Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby mali_buda » 22 Sep 2011, 19:33

@kocic Potpuno se slazem sa tvojim stavom. Ko se u mladosti bavio ozbiljno sportom i tezio karijeri, zna kako to sve izgleda. Jbg, teska situacija, ljudi mnogo ulazu u decu, treba imati herca pa odbiti neku "nepristojnu" ponudu, koja ti moze u potpunosti promeniti zivot. Mozemo da vidimo ostvarene sportiste, koji su zaradili "boga oca", ali opet jure za parama, porede ponude prvo po kolicini novca, pa tek ostalo.

Sto se reprezentacije tice, ako je vec Duda ostao, red je da izvrsi dubok rez u igrackom kadru. Koji su termini za kvalifikacije? Da li se igraju tokom leta ili tokom sezone?
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby harper lee » 22 Sep 2011, 20:09

kocic wrote:nisi svestan koliko uprosceno gledas na stvari... da bi dosao do tog bjelice moras da selektiras jedno 200 decaka od kojih ce kasnije da ti se razvije mozda 1 do 3 u dobrog igraca a u svake dve - tri selekcije mozes da dobijes vrhunskog igraca, a mi vodimo polemiku zasto nasi igraci trce napolje cim legne ozbiljna ponuda... znaci ne radi se o ostvarenim igracima koji i kod nas imaju dobre ugovore vec o onima koji ih prvi put potpisuju i koji cine bazu.

Bjelica je ispao iz selekcije. Cela njegova generacija je otpisana kao netalentovana u Partizanu. Zamislite, tako nesto se desava i van FMP-a.

Naravno da ce momci u tim godinama pojuriti za parama. I treba. Sustina je u tome da se nakon te jurnjave, kad izadju iz ovog naseg blata, stabilizuju i posvete karijeri. Od prvih ozbiljnih para za igraca idu dva putica i od toga koji od ta dva izaberu zavise im karijere. Ovo sa Novicom i Tepicem je incident koji se ne desava tako cesto. Momci su otkidali u Partizanu i nije cudno sto su potpisali za velike klubove ali za njihovu karijeru ja ne brinem. Mnogo su veci problem ovi koji nestanu po raznim vukojebinama jos uvek mladi i neprimeceni od nase sportske javnosti, kao sto je Bjelica svojevremeno nestao u Austriji. Oni treba da imaju dosta srece da se povrate u neki ozbiljniji takmicarski kontekst.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby mastro mostro » 22 Sep 2011, 21:52

harper lee wrote:
kocic wrote:nisi svestan koliko uprosceno gledas na stvari... da bi dosao do tog bjelice moras da selektiras jedno 200 decaka od kojih ce kasnije da ti se razvije mozda 1 do 3 u dobrog igraca a u svake dve - tri selekcije mozes da dobijes vrhunskog igraca, a mi vodimo polemiku zasto nasi igraci trce napolje cim legne ozbiljna ponuda... znaci ne radi se o ostvarenim igracima koji i kod nas imaju dobre ugovore vec o onima koji ih prvi put potpisuju i koji cine bazu.

Bjelica je ispao iz selekcije. Cela njegova generacija je otpisana kao netalentovana u Partizanu. Zamislite, tako nesto se desava i van FMP-a.

Naravno da ce momci u tim godinama pojuriti za parama. I treba. Sustina je u tome da se nakon te jurnjave, kad izadju iz ovog naseg blata, stabilizuju i posvete karijeri. Od prvih ozbiljnih para za igraca idu dva putica i od toga koji od ta dva izaberu zavise im karijere. Ovo sa Novicom i Tepicem je incident koji se ne desava tako cesto. Momci su otkidali u Partizanu i nije cudno sto su potpisali za velike klubove ali za njihovu karijeru ja ne brinem. Mnogo su veci problem ovi koji nestanu po raznim vukojebinama jos uvek mladi i neprimeceni od nase sportske javnosti, kao sto je Bjelica svojevremeno nestao u Austriji. Oni treba da imaju dosta srece da se povrate u neki ozbiljniji takmicarski kontekst.

Joj koliko ti voliš da pišeš, i to sa nadrkanim autoritativnim stavom, o stvarima o kojima nemaš pojam. Nenadjebivo urnebesno. Iako sam, pogotovu nakon sinoćnjeg blamiranja sa "objašnjavanjem" o Čovićevom poštenju i ubeđenju, bio ubeđen da je bespredmetno uopšte ti odgovarati, ipak sam pogrešio... ti si izvanredno inspirativan forumaš i pravo blago koje treba paziti.

Iz te i takve Partizanove generacije za koju kažeš da je netalentovana je ipak ispalo nekoliko igrača (Lešić, Sinovec...) pa i jedan reprezentativac (koji je prilikom tog raspuštanja bio teško povređen i skoro otpisan za košarku) za koga se vidi da je čist produkt PArtizanove škole košarke, koja doduše zamrla smrću poštovanog profesora Ace Janjića. Ta generacija nije raspuštena već je puštena jer u tom trenutku je napravljena procena da niko ne zaslužuje da se priključi prvom timu, a analogija sa FMP-om je tvoj čist pokušaj nastavka sinoćnjeg koprcanja na suvom u idealizovanju Ćokija i relativizovanje nečega što se jednostavno ne sme realtivizovati, ma koliko te navijački poriv terao na to.

Bjelica uopšte nije nestao u Austriji, već je tamo odlukom svoje agencije poslat, jer na ovom tržištu jedan druga menadžerska kuća ima monopol, a pre odlaska u Austriju Nemanja je razbijao u Superfundu sa prosekom od 30+, što naravno nije bilo dovoljno da probije barijeru korumpiranih aprtčika mlađih reprezentativnih selekcija i upadne u neku od istih, pošto su one rezervisane za robu drugih prodavaca.

U Arkadiji imao sve uslove za rad i napredak pošto je igrao za jedan od četiri Kapikjonijeva razvojna kluba koji i služe da rehabilitiju mlade igrače i omogući im usavršavanje kroz utakmice... takvi klubovi postoje i u Riminiju, Litvaniji i Crnoj Gori, a možda i još negde, nisam siguran. Po istom ključu će u Zvezdu, ovog ili sledećeg leta doći i Drenovac, ako se reši spor između Stare Zvezde i Interperformances-a... a u tom slučaju ni drugi igrači te agencije, poput Igora Rakočevića i Golubovića nisu tako nerealni.

I još jedna od tvojih smešno pogrešnih anticipacija i iz njih izvedenih formulacija je da je Pešić izmislio Bjelicu ni iz čega. Bjelica je lako mogao da završi i kod Tanjevića u Feneru ili Repeše u Lotomatici (ili bilo kom klubu koji sinjor Laki opslužuje svojim trenerima i igračima a kakvih je mnogo po Evropi), a razlog što je završio u Zvezdi je taj što je Kapikjoni (kome je Nemanja veoma omiljeni igrač iliti miljenik) hteo da ojača poziciju svog menadžerskog pulena i predstavnika za Srbiju i CG, Bošinog nećaka Bojana Tanjevića koji je tada počinjao svoju karijeru, i kao Zvezdaš i Bjelicin više nego blizak prijatelj, lično bio zagrizao da Nemanja zaigra za njegov voljeni tim, i zato insistirao kofd Lakija da ovaj dođe baš u Zvezdu. Kari kad je video o kakvom se vanserijskom talentu radi nije mogao da veruje "kako ga je june, ponovo, munulo" i bez ikakve dvojbe je insistirao (kod tada poslovično skeptične i kad su prave odluke u pitanju diletantske Zvezdine uprave) da mali ostane pod njegovim skutima.
mastro mostro

Postby Diktator » 22 Sep 2011, 23:28

kocic wrote:
Aleksa wrote:koliko znam,Bjelica je imao 50k evra godisnje,i to je bila najmanja plata nekog od reprezentativaca u domacim klubovima.
ako sa 50 000 evra godisnje sastavljaju kraj sa krajem..onda nista.
naravno da sa tim parama ne moze kupiti hamer kao lebron u srednjoj skoli,ali brate..sastavljati kraj sa krajem..o cemu pricate?
ne bi da se radi o dinarima.
inace,naravno da je tesko odbiti ugovore sa 6+ cifara stranih klubova,u tom smislu ponuda koju je dobio Novica se ne odbija..a koliko novca sada Bjelica zaradjuje u Kahi?
Milione?
Nece da bude.

nisi svestan koliko uprosceno gledas na stvari... da bi dosao do tog bjelice moras da selektiras jedno 200 decaka od kojih ce kasnije da ti se razvije mozda 1 do 3 u dobrog igraca a u svake dve - tri selekcije mozes da dobijes vrhunskog igraca, a mi vodimo polemiku zasto nasi igraci trce napolje cim legne ozbiljna ponuda... znaci ne radi se o ostvarenim igracima koji i kod nas imaju dobre ugovore vec o onima koji ih prvi put potpisuju i koji cine bazu.

ja sam pricao o reprezentativcima a ne o anonimusima.
bice da je tu nastala greska u ovoj prepisci.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby harper lee » 23 Sep 2011, 00:30

mastro mostro wrote:[Ta generacija nije raspuštena već je puštena...

Zamisli.

Ima li jos sta direktno iz kafane?
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Diktator » 23 Sep 2011, 01:02

KOMENTAR DANA - ILIJA KOVAČIĆ
Kratko pamćenje

Maj 2017. godine. Posle suverene šestogodišnje vladavine svetskim tenisom Novak Đoković je ušao u seriju poraza. Pošto je izgubio na startu turnira u Monte Karlu, Rimu i Madridu, a na Srbija openu stigao do polufinala, najbolje rangirani teniser poražen je u drugom kolu Rolan Garosa od perspektivnog Čeha Jiržija Veselija.
Šetam ulicom Strahinjića Bana. Kafić do kafića i u svakom se prati tenis. Slušam komentare i ne verujem. „Kako ga nije sramota? „Ma sto posto je sinoć bio u nekom klubu, napio se, baš ga briga više za tenis", kaže namontirana plavuša u ranim dvadesetim. „Vidi se da je prestao da radi na bekhendu. Slabo se kreće na osnovnoj liniji, zaboravio je kik-servis, a počeo je previše da izlazi na mrežu", kaže konobar, koji očigledno od teniskog predznanja ima četiri povremeno odgledana teniska turnira na televiziji sa sve reklamama.

Sve ovo napred je izuzetno moguć scenario koji može da nas pogodi za šest godina. Ovih dana pokazujemo koliko nam je kratko pamćenje i koliko lako znamo da kritikujemo, u stvari, da izvinite, da se poseremo, to je prava reč, po svemu onom što smo do juče dizali u nebesa i zbog čega smo se neizmerno radovali.

U tenisu nismo odbranili Dejvis kup i krenule su kritike na račun Novakovog nastupa. Odbojkaši su postali evropski prvaci, prebrojte današnje novine koje ih imaju na svojim stranicama - a to je bilo pre samo pet dana. Na EP u košarci nismo ispunili ciljeve. I brže-bolje našli su se brojni kritičari da opletu. Ovom prilikom samo ću dva imena pomenuti, čisto da se zna.

Dušan Ivković - najtrofejniji reprezentativni trener kog smo imali dosad. Vodio je našu reprezentaciju na EP 1989, 91, 95, 2009 i 2011, osvojivši tri ZLATNE medalje i jednu srebrnu. Vodio je nacionalni tim na SP 1990. i 2010. sa jednom ZLATNOM medaljom i četvrtim mestom. Vodio je košarkaše na OI 1988. i 1996. i vratio se sa dve srebrne medalje. Ima četiri klupska evropska trofeja sa četiri različita tima . Šta god da uradi treba da mu se poklonimo i uvek stojimo u stavu mirno kada smo u njegovom društvu. Zbog sličnih stvari potrošili smo 2005. Željka Obradovića, to treba da nam bude velika škola.

Miloš Teodosić - Je l' ima neko da nije probio plafon svog stana kada je sa osam metara stavio trojku Špancima prošle godine na SP? Je l' proglašen za najboljeg evropskog igrača sa samo 23 godine? Je l' osvojio u mlađim kategorijama sa reprezentacijom sve što se može osvojiti? Jesu li čelnici CSKA ludi što su odvojili tolike pare da ga ovog leta dovedu iz Pireja? Ili su to neki drugi?

:bravo:
19.04.2015.
Diktator

Postby Alonzo » 23 Sep 2011, 07:47

Kakva zamena teza, cim sam video ko pise - znao sam i sta ce da napise. Ne bih da komentarisem iskomplexiranog lika kao sto je ovaj novinar, ali da se osvrnem na text ->

1. Duda Ivkovic je osvojio sta je osvojio, rec je o velikom treneru, ali to ne znaci da je nepogresiv. To ne znaci da je izuzet od svih kritika i analiza. Bili smo fizicki nespremni, igrali smo jako lose na EP, poveo je par igraca koje uopste nije koristio. Jednostavno - neuspeh, nismo se plasirali na OI u Londonu. To sto je on osvojio - hvala, svaka cast - ali to ne znaci da je on uvek u pravu. I Obradovic je 2005. bio neuspesan i napustio je reprezentaciju. To sto sada mi nemamo alternativu, pa on mora da ostane - to je druga prica...zato se sada smanjuje tenzija. Moje misljenje je da nismo igrali odbranu, da smo izgledali smesno posle pkr, i da smo reprezentacija koja je izvela najmanje kontranapada i jedini koji nismo bili u stanju da realizujemo kontre kada smo imali prednost +1 ili 0. O skoku i tim propustima - ne treba da ni da pricamo.

2. Teodosic -> to sto je on uradio protiv Spanije - svaka cast, velika trojka, velika pobeda - takav stil napada (neodgovoran, neizradjena akcija) nam se vratio protiv Turske, kada smo mogli da izgubimo. Njegova licna priznanja (najbolji igrac i slicno) su price za malu decu. To njega ne amnestira od loseg ucinka, loseg ponasanja i loseg vodjenja ekipe. Klasicna demagogija jednog komentatora koji je paljevina i nista vise od toga. Muka mi je bilo da uopste procitam ovakav text, a sada da je neko normalan - lepo da ga pita -> zasto Teodosic ima los %, zasto ima samo 28% trojke, a Markovic 23%? Zasto ima 4 turnoversa po utakmici? Zasto su ga svi prolazili u odbrani i zasto sutira iz neizgradjene akcije po hiljaditi put? Naravno - nije on jedini krivac za sve ovo, ali je jedan od glavnih krivaca za neuspeh reprezentacije. O tome -> kako se ponasao za vreme utakmica i tajmauta -> citali smo svi od insajdera iz Litvanije.

Ne treba trositi vreme na sve ovo, a ja sam to upravo uradio...sto se reprezentacije tice -> to je zavrsena prica, van scene smo do 2013 godine, gledacemo bolje reprezentacije na tv-u i uzivacemo u kosarci. U toku EP smo analizirali igru, vec tada smo znali mnogo toga i sada mozemo samo da se okrecemo oko teme.

Da ne zaboravim, :blue: za Slavnica, iznenadio me je sa izjavom, nisam to od njega ocekivao. Hrabra izjava, sve sto je rekao za Teodosica i Ivkovica - potpisujem. Umesto njega, to su trebali novinari da napisu, ali dzabe kada imamo nepismene novinare koji ne poznaju kosarku, pa im je dovoljno 20 pts da sve ostalo bude nebitno. I treba se ograniciti samo na izjavu, jer je ona bitna, a ne ko je izjavio - da ne bi doslo do nekog hejtovanja Slavnica - kako je on jedva cekao neuspeh da bi kritikovao -> sve sto je izjavio - apsolutno je na mestu.
Alonzo

Postby AirBall » 23 Sep 2011, 09:29

Ruski izvori su preneli informaciju da prema njihovim saznanjima Duda Ivkovic ce ipak napustiti nacionalni tim, a za njegovu zamenu je pripremljen vec Kari Pesic...

Iskreno se nadam da FSB (naslednik KGB-a) u ovom slucaju nije zaribao... :D

Ili sto bi rekao nas narod sto je babi milo to joj se i snilo...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Han Solo » 23 Sep 2011, 10:07

AirBall wrote:Ruski izvori su preneli informaciju da prema njihovim saznanjima Duda Ivkovic ce ipak napustiti nacionalni tim, a za njegovu zamenu je pripremljen vec Kari Pesic...

Konačno jedan selektor koji će biti posvećen reprezentaciji a ne ozbiljnom klubu u kome radi.
Han Solo

Postby AirBall » 23 Sep 2011, 12:33

Đilas: „Duda ostaje do 2013“

Kako „Sportski žurnal“ saznaje Đilas želi da Ivković ostane selektor i pored osvojenog osmog mesta na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i neigranja na Olimpijskim igrama.

Prema istim izvorima, sve je dogovoreno i Ivković će ostati selektor Srbije tokom kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo 2013. godine, odnosno voditi i reprezentaciju na samom takmičenju u Sloveniji, pošto se ne sumnja u plasman na šampionat.

Saradnja bi i zvanično trebalo da bude potvrđena po povratku Ivkovića iz Istanbula gde se nalazi na seminaru evroligaških trenera i sudija. Ne bi trebalo da iznenadi da tokom ovih nekoliko dana u prestonici dogovori sve detalje sa prvim čovekom KSS.

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=544094
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Diktator » 23 Sep 2011, 13:08

[quote="alonzo"][/quote]

postoji razlika izmedju argumentovane kritike i kenjanja,vredjanja,kvalifikacija poput senilni starac,alkoholicar,itd.
19.04.2015.
Diktator

Postby HariHaler » 23 Sep 2011, 13:12

alonzo, :bravo:
The mind is everything. What you think you become.
HariHaler

Postby 1n54jd3r » 23 Sep 2011, 13:53

glavno pitanje sada jeste koliko treba jaka imena da se ukljuce u ciklus kalifikacija, ne bi li se garantovao prolaz...u zavisnosti od grupe, mozda treba napraviti jedan rez i ubaciti 3-4 mladja igraca umesto najiskusnijih (Krle, Savan...) koji bi bili dosta upotrebljivi za OI 2016. Raduljica i Novica npr. da ih zamene...
Voleo bih da vidim Micica kod Dude, mislim da bi mogao da ima minute...Nedovic svakako, kao i Lucic...Miljenovica eventualno ubaciti na siri spisak pred EP u Sloveniji
Inat koji je pretrpeo sve faze razvoja i došao do terminalnog stadijuma - negiranje i sopstvene inicijative.
1n54jd3r

Postby Alonzo » 23 Sep 2011, 15:25

Aleksa wrote:
alonzo wrote:

postoji razlika izmedju argumentovane kritike i kenjanja,vredjanja,kvalifikacija poput senilni starac,alkoholicar,itd.

Naravno da postoji. Argumentovano smo diskutovali i o Ivkovicu i o Teodosicu.

Cinjenica je da je Ivkovic postao meksi u odnosu na njegov trenerski stil. Jednostavno - stariji je, i nema istu energiju kao nekada. Ovo sto je napisao Kovacic - to je klasicna demagogija, najgore vrste, i od takvog placenika sam i ocekivao ovako nesto. Analiza mora da postoji, kritika proistice iz toga. On da je neki novinar - on bi analizom odbranio i Ivkovica i Teodosica. Prosto -> nema znanje za tako nesto, pod uticajem je -> takav trash text nam nije potreban ukoliko zelimo da vodimo ozbiljnu diskusiju.

Ono sto moram da dodam je -> sta ti je sujeta...ali ovde moze biti i jako pozitivno, ako Duda ostane i dalje selektor.

Ja sam apsolutno za to da Dule Vujosevic postane selektor nase reprezentacije, ali od toga nema nista do 2014 godine.
Alonzo

PreviousNext

Return to Reprezentacije