civor wrote:Mozes da ne verujes ali mi smo prosle godine izgubili od Estonije koja je neoporedivo slabija od Letonije.Srbija sa ovim timom nije favorit ni protiv koga.
Potpuno se slazem...
Mi imamo dva i po igraca sa poenima u rukama (Teo, Krle i Bjelica, za njega je pola jer do sada nije imao vodecu ulogu u reprezentaciji)
Imamo tri ratnika tj igrace zadatka, jedan ima iskustva u rep. (Markovic), drugi iskusan ali debitant (Katic) i treci je igrao samo u kvalifikacijama (Stimac)
Imamo talentovane igrace koji su osetili igranje u Evroligi i ABA (Nedovic, Bogdan, Andjusic, Musli, Lucic, Gagic), ali gotovo nemaju nikakvo iskustvo u reprezentaciji, osim sto je neko od njih igrao u kvalifikacijama, uglavnom sporedne uloge...
I imamo mlade talente koji nisu cak igrali ni u ABA ligi (Micic, Dangubic, Krstic, Kalinic, Mitrovic)..
Dakle ako Teo ne ide (kao sto je ovih dana gotovo izvesno), mi imamo Krstica i dva igraca sa sporednim ulogama u rep. Bjelica i Markovic..
Isuvise malo i slabo..
Rosteri ostalih reprezentacija...
Makedonija: Bo, Ilijevski, V, Stojanovski, B. Stojanovski, Antic, Cekovski, Gecevski, Samardziski
BIH: Wright, DJedovic, Gordic, Sutalo, Masic, Persic, Kikanovic, Sinanovic, Teletovic
Crna Gora: M. Bjelica, Dubljevic, Pekovic, Vucevic...dovoljno
Litvanija: Seibutis, Jasaitis, Kalnietis, Pocijus, Gecevicijus, Maciulis, Kleiza, Jankunas, Javtokas, braca Lavrinovic, Valancijunas,
Letonija: Zemlja koja je u strasnom usponu (igraju slicno ko Litvanci)..dosta mladih igraca im dolazi, i imaju poslednjih godina puno uspeha na EP mladjih kategorija.. (ove godine U20 - Srebrna medalja, U18 - cetvrto mesto, prosle godine obe selekcije sesto mesto)
Dakle gledano ovako, jaki i iskesni rosteri...bice nam uzasno tesko..