Board index Arhiva Košarka Svetsko Prvenstvo u košarci Španija 2014.

Mundobasket 2014 Fantasy by Avangarda

Re: Mundobasket 2014 Fantasy by Avangarda

Postby ZEKE » 27 Aug 2014, 09:39

Prijavljujem se.
ZEKE

Postby edomuric » 27 Aug 2014, 10:38

Prijavljujem se.
edomuric

Postby DIFovac » 27 Aug 2014, 11:57

Kao sto je prije 20-ak dana najavljeno, evo Fantasy u sklopu Avangarde ce ugledati svjetlo dana. Drago mi je vidjeti ovoliki odaziv clanova, a nadam se da ce se jos neko prikljuciti i ko se nije prijavio na ovoj temi.

Pravila takmicenja:

- Svaki takmicar dobija startni budzet za biranje igraca u vrijednosti 1000 unita;
- Svaki takmicar bira 10 igraca po 2 na svakoj poziciji;
- Izmjene bi se vrsile nakon svake zavrsene faze turnira, jedino je izmjena dozovljena u grupnoj fazi u slucaju povrede igraca i informacije da nece nastaviti dalje SP;
- Svaka ekipa smije imati maksimalno dva igraca iz iste reprezentacije;
- Cijene ce se mjenjati nakon svake zavrsene faze turnira;
- Prilikom sastavljanja ekipe tj. slanja ekipe birate i kapitena kojem ce biti duplirani index poeni;
- Takmicar cija ekipa bude imala najveci zbir index poena je pobjednik kola;
- Takmicar koji bude imao najveci zbir index poena na kraju turnira, bice pobjednik ovog fantasyja;
- Nakon svake zavrsene faze takmicari mogu da prave transfere, poslije grupne faze takmicar ima pravo na 3 izmjene, a u kasnijim fazama imaju pravo na 2 izmjene, te rast/pad cijene igraca je maksimalno 25%

Kako sastaviti ekipu?

Mozda nije odnosno sigurno nije kao na svim ostalim fantasy igrama da se udje na sajt i sastavi ekipa. Sastavljanje ekipe ce biti preko programa Microsoft Excel. Potrebno je da skinete sledeci fajl:
https://www.mediafire.com/?bbbranvxz41468s

U ovom fajlu se nalazi dva "Sheeta" tj. dvije kartice jedna pod nazivom "napravi tim", a druga "igraci po pozicijama". Na prvoj kartici sastavljate tim tako sto izaberete 10 igraca (po 2 na svakoj poziciji). Kad kliknete na prazno polje npr. na B3 to je pozicija PG izbacice vam jednu strelicu na koju kad stisnete izbaci vam spisak svih igraca na toj poziciji i kad izaberete igraca automatski vam se upisuje u produzetku cijena tog igraca. Kad izaberete 10 igraca onda vam dole na kraju izracuna konacan zbir cijena. U drugoj kartici pod nazivom "igraci po pozicijama" nalazi se spisak svih igraca razvrstanih po pozicijama i cijenama, tako da tu mozete kombinovati timove, a onda na ovu prvu karticu samo prenesete tog igraca.

Kad zavrsite sa selektovanjem tima, onda ulazite na ovaj link:
https://docs.google.com/forms/d/1xAdvLq ... E/viewform

Ovdje popunjavate igrace koje ste prethodno izabrali u Excelu, a dodatno jos trebate napisati vas nick sa foruma, sifru (ne sa foruma) i naravno koga ste izabrali za kapitena. Sve dok ne popunite sva polja necete biti u mogucnost da posaljete taj obrazac.

To bi bilo to sto se tice ovog fantasyja i sastavljanja ekipa. Ekipe mogu slati sve do 30.08. u 10:30h, ukoliko se odlucite da promjenite ekipu prije zatvaranja transfera mozete to uciniti na isti nacin kao i prvi put i naravno onaj obrazac sa igracima koji poslednji posaljete on ulazi u protokol za takmicenje. Kad se zakljucaju transferi, bice dostupni svi timovi igraca koji ucestvuju u fantasyju. Pomalo opsirno objasnjenje za sastavljanje (nemojte da vas to uplasi) to je samo napisano da sto lakse shvatite. Ukoliko neko bude imao problema sa sastavljanjem ekipe moze slobodno da se ovdje obrati na temu.

Srecno svima! :hatman:
Last edited by DIFovac on 27 Aug 2014, 16:52, edited 9 times in total.
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Postby Tufi » 27 Aug 2014, 12:03

Idemoooooooooooooo !!!

I ja sam provjerio sve funkcionise :)

Jedini nedostatak je to sto moras da cekas svih 10 igraca da ubacis da bi vidio koliko ti je kredita ostalo.

Al ovo je ODLICNO !!!!

Jos jednom svaka cast :okk: :okk:

Nek najbolji pobijedi !!!
Tufi

Postby ZEKE » 27 Aug 2014, 12:17

Imas gresku za Arslana Kazemi,stavio si ga da je Turcin
ZEKE

Postby Ćivot » 27 Aug 2014, 12:18

Jebem ti dan, ja tek sad vidim da imam microsoft office iz 2003, pa neće da mi otvori ovaj fajl u Excel-u. Ništa da se bacim na skidanje novijeg office-a.
Nije ćivot jedna žena.
Ćivot

Postby DIFovac » 27 Aug 2014, 12:24

ZEKE wrote:Imas gresku za Arslana Kazemi,stavio si ga da je Turcin

Ispravljeno. Bio sam zaboravio ubaciti i Splitera pa sam ubacio i sad editovao novi link za skidanje Excela, skinite sad novi.
Ako jos neke greske uocite mozete pisati ovdje ili meni na PP.
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Postby ZEKE » 27 Aug 2014, 12:25

Da sam jos primjetio,da si nesto ime Kameruna Beirstova,pogresio....ako jos sta vidim poslacu
ZEKE

Postby DIFovac » 27 Aug 2014, 12:34

ZEKE wrote:Da sam jos primjetio,da si nesto ime Kameruna Beirstova,pogresio....ako jos sta vidim poslacu

Dva slova sam zamjenio, bice ispravljeno.
Ukoliko ti ili neko drugi nadjete gresku pisite na PP, da ne zatrpavamo vise ovu temu.
DIFovac

Postby Dovla933 » 27 Aug 2014, 14:42

ozbiljne cene ste dali, pravi izazov napraviti ekipu. svaka cast :D
Dovla933

Postby DIFovac » 27 Aug 2014, 14:43

Dovla933 wrote:ozbiljne cene ste dali, pravi izazov napraviti ekipu. svaka cast :D

U tome su nam pomogli i clanovi Avangarda foruma koji su davali svoje prijedloge za cijene igraca.
DIFovac

Postby vess » 27 Aug 2014, 14:45

Dovla933 wrote:ozbiljne cene ste dali, pravi izazov napraviti ekipu. svaka cast :D

Mislim da se puno preteralo sa cenama Amera (i ja sam tome doprineo :D ). Ako sam dobro vidio, trebaju na svakom mecu imati po 170 indexnih poena da bi im cena ostala ista.

Ali dobro, cene su iste za sve. Vidicemo ko ce se bolje snaci. :biggrin:

Srecno svima. :okk:
''Treba da se izdrže i ova vremena, jeste neka vrsta plemstva u ovim danima navijati za Partizan. Iz svega ovoga moramo izaći jači nego što smo bili kad je ova oluja došla." - General Duško Vujošević
vess

Postby Tufi » 27 Aug 2014, 14:59

Kod odredjivana cijena ja sam se vodio time koliki je uticaj tog igraca na igru reprezentacije, tj koliko je vazan, i zato su mnogo amerikanci dobili manje ocjene od nekih drugih igraca iako su nesumljivo kvalitetniji. Ja sam Dramondu i Kazinsu dao cijene od 120, jer ce dijeliti minutazu a tu je i Plamli, a i imaju veliku konkurenciju sa bekovima tako da su po meni to neke realne cijene.

Isto tako nisam precerivao ni sa cijenama Spancima, jer ima brdo kvalitetnih igraca koji mogu da odigraju na visokom nivou.

Al kao sto neko rece, svima je isto.

I neka najbolji pobijedi
Tufi

Postby DIFovac » 27 Aug 2014, 15:06

Trebate imati u vidu da cijenu nisu odredila dva covjeka sa svojim prijedlozima, nego oko 15-ak. Kad se uzme prosjek svih tih prijedloga dobije se ta konacna cijena, koja ne moze biti za svakog igraca realna ali u vecini slucajeva jeste. Po mom misljenju cijene su dobre i bice teze sastaviti dobar tim, to govori da ce trebati i znanje ali i sreca.
DIFovac

Postby Ćivot » 27 Aug 2014, 15:20

To i meni palo napamet. Sad moram da kopam neke igrače iz Angole, Senegala, Egipta i tih boranija ekipa. Mora tu da ima neki as od koga se očekuje 15 poena u proseku.

P.S. Nisam znao da ovaj Daniel Santijago još uvek igra. Bio sam ubeđen da ima 40 i kusur godina.
Nije ćivot jedna žena.
Ćivot

PreviousNext

Return to Svetsko Prvenstvo u košarci Španija 2014.