Board index Košarka Reprezentacije

Ženska reprezentativna košarka

Re: Ženska reprezentativna košarka

Postby Stoxan » 13 Jun 2012, 20:46

Ne vidim što je sramota izgubiti od ovakve reprezentacije i to na njenom terenu.

Možda Crna Gora nema klubove, ali ima dobre košarkašice.

Milovanovićka je povređena. A za ove dve se slažem da je sramota što ne igraju. A i te igračice jel treba neko da moli da igraju za svoju zemlju

Konačan rezultat 85-68 za Crnu Goru.
Sledeći meč sa Švajcarskom u Smederevu 20.06.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Stoxan » 13 Jun 2012, 22:25

Srbija poražena na startu kvalifikacija

Image
Bolje od izabranica Marine Maljković bile su košarkašice Crne Gore, koje su na Cetinju slavile rezultatom 85:68 (28:16, 12:15, 24:13, 21:24).
Srbija se samo u prvih sedam minuta rezultatski držala, a onda je usledila serija domaćina kojom su stigli do dvocifrene prednosti. Gošće su uspele u drugom periodu da smanje zaostatak i odu na poluvreme sa podnošljivih devet poena minusa (40:31), ali je potom usledio u trećoj četvrtini, koju su domaće košarkašice dobile rezultatom 24:13.
Srbija je sredinom poslednje četvrtine serijom 9:0 pripretila domaćem timu, ali je i to bilo kratkog daha za nešto ozbiljnije.
Domaći tim je odigrao meč sa mnogo više energije od Srbije, pogotovo se to odnosi na najiskusnije reprezentativke Crne Gore. Najefikasnija u domaćem timu bila je Marfi sa 26 poena, uz 15 skokova, Perovanović je ubacila 20 poena, uz 14 skokova, Dubljević je dodala 18 poena i 14 skokova, dok je Škerović postigla 17 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.
U reprezentaciji Srbije MIlica Dabović je postigla 21 poen, uz osam skokova, 15 je dodala Ana Dabović, dok je Radočaj postigla 12 skokova.

Selektorka Marina Maljković i reprezentativka Tamara Radočaj čestitale su Crnoj Gori na pobedi i istakle da je Crna Gora odigrala sjajan meč i nadigrala ih u svim segmentima igre.
- Crna Gora je odigrala odličan meč. Nije nas iznenadio ambijent, koji nam je dobro poznat, nije nas iznenadio ni iskusan tim Crne Gore, jer smo sve to znali. Nije alibi, ali morate da shvatite da smo mi tim koji se tek stvara. Bili smo poprilično nervozni i to nas je omelo da odigramo na nivou na kojem možemo. Samo ljudi koji se slabo razumeju u košarku, mogu da poveruju da igračica kvaliteta koji posjeduje Marfi, da neće biti uigrana jer je kratko bila sa ekipom. To nije tačno i to se najbolje videlo na meču. Čestitam Crnoj Gori koja je košarkaška nacija u svakom segmentu i koja je bila bolja od nas - rekla je Marina Maljković.

- Želim da čestitam reprezentaciji Crne Gore na pobedi. Bile su bolje od nas u svim segmentima igre, dok mi nismo ispoštovale neke naše dogovore. Nastavićemo da se borimo, da pokušamo da što pre ispravimo greške iz ovog meča i ostvarimo pobedu u narednom meču - kazala je Tamara Radočaj.

Srbija je slobodna u 2. kolu, dok će u okviru 3. kola naredne srede dočekati Švajcarsku u Smederevu od 20 časova.

CRNA GORA - SRBIJA 85:68
(28:16, 12:15, 24:13, 21:24)
Hala: Cetinje
Sudije: Lotermozer (Nem), Somos (Grč), Tislenko (Mol)
CRNA GORA: Škerović 17 (6sk), Ćulafić, Baletić, Popović, Aleksić 2, Dubljević 18 (14sk, 7as), Perovanović 20 (14sk), Turčinović, Jovanović 2, Milutinović, Bigović, Marfi 26 (15sk). Trener: Miodrag Baletić
SRBIJA: Radočaj 12 (6sk), Mandić 4 (12sk, 4as), Jovanović, Ivanović, Krnjić 4 (7sk), Matić 8 (9sk), M. Dabović (k) 21 (8sk), Maksimović, Baltić 2, Šaponjić 2, A. Dabović 15, Škorić. Trener: Marina Maljković

Šteta što zbog povreda ne mogu da igraju Butulija, Čađo i Milovanović. Pogotovo fali Milovanović. Treba nam jedan pokretan centar kao što je ona. Sva 4 naša centra su tipični teškaši. Spori su i teško mogu da igraju pored pokretljivih igračica kao što je Iva Perovanović. Možda je šansu trebala dobiti Nataša Ivančević. Treba nam i rezervni pley. Tamara Radočaj je odigrala solidan meč, ali ona nema snage za 40 minuta. Ni Dabovićke ni N. Jovanović nisu klasične jedinice. Ovo bi mogao da bude veliki problem u nastavku kvalifikacija.

Večeras je presudio skok i kontranapad Crnogorki. Perovanović i Dubljević u skoku, Marfi i Škerović u kontri. Odlično je odigrala i mala Aleksićka koja je dobro čuvala Radočaj. Kod nas svi slabi. Mandićka se borila koliko je mogla, Radočaj igrala dobro dok je imala snage. Sestre Dabović na kraju solidan košgeterski učinak, ali utisak je da su bile loše i jedna i druga. Centri neprimetni i inferiorni... Imali smo dobar period u poslednjoj četvrtini i to bi trebalo da bude reper za buduće susrete.

U subotu smo slobodni, a sledeće srede dočekujemo Švajcarsku u Smederevu.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Bodi Bond » 13 Jun 2012, 22:29

@Air

Započet je jedan novi ciklus, znaš i sam da ne može ništa preko noći. Ana i Marina za sada rade jako dobro, ženska košarka ima dobar tretman za početak. Mislim da si malo preterao.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby AirBall » 13 Jun 2012, 22:31

Moguce da sam preterao, ali kada vidim -17 jeza me hvata... I jos to od CG koja je u reprezentaciju zajednicke drzave davala maksimalno po 1 reprezentativku u srecna vremena...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Bodi Bond » 13 Jun 2012, 22:33

AirBall wrote:Moguce da sam preterao, ali kada vidim -17 jeza me hvata... I jos to od CG koja je u reprezentaciju zajednicke drzave davala maksimalno po 1 reprezentativku u srecna vremena...

Pa jedna dominantna Amerikanka pravi veliku razliku, a u ženskoj košarci je mala razlika između -20 i +20. Ne treba suditi na osnovu jedne utakmice.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby Stoxan » 13 Jun 2012, 22:40

Ova Marfi je bolja igračica od De Forž. Marfi je u Evropi igrala za Ros kaseras prošle godine kada su osvojile Evroligu i imala je solidan učinak.
Stoxan

Postby Stoxan » 14 Jun 2012, 00:10

Ako se ne varam grupa Grobari Nikšić je bila na Cetinju i navijala za Srbiju. Svaka čast ljudima na podršci u onakvoj atmosferi.

A tek nas čeka i susret muških reprezentacija u septembru.
Stoxan

Postby AirBall » 14 Jun 2012, 12:18

AirBall

Postby irriducibili » 14 Jun 2012, 12:52

Ah, ta bratskatm ljubav... :sick:
irriducibili

Postby Stoxan » 14 Jun 2012, 13:03

Najsmešnije i najtužnije od svega je što Crnogorcima više smeta što su Nikšićani zviždali njihovoj himni, nego ovi povici
Stoxan

Postby irriducibili » 14 Jun 2012, 13:10

Stoxan wrote:Najsmešnije i najtužnije od svega je što Crnogorcima više smeta što su Nikšićani zviždali njihovoj himni, nego ovi povici

Logicno, sto bi uopste skandirali ono sto im smeta?
irriducibili

Postby Milutinov Tata » 14 Jun 2012, 16:40

AirBall wrote:Moguce da sam preterao, ali kada vidim -17 jeza me hvata... I jos to od CG koja je u reprezentaciju zajednicke drzave davala maksimalno po 1 reprezentativku u srecna vremena...

Air preterujes, Dubljevic je bila vodja trofejne generacije u mladjim kategorijama, Skerovic i Perovanovic su igrale za A tim, imaju dve strankinje koje su ozbiljne igracice, Bjelica, koja nije igrala, je takodje bila u reprezentaciji. Nama nema dve najbolje igracice, plus Matovic. Ja nisam ni ocekivao da dobijemo dole, bitno je da protiv Poljakinja odigramo najbolje za deset dana.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Stoxan » 14 Jun 2012, 16:57

Plus tu dodaj i Dabovićku koja je iz Herceg Novog, a koja je isto bila reprezentativka bivše države. Uvek je Crna Gora imala dosta predstavnika i u staroj državi.

Ono što je problem Crnogogorki je tanka klupa. Pojedinačno su jače od nas, ali nemaju zamene. Juče su Škerovićka, Dubljević i Perovanović igrale skoro ceo meč. Verovatno će isto tako i Marfi u nastavku kvalifikacija dok se ne uigra potpuno. Mi ćemo morati u revanšu da ih stisnemo i odigramo još agresivnije nego juče.

Inače kako sam čuo mi ćemo utakmicu sa njima igrati u Areni. Totalno debilna odluka s obzirom da ne verujem ni da bi Halu Sportova napunili. Nikakav pritisak domaćeg terena se tu neće osetiti. Kleut i čelnici KSCG su juče razgovarali povodom incidenata na tribinama. Naravno dogovor je da se ovakve pojave spreče. Koliko će to biti moguće, videćemo.
Stoxan

Postby bekrinjo » 14 Jun 2012, 16:59

Stoxan wrote:Plus tu dodaj i Dabovićku koja je iz Herceg Novog, a koja je isto bila reprezentativka bivše države. Uvek je Crna Gora imala dosta predstavnika i u staroj državi.

Ono što je problem Crnogogorki je tanka klupa. Pojedinačno su jače od nas, ali nemaju zamene. Juče su Škerovićka, Dubljević i Perovanović igrale skoro ceo meč. Verovatno će isto tako i Marfi u nastavku kvalifikacija dok se ne uigra potpuno. Mi ćemo morati u revanšu da ih stisnemo i odigramo još agresivnije nego juče.

Inače kako sam čuo mi ćemo utakmicu sa njima igrati u Areni. Totalno debilna odluka s obzirom da ne verujem ni da bi Halu Sportova napunili. Nikakav pritisak domaćeg terena se tu neće osetiti. Kleut i čelnici KSCG su juče razgovarali povodom incidenata na tribinama. Naravno dogovor je da se ovakve pojave spreče. Koliko će to biti moguće, videćemo.

Cut',nemoj da te cuje onaj strucnjak od sinoc :laugh:
bekrinjo

Postby AirBall » 14 Jun 2012, 17:02

S obzirom da mi je Arena 50 metara od kuce nije iskljuceno da mozda odem i pogledam...
AirBall

PreviousNext

Return to Reprezentacije