Board index Arhiva Košarka Evropsko prvenstvo u košarci 2015.

Mec za BRONZU 20.09. @ 14.00 / Francuska - Srbija

Ko osvaja bronzu

Francuska
12
63%
Srbija
7
37%

Total votes : 19

Re: Mec za BRONZU 20.09. @ 14.00 / Francuska - Srbija

Postby midnight rambler » 20 Sep 2015, 21:50

NEDJA wrote: Gledajući suvi kvalitet, realno smo 4. reprezentacija u Evropi, sa jedinom razlikom sto smo ispred jace Grcke a iza slabije Litvanije.

I za Litvaniju je vrlo diskutabilno...

Dylam Dop wrote:Sorry, jedini potencijalni nasljednik pomenutih velikana jeste Igor Kokoskov.. Da podvucem: za sad! Kakav ce da bude Sale, tek cemo da vidimo.. Ako ne podlegne sopstvenoj sujeti, mogli bismo da se nadamo necemu.. Rad sa momcima iz sopstvene zemlje koji u njemu i dalje vide jednu kosarkasku ikonu je nesto sasvim drugo od rada u nekom INO-klubu gdje nece uzivati toliko uvazavanje.. On sad mora da zasuce rukave i preko ramena u ovom poslu kog se prihvatio i krene riljati, pa cemo da vidimo rezultate..

Ako ti ne vidiš rezultate, tj. ako smatraš da su rezultati koje je do sada postigao loši, teško je polemisati...
Zato što ja mislim da je sa igračima koje ima Srbija u ovom trenutku ovo veliki uspeh.
Ćutanje je znak odobravanja
midnight rambler

Postby Dylam Dop » 20 Sep 2015, 21:56

midnight rambler wrote:Ako ti ne vidiš rezultate, tj. ako smatraš da su rezultati koje je do sada postigao loši, teško je polemisati...
Zato što ja mislim da je sa igračima koje ima Srbija u ovom trenutku ovo veliki uspeh.

Ocigledno nisi uvidjeo na kom mjestu sam stavio akcenat.. ali da ne pisem opet, podebljao sam gore.. Ali da dodam jos: Sale jeste izvanredan motivator, ali od trenerskog znanja s njegove strane smo zaista vidjeli malo toga..
Dylam Dop
Guest

Postby Starks » 20 Sep 2015, 21:57

midnight rambler wrote:Ako ti ne vidiš rezultate, tj. ako smatraš da su rezultati koje je do sada postigao loši, teško je polemisati...

MVP Evrolige, najbolji plej Evrope, dvostruki laureat nagrade za najboljeg mladog košarkaša Evrope, dva centra sa NBA iskustvom (kakvim-takvim), jedan od atletski najmoćnijih bijelih košarkaša i gomila pristojnih evroligaških igrača... stvarno ne znam ko osim Španije i Francuske ima jače igrače na papiru od Srbije (tuda negdje u istoj ravni su Grci ali sa Spanulisom).
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Tegi » 20 Sep 2015, 22:01

Starks wrote:
@Tegi
Šta, bolje biti vicešampion svijeta sa -37 u finalu nego prvak Evrope?

Nije bolje, jer ne donosi OI, ali kao rezultat sam po sebi naravno da je bolji. Bolji si od cele Evrope, Brazila, Argentine, Australije...
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Sir Oliver » 20 Sep 2015, 22:02

Ovako gledajuci unazad, mi smo imali suvise igraca koji su bili daleko od nivoa potrebnog za medalju:
- Kalina i Bogdanovic prakticno nisu dosli na turnir. Obojica neuporedivo losiji nego na svetskom prosle godine. Verovatno postoje razlozi i izgovori, ali ovo je fakat.
- Simonovic i Gagi nisu bili ne predvidjeni za vecu minutazu. Bili su tu pre svega za neke defnzivne minute.
- Milutinov je poveden bez ideje da ce stvarno nesto da igra.
- Nedovic i Erceg su u osnovi bili vrlo solidni tokom turnira, ali protiv jakih ekipa u odlucujucim utakmicama nisu imali dovoljno kvaliteta da budu X faktor (a nisu se bas proslavili ni u odbrani).

To nas ostavlja sa pet igraca:
Teo, Bjelica i Markovic, koji je ofanzivno slabo uporebljiv.
i dva centra: od kojih Brada igra samo napad, a Kuzmic samo odbranu.
Teo i Bjelica dobro cuvani, pretuceni i udvajani. Uz to se ispromasivali za sve pare - i to je to. Jednostavno, na ovom prvenstvu nismo bili dovoljno dobro pripremljeni i nismo imali neophodan kvalitet. Ako cemo da gledamo razliku u odnosu na proslu godinu, mislim da ta razlika staje u tri reci: Kalina, Bogdam, Krstic...

Svejedno, imali smo 13 sekundi za pobedu protiv Litvanije i moglo se nekim cudom desiti da, sa svim ovim problemima, igramo finale. Svi bi smo slavili i ove probleme ne bi ni pominjali. Koliko zivota stane nekada u tuce sekundi!
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby Dylam Dop » 20 Sep 2015, 22:09

Sir Oliver wrote:Koliko zivota stane nekada u tuce sekundi!

To najbolje zna S. Dzerard: http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2015&mm=09&dd=12&nav_id=1038447
Dylam Dop
Guest

Postby Houdini » 20 Sep 2015, 22:18

Ćoba wrote:taj jedan koji je Spaniju djelio od ispadanja protiv Francuza Nemaca

moze i ovako :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby midnight rambler » 20 Sep 2015, 22:23

Starks wrote:MVP Evrolige, najbolji plej Evrope, dvostruki laureat nagrade za najboljeg mladog košarkaša Evrope, dva centra sa NBA iskustvom (kakvim-takvim), jedan od atletski najmoćnijih bijelih košarkaša i gomila pristojnih evroligaških igrača... stvarno ne znam ko osim Španije i Francuske ima jače igrače na papiru od Srbije (tuda negdje u istoj ravni su Grci ali sa Spanulisom).

Razlika je u tome, a već sam napisao gore, što su to uglavnom jednodimenzionalni igrači... ili su slabi u odbrani ili su slabi u napadu... Bjelica je tu najujednačeniji..
Imamo mi i fudbalere koji igraju u vrhunskim klubovima pa... ma muka mi je da i pominjem fudbal, ovde bar imamo trenere
Pa tako u fazi napada se desi da imamo samo dva igrača koji bi mogli nešto da iskreiraju, ali zato imamo i dvojicu - trojicu koji mogu da pogreše
U odbrani su tu neka druga dvojica rupe koje se ne mogu zakrpiti...
Pa ti to prijatelju uklopi ako umeš...
Kažem, ja sam zadovoljan, mislim da je Sale položio prvi ispit - korak ka tome da bude veliki trener - izvukao je maksimum iz onoga što ima.
Drugi korak ćemo videti u Pao - imaće para da sklopi tim po svojoj viziji, neće biti ograničen samo na jednu zemlju, vreme će pokazati...
Ćutanje je znak odobravanja
midnight rambler

Postby NEDJA » 20 Sep 2015, 22:36

Ponovo smo spojili dva turnira gde smo stigli do zavrsnice, ovoga puta obrnutim redom (srebro na SP i 4.mesto na EP). Tada smo imali korak unazad sa lošim rezultatima na EP 2011. propustanjem OI, brukanjem u kvalifikacijama za EP 2013. i tek 7. mestom na prvenstvu posle katastrofalnih porazeva od Spanije i Grcke. Sad je red da napravimo kontinuitet dobrih rezultata a prioritet je za početak plasman na OI, u suprotnom opet cemo napraviti korak unazad.
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Choda » 20 Sep 2015, 22:49

Po meni mi smo na ovom prvenstu zakazali na centarskoj poziciji, dva igraca koja su delila minutazu prosle sezone nisu odigrali 10 takmicarskih utakmica zajedno, a sto se tice Milutinova ne znam zasto ga je Sale vodio ako nije imao poverenja da makar proba sa njim. Jedina stvar koja raduje je da su obojca u Panati kod njega pa ce tacno znaci sa cime raspolaze za kvalifikacije za OI..
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby shakota » 20 Sep 2015, 23:01

sale najavljuje neke promene u ekipi.. hmm ko li ce bti liferovan..
The wolf on the hill is never as hungry as the wolf climbing the hill
shakota

Postby AirBall » 20 Sep 2015, 23:08

shakota wrote:sale najavljuje neke promene u ekipi.. hmm ko li ce bti liferovan..

Kalinic verovatno... Cini mi se da je ozbiljno puklo izmedju njih...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Pit Bull » 20 Sep 2015, 23:10

Mi poneki sa foruma smo pricali jos pre 3-4 meseca da Kalinica ne treba zvati u reprezentaciju :roll:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby BlackOwl » 20 Sep 2015, 23:16

AirBall wrote:
Kalinic verovatno... Cini mi se da je ozbiljno puklo izmedju njih...

I meni se čini, kritikovao je neke igrače za društvene mreže, a Kalinić je dobio klupu tačno posle onih fotki iz stana onog Tunižanina na instagramu ili gde već.
"Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima."
BlackOwl

Postby BoleBarca » 20 Sep 2015, 23:18

Naravno da ce da pukne. Nije Kalina krpa da dopusti da se neko onako ophodi prema njemu, covek ima stav i karakter. Zeljko zna.
09.10.24.
"Ovaj tim ce biti nagradjen bar play-in-om, ako nista, a ono zbog toga sto onaj koji je 56 god. u kosarci nije vise barem na papiru u klubu. Kada i fizicki ne bude mogao da prismrdi svlacionici i terenu, tada ce doci i veci rezultati."
BoleBarca

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u košarci 2015.