Predlažem ti da okačiš ključeve od kola na zid, osedlaš konja i veselo nastaviš gde si se zaputio. Usput, izbaci veš mašinu, žena nek pere veš na ribaljku. A šte će ti komp, kad možeš da preneseš informacije golubom pismonošom.
Automobili,veš mašine,računari su tehnološki napredak,a u košarkaškom smislu napredak jeste izbacivanje kvalitetnih domaćih igrača
Đilas i mnogi pobornici naturalizovanja igrača često navode primer Španije ,a zaboravljaju da su i Ibaka,Mirotić,Diop produkti omladinskih škola španskih klubova.
Iako sam zestoki protivnik naturalizacije, cinjenica je da bi nama jedan bek ubica ili jedan atleta na 4 resio mnoge rupe...
Kratkoročno bi možda dalo rezultate ,ali šta bi bilo posle toga.I dalje bi se nastavio nerad u našoj košarci.
Prve zaista talentovane generacije će početi da stasavaju tek za tri do četiri godine.
To smo pričali i za generacije 87,88 ,pa dobili smo gomilu poluigrača.
Dok ne napravimo redu u sistemu takmičenju i uopšte u košarci dzaba i stranci.
Ipak, mi i Litvanci nikako ne smemo da se prikljucimo trendu. Jedino neki igrac tipa Peno, pola Srbin, pola neka druga nacija, rodjen u Srbiji, ili da se oseca pripadnikom, ja ne bih stvarno imao emocija da navijam recimo za Nelsona u Srbiji koliko god mi drag bio...
Ne mora biti igrač ni pola Srbin,nemam ja ništa protiv 100% Muslimana,Mađara,ali da je rođen u Srbiji ili da oseća pripadnost srpskom narodu(dijaspora,Srbi u okruženju)
Ko god misli da bismo time resili neke probleme u nasoj kosarci, vara se