Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Hezonja » 09 Aug 2013, 13:02

Pit Bull wrote:Teo ne igra na EuroBasketu!

Odakle ti to?
Hezonja

Postby Oglala » 09 Aug 2013, 13:25

Protiv sam stranaca u reprezentaciji. Moj razlog je ocuvanje realne slike kvaliteta domace kosarke kao i rad na njegovom poboljsanju sto bi ta slika trebalo da podstakne. Reprezentacija nije klub.
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Dok ste živi, bićete mi krivi
Oglala

Postby laki21 » 09 Aug 2013, 13:29

Aleksandar wrote:
Čitav svet to čini. Zašto bi se mi zgražavali i bili mimo planete?

Ako čitav svet to radi ne mora da znači da je ispravno.Zašto se uvek moramo pozivati na nekoga drugog.

Predlažem ti da okačiš ključeve od kola na zid, osedlaš konja i veselo nastaviš gde si se zaputio. Usput, izbaci veš mašinu, žena nek pere veš na ribaljku. A šte će ti komp, kad možeš da preneseš informacije golubom pismonošom.
Državno favorizovanje Partizana stvorilo je armiju do smrti odanih navijača Crvene zvezde.
laki21

Postby Napredpartizan » 09 Aug 2013, 13:34

Aleksa9 wrote:
Pit Bull wrote:Teo ne igra na EuroBasketu!

Odakle ti to?

Saznaje sportal....

Ne verujem im ni malo...
Napredpartizan

Postby civor » 09 Aug 2013, 14:26

Za 10 godina ce EP biti kao EL reprezentacije ce imati po 4-5 stranaca,tako da je samo pitanje vremena kada ce stranac zaigrati za Srbiju.Ja mislim da smo sa ovim baltickim zemljama poslednji mohikanci sto nemaju stranaca,eno Stodemajer uzima izraelsko drzavljanstvo a jevrej je koliko i ja.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Oglala » 09 Aug 2013, 14:52

laki21 wrote:
Aleksandar wrote:

Ako čitav svet to radi ne mora da znači da je ispravno.Zašto se uvek moramo pozivati na nekoga drugog.

Predlažem ti da okačiš ključeve od kola na zid, osedlaš konja i veselo nastaviš gde si se zaputio. Usput, izbaci veš mašinu, žena nek pere veš na ribaljku. A šte će ti komp, kad možeš da preneseš informacije golubom pismonošom.

Ono sto ti se u ovom slucaju cini kao evulucijski iskorak je zapravo jos jedan korak unazad kada je rec o cuvenoj, sad vec polumrtvoj skoli kosarke ove zemlje. Budemo li uzimali strane poluproizvode koji bi pasos grabili zbog trzisne cene, mladi igraci koji bi mozda mogli da budu jednaki njima ili bolji, zbog 'fizikalija' i ostalih eufemizama svoju priliku nece dobiti (kao sto su je izgubili i po klubovima).
Lepi su primeri Turaka i Spanaca koji po Evropi uslovima i novcem pecaju igrace, samo sto oni bas i nemaju veze sa nama. Mi bi dobijali fizicki spremne i eksplozivne ali igracki nedovrsene amerikance, a ne mlade talente i NBA prospekte.
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Dok ste živi, bićete mi krivi
Oglala

Postby Ćoba » 09 Aug 2013, 15:32

Ja ne vjerujem sportalu za Tea.Malo je cudno da Ivkovic juce onako opstimsticno kaze da ce igrati,a danas kao nece oni saznaju,dok ne procitam ne nekom ozbiljnijem mjestu,ne vjerujem.
Ćoba

Postby Baron » 09 Aug 2013, 15:34

Iako sam zestoki protivnik naturalizacije, cinjenica je da bi nama jedan bek ubica ili jedan atleta na 4 resio mnoge rupe...

Ipak, mi i Litvanci nikako ne smemo da se prikljucimo trendu. Jedino neki igrac tipa Peno, pola Srbin, pola neka druga nacija, rodjen u Srbiji, ili da se oseca pripadnikom, ja ne bih stvarno imao emocija da navijam recimo za Nelsona u Srbiji koliko god mi drag bio...

Nadam se da je ovo za Tea glupost...

Nije ni cudo sto propadamo, nama su glavni kosarkaski radnici postali politicari poput Covica,Vucica,Dinkica,Djilasa...Dacic je takodje bio u vrhu, tako da skoro nemamo vaznijeg politicara koji se nije petljao u nas trofejni sport..jos ako dodamo i Dodika..
Baron

Postby AirBall » 09 Aug 2013, 15:47

Bojan Brezovac @Breza89 1m

Dr Radovanović: Da li će se Teodosić na vreme oporaviti i da li će moći da igra na EP, u ovom trenutku još uvek ne može da se kaže
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby laki21 » 09 Aug 2013, 15:58

Oglala wrote:
laki21 wrote:
Aleksandar wrote:

Ono sto ti se u ovom slucaju cini kao evulucijski iskorak je zapravo jos jedan korak unazad kada je rec o cuvenoj, sad vec polumrtvoj skoli kosarke ove zemlje. Budemo li uzimali strane poluproizvode koji bi pasos grabili zbog trzisne cene, mladi igraci koji bi mozda mogli da budu jednaki njima ili bolji, zbog 'fizikalija' i ostalih eufemizama svoju priliku nece dobiti (kao sto su je izgubili i po klubovima).
Lepi su primeri Turaka i Spanaca koji po Evropi uslovima i novce pecaju igrace, samo sto on bas i nema veze sa nama. Mi bi dobijali fizicki spremne i eksplozivne ali igracki nedovrsene amerikance, a ne mlade talente i NBA prospekte.

Ma ja sam apsolutno svestan da je to korak unazad. Samo što ćemo, ukoliko jako brzo ne napravimo korak unapred, makar sa protezom, biti veoma brzo obrisani s košarkaške mape evrope.

Među seniorima imamo svega par imena i gomilu poluigrača, ni tamo ni ovamo.

Prve zaista talentovane generacije će početi da stasavaju tek za tri do četiri godine.

U međuvremenu treba sačuvati supstancu. Makar po cenu neprirodnih poteza. Ne sme se dozvoliti da budemo samo gledaoci najvećih takmičenja, a to nas čeka u najbližoj budućnosti, ukoliko se nešto ne promeni (a ta promena, po meni, treba da krene od promene selektora i kompletnog rukovodstva KSS-a). Druga promena je to o čemu govorim - u sledećih par godina, dok ne dođu ovi zaista talentovani klinci, potrebno je održati makar neki nivo.

Bez toga nas čeka odlazak pod led u tužno dugogodišnje tavorenje. A puno je teže podići se iz podruma i katakombi, nego stići na treći s prvog sprata.

U međuvremenu treba
Državno favorizovanje Partizana stvorilo je armiju do smrti odanih navijača Crvene zvezde.
laki21

Postby Baron » 09 Aug 2013, 16:01

Prve zaista talentovane generacije će početi da stasavaju tek za tri do četiri godine.

Ovo pricas na osnovu licnog dojma ili slusajuci druge si zakljucio ?

Interesuje me zato sto sam tako ja slusao o spasiteljima srpske kosarke u vidu Aleksandrova, pa onda kosarkaskog Mocarta Miljenovica...a nisam imao priliku da gledam, kad ono medjutim na kraju..isplivase Lucic,Bjelica,Mitrovic, neki drugi klinci..pa Tadija je za Novicu bio pojam igrac do 20te..

Pa Labovic..
Baron

Postby Napredpartizan » 09 Aug 2013, 16:06

Napredpartizan

Postby Nikola » 09 Aug 2013, 16:28

Lawrence wrote:Ipak, mi i Litvanci nikako ne smemo da se prikljucimo trendu. Jedino neki igrac tipa Peno, pola Srbin, pola neka druga nacija, rodjen u Srbiji

To je jedini nacin, inace cu uvek biti protiv stranaca u reprezentaciji. Mene su i Hrvati razocarali sto su dozvolili da na poziciju na kojoj su nekada imali jednog Drazena dovuku Drapera. A za svako prvenstvo im otkazuju svi redom, dakle nije problem u tome da nemaju igrace
Ko god misli da bismo time resili neke probleme u nasoj kosarci, vara se
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Napredpartizan » 09 Aug 2013, 16:32

Napredpartizan

Postby Zappa » 09 Aug 2013, 17:00

Automobili,veš mašine,računari su tehnološki napredak,a u košarkaškom smislu napredak jeste izbacivanje kvalitetnih domaćih igrača

Đilas i mnogi pobornici naturalizovanja igrača često navode primer Španije ,a zaboravljaju da su i Ibaka,Mirotić,Diop produkti omladinskih škola španskih klubova.

Iako sam zestoki protivnik naturalizacije, cinjenica je da bi nama jedan bek ubica ili jedan atleta na 4 resio mnoge rupe...

Kratkoročno bi možda dalo rezultate ,ali šta bi bilo posle toga.I dalje bi se nastavio nerad u našoj košarci.

To smo pričali i za generacije 87,88 ,pa dobili smo gomilu poluigrača.
Dok ne napravimo redu u sistemu takmičenju i uopšte u košarci dzaba i stranci.

Ipak, mi i Litvanci nikako ne smemo da se prikljucimo trendu. Jedino neki igrac tipa Peno, pola Srbin, pola neka druga nacija, rodjen u Srbiji, ili da se oseca pripadnikom, ja ne bih stvarno imao emocija da navijam recimo za Nelsona u Srbiji koliko god mi drag bio...

Ne mora biti igrač ni pola Srbin,nemam ja ništa protiv 100% Muslimana,Mađara,ali da je rođen u Srbiji ili da oseća pripadnost srpskom narodu(dijaspora,Srbi u okruženju)
Ko god misli da bismo time resili neke probleme u nasoj kosarci, vara se

:plus1:
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

PreviousNext

Return to Reprezentacije