Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby veljos » 24 Aug 2012, 20:29

2-8 slobodna bacanja
veljos

Postby Napredpartizan » 24 Aug 2012, 20:34

Meni se Musli uospte ne dopada...Sav je nepokretan,a neki jos i misle da moze i cetvorku da igra :D
Napredpartizan

Postby Nikola » 24 Aug 2012, 20:52

Odlican Bjelica. Sad se zajebavao u ovoj kontri, ali stvarno dobro igra
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby harper lee » 24 Aug 2012, 21:12

Ovo vec na nesto lici. Realnih 30 razlike, znacajno manja minutaza za Tea i Krleta, u vecem delu solidna odbrana.

Tepic se malo razbudio.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Alonzo » 24 Aug 2012, 21:26

Kada Teodosic nije na parketu -> lopta brze kruzi i imamo vise opcija u napadu.

Dok je on na parketu -> suzavaju nam se opcije u napadu, pokusava isuvise igru iz pika, mnogo zadrzava loptu i tako "hladi" ostale...posle 10 sekundi, postoje dva nacina da zavrsi napad -> ili pik sa Krsticem ili trojka preko ruke. Mora vise da ukljuci saigrace.

Andjusic (ako bude trenirao i dobio priliku) moze postati izuzetno bitan igrac u napadu.

Bitno je samo da kruzi lopta, mi imamo odlicne sutere i Krstica treba iskoristiti samo za povratak lopte i izvlacanje igraca i onda sut sa distance ili 3pts.

Suteri -> Teodosic, Rasic, Andjusic, Tripkovic i Keselj...nije ovo uopste lose.

Mi nemamo igrace za fight pod kosem, dok ne dodje Velickovic -> onda bi imali i Krstica i Novicu + sutere, sto bi bio jako dobar mix.
Alonzo

Postby AirBall » 24 Aug 2012, 21:46

Teodosic ne igra kosarku, on se igra kosarke, a to mogu samo veliki igraci...

Jest da je ludak, ali pitanje je koliko bi bio dobar da nije lud...

Smesne su kritike protiv njega, moze biti samo kriv trener koji ne zna da ga koristi...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 24 Aug 2012, 21:59

Jebo te, opet saga o Teodosicu. :laugh:

Krle se vratio, Bjelica zauzeo vece minute, Tepic se izgleda konacno probudio. Jos par igraca da se vrati u ovim kvalifikacijama, neki iz povreda a neki iz bunara i eto solidne igre.

Novica nam strasno fali, ne mozemo nista sa cetvorke da branimo.
harper lee

Postby Alonzo » 24 Aug 2012, 22:02

Ma daj Air, kakva ti je to recenica -> "Smesne su kritike protiv njega, moze biti samo kriv trener koji ne zna da ga koristi..."

Usporava nam napade, jeste da zna da igra kosarku i da je nas najbolji plej ali ovo je cinjenica.

Opasniji smo sa 4 opcije, nego sa 2. Uostalom, svi su videli udvajanje Teodosica - jer nas svi citaju i svi znaju gde ce lopta otici.

Moramo da igramo timski sa sto vise dodavanja. Imamo potencijal za takvu kosarku.
Alonzo

Postby Diktator » 24 Aug 2012, 22:13

Meni je potpuno nejasno zasto Bjelica ima tako los tretman..i zbog cega DI ne koristi ove meceve da i on dobije (adekvatnu znanju) ulogu u timu..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby AirBall » 24 Aug 2012, 22:36

Alonzo wrote:Ma daj Air, kakva ti je to recenica -> "Smesne su kritike protiv njega, moze biti samo kriv trener koji ne zna da ga koristi..."

Usporava nam napade, jeste da zna da igra kosarku i da je nas najbolji plej ali ovo je cinjenica.

Opasniji smo sa 4 opcije, nego sa 2. Uostalom, svi su videli udvajanje Teodosica - jer nas svi citaju i svi znaju gde ce lopta otici.

Moramo da igramo timski sa sto vise dodavanja. Imamo potencijal za takvu kosarku.

Imao sam na MSN-u pre nekih 7-8 godina jednog Brazilca koji je bio bukvalno zagrizen za fudbal... Pitao me je zasto Rambo Petkovic ne igra za nasu fudbalsku reprezentaciju... Nisam znao sta da mu odgovorim i rekoh da se ne uklapa u planove selektora, a on mi je odgovorio na to da cemo sigurno biti svetski prvaci ukoliko imamo bolje igrace od Ramba...

Nesto slicno vazi i za Tea... On je bukvalno genije, koji vidi apsolutno sve, ima precizan sut i vrlo ga je tesko cuvati... Jednostavno kada je Krstic tu njemu je znatno lakse da igra, jer je specijalista za igru 2 na 2 i pnr... Mislim da on ne usporava toliko napade koliko saigraci ne mogu da ga isprate...

On zbilja zna kosarku i nije kriv sto nam vecina reprezentativaca ne igra ni za svoje klubove, mi bi bez njega bili malo nivo velike vecine evropskih reprezentacija...

Sjajan igrac i veliki ludak... Ta kombinacija cesto ide zajedno...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby KKP » 25 Aug 2012, 00:00

Nisam nešto puno gledao, ali rutinski, zezali smo se, koliko sam video...
KKP

Postby harper lee » 25 Aug 2012, 00:07

KKP wrote:Nisam nešto puno gledao, ali rutinski, zezali smo se, koliko sam video...

Ne bas, nije dao Duda. Sekao je svaku seriju Estonaca i srao na igrace, pretezno zbog kurcobolje u odbrani. Pustio ih je malo da divljaju poslednjih pet minuta i to je sve.
harper lee

Postby Alonzo » 25 Aug 2012, 02:21

AirBall wrote:Nesto slicno vazi i za Tea... On je bukvalno genije, koji vidi apsolutno sve, ima precizan sut i vrlo ga je tesko cuvati... Jednostavno kada je Krstic tu njemu je znatno lakse da igra, jer je specijalista za igru 2 na 2 i pnr... Mislim da on ne usporava toliko napade koliko saigraci ne mogu da ga isprate...

On zbilja zna kosarku i nije kriv sto nam vecina reprezentativaca ne igra ni za svoje klubove, mi bi bez njega bili malo nivo velike vecine evropskih reprezentacija...

Sjajan igrac i veliki ludak... Ta kombinacija cesto ide zajedno...

Proveri ovo za precizan sut...proveri euroleague i reprezentaciju poslednje sezone (godine). I uporedi statisticke podatke.

Mnoge ekipe su od odbrane "tesko cuvati' presle u "pustite ga da divlja".

U tome i jeste problem...on treba da se prilagodi, a ne saigraci. Lakse ce biti za sve ako napad igra 5 igraca, a ne samo 2.

Mene je bilo sramota - kada su ovi iz neke tamo kosarkaske reprezentacije (estonije) udvajali Teodosica, zato sto su nas i oni provalili -> lopta je kod njega minimum 10 sekundi i mi gubimo kretanje i protok lopte, i na kraju ostaju vec opisane dve opcije.

Boldovano -> Nema veze da li igraju ili ne igraju u klubovima -> uostalom i on je explodirao u reprezentaciji iz sezone koju nije toliko igrao.

Bitna je adaptacija i shvatanje uloge na terenu. Mi nemamo dominantnog igraca na parketu, tako da ako zelimo rezultate -> svih 5 igraca su nam u tom trenutku najbitniji -> i nije svejedno protivnicima kada poene mogu da postignu Tripkovic (zamena), Krstic, Teodosic, Velickovic i Tepic -> ili Teodosic i Krstic ili samo Tedosic...mi individualni kvalitet nemamo ili ako ga imamo -> ne mozemo izdrzati 40 minuta.
Alonzo

Postby kojotppp » 25 Aug 2012, 12:12

nevera kakva smesna prica, suzavaju nam se opcije u napadu kad je teodosic na parketu. :laugh: ovo kao da je pisao neko ko je dva puta gledao nasu reprezetaciju. naravno, realnost je potpuno drugacija i to je jasno svakome ko redovno prati reprezentaciju i ko nema kratko pamcenje. irri je lepo podsetio kako su nasi napadi izgledali kada je na parketu umesto teodosica ulazio markovic. uopstalom, duda je pre nekoliko dana rekao da moramo da igramo bolje kada je teodosic na klupi.

sto se sramote i udvajanja tice, ne znam sta bih rekao. pa oni udvajaju teodosica bas zbog toga sto smo najopasniji kada je lopta u njegovim rukama.

ne znam zasto sam sve ovo napisao kada je toliko ocigledno ali ajde...toliko je smorila ta prica sa teodosicem da treba izbegavati ovakve rasprave.
kojotppp

Postby Alonzo » 25 Aug 2012, 12:36

:facepalm:

Ocigledno da nisi primetio kako nas svi citaju u napadu kada on zadrzava loptu i pokusava ili igru iz pika ili sam zavrsi sutiranjem preko ruke.

Ne kazem da on ne treba da igra i da bude van parketa, vec da se brze oslobadja lopte - jer cemo imati vise prostora u napadu i ostali ce se vise ukljuciti u igru.

Koliko se secam, on je prosle godine u Litvaniji bio nas najslabiji suter (bolji samo od Markovica za par %)...pa i nije predstavljao takvu pretnju kakvu nasi "poznavaoci" zamisljaju...

+ turnoverse koje je pravio...a jedan od razloga je bio i taj sto je previse zadrzavao loptu i gubio koncentraciju.
Alonzo

PreviousNext

Return to Reprezentacije