Board index Arhiva Košarka Evropsko prvenstvo Slovenija 2013

1/4 finale Srbija-Spanija

Ko prolazi dalje

Srbija
43
74%
Spanija
15
26%

Total votes : 58

Re: 1/4 finale Srbija-Spanija

Postby Andreja » 18 Sep 2013, 18:51

Grba wrote:Naravno da bih voleo da se plasiramo na SP, ali postavlja se pitanje, sta tamo? Ko ce od ovih igraca igrati? Hocemo li ponovo po ko zna koji put podmladiti reprezentaciju pa ici sa Milutinovim, Salicem, Risticem i ostalima...

Sam plasman na prvenstvno ne reseva nase probleme, u pravu je @coba17, moramo nekako naci nacin da vratimo najbolje igrace u reprezentaciju...Ili ako to vec ne moze, da se bar sa ovim postojecim igracima i onim mladjim sto dolaze izgradi pravi odnos i da oni u buducnosti budu redovni ucesnici velikih takmicenja...

Nije plan pre prvenstva bio da se ide sa ovako mladim timom, na to smo bili primorani. Za otkaze me ne zanima jer ne možeš nekog naterati da igra kad neće, žao mi je samo zbog povreda Teodosića i Lučića, da su oni igrali siguran sam da bi se drugačija pesma sad pevala. Ne znam na koga misliš pod najboljim igračima koje treba da vratimo u reprezentaciju?
She's sixty-eight, but she says she's twenty-four
Andreja

Postby Diktator » 18 Sep 2013, 18:52

Doktor wrote:@ "AirBall" :blue: :blue: :blue:

Samo jedna primedba-umesto reči "hrabrost",ja bih upotrebio reč "SUJETA"!!!

Znaš-ti treba da poštuješ boje tima koji vodi neko ko ne poštuje tebe!!Nije baš jednostavno!!! :nono:

cija?
igraca ili trenera? :roll:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby GENCO » 18 Sep 2013, 18:55

Nevidljivko wrote:@Gencko
Cela poenta je da smo mi ovo trebali da prebolimo 2009 i da posle tu repreznetaciju nadogradjujemo... Ovako krecemo iz pocetka, mada prvo Evropsko u ciklusu je dobro za neki pocetak.

Nadam se da Ivkovica nece menjati neki Vukoicic ili tako neko uz duzno postovanje. Bolje receno postoji samo jedno ime a to je Obradovic...

Ovo prvenstvo je pokazano da Bjelica i NEdovic ne mogu da budu nosioci i ljudi oko kojih mozes da pravis igru. Obojica imaju svoje kvalitete, Nedovica ako krene pustus da igra a kada ne drzis ga na klupi. Problem na ovom prvenstvu je sto nije imao zamenu... Bjelica ocigledno ima problem sa samopouzdanjem i nema tu pozitivnu sportsku drskost bolje receno nije pobednik ne nosi to u sebi. Jbg ali je tako...

Falio je dosta i Markovic danas, a mogu reci i Milosavljevic. Igrali smo prvenstvo sa skoro neupotrebljivom klupom, ako se plasiramo na Svetsko puna kapa.

apsolutno se slazem sa boldovanim i to je ono sto me najvise boli u celoj prici... zapravo Tunkdzeri je kriv za sve :laugh: da nas nisu Turci prevarili onomad i da smo odigrali 2010te finale s Amerima - klinci bi takodje bili pljasnuti sa opakom razlikom, medjutim - odigrali bi tu tekmu s Dream Teamom i na vreme shvatili da nisu bauk... imali bi tacno dve god da se popune fizicki i da sanjaju osveti nad njima... naravno, ne kazem da bi ih dobili u Londonuu, ali je za celu ovu pricu kriva ta turska prevara, jer mesto da smo tada krenuli uzlaznom putanjom, s mislju da su samo Ameri iznad - krenuli smo sa silaznom i odvratnom spoznajom da kada si mlada i neafirmisana ekipa - sudija moze da te ponizava kako hoce :mad2: prevara koja je bila toliko ocigledna, da kada je prosle god dosao neki visoki FIBA zvanicnik u posetu (ne mogu se setiti ko bese) - bez imalo blama kroz šalu sa osmehom na KZŠ izjavio - Sami ste krivi, jer ste realno trebali taj mec da resite dosta ranije!!! zamisli ti onda koliko smo bili prevareni :krsti: dakle, pljačka koju je video ceo Svet i zazmureo na nju (btw naravno tunkdzeri jesamo detalj - kralo se ceo mec)!!!
po meni je taj detalj bio kljuc za raspad te selekcije, doziveli su sramotnu pljacku i mesto da se okusaju s Dream teamom - ostali su i bez medalje te god... kult reprezentacije je jos nekako i živeo, al s onim prvim maleroznim talasom povreda za 2011tu je na zalost ta ekipa i nestala... uglavnom, Mokini moskitosi tj klinci koji su izdominirali u svoje vreme su posle jednog evr srebra, pa onda napretka u vidu oduzetog svetskog srebra - doziveli da ne odu ni na Olimpijadu, a za nju su se i okupili te 2008me
E sada jbg za ovaj drugi deo se takodje donekle slazem... tj ne kazem da Bjelica i Neda ne mogu da budu nosioci, vec da moramo da imamo bukvalno, ali bukvalno minimum 8 podjednako bitnih igraca i da je to neki minimum ako pricamo o redovnim medaljama, kao nekada... dakle, petorka plus prva i podjednako bitna zamena na npr nizoj, srednjoj i visokoj poziciji... e sada jbg - nabrajali smo ovde jos pred EP i dosli do zakljucka da i pored ove ekipe koju smo poveli - komotno na svakoj poziciji imamo bar jos 3 extra igraca i to je i dalje ono sto nema nijedna zemlja sem USA!!! na zalost, mi smo i dalje najkvalitetniji kada se gleda širi izbor - to sigurno!!! medjutim, ocigledno je da zestoko smrdi u Savezu
Stvarno da me niko ne shvati pogresno sada, jer ne zelim da zapocnem lokalnu kavgu tipa crni i crveno beli... Činjenica je sledece i to se zna - Čovketova struja na sve strane pokusava da smeni postojecu gardu... dakle, bez da se bilo sta lazemo, niti da kazem ko je u pravu - to je nesto sto se desava i to je realnost... takozvana polarizacija... dok se taj segment ne resi na bilo koji nacin - najverovatnije mozemo da sanjamo bilo kakav uspeh... za bilo kakav uspeh je potrebna vrhunska organizacija na svim nivoima, a kod nas se šibaju u tzv gornjem domu gde se minira najvise :beyond: otud uticaji menadzera, otkazi igraca, naslovi novina, ranorazne sabotaze, itd... imam svoj stav o Čovicu i necu ga iznositi, al bi zaista bilo glupo da neko sada kaze da se ova polarizacija ne desava :beyond: dok ne počistimo prvo nase dvoriste, uspeha nam nece biti... tek kada se to sredi - počeće da se sredjuje i ostalo... materijala svakako imamo... iako rekoh da imam stav o Čoviću, opet cu reci da svako ima pravo da se buni... medjutim, dok se ovo ne resi - nema leba... jok bratac - prvo savez, a posle ce sve na traci... a i da imamo klinaca - imamo :hathello:

PS stvarno ponavljam da ne zelim da me bilo ko shvati pogresno, jer ne zapocinjem kavgu, ali je ocigledno da taj sukob postoji i to bez da ti trebaju insajderski infoi... samo sam hteo da opisem detalj kako je ona reprezentacija, koja se zapravo i ovde donekle ogleda - nestala, kao i kakva nam je buducnost... kad se uspostavi hijerarhija, bice i uspeha, a jedino sto ne moramo da brinemo je igracki kadar, jer klinci i dalje pristizu s medaljama i daju šansu ovim matorim budalama :stani: nadam se da cemo se vratiti jednog dana sa novih 12 paklenih igraca i da ce se ponovo desavati ono - da jednostavno ne znas ko ce izleteti napolje - eee to čekam i dočekacu :blue:
GENCO

Postby Andreja » 18 Sep 2013, 18:57

Lawrence wrote:
Grba wrote:Naravno da bih voleo da se plasiramo na SP, ali postavlja se pitanje, sta tamo? Ko ce od ovih igraca igrati? Hocemo li ponovo po ko zna koji put podmladiti reprezentaciju pa ici sa Milutinovim, Salicem, Risticem i ostalima...

Sam plasman na prvenstvno ne reseva nase probleme, u pravu je @coba17, moramo nekako naci nacin da vratimo najbolje igrace u reprezentaciju...Ili ako to vec ne moze, da se bar sa ovim postojecim igracima i onim mladjim sto dolaze izgradi pravi odnos i da oni u buducnosti budu redovni ucesnici velikih takmicenja...

Duda je imao po meni jednu kompromitujucu izjavu..parafraziram, al' otprilike je rekao samo da je obezbediti SP, pa ce tamo ici drugi tim, samim tim je mnogo omalovazio ove momke koji su ginuli na pripremama, kakvi god da su..

I nadam se da je to sve do njegove sujete, i da ce svi pohrliti da igraju cim on ode, al' cisto sumnjam, vise je to do naseg usranog karaktera, gledaj Spanaca, generacijama ne propustaju nijedno bitnije takmicenje...

A nas odbijaju seronje Erceg i Micov..pa Gagicu, voli te brat Lawrence, najvise na svetu.

Nije to rekao u tom kontekstu. Pod drugim timom mislio je na ovaj tim dopunjen sa nekoliko iskusnih igrača koji su bili povređeni: Teo, Lučić, Savan, Novica..
Andreja

Postby GENCO » 18 Sep 2013, 18:57

tek sada videh stats - pihhhh kako li sam žacnuo Rodrigeza i on bi MVP - bolje da ga nisam pominjao :biggrin:
GENCO

Postby Ćoba » 18 Sep 2013, 18:58

Ne treba nikoga otpisivati,ni slucajno,ovi momci su velki talenti,ali treba sjesti za sto sa svim igracima i popricati iskreno,pa reci jednom Nemanji Krsticu,Kalinicu,Micicu,Andjusicu,Gagicu i da ne nabrajam sve,momci sacekajte jos 1 ili 2 godine,radite u klubu,napredujte i ozbiljno se racuna na vas,mi se moramo okrenuti provjerenim igracima,na kraju samo kvalitet pobjedjuje.Ne treba biti nerealan i ne spomenuti da smo imali nevjerovatan broj pehova,da su tu samo Teo u Lucic bilo bi drugacije,da ne spominjem sve ostale,ali mora postojati sansa i za ostale momke,sta je sa Milosavljevicem,Bobijem,Lukom Bogdanovicem,Aleksandrovim i jos mnogim igracima,ova prica vazi i za kosarku i za nesretni fudbal,malo smo zalutali sa mladjarijom,zlatna sredina je spas.
Ćoba

Postby Baron » 18 Sep 2013, 19:00

Pa trebao je sacekati kraj prvenstva sa tom izjavom, po meni...nesto tu debelo ne stima, pocev od izjave Nedovica, pa do danasnje slabe komunikacije gde bar 3 puta 2 nasa idu na skok i nijedan ga ne uzima, pa Dudine izjave, pa prozivanje menadzera..

Kad se sve sabere, dobili smo zrelijeg Micica, korisnog BB sjajnog defanzivnog korektora u vidu Kalinica..nekonstantnog Nedovica koji zna da mora jos da radi, boljeg Markovica..Bjelica je veliko razocarenje, ocigledno da nema psihu lidera...

Krstic je ipak ljudina, koja ce uvek biti tu, al' i njemu je reprezentacija dala dosta..
Baron

Postby Nevidljivko » 18 Sep 2013, 19:01

Imali smo dosta ljudi koji su odbili... Ali imali smo i ljudi koju su bili povredjeni. Plus mislim da je nepozivanje Milosavljevica velika greska.

Kada Andjusica, Micica, Nemanju Krstica zamenis redom Milosavljevicem, Teodosicem i Lucicem odmah se primecuje razlika u duzini klupe i samoom uticaju igraca sa klupe.

Na to dodas Velickovica koji ce nadam se imati dobru sledecu sezonu i to je po meni to. Ercega, Macvana i Micova ne bih da gledam svejedno...
Pa pored Covica, Srbima Tudjmani i ne trebaju...
Nevidljivko

Postby Ćoba » 18 Sep 2013, 19:03

Lawrence wrote:Pa trebao je sacekati kraj prvenstva sa tom izjavom, po meni...nesto tu debelo ne stima, pocev od izjave Nedovica, pa do danasnje slabe komunikacije gde bar 3 puta 2 nasa idu na skok i nijedan ga ne uzima, pa Dudine izjave, pa prozivanje menadzera..

Kad se sve sabere, dobili smo zrelijeg Micica, korisnog BB sjajnog defanzivnog korektora u vidu Kalinica..nekonstantnog Nedovica koji zna da mora jos da radi, boljeg Markovica..Bjelica je veliko razocarenje, ocigledno da nema psihu lidera...

Krstic je ipak ljudina, koja ce uvek biti tu, al' i njemu je reprezentacija dala dosta..

Taj nam sa slike najvise treba,pa nek prica ko sta hoce!
Ćoba

Postby treca smena » 18 Sep 2013, 19:05

Ja idem da spavam da prespavam a i vama preporucujem jer smo svi vreli za neku analizu.

Ajde da ih podrzimo do kraja pa cemo o svemu da diskutujemo
treca smena

Postby Andreja » 18 Sep 2013, 19:05

coba17 wrote:
Lawrence wrote:Pa trebao je sacekati kraj prvenstva sa tom izjavom, po meni...nesto tu debelo ne stima, pocev od izjave Nedovica, pa do danasnje slabe komunikacije gde bar 3 puta 2 nasa idu na skok i nijedan ga ne uzima, pa Dudine izjave, pa prozivanje menadzera..

Taj nam sa slike najvise treba,pa nek prica ko sta hoce!

Pa naravno, niko u to ne sumnja!
Andreja

Postby Doktor » 18 Sep 2013, 19:05

@ "Aleksa"

Pa,kako je bila reč o selektorovoj "hrabrosti" i ja sam mislio na njega :biggrin:

To,naravno,ne znači da nije bilo još sujetnih i uvređenih,ali OVAJ je ipak najviše mogao da utiče :biggrin:

Moje je kontrapitanje-da li bi igrači isto postupali da ih je neko drugi pozvao "pod zastavu"? :nono:
Doktor

Postby Grba » 18 Sep 2013, 19:06

irriducibili wrote:Zato sto gledas kao navijac, bez objektivnog sagledavanja stvari. Ovaj tim toliko nema individualni kvalitet, da je i sam plasman medju 8 uspeh, a i tu biti bolji od nekoga je veliki. Nece biti da smo bolji od 1 Grcke, koja je ostala ispod nas. Tim u kome svoje mesto imaju Katic, Andjusic, Stimac, Gagic, mladji Krstic, pa i sadasnji Micic, po definiciji ne moze dostici sam vrh. A mi bolje od njih nemamo na raspolaganju...

Pa ako gledamo individualni kvalitet, ovaj tim je tu negde gde realno i pripada...Pitanje je zasto igra Katic a ne Raduljica, zasto igra Gagic a ne Macvan? Ti igraci su bili 2009 u Poljskoj, imali svoju ulogu, ocekivalo se mnogo od njih, i tad smo pretili Spancima na nekom buducem prvenstvu, ma isto kao danas...Ne zelim nikoga da osudjujem,ni Dudu, ni igrace, ne znam njihove razloge, ne znam zbog cega se to tako zavrsilo (mada realno, nema opravdanja za onakvo Macvanovo ponasanje), samo kazem da to vise ne sme da se ponavlja...Ako su sad Bogdanovic i Nedovic ubaceni u prvi tim, projektovani kao nosioci, njih moramo zadrzati u reprezentaciji bar dva olimpijska ciklusa....Dalje, zbog cega Andjusic a ne Milosavljevic recimo? ili Stimac-Kuzmic?
Ne moze niko da me ubedi da Hrvati i Slovenci imaju vecu bazu, i vise talenta i strucnije trenere da taj talenat razviju a oni su za nas ovde ozbiljne reprezentacije...
Znaci, Dudi i igracima nista ne zameram, hvala im sto su predtavaljali Srbiju, sto su se odrekli odmora zbog reprezentacije, ali ja ne mogu ovo da okarakterisem kao uspeh (nesto slicno kao KKP prosle sezone i neulaska u TOP 16)...Srbija, kao zemlja kosarke (a ja smatram da jeste), ne sme da se zadovoljava 7-8 mestom...
Grba

Postby Nevidljivko » 18 Sep 2013, 19:07

Izjava Katica mi se ne svidja. Ne mogu da verujem da ovi momci nisu mogli da pronadju neko jedinstvo jer je to morala biti osnova ove ekipe...
Pa pored Covica, Srbima Tudjmani i ne trebaju...
Nevidljivko

Postby Grba » 18 Sep 2013, 19:08

Da se razumemo, ovo je neuspeh KKS-a pre svega, a onda svih ostalih...
Grba

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo Slovenija 2013