Kakva zamena teza, cim sam video ko pise - znao sam i sta ce da napise. Ne bih da komentarisem iskomplexiranog lika kao sto je ovaj novinar, ali da se osvrnem na text ->
1. Duda Ivkovic je osvojio sta je osvojio, rec je o velikom treneru, ali to ne znaci da je nepogresiv. To ne znaci da je izuzet od svih kritika i analiza. Bili smo fizicki nespremni, igrali smo jako lose na EP, poveo je par igraca koje uopste nije koristio. Jednostavno - neuspeh, nismo se plasirali na OI u Londonu. To sto je on osvojio - hvala, svaka cast - ali to ne znaci da je on uvek u pravu. I Obradovic je 2005. bio neuspesan i napustio je reprezentaciju. To sto sada mi nemamo alternativu, pa on mora da ostane - to je druga prica...zato se sada smanjuje tenzija. Moje misljenje je da nismo igrali odbranu, da smo izgledali smesno posle pkr, i da smo reprezentacija koja je izvela najmanje kontranapada i jedini koji nismo bili u stanju da realizujemo kontre kada smo imali prednost +1 ili 0. O skoku i tim propustima - ne treba da ni da pricamo.
2. Teodosic -> to sto je on uradio protiv Spanije - svaka cast, velika trojka, velika pobeda - takav stil napada (neodgovoran, neizradjena akcija) nam se vratio protiv Turske, kada smo mogli da izgubimo. Njegova licna priznanja (najbolji igrac i slicno) su price za malu decu. To njega ne amnestira od loseg ucinka, loseg ponasanja i loseg vodjenja ekipe. Klasicna demagogija jednog komentatora koji je paljevina i nista vise od toga. Muka mi je bilo da uopste procitam ovakav text, a sada da je neko normalan - lepo da ga pita -> zasto Teodosic ima los %, zasto ima samo 28% trojke, a Markovic 23%? Zasto ima 4 turnoversa po utakmici? Zasto su ga svi prolazili u odbrani i zasto sutira iz neizgradjene akcije po hiljaditi put? Naravno - nije on jedini krivac za sve ovo, ali je jedan od glavnih krivaca za neuspeh reprezentacije. O tome -> kako se ponasao za vreme utakmica i tajmauta -> citali smo svi od insajdera iz Litvanije.
Ne treba trositi vreme na sve ovo, a ja sam to upravo uradio...sto se reprezentacije tice -> to je zavrsena prica, van scene smo do 2013 godine, gledacemo bolje reprezentacije na tv-u i uzivacemo u kosarci. U toku EP smo analizirali igru, vec tada smo znali mnogo toga i sada mozemo samo da se okrecemo oko teme.
Da ne zaboravim,

za Slavnica, iznenadio me je sa izjavom, nisam to od njega ocekivao. Hrabra izjava, sve sto je rekao za Teodosica i Ivkovica - potpisujem. Umesto njega, to su trebali novinari da napisu, ali dzabe kada imamo nepismene novinare koji ne poznaju kosarku, pa im je dovoljno 20 pts da sve ostalo bude nebitno. I treba se ograniciti samo na izjavu, jer je ona bitna, a ne ko je izjavio - da ne bi doslo do nekog hejtovanja Slavnica - kako je on jedva cekao neuspeh da bi kritikovao -> sve sto je izjavio - apsolutno je na mestu.