Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby John Doe » 10 Sep 2012, 22:41

Spursfan wrote:Realno i mi nemamo uslova to pre svega mislim na menje klubove ne racunajuci CZ,Partizan,Hemofarm itd itd.. Pozdanjem dosta klinaca koji leti provode po betonu treniraju, treninzi su im po sat ipo vremena sto je jako malo uz 4,5 treninga nedeljno... Postoje mnoga deca koja bi nakon treninga osajala i vezbala dodatno,sutirala itd itd,ali sve to zahteva da se ta sala u kojoj se trenira placa dakle za sve sto hoces u ovoj pustoj Srbiji treba ti novac...
Slazem se za ovo i barsu, nema sta mora se forsirati nase mlade snage,ako zelim dobiti novog Danilovica,Djordjevica ...

Mislio sam na ovaj post i izvnjavam se ofkovac :imsorry:

blok64, Teodosić nema s kim da igra i na to ću dodati da taj isti Duda, jedan od najvećih trenera u svetu, nema poverenja ni u koga drugog. To je moje mišljenje, mada isto tako mislim da sem Tepića i Krstića niko od straha ne pogleda na koš u zadnjem minutu.
Složiću se s tobom oko toga da zavisi od minuta koje provedu na terenu, ali ima tu i drugih stvari. Jedna od njih je strah koji naši igrači pokazuju u trenutcima kad ne ide. I to je ono o čemu govorim. Kad je nerešeno da nema Tea, Krleta i Tepića nama bi na nerešeno istekao svaki napad. A pogledaj Vestermana, dečko bre puca od samopouzdanja. Došao je ovde i krenuo da prangija ko nenormalan.
I kako onda objašnjasniti što nam je klupska i reprezentativna košarka mladjih kategorija u vrhu?
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby ratepcivortep » 10 Sep 2012, 23:02

Bobo_Vieri wrote:Po meni njihov napredak prestaje kad odu preko.

Ova recenica je vrlo sadrzajna i reko bi da pogadja pravo u centar , namece pitanje zasto prestaje taj napredak kad odu preko , mislim da je i na to odgovor jednostavan :
1. Dolazi veliki novac i gube motivaciju za radom .
2. Slabije se trenira u inostanstvu ( vremenski krace , jednom dnevno , pitanje koliko individualno ).
ratepcivortep

Postby Spursfan » 10 Sep 2012, 23:08

@Andirija brate nema se uslova

pogledaj malo ostale opstine beograda gde deca treniraju imaju 4 treninga od po sat ipo mislim da je to zaista malo da se bilo sta napravi...
plus da ne pisem koliku ulogu igra novac da bi se dokopao profesionalca,koliko trebas dati da bi te neki menadzer ubacio u neki klub...Ljudi ovo je Srbija, bez para odve ne mozes uspeti
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby Bobo_Vieri » 10 Sep 2012, 23:53

ratepcivortep wrote:

Ova recenica je vrlo sadrzajna i reko bi da pogadja pravo u centar , namece pitanje zasto prestaje taj napredak kad odu preko , mislim da je i na to odgovor jednostavan :
2. Slabije se trenira u inostanstvu ( vremenski krace , jednom dnevno , pitanje koliko individualno ).

Upravo, plus veliki broj njih ode prerano preko zbog svoje ili roditeljske alavosti ili na nagovor menadzera i onda ne igraju bitnu rolu u svojim klubovima i gotovo nemaju nikakvu slobodu vec su placeni da podrede kolektivu te minute sto provedu na terenu. Na sve to sto si rekao izgube i samopouzdanje. Teo, Krstic i Savan su druga prica, kod njih je nedostatak motiva bolno ocigledan. Sto se tice celokupno tima, ocigledno je da igraju sa manjim zarom, zaboravili su da su ono evropsko i svetsko izgurali jer su bili borbeni kao lavovi, mozda su umislili da su toliko kvalitetni, fazon drugi u evropi 4 (za nas drugi) na svetu, pa lako cemo mi, bolji smo od svih. E sad, ne bi me cudilo da neke i menadzeri savetuju da malo spuste gas, da ne ide da se povredis bezveze kad vec imas izgradjeno ime.
Bobo_Vieri

Postby jabukamen » 11 Sep 2012, 10:11

ratepcivortep wrote:

Nesto ne primecujem da jedan Cvetkovic napreduje u poslednje dve godine iako je ostao i iako nije mogao imati boljeg trenera.

Tesko je pronaci jedan uzrok, mislim da ih ima na desetine, ja cu nabrojati neke od njih, verovatno cu neke preskociti.

1. Secam se kad je jednom Naser Trajkovic rekao da deca mladja od 12 godina nemaju sta da traze na kosarci, sada upisuju petogodisnjake, lakse lopte, spustaju koseve, prave trista cuda. Nuspojava je da imamo takmicenja za desetogodisnjake gde se forsiraju tatini sinovi, decu koja nisu savladala osnove tehnike smaraju sa taktikom, sa 14 igraju u dve-tri lige uporedo, kosarke im je preko glave pa kad dodje raspust i pitam klinca od 16 koji trenira zasto ne ide da radi sam, a on kaze da mu je kosarke preko glave i da nece dva meseca hvatati loptu u ruke, tako da se ne slazem sa onom pricom kako je zakljucan teren razlog za nesto, ja prolazim pored mase praznih terena.

2. Zbog toliko opterecenja deca se povredjuju pa smo neke velike talente (Matovic, Aleksandrov) izgubili zbog povreda i pre nego sto su postali igraci.

3. Deca ne idu u skolu i napustaju je jos kao osnovci. Ne kazem da se u nasim skolama nesto uci, ali kosarka je nekad bila sport intelektualaca (naravno da je uvek bilo izuzetaka), a sada je igraju momci ciji je iq vise nego problematican, a kad si bolid tada se teze prihvataju obaveze, razumeju neke stvari iz igre i van nje.

4. Roditelji. Svi koji imaju preko 30 i trenirali su neki sport mogu na prste jedne ruke izbrojati na koliko su njihovih utakmica dolazili njihovi roditelji, sada gledaju svaki trening, daju svoje "pametne" komentare tipa ne asistiraj da bi dao vise poena, prave od svoje dece razmazene primadone, ucenjuju, vredjaju, ponistavaju autoritete trenera, sudija, saigraca...

5. Menadzeri i novac uopste, nekad je novac bila posledica, nisu ni ranije generacije bile gadljive na pare, ali sada je prvi i osnovni motiv novac, one obicno dodju prerano i tu se vec gubi motiv za dalji napredak.

6. Skole kosarke i klubovi. Jedan moj prijatelj drzi skolu kosarke i ja ga pitam koliko traje ta skola, a odgovor je "pa dokle placaju". Sve se placa, nekad je mesto na kosarkaskom kampu bilo prestiz, sada se sve kupuje i talentovanija deca ne mogu stici na red, ne idu u kampove, imaju losije termine za trening itd.

7. Treneri. Neko rece da se kod nas bolje radi. Nisam siguran. Deca se raspadaju, ali je osnovni cilj da se odmah dodje do rezultata, a ne da se stvori igrac za 5 ili 7 godina. Na podforumu plivanje postoji intervju sa Cavicem gde on kaze kako u SAD mozes pitati trenera zasto radimo ovu vezbu, kod nas ti trener odgovori "jer ja tako kazem". Istina je da se trenira puno, koliko efikasno to je vec drugo pitanje, decak koji je otisao na koledz je u zdravom okruzenju i sa pravim metodama rada za tri meseca spustio svoje vreme na 100m za vise od sekunde.

Ovo su problemi kojih sam se setio pri stvaranju mladog igraca, a od mladog igraca koji bi tek sa 19,20 trebalo da vise zapne do seniora, a kasnije i reprezentativca je isto toliko dug put gde se opet pravi niz gresaka tako da ne bih rekao da je u pitanju samo jedan faktor.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Spursfan » 11 Sep 2012, 10:24

pogledajte samo ljudi koliko nama stranci zazimaju mesta

CZ:
1.Nelson (SAD)
2.Rakocevic (ex reprezentativac)
3.Almond (SAD)
4.Savovic (CG)
5.Brown (SAD)
Partizan:
1.Tomas (SAD)
2.Vesterman (Fra)
3.Milosavljevic ili Cakarevic (Srbija)
4.Gordon (sad)
5.ceka se amer
Radnicki KG
1.Markovic (aus)
2.Vajt (SAD)
3.Borisov (CG)
4.Vortington (AUS)
5.Emering (GBR)
... pa se mi cudimo sto nas CG dobija 10 razlike, sa B reprezentacijom, u kojoj su 5 (pet) igraca iz BUDUCNOSTI (Ivanovic, A. Popovic, Mihailovic, M.Popovic, Dubljevic (sad Valensija)). Treba vam koncepcija, plan i program!!!
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby ofkovac » 11 Sep 2012, 11:53

na karaburmi pre 10-15 godina svi kosevi su bili puni, nisi smeo da izgubis inace se ladis ko zna koliko...danas su kosevi ili unisteni, ili prazni, na klupici pored kosa se umesto lopte vrti buksna...preselih se u borcu, ima terena ali opet nema omladine, evo danas cemo neki basket da cepnemo, verovatno cemo moci da biramo hocemo ovde ili tamo...

sto se tice uslova za mladje kad zahladni, moguce da nema termina, verujem da su direktori osnovnih i srednjih skola "puni sluha", no sve se da srediti kad postoji jasna strategija i kada savez preuzme na sebe neke stvari...
ofkovac

Postby Bobo_Vieri » 11 Sep 2012, 12:40

Ljudi ovaj golubar ne zna bre gde bije, sad sam gledao konferenciju pred mec sa Izraelom, on ne zna da li nas pobeda vodi dalje ili pobeda od 19 razlike? Pa da li je to moguce? Kaze koliko sam ja procitao u stampi...
Bobo_Vieri

Postby KKP » 11 Sep 2012, 12:59

Da, i ja sam primetio, onaj do njega više i bolje zna, jebala ga štampa...

Večeras ću gledati košarku, ne fudbal, naravno, valjda ćemo da se uguramo na to EP, ali i ako ne uspemo, jeste da će to biti katastrofa, ali ne i nezasluženo, jbg...
KKP

Postby Moebius » 11 Sep 2012, 13:13

Bobo_Vieri wrote:Ljudi ovaj golubar ne zna bre gde bije, sad sam gledao konferenciju pred mec sa Izraelom, on ne zna da li nas pobeda vodi dalje ili pobeda od 19 razlike? Pa da li je to moguce? Kaze koliko sam ja procitao u stampi...

Da, ali je zato rekao da "su igrači dali SVE OD SEBE u ovim kvalifikacijama", da "još ništa nije gotovo" i da je "u reprezentaciji atmosfera dobra, mada su igrači malo uzdrmani zbog prethodnih rezultata." ZERO responsibility for himself. :okk:

:dajpare: da nam igrači reprezentativci daju još više od svega od sebe!
Moebius

Postby Bobo_Vieri » 11 Sep 2012, 13:19

Moebius wrote:
Bobo_Vieri wrote:Ljudi ovaj golubar ne zna bre gde bije, sad sam gledao konferenciju pred mec sa Izraelom, on ne zna da li nas pobeda vodi dalje ili pobeda od 19 razlike? Pa da li je to moguce? Kaze koliko sam ja procitao u stampi...

Da, ali je zato rekao da "su igrači dali SVE OD SEBE u ovim kvalifikacijama", da "još ništa nije gotovo" i da je "u reprezentaciji atmosfera dobra, mada su igrači malo uzdrmani zbog prethodnih rezultata." ZERO responsibility for himself. :okk:

:dajpare: da nam igrači reprezentativci daju još više od svega od sebe!

:laugh:

Rekao je i nesto u fazonu da bi mediji trebali bolje da znaju koja razlika nas vodi dalje, ima na sajtovima :biggrin: Pa ti spremas utakmicu, moras da znas kakva te situacija vodi dalje, ne postavlja se isto utakmica u kojoj ides na pobedu i u kojoj juris 19 razlike, mora bre najsitniju kalkulaciju da zna, da mu javljaju rezultate ostalih treceplasiranih sto igraju paralelno pa na osnovu toga da menja.
Bobo_Vieri

Postby ofkovac » 11 Sep 2012, 13:21

dobro ljudi vi stvarno mislite da duda ivkovic ne zna kalkulaciju ko ide dalje i kako...matori se sprda sa medijima...
ofkovac

Postby Bobo_Vieri » 11 Sep 2012, 13:30

ofkovac wrote:dobro ljudi vi stvarno mislite da duda ivkovic ne zna kalkulaciju ko ide dalje i kako...matori se sprda sa medijima...

Zbunilo ga pitanje totalno, nije sigurno nacisto upoznat sa detaljima. Po njegovom odgovoru skidaju se dve pobede protiv poslednje ekipe u nasoj grupi, sto znaci da smo mi trenutno peti od treceplasiranih i ne vodi nas dalje bilo koja pobeda, dok je onaj covek pored njega drugacije odgovorio, a i izgleda da gotovo sigurno idemo kao treci bilo kakvom pobedom.
Bobo_Vieri

Postby nolinjo » 11 Sep 2012, 13:50

ljudi igramo najbitniju tekmu u istoriji ,moramo pobediti
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby AirBall » 11 Sep 2012, 13:57

nolinjo wrote:ljudi igramo najbitniju tekmu u istoriji ,moramo pobediti

A ja sreo Tomasevica malopre u teretani, covek je skroz opusten, kao da se ne igra danas... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

PreviousNext

Return to Reprezentacije