by Baron » 10 Feb 2013, 01:23
Tada su mladi dominirali prvo generacija 86 predvodjena kapitenom Milenkom na EP u-20 u Sloveniji pa kasnije i ovi klinci.
Secam se tog ljeta, ja klinac, kazna mi bila kad me posalju od kuce sa babom i pokojnim dedom na Zlatibor, nikoga nisam znao, samo sam gledao kosarku po celi dan. A na tv-u samo RTS 1 i 2, kad hoce po zlu (neke popravke na repetitoru na Torniku bile, ako me secanje sluzi).
Despotovic je proslu sezonu zavrsio u Hercegovcu iz Bilece ove igra cini mi se u Konstantinu i za neke vece domete od KLS ligasa, Kipra je izgubljen.Radulovic ne znam gde je, kao ni Cupkovic (proslu je bio alfa i omega Krusevcana).
U Americi su tada igrali Met Boldin kasniji clan Buducnosti, zatim Dzoni Flin lottery pick Minesote, sadasnja zvezda NBA Stiv Kari, Patrik Beverli kasniji prvotimac Olija, DeAndre Jordan, Deon Thomspon..Gde su se nasi klinci zagubili, a njihovi stigli do statusa EL i NBA zvezda, to je ono o cemu Alonzo danima trubi, ne ulazemo dovoljno u individualni razvoj igraca.
Sa tog u-20 prvenstva u secanju mi je ostao i Marko DJurkovic, covek koji nije mogao pogoditi nista bez table, pa sam ga od miloste zvao Kockica..