Board index Košarka Reprezentacije

Reprezentacija USA

Re: Reprezentacija USA

Postby Bogun » 20 Jul 2019, 18:41

Pa u principu upravu je Fratelo.

Đani i Jokić su najbolji igrači na turniru, i bolji od svih na spisku tima SAD.

Mark Gasol, Galinari, Marej, Gober, Batum, Šruder, Valančijunas, Sabonis, Klarkson, Bogdanović, Vučević su tu negde sa ovim njihovim imenima, neki su kvalitetniji od nekih Amerikanaca sa spiska, neki nisu. Dobro, svi su bolji od PJ Takera. :biggrin:
Ali svi oni su rasuti, retko imaš u jednoj ekipi dva legitimna NBA startera.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby fontaneros » 20 Jul 2019, 18:43

Pit Bull wrote:Kakvi crni Grci, pitanje je hoce li iz prve grupe izaci, a kamoli iz druge.

Zeland, Brazil, Crna gora?

Ma daaj tpi ne zezaj..
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Radonjaa » 20 Jul 2019, 18:46

Moguće je da će ovo biti njihova ekipa sa najmanje individualnog kvaliteta dosta unazad, ali mislim da će silom prilika stvoriti odličnu timsku cjelinu. Imaju mnogo igrača koji nisu lideri svojih ekipa, ali to ne mora da bude loša stvar.
Takvi igrači su najproduktivniji kad imaju predvodnika (Kemba, Lilard), a oni odrađuju svoje zadatke, što se ne može reći za neke koji su otpali.

I 2014. se pričalo kako su nikad tanji, a upravo to prvenstvo je poslužilo kao odskočna daska većini igrača. Kari je nakon toga po prvi put postao MVP, kao i Durent nakon šampionata u Turskoj. Ovo nisu OI, i za Amerikance ovo nije glamur, idu samo oni kojima se ozbiljno igra, i koji žele da naprave sledeći korak. Pretpostavljam da ovog puta Mičel, Bil, Tejtum, Midlton, Kuzma, Kemba, Heris, Dramond, Tarner, dolaze upravo sa tim ciljem.
Biće motivisani, biće borbeni, a dobrih odbrambenih igrača im ne fali.

Iako često djeluju nezaustavljivo, njihovim glavnim igračima treba dosta šuteva da uđu u ritam, i da će ključ biti da im ne dajemo druge šanse za poene, ni lake poene sa linije penala. Što više budu radili da dođu do poena, to će manje ,,nemogućih'' šuteva pogađati. Ako se to ispuni, a mi pogodimo svoje šuteve, ništa nije nemoguće.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Tegi » 20 Jul 2019, 18:56

Apsolutno se slažem sa Radonjom.
2014. su svi govorili da se crtaju da ih Španci razguze u madridskom finalu, ali su imali nikad bolje ukomponovani tim sa igračima koji su naredne sezone pokidali i zaboravljenim Faridom koji je kao nacrtan za FIBA košarku. Jedino D-Rose otišao turistički nakon dve teške povrede.
2010. je priča bila nešto drugačija. Ovi mlađi bekovi se nisu snašli na tom turniru (Rouz, Vestbruk, Kari), spolja je povukao veteran Bilaps, nisu imali upotrebljivog centra pa je Odom povukao pod košem, da bi Durant igrahući isključivo na poziciji 4 praktično sam osvojio titulu.

Ekipa iz 2014. im je bila najuigranija u ovom veku, po prikazanom ništa slabiji od nimalno daleko jačih timova iz 2008. i 2012.
Ako se i sada dobro poslože, veliki su favoriti, ali mislim da je Sale ovoga puta gledao Grčku iz 2006., koja je imala bezbroj bekova u rotaciji i dovoljno mesa pod košem, da ovi ne bi izdominirali u skoku i kako bi se šuterima ostavilo više prostora.
Zato u eventualnom susretu sa njima treba očekivati tandem Jokić-Milutinov, konstantno dva pleja na parketu i jednog odličnog šutera koji ih može iskažnjavati (Bogdnović, Gudurić, pa i Lučić).
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Dylam Dop » 20 Jul 2019, 19:06

Sada je vrijeme velikih odluka(!)Image
Kvota da SRB uzima trofej trenutno oko 10. (uplatio vec jednu 50€) :wink3:
Dylam Dop
Guest

Postby hehule » 20 Jul 2019, 19:33

Neka im igraju EL Ameri, ja sam srećan ako budemo svetskiprvaci
Samo za njega znam,
I sve ću da mu dam.
Žaliti neću ni život svoj,
PARTIZANE TI SI MOJ!
hehule

Postby Bolkonski » 20 Jul 2019, 19:53

Pit Bull wrote:Kao da je bitno i kao da nekoga boli kurac ko je koji favorit na papiru.

Ma jok i nije bitno. Bas zato sto nije bitno toliki autsajderi osvojise prvenstva.
Bolkonski

Postby Pit Bull » 20 Jul 2019, 20:01

Kakve to veze ima sa napisanim?
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Bolkonski » 20 Jul 2019, 20:05

Kako nema ? To sto maltene svako prvenstvo osvaja jedna od dve na papiru najjace ekipe je vrlo jasan dokaz toga koliko je vazan papir i ono sto pise na njemu.
Bolkonski

Postby Pit Bull » 20 Jul 2019, 20:06

Pa da, ali ne znaci po defaultu i da ce ga osvojiti uvek.

Da je tako, nikad se ne bi igralo, nego bi komisija procenila ko ima najbolji sastav na papiru i njemu dodelila trofej, sto da trce ljudi bez potrebe?
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Bolkonski » 20 Jul 2019, 20:17

Ne znaci, desi se neka Grcka u fudbalu ili Slovenija u kosarci, ali se to desava jednom u dvadeset prvenstava, LS-a, Evroliga, nacionalnih prvenstava i svih sportskih takmicenja.
To da ne igra papir je fraza, naravno da ne treba dati nista unapred, svako, pa i neki San Marino ima pravo da se bori, ali uglavnom se zna da ce jedna od tri najjace ekipe osvojiti takmicenje.
Kao sto sta sada svi znamo da ce Juventus osvojiti Kalco. To ne znaci da ce im dati titulu unapred i raspustiti ligu, ali ceo svet zna da ce je oni osvojiti, bas zato sto su na papiru ubedljivo najjaci.
Isto kao sto se na OI 2016. znalo da USA osvaja cim su na papiru izasla imena Irvinga, Durenta, Karmela, Kleja Tompsona.
Bolkonski

Postby Admiral » 20 Jul 2019, 21:18

Radonja objasnio.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby familija » 20 Jul 2019, 23:36

Ja se ne slazem sa Radonjom u potpunosti..
Da ova njihova reprezentacija moze da nadje hemiju i odigra kvalitetno to se slazem..ali da je 2014 bila slicna situacija u tome se ne slazem.
Spoljna linija je narednih godina direktno igrala finale NBa i osvajala prstenje kao najbolji igraci tih ekipa uz (Kari, Tompson, Irving) uz Hardena koji je bio najblizi da skine GS ovih dve-tri godine...po meni vrh..ova spoljna linija i uopste nihe ni problizna njima niti ce odlucivati nesto u NBA ..zivi bili pa videli za neku godinu..
"NIJE VAZNO KOLIKO PUTA PADNES, VAZNO JE DA SVAKI PUT USTANES!"
familija

Postby Admiral » 21 Jul 2019, 09:45

USA timovi se uvek posmatraju kroz prizmu ko fali, a ne ko će biti u timu.

Tako je išla priča i 2014 tanki su jer im ne igraju LBJ, Kobi, i sl.

Njihova baza je toliko velika da bi ovakva spoljna linija bila najjača u NBA a ne na WC + što imaju najboljeg trenera današnjice.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Lakerit » 21 Jul 2019, 09:59

Прблем овога тима САД је што нема квалитетну дубину као прва постава где су одлични играчи типа Лилард, Лаури, Кемба, Милсап, Лопез.
Дубина и клупа су били највећа предност Амера јер се није знало да ли бољи играч седи или игра прву поставу.
Друге репрезентације могу да направе добру прву поставу али клупа је увек доста лошије у односу на САД и онда их Амери током утакмице одвале.
Сада то баш неће бити тако и биће занимљиво то гледати.

Што не значи да и даље нису главни фаворити јер јесу.
И ти играчи на клупи су одлични али нису Леброн, Томпсон, Дурант итд.
Lakerit

PreviousNext

Return to Reprezentacije