Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Moebius » 09 Sep 2012, 12:11

Skandal (mada za mene odavno ne i iznenađenja) na svim nivoima, Divljački Sindikat pobedio, prevladao, izdominiraotm. Mi imamo jednog i po igrača, nekolicinu poluigrača i par nekad talenata. Niko da preuzme odgovornost, niko da povuče/stabilizuje ekipu na parketu, bezmudost, otaljavanje i dekoncentracija za najgrublju osudu.

Za sve je kriv -> Selektor. On je napravio ovaj tim koji mu u svakom ciklusu igra sve gore. Što je još strašnije, igrači mu igraju gore nego u svojim klubovima - svi osim mučenog Milenka Tepića koji bolje od ovog ne može i na čijem tužnom primeru se prelama trenutak naše reprezentativne košarke. On nije bleda senka igrača koji je nekada rešavao utakmice protiv najvećih evroligaških ekipa, on je drugi čovek u istom tom telu. Slika i prilika reputacije našeg basketa: ljuštura koja je nekada imala zlatni sjaj. Pre samo deset godina bili smo prvaci sveta, sinoć nas je otresla Estonija. Ukoliko se ne budemo plasirali na prvenstvo, bićemo jedina ex-Yu država koja neće biti tamo. A iz ove perspektive mi deluje da Siniša Mihajlović sa svojim ad-hok timom i na samom početku kvalifikacija ima veće šanse da se plasira na fudbalsko prvenstvo, nego da mi u samo jednoj utakmici pobedimo Izrael sa 20 razlike. Taj šamar mora nešto iz osnova da promeni, pošto nam se i u košarci smeši scenario Mađarske.

O pojedinačnom učinku igrača je besmisleno trošiti reči, ali Savantm ipak zaslužuje dodatno slovo. To kako je Golubaru igrala treća najveća 'zvezda' ove reprezentacije (i po rejtingu i po ugovoru i po odgovorosti) je jedna od najvećih sramota za trenera. Da vodim Metalac ne bi mi bio u ekipi da je igrao onako kako je odigrao KOMPLETNE kvalifikacije. Može da baca table na svakom TO 15 puta, da se beči i objašnjava, ali njega jednostavno više niko ne jebe. Voda je odavno ušla u uši, svaki promil samopuzdanja kod igrača je nestao i ne znam šta mora da se dogodi da bismo se podigli. Zvučalo to jeretično ili ne, ali mislim da je za nas bolje da se ne plasiramo. Tek tada bi se upalile crvene lampice kod ljudi u Savezu, jer takav blam ne bi mogao smeo da nikoga ostavi ravnodušnim. Ovako, ako se plasiramo, ništa se suštinski neće promeniti, osim što će Golubar otići (što se iz aviona vidi da jedva čeka), doći će neko drugi kod koga će Divljački Sindikat nastaviti da divlja, te nas čeka novi neprolazak grupe.

Rešenje, naravno, postoji: naturalizovati ne jednog - već dva crncatm ->jednu peticu i jednog pleja i graditi ekipu oko njih, a za selektora dovesti Blata i dekretom, potpisanim od strane predsednika države, zabraniti pristup reprezentaciji Važnojeučestvovatitm. Za tako nešto je, osim gutanja sopstvenog ponosa i momentalnog razlaza s našim velikosrpskim velikokošarkaškim sindromom, potreban i veliki keš, a Đilas - videsmo - to može.

A pošto svi znamo da se tako nešto neće dogoditi, preostaje nam samo da budemo nemi svedoci onoga što nas čeka. Jer ovo je još uvek visoko nad onim gde možemo da padnemo.
Moebius

Postby ratepcivortep » 09 Sep 2012, 12:35

Moebius wrote:
Rešenje, naravno, postoji: naturalizovati ne jednog - već dva crncatm ->jednu peticu i jednog pleja i graditi ekipu oko njih, a za selektora dovesti Blata i dekretom, potpisanim od strane predsednika države, zabraniti pristup reprezentaciji Važnojeučestvovatitm. Za tako nešto je, osim gutanja sopstvenog ponosa i momentalnog razlaza s našim velikosrpskim velikokošarkaškim sindromom, potreban i veliki keš, a Đilas - videsmo - to može.

Ma najbolje svih 12 crnaca - malo je 2 ! Gde je 2 tu je i 12 ! :triprsta:
ratepcivortep

Postby April » 09 Sep 2012, 12:38

Moebius wrote:Skandal (mada za mene odavno ne i iznenađenja) na svim nivoima, Divljački Sindikat pobedio, prevladao, izdominiraotm. Mi imamo jednog i po igrača, nekolicinu poluigrača i par nekad talenata. Niko da preuzme odgovornost, niko da povuče/stabilizuje ekipu na parketu, bezmudost, otaljavanje i dekoncentracija za najgrublju osudu.

Za sve je kriv -> Selektor. On je napravio ovaj tim koji mu u svakom ciklusu igra sve gore. Što je još strašnije, igrači mu igraju gore nego u svojim klubovima - svi osim mučenog Milenka Tepića koji bolje od ovog ne može i na čijem tužnom primeru se prelama trenutak naše reprezentativne košarke. On nije bleda senka igrača koji je nekada rešavao utakmice protiv najvećih evroligaških ekipa, on je drugi čovek u istom tom telu. Slika i prilika reputacije našeg basketa: ljuštura koja je nekada imala zlatni sjaj. Pre samo deset godina bili smo prvaci sveta, sinoć nas je otresla Estonija. Ukoliko se ne budemo plasirali na prvenstvo, bićemo jedina ex-Yu država koja neće biti tamo. A iz ove perspektive mi deluje da Siniša Mihajlović sa svojim ad-hok timom i na samom početku kvalifikacija ima veće šanse da se plasira na fudbalsko prvenstvo, nego da mi u samo jednoj utakmici pobedimo Izrael sa 20 razlike. Taj šamar mora nešto iz osnova da promeni, pošto nam se i u košarci smeši scenario Mađarske.

O pojedinačnom učinku igrača je besmisleno trošiti reči, ali Savantm ipak zaslužuje dodatno slovo. To kako je Golubaru igrala treća najveća 'zvezda' ove reprezentacije (i po rejtingu i po ugovoru i po odgovorosti) je jedna od najvećih sramota za trenera. Da vodim Metalac ne bi mi bio u ekipi da je igrao onako kako je odigrao KOMPLETNE kvalifikacije. Može da baca table na svakom TO 15 puta, da se beči i objašnjava, ali njega jednostavno više niko ne jebe. Voda je odavno ušla u uši, svaki promil samopuzdanja kod igrača je nestao i ne znam šta mora da se dogodi da bismo se podigli. Zvučalo to jeretično ili ne, ali mislim da je za nas bolje da se ne plasiramo. Tek tada bi se upalile crvene lampice kod ljudi u Savezu, jer takav blam ne bi mogao smeo da nikoga ostavi ravnodušnim. Ovako, ako se plasiramo, ništa se suštinski neće promeniti, osim što će Golubar otići (što se iz aviona vidi da jedva čeka), doći će neko drugi kod koga će Divljački Sindikat nastaviti da divlja, te nas čeka novi neprolazak grupe.

A pošto svi znamo da se tako nešto neće dogoditi, preostaje nam samo da budemo nemi svedoci onoga što nas čeka. Jer ovo je još uvek visoko nad onim gde možemo da padnemo.

Ja bih ovo mogao da potpisem do poslednjeg slova, sem jednog detalja: da bismo sve to mogli da uradimo i ako se plasiramo na EP. Samo bi manje bolelo.
Too Long Intro Man
April

Postby Unexpected » 09 Sep 2012, 13:01

Izgleda se za trećeplasirane ekipe gleda procenat pobeda i poraza, tj. u našoj grupi gledaju se rezultati i sa poslednjeplasiranom ekipom.
The End.
Unexpected

Postby ofkovac » 09 Sep 2012, 13:13

problem je sto se kod nas igraci zovu na osnovu toga ko im je menadzer i slicno, najmanje se gledalo ko je odigrao dobru sezonu i zasluzio da mu se ukaze sansa...sigurno ima 4,5 imena koja su trebala da budu bar na sirem spisku...ako je savan zasluzio da bude zbog trenutne forme na sp u turskoj isto tako nije zasluzio poziv ovog leta zbog katastrofalnih partija u efesu...slicno i rasic koji je u ltjitvusu odigrao blago receno losu sezonu...

sto se dude tice, naravno da je trener prvi krivac ali covek je ipak uradio mnogo toga za nasu kosarku i mogli bi da razmislite pre nego sto pljujete, kao da svi mi radimo u zivotu bez greske i da smo svi dobrice ko majka tereza, i on je covek od krvi i mesa...
ofkovac

Postby Moebius » 09 Sep 2012, 13:24

ofkovac wrote:sto se dude tice, naravno da je trener prvi krivac ali covek je ipak uradio mnogo toga za nasu kosarku i mogli bi da razmislite pre nego sto pljujete, kao da svi mi radimo u zivotu bez greske i da smo svi dobrice ko majka tereza, i on je covek od krvi i mesa...

A ti bi takođe trebalo da razmisliš pre nego što lupiš floskulu nad floskulama, a onda još i slikovito objasništm šta ista znači i umetneš 'primer nad primerima'.

Jeste, uradio je. Da li treba doživotno da bude amnestiran od evidentnog i sada već veoma blizu nepopravljivog neuspeha u koji nas je šutnuo zbog svojih nekadašnjih zasluga?

Jel volontira za reprezentaciju? Može i spomenik pred zgradom Saveza? :facepalm:
Moebius

Postby ofkovac » 09 Sep 2012, 14:14

ti tebra mozes da radis i mislis sta hoces, to je tvoje pravo, ali ja mislim da ne treba vredjati najstrasnije dudu ivkovica zbog loseg rezultata ove i prosle godine, niti sam spomenuo da treba da bude amnestiran, losi rezultati, znaci da treba da se menja, ali ne da se vredja, jer vi govnari koji satru volite reprezentaciju znate samo da volite kad ide dobro kad ne ide samo vredjate...zato mi se gadite sa tim vasim floskulama, kurcima, palcima...
ofkovac

Postby Moebius » 09 Sep 2012, 14:29

ofkovac wrote:ti tebra mozes da radis i mislis sta hoces, to je tvoje pravo, ali ja mislim da ne treba vredjati najstrasnije dudu ivkovica zbog loseg rezultata ove i prosle godine, niti sam spomenuo da treba da bude amnestiran, losi rezultati, znaci da treba da se menja, ali ne da se vredja, jer vi govnari koji satru volite reprezentaciju znate samo da volite kad ide dobro kad ne ide samo vredjate...zato mi se gadite sa tim vasim floskulama, kurcima, palcima...

:clap:

Važno je da ti nisi govnar i da iskreno voliš reprezentaciju i kad joj ide i kad joj ne ide. :copa1:
Moebius

Postby Oglala » 09 Sep 2012, 14:37

Nemam sta da kazem sto se igre tice, pogodjen sam ovim. Savanovicu nije mesto u reprezentaciji i moje je iskreno misljenje da je njen sunovrat krenuo onda kada je on postao jedna od tri prve zaoke ovog tima. Naravno, svako od njih snosi deo odgovornosti za polozaj u koji su doveli i sebe i "nas"; ali je Savanovic lep pokazatelj da neki igraci bez obzira na to koliko su neupotrebljivi i stetni po igru, ne mogu ostati bez svojih minuta i mesta u petorci. Covek jednostavno ne zagradjuje i ne cuva, ali ga zato cuskaju, uguravaju pod kos, blokiraju do besvesti... Mislim da je i oku laika jasno da se ne radi o trenutnoj formi vec o ozbiljnom fizickom pa i voljnom nedostatku da se na potrebe ove igre odgovori kao prva opcija svoje pozicije. Ako treba trpeti slabu defanzivnu angazovanost Teodosica, koji to potire ofanzivnim doprinosom, ovakvu igru jedne cetvorke, niti moramo, niti mozemo. Ne znam o cemu je rec, ali i ne zelim da znam.
Reket mora biti zatvorem, tu filozofije nema (sto ne trazi uvek visok igracki kvalitet). Sve moze da otkaze, ali reket ne.
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Dok ste živi, bićete mi krivi
Oglala

Postby Zli Gli » 09 Sep 2012, 14:46

Unexpected wrote:Izgleda se za trećeplasirane ekipe gleda procenat pobeda i poraza, tj. u našoj grupi gledaju se rezultati i sa poslednjeplasiranom ekipom.

Da, izgleda da je tako, tako da nam treba bilo kakva pobeda protiv Izraela...
Zli Gli

Postby ofkovac » 09 Sep 2012, 14:52

Moebius wrote:
:clap:

Važno je da ti nisi govnar i da iskreno voliš reprezentaciju i kad joj ide i kad joj ne ide. :copa1:

sve mozes da proveris...postoje navijaci i "trofej navijaci"...pronadji se...
ofkovac

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 15:47

Ja ne kapiram da se jedan Duda toliko vredja pogledajte sa kakvom zeljom igraju nasi igraci i bice vam sve jasno

edit
Na današnji dan 2001. godine smo postali šampioni Evrope! U finalu smo dobili Tursku 78:69, a MVP prvenstva je bio Predrag Stojaković!
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby Zli Gli » 09 Sep 2012, 16:00

...i završili to prvenstvo bez poraza.
Zli Gli

Postby mali_buda » 09 Sep 2012, 16:09

Kad smo bili velesila u kosarci, ne samo sto smo bili umetnici, nego smo istovremeno bili i "ratnici"... Uvek smo u timu imali "opasne momke" koji se nicega nisu plasili, koji su igrali tvrdu kosarku... Ovo sada je previse mekano i slabasno... U odbrani ne mozemo loptu da uhvatimo, a u napadu je potpuno unistena kreacija, postali smo robovi sistema.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Nikola » 09 Sep 2012, 16:14

Spursfan wrote:Ja ne kapiram da se jedan Duda toliko vredja pogledajte sa kakvom zeljom igraju nasi igraci i bice vam sve jasno

edit
Na današnji dan 2001. godine smo postali šampioni Evrope! U finalu smo dobili Tursku 78:69, a MVP prvenstva je bio Predrag Stojaković!

Nemoj, molim te :crybaby:
Najgore je sto na terenu nemamo vodju, nekog ga ogromnim srcem (da ne kazem nesto drugo) koji ce da povuce ekipu kad nikome ne ide. Prisecamo se juce finala protiv Argentine - ono sto je Bodiroga uradio na toj utakmici je nesto sto mogu samo najbolji na svetu. Covek je odigrao najbolje kad je delovalo da nema povratka i izneo uz pomoc Stojakovica u finisu utakmicu na ledjima. Sad kad gubimo naprosto znas da nema leba da neko istupi i povede tim. Samopouzdanje nam je na nuli, a to se videlo i u onoj utakmici protiv Litvanije i prosle godine protiv Grcke i sinoc i jos mnogo puta.
To bi morali biti ili Krstic kao kapiten ili Teo kao najbolji igrac, ali je ocigledno da ni jedan ni drugi nisu takvi
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

PreviousNext

Return to Reprezentacije