekovi polude..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby steva cenejac » 17 Sep 2013, 10:31

вређај wrote:ne mogu da verujem da ovi naši još nisu provalili neku šemu da se spuste sa tog gornjeg prstena u prvi red :biggrin:

Ne može, jer je gornji ring fizički potpuno odvojen od ostatka sale - udješ direktno na njega i izadješ takodje.
steva cenejac

Postby VMJunior » 17 Sep 2013, 10:32

Ti si brate Aleksa lud :biggrin: Pa oni su na svakoj poziji znatno jaci od nas, toliko da 10 nasih igraca trenutno ne moze da primirise njihovom timu. Da igramo sa Bosnom, pa da to kazes za Mirzu :biggrin:

Deluje cudno, ali cak se i ne treba mnogo uzudjivati spanskim napadom koliko njihovom odbranom. Plasim se da ce to biti glavni problem za nas, veliki problem. Tu su Duda i ekipa na ispitu...
Samo da to za nas ne bude beton odbrana...
VMJunior

Postby Baron » 17 Sep 2013, 10:35

Slazem se sa VM, 60 poena primaju u proseku, Hrvati koji su skakacki i poenterski daleko potentniji od nas su zapeli na 40..

Ocekujem da krenemo kao sa Litvancima, spustanja na Krstica, mnogo bitno je da u duel udju hladne glave BB, NN i Beli :D
Baron

Postby Nevidljivko » 17 Sep 2013, 11:51

Bitno je dobro otvorimo mec u napadu... Sve do sada sto smo dobro otvarali dobro smo i zavrsavali. Tu sve zavisi od Krstica a posle ce deca valjda da se igraju...
Pa pored Covica, Srbima Tudjmani i ne trebaju...
Nevidljivko

Postby Bane » 17 Sep 2013, 11:52

Ja se najvise plasim Rudija i Rodrgeza. Riki ne moze da dobije tekmu i vole bih da ga vidim sto duze na parketu.
Recite da sam lud, ali ja ocekujem da Vasa odigra mec karijere i pokida cigane. Nema kod Dude pravo bas svako da sutne trojku u drgoj sekundi napada i prodje nekaznjeno, cini mi se da on igra najbolje kad je najteze.
Bane

Postby Gravedigger_77 » 17 Sep 2013, 12:07

Spanija je mnogo bolji tim i nisu nas za dzabe izabrali. Svaki poraz s manje od 10 razlike ce biti uspeh.
Gravedigger_77

Postby AirBall » 17 Sep 2013, 12:11

Nasa najveca prednost protiv Spanije je Duda, prekaljeni trenerski vuk koji je za nekoliko koplja ispred ovog arhiduduka na klupi Spanije Orenge... Ne znam kako, ali moramo isterati Gasola iz igre, jer su bez njega busni kao cigansko reseto... Nemam ni najmanju sumnju da ce ga sudije maksimalno zastititi..
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Diktator » 17 Sep 2013, 12:12

Do kurca..bez Markovica na Spance,Nedovic danas samo sutirao..problem sa zglobom.. :pop: :question: :colera:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo Slovenija 2013