Board index Arhiva Košarka Evropsko prvenstvo Slovenija 2013

1/4 finale Srbija-Spanija

Ko prolazi dalje

Srbija
43
74%
Spanija
15
26%

Total votes : 58

Re: 1/4 finale Srbija-Spanija

Postby Hezonja » 18 Sep 2013, 19:33

Nisam ih pljuvao nijednom, necu ni sada, mada postoje stvari sa kojima se ne slazem, ali nema veze...Mozda nije izvucen maksimum iz ovog prvenstva zbog 'teskog' zreba, ali eto ako pobedimo jednu od naredne 2 utakmice, ja cu biti delimicno zadovoljan, ali realno nikad ne moze da te zadovolji nesto sto je manje od 1/2 finala...

Mi ne bi ovo dobili sigurno niti sa Teom, niti bi nesto bolje odigrali, Bogdanovic je po meni nas najbolji igrac na prvenstvu bio...

Samo mi je zao sto Nedovic nije bio 100%...
Hezonja

Postby Grba » 18 Sep 2013, 19:34

irriducibili wrote:A Raduljica i Macvan bi nam doneli kvalitet? Nemojmo se zajebavati...

Mi smo Spancima pretili zbog prisustva igraca, koji usled raznih razloga nisu sada mogli da igraju...

Ne znam za bazu, ali i Hrvati i Slovenci imaju jaci tim od ovog naseg. Izvlaciti zakljucke na bazi predrasude o nekada mocnoj kosarkaskoj Srbiji je pogresno, jer se od stare slave ne zivi. Nasi najveci danasnji talenti ne bi prismrdeli nekadasnjoj reprezentaciji, cak ni kao mahaci peskirom. Nemamo kvalitet, nemamo cak ni ekstra talente, te je krajnje vreme da se spustimo na zemlju. SP je veliki uspeh za ovaj vise nego prosecan tim, da se postigne neki kontinuitet dok se ne pojave neki novi klinci koji vrede...

P.S.

Ima li ko integralnu verziju Katiceve izjave? Ako je mislio na igracki kvalitet, tu je potpuno u pravu...

Raduljicu i Macvana sam uzeo kao primer igraca koji su 2009 uvedeni u prvi tim, sa ciljem da svoj puni sjaj pokazu na olimpijadi...Cinjenica je da taj projekat nije uspeo, cak nismo ni videli olimijske igre..

Svestan sam da bi tesko dobili Spaniju, sa sve Raduljicom, Macvanom, Ercegom, Micovim, ma ko god da nam je bio tu, oni bi bili favoriti...Ali sam siguran da bi bili manje pozeljan rival, i ne bi se svi grabili da igraju sa nama...

Nema veze, taj projekat je propao, sta dalje? Cemu to SP, ako otkaze Bjelica i Lucic recimo (BB i NN su jos mladi za otkaz, oni ce onog narednog)...
Grba

Postby СрбинПодгорица » 18 Sep 2013, 19:38

Заиста тежак жријеб је био за нас. Реално смо више показали од Хрвата а они су полуфиналу 90%. Вечерас после оне Рудијеве тројке за 8 разлике био је крај они се распуцали. Сјутра мислим да нећемо добити, Французи тешко можемо два пута а Словенија домаћин. У колико је утакмица сјутра?
Last edited by СрбинПодгорица on 18 Sep 2013, 19:39, edited 1 time in total.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Hezonja » 18 Sep 2013, 19:38

СрбинПодгорица wrote:Заиста тежак жријебе је био за нас. Реално смо више показали од Хрвата а они су полуфиналу 90%. Вечерас после оне Рудијеве тројке за 8 разлике био је крај они се распуцали. Сјутра мислим да нећемо добити, Французи тешко можемо два пута а Словенија домаћин. У колико је утакмица сјутра?

Kako smo bre mi to pokazali vise od Hrvata?
Hezonja

Postby AirBall » 18 Sep 2013, 19:39

Bice vremena za analizu nakon sampionata, ali je vreme da ljudi iz KSS zarade svoje plate, a ne da se kriju iza trenera i igraca...

Posao KSS je da ubedi igrace da se pojave na prozivci, a posao trenera je da ih trenira...

Ima spasa za nasu kosarku, nismo mi toliko losi, ali ovo je vrlo blizu nase druge ekipe... Sa Teom, Novicom, Lucicem, Micovim uz neke nove igrace poput Kuzmica itd ovaj tim bi bio znatno konkurentniji...

Mora mnogo da se radi, jer nam je baza narusena, a za Nedovica i Bogdana ne sumnjam, oni ce biti sjajni igraci, ali nijedan ni drugi nisu jos uvek dovoljno zreli da nose reprezentaciju, a za to su opet najvise krivi klubovi, jer je Bogdan izgubio dve sezone pored Tegija, dok je ispred Nedovica igrao Filip Covic....

Calderon, Rubio, Rudy i Rodriguez su sadasnji i bivsi NBA igraci, a mi smo im na crtu stavili Andjusica i Nemanju Krstica...

Pa za Nemanju Krstica do pre 3 meseca nije culo ni 5% srpske kosarkaske javnosti...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby СрбинПодгорица » 18 Sep 2013, 19:41

Hezonja wrote:
СрбинПодгорица wrote:Заиста тежак жријебе је био за нас. Реално смо више показали од Хрвата а они су полуфиналу 90%. Вечерас после оне Рудијеве тројке за 8 разлике био је крај они се распуцали. Сјутра мислим да нећемо добити, Французи тешко можемо два пута а Словенија домаћин. У колико је утакмица сјутра?

Имали много теже ривале, они се једва провукли у другу фазу.
Није проблем овај пораз поготово ако се пласирамо на СП. Највећи је проблем да не знамо на које играче да рачунамо. Ми можемо имати тим који би могао ладно да се носи са најјачом Шпанијом.
Last edited by СрбинПодгорица on 18 Sep 2013, 19:43, edited 1 time in total.

СрбинПодгорица

Postby Golden Warrior » 18 Sep 2013, 19:42

Houdini wrote:jbt ala ste unegativili temu. bili smo prvi na tabeli i za "nagradu" dobili najjacu reprezentaciju na turniru. da smo igrali sa Italijanima, tukli bi ih i sad bi se ovde pisalo o renesansi srpske kosarke.

jos jednom ponavljam mi smo dobili 1 Litvaniju, 1 Francusku, uzeli prvo mesto u grupi i naleteli na Spaniju koju ni u najjacem sastavu ne bi dobili. daleko je ovo od katastrofe kakvom se predstavlja..

+1

Ja sam naglasavao pre meca da ce ovo biti psiholoski dosta teza utakmica za nas nego za Spanace, mi smo izginuli da dodjemo do tog prvog mesta igraci su verovatno bili ponosni na sebe da bi se dan kasnije ispostavilo da igramo sa napaljenom Spanijom koja ceo turnir ladi muda.

Nije ni cudo sto su namerno nas birali jer su imali jasan plan igre i ne postoji nacin na koji mi mozemo da nadoknadimo toliku razliku u klasi, jeste da su se nasi usrali i olaksali im posao ali sta da radi, stekao sam utisak kada bi pustili Katica i Krstica da igraju basket protiv Gasol da ne bi uspeli da ga dobiju...
Golden Warrior

Postby Hezonja » 18 Sep 2013, 19:43

СрбинПодгорица wrote:
Hezonja wrote:

Dobili su Italiju, Grcku, Sloveniju...Mi smo od jacih dobili Francuze i Litvance...
Hezonja

Postby Raoul Duke » 18 Sep 2013, 19:44

irriducibili wrote:
Grba wrote:Pa ako gledamo individualni kvalitet, ovaj tim je tu negde gde realno i pripada...Pitanje je zasto igra Katic a ne Raduljica, zasto igra Gagic a ne Macvan? Ti igraci su bili 2009 u Poljskoj, imali svoju ulogu, ocekivalo se mnogo od njih, i tad smo pretili Spancima na nekom buducem prvenstvu, ma isto kao danas...Ne zelim nikoga da osudjujem,ni Dudu, ni igrace, ne znam njihove razloge, ne znam zbog cega se to tako zavrsilo (mada realno, nema opravdanja za onakvo Macvanovo ponasanje), samo kazem da to vise ne sme da se ponavlja...Ako su sad Bogdanovic i Nedovic ubaceni u prvi tim, projektovani kao nosioci, njih moramo zadrzati u reprezentaciji bar dva olimpijska ciklusa....Dalje, zbog cega Andjusic a ne Milosavljevic recimo? ili Stimac-Kuzmic?
Ne moze niko da me ubedi da Hrvati i Slovenci imaju vecu bazu, i vise talenta i strucnije trenere da taj talenat razviju a oni su za nas ovde ozbiljne reprezentacije...
Znaci, Dudi i igracima nista ne zameram, hvala im sto su predtavaljali Srbiju, sto su se odrekli odmora zbog reprezentacije, ali ja ne mogu ovo da okarakterisem kao uspeh (nesto slicno kao KKP prosle sezone i neulaska u TOP 16)...Srbija, kao zemlja kosarke (a ja smatram da jeste), ne sme da se zadovoljava 7-8 mestom...

A Raduljica i Macvan bi nam doneli kvalitet? Nemojmo se zajebavati...

Mi smo Spancima pretili zbog prisustva igraca, koji usled raznih razloga nisu sada mogli da igraju...

Ne znam za bazu, ali i Hrvati i Slovenci imaju jaci tim od ovog naseg. Izvlaciti zakljucke na bazi predrasude o nekada mocnoj kosarkaskoj Srbiji je pogresno, jer se od stare slave ne zivi. Nasi najveci danasnji talenti ne bi prismrdeli nekadasnjoj reprezentaciji, cak ni kao mahaci peskirom. Nemamo kvalitet, nemamo cak ni ekstra talente, te je krajnje vreme da se spustimo na zemlju. SP je veliki uspeh za ovaj vise nego prosecan tim, da se postigne neki kontinuitet dok se ne pojave neki novi klinci koji vrede...

P.S.

Ima li ko integralnu verziju Katiceve izjave? Ako je mislio na igracki kvalitet, tu je potpuno u pravu...

То је отприлике то. Апетити су нереално порасли након победе против Француске. Али ако се осврнемо уназад само још који дан, након пораза од Украјине смо имали рафалну паљбу по скоро свима.

Иначе, не видим ништа лоше у Рашковој изјави. Мислим да је хтео просто да каже да нам је ово максимум, а можда и више од тога у овом тренутку.

Да смо који случајем били у другој групи, можда ни четвртфинале не би видели.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby СрбинПодгорица » 18 Sep 2013, 19:45

Hezonja wrote:
СрбинПодгорица wrote:
Hezonja wrote:

Dobili su Italiju, Grcku, Sloveniju...Mi smo od jacih dobili Francuze i Litvance...

Грчка је ово првенство била у ку.цу, а ове двије моје мишљење да нису боље од нас.

СрбинПодгорица

Postby Zappa » 18 Sep 2013, 19:53

irriducibili wrote:A Raduljica i Macvan bi nam doneli kvalitet? Nemojmo se zajebavati...

P.S.

Sve je rečeno ovim podvučenim.
Moramo shvatiti gde smo .Pustimo gluposti o zemlji košarke,danas svi igraju i većina napreduje samo mi živimo od stare slave.
Loše se radi u našoj košarci,pogledajmo košarku u unutrašnjosti zemlje,ne pravi se od **** pita.
Izbacujemo prosečne igrače koji će zaraditi za život igrajući košarku i većinu drugo ne zanima.
Kao što neko napisa ,u narodu je zavladao loš sistem vrednosti,a to se oslikava i na košarku,samo zahvaljujući Ivkoviću imali smo uspeh 2009,2010.
Živimo u kapitalizmu gde se materijalno stavlja ispred svega.
Ne treba kriviti ni igrače koji se nisu odazvali ,ko zna kako bi se mi ponašali u toj situaciji.
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby Кутузов » 18 Sep 2013, 19:55

Оно чега сам се највише и плашио управо се и десило данас, а то је да изгубимо меч и пре него што смо крочили на паркет.
Наши играчи су од почетка изгледали као овце када иду на клање(уплашено, анемично, усплахирено..). Шпанци су то једва дочекали и шчепали нас за врат и више нам нису дали да дишемо. Није срамота изгубити од њих ни двадесет, па ни тредесет разлике, али не показати ни трунку жеље, поноса, смелости, храбрости е то је већ срамота.
Кутузов

Postby Nightwolf » 18 Sep 2013, 19:57

Od tima koji je uzeo srebro u Poljskoj samo su 3 igraca danas u ekipi. Spanci imaju cak 7 igraca sa tog prvenstva! Ko razume shvatice.

Srbija: Krstic, Bjelica, Markovic
Spanija: Rudi, Rubio, Rodrigez, Klaver, Ljulj, M.Gasol, Mumbru
Nightwolf

Postby GENCO » 18 Sep 2013, 20:01

Grba wrote:Pa ako gledamo individualni kvalitet, ovaj tim je tu negde gde realno i pripada...Pitanje je zasto igra Katic a ne Raduljica, zasto igra Gagic a ne Macvan? Ti igraci su bili 2009 u Poljskoj, imali svoju ulogu, ocekivalo se mnogo od njih, i tad smo pretili Spancima na nekom buducem prvenstvu, ma isto kao danas...

bome ne da smo im pretili, nego je od tog naseg preseka 2008me i početka nove ere score bio 2-2 do danas i sad ode na 3-2, a pobede - skoro, pa podjednake... 09 ih dobismo u grupi, a oni nas za medalju, dakle - bolji su... al onda ih na SP izbacismo iz borbe za medalju, a oni tek izjednacili sledece 2011te u grupi :beyond: dakle po grupa i eliminacija što je egal... jedino sto je njihova eliminacija nas - znacila uzimanje zlata, al smo makar mi 2 puta vodili u tom score pod Dudinom palicom, a tada su Španci zaista smatrani neprikosnovenim tj počela je bila njihova dominacija :roll: zapravo, sledi bolja ilustracija... ufff, bas se vidi koliko i dalje zalim za Tunkdzerijem :laugh:

elem, 2006te zvanicno pocinje Španska dominacija koja je počela osvajanjem zlata na SP u Japanu... e onda se desio čuveni i nikada objasnjeni Holden i Rusi :biggrin: baš na njihovom terenu, što ostavlja mini tracak nade da su onaj tip ekipe koji se baš shebe na domacinskom terenu zbog najvećeg moguceg pritiska... kao što Brazilci u fudbalu nikada nece prezaliti Urugvaj kuci 0-2 na pravoj Marakani 1954te, a posle su na naredna 4SP uzeli čak 3kom od čega jedan u Evropi, zbog čega su i dan danas unikat i jedina reprezentacija koja je uzela SP u Evropi, a da nije sa Starog kontinenta... ima taj fenomen specificnog pritiska pred svojima koji drzim kao laznu nadu :biggrin: no, ovo uospte nije poenta... poenta je sledeca... počinju dominaciju 2006te i od tada smo imali 1 Svetsko 2 Olimpijade i 3 Evropska i upravo ide cetvrto... dakle 6 takmicenja gde uzimaju 2 zlata i ispadaju 4 puta... epa 2 puta ih izbacuje Dream Team, jednom neobjasnjivo Rusi, a jednom Duda 2010te :roll:

opet vucem na tu vodenicu i bas se vidi koliko zalim za tim detaljem i hebenim Tunkdzerijem :laugh: pa da, jbg danas su te emocije ponovo ojacale :biggrin: a jbg, poznavajuci nase sportske rukovodioce, politicare i mentalitet, kao i trenutno situaciju - čini mi se da ce morati Bodiroga u FIBU, pa da opet zavladamo, kao nekada pod Borom, a malo i Picilkasom :laugh:
GENCO

Postby СрбинПодгорица » 18 Sep 2013, 20:02

Ова генерација је талентована али тек треба да се покажу, Богдан и Немања, Васа су момци великог талента али њихов врхунац тек треба да дође. Ова екипа данашња уз Лучета,Новицу,Дргана,па и Теа је кадра да се бори за медаље на било ком првенству. Нажалост сада ова тројица због повреда нису могли, а Драган није позван. Ми смо сигурно најталетованија кошаркашка земља после САД-а, то доказује свако љето када узимамо разне медање, али смо изгубили да кажем знање да те клинце изведемо на прави пут.

СрбинПодгорица

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo Slovenija 2013