Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Corba do groba! » 06 Aug 2025, 07:35

I ja sam utiska da ce biti setnja kao 2001. Sazrelo je za to. Nemacka s drugim trenerom mislim da ne moze da nas dobije koja nam je jedina realna pretnja.. Bogun je lepo rekao ostalo. Ja sam fino zasolio i da osvajamo na kladionici na 3.70 kvotu pre jedno mesec dana(sad je 2.7, drzali su visoko jer se "nije znalo" da li ce igrati Jokara, mislim da je svakom od nas ovde bilo jasno da hoce), verujem u momke bas, pa videcemo sta ce biti.
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby Fratelo » 06 Aug 2025, 10:30

Previse ste optimisticni, ne verujem Pirocancu nista.

Prvo je usrao ono EP u Pragu kada je Jokica zaboravio na klupi, prosle godine umalo slican scenario kada je gubio u 1/4 tipa 20+ razlike od Australije, izvukao ga Jokic na svoju genijalnost.

Jedan hot take, da se pitam, ne bih vodio Milutinova na prvenstvo.

Prvo sto Jokic treba da igra 40 minuta kada je bitno, drugo nikada nije u formi kada su reprezentativna takmicenja u pitanju, trece moze Smailagic da kupi te minute koje Jokic provodi na klupi.

Iskreno ne znam ni sto je Jovica zvao, samo smeta, a nema kvalitet za 12.

Micic, Avramovic,
Bogdan, Topic, Marinkovic
Guduric, Dobric
Jovic, Petrusev
Jokic, Alen, Tristan

Sa tim sto Jovic moze dosta da igra na 3 a Tristan na 4.
Fratelo

Postby Olimp » 06 Aug 2025, 11:14

Ja se samo plašim pošto imamo prejaku grupu ako završimo drugi možemo imati pakao već u osmini u vidu Litvanije.
Olimp

Postby Desetka » 06 Aug 2025, 11:21

Vec od narednog prvenstva necemo biti prvi favoriti, sto naravno ne znaci nista, ali ovo je odlicna prilika da se osvoji zlato posle vise od 20 godina.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Radovan III » 06 Aug 2025, 11:32

Borca wrote:Srbija – Bosna i Hercegovina 126:89 (30:23, 34:16, 33:21, 29:29)

https://meridiansport.rs/kosarka/srbija-pripremni-mec-bih/

Prema rezultatima po kvoterima izgleda da je druga petorka prelomila utakmicu.
To je i logično jer je kvalitet ekipe ipak daleko na strani Srbije.
Jednostavno ekipe ranga Bosne mogu da skrpe petorku ali nešto više od toga,teško.
Radovan III

Postby druga generacija » 06 Aug 2025, 11:46

Sto se tice talenta i sirine tu Srbija i Nemacka odskacu. Da se igra playoff i "best of seven" siguran sam da bi smo dosli do finala. Ali za zlato moras da pobedis cetiri "single elemination" utakmica na EPu. A ovo je kosarka, prozenti suta variraju. Srbija ce imat utakmice gde protivnik gadja tipa 17/30 za tri ili salju triple tim na Jokica, a nasi suteri mase spot up trice ili Kriterium sudjenja dopusta protivniku da bije u reketu,... . Srbija ce sigurno imati 1 do 2 takva meca. Te utakmice se moraju pobedit. Nema tu mesta, da Jokic igra samo 25 minuta, ili da udjes sa "lako cemo" mentalitetom u utakmicu. Ako se ta ili te utakmice prezive, onda osvajamo zlato
druga generacija

Postby Foteljas » 06 Aug 2025, 12:01

Medju favoritima za (zlatnu) medalju jesmo, ali nikad se ne zna kada moze da se desi da Bogdan sutira 1-11 trojke, da Jokic zbog prigovora dobije dve vezane tehnicke ili da Pesic izvede neku od svojih cuvenih minijatura ili nekog zaboravi na klupi. Da ne govorimo o detalju da se nama skoro uvek neko povredi ili na pripremama ili na samom turniru (i to po pravilu bitan igrac).

Zato ne treba praviti svadbarsku atmosferu unapred i stavljati presiju na osvajanje zlata, jer kad god smo to radili, lose smo prolazili.
Medalja je vec nesto sto bi moralo da bude zacrtani cilj za ovaj roster.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Desetka » 06 Aug 2025, 12:34

Hteli ne hteli u glavi ce im biti da ce se samo zlatna medalja gledati kao na veliki uspeh, dok ce srebro i bronza biti tretirane kao ok rezultat, a povratak bez medalje kao debakl.
Mislim da je to neminovnost i da ta prica ne moze da se izbegne, ali se slazem da za ovaj tim to moze biti opasno, jer evidentno nema mentalitet koje su imale ekipe iz devedesetih i pocetka dvehiljaditih ili spanci kasnije kojima je potpuno prirodno padala uloga prvog favorita i pritisak da se uvek napada zlato.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Foteljas » 06 Aug 2025, 12:46

Ma znam, ali se to mora nekako ishendlovati, jer kad god smo na turnir isli po principu "imamo drim tim, mora zlato jer ga predugo cekamo", desavao se kiks (EP 2005, 2015, SP 2019, kvale za Tokio 2021, EP 2022).
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Previous

Return to Reprezentacije