Opet ste iznenadjeni nasom igrom i porazom?
Sta vam je Alonzo pricao odmah posle nase druge tekme u grupi?
Sta sam pricao posle Litvanije prosle godine?
Zasto ne cenim toliko Krstica? Naravno, dobar je igrac...ali da bi igrao - mora da ima makar jednog jakog korektora pored sebe...
Savanovic, Macvan -> sve sami skakaci...zato i nisam voleo ovog drugog u Partizanu. Odbrana ne postoji...ali skok je nesto sto je jako bitno u kosarci -> donosi sigurnost, donosi nove napade i unosi nesigurnost u protivnicke odbrane, zato sto nesvesno moraju da cuvaju kos i da utrose vise energije, iako lopta nije ni upucena ka kosu...
Trening utakmica Crne Gore. Igraju jednostavnije i pametnije od nas.
Mi dok organizujemo napad - prodje 20 sekundi. Svi su staticni, Teodosic opet nije delio loptu...napravio je nekoliko turnoversa, ali gle cuda -> uopste ne krivim njega za poraz...
Spori smo, mnogo igramo komplikovano i nemamo nikakvu sigurnost u odbrani. Trenutno - tri najgore komponente u kosarci.
Za nas pik n rol ili pop => da li je za to neko uopste cuo u nasoj reprezentaciji?
Kosarka ide lagano dole...i btw...muka mi je i od Bogdanovica i Miljenovica i slicnih (koje svi zele u repki) -> neka lepo zasluze svojim treniranjem. Mnogi su se probili ne zbog talenta, vec zbog treninga.
Kod nas je Miljenovic kao biljka...jaoj -> pa nije spreman, jaoj -> pa ne moze da izdrzi...ako ne moze - neka ne trenira vise. Ili neka trenira vise nego ostali. Neka fizicki ojaca. Neka dokaze na treningu da moze da igra. Jeste, debitovace u 25-oj godini...a za to ce verovatno biti krivi nasi treneri...U jbt...gde su nasi zlatni momci -> Djekic i Musli...rubrika -> gde su i sta rade -> neka neko stavi njihove fotografije pre 4 godine i sad...da li se nesto promenilo?
Ne trenira se dovoljno...ne pridaje se znacaj individualnim treninzima. Ne trenira se ozbiljno. Sve je improvizacija...talenti koji fizicki ne ojacaju, koji individualno ne napreduju...
Ako hocemo ozbiljno da krenemo, treba poceti od mladih kategorija. Zasto nemamo 5 fizicki jakih igraca? Zasto je Dubljevic fizicki jaci od svih nasih centara? Zasto je Pekovic jaci? Zasto je Novica Velickovic fizicki jaci od svih cetvorki? Zato sto se trenira, drugari...TRENIRA. Svaki ozbiljan igrac ce raditi na sebi tokom leta...nabacice misicnu masu, usavrsice pokrete, brzinu, explozivnost...sut...kondiciju, ledjnu tehniku, driblinge, dodace neke nove poteze...mi smo fizicki najslabiji, a nekada smo bili najjaci.
I pustite tu rec -> fizicka konstitucija...sve se moze popraviti, ako se trenira.
I lepo je rekao Steve Nash, mag treninga i vitalnosti...->
"Kada bi svi trenirali kao ja, za mene ne bi bilo mesta na terenu..."