Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Vaterpolo na OI Rio 2016

Re: Vaterpolo na OI Rio 2016

Postby Milutinov Tata » 19 Aug 2016, 05:22

Italija - Srbija 8:10 (0:3,2:3,0:1,6:3)

Plivački stadion. Gledalaca. Sudije: Stavridis (Grčka), Flahiv (Australija). Igrač više:Italija 13 (2) , Srbija 9 (5).Dva igrača više: Italija 1 (0), Srbija 2 (1)

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio, Gito, Filjoli 1, Fondeli, Veloto 2 , Nora, Galo 2, K.Prešuti 2, Bodegas 1, Ikardi, N.Prešuti, Del Lungo. Selektor: Kampanja.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 1, Nikić 2, Aleksić, Jakšić 1, Filipovič 2, Prlainović 2, S.Mitrović 1, B. MItrović. Selektor: Savić.

„Dosta smo bili efikasniji nego u prethodnim utakmicama. U prvom poluvremenu to je izgledalo jako dobro, pre svega u odbrani. Banetova sjajna partija, zatvorili smo sve prilaze ka golu u prvih 15 minuta. To je sjajan uspeh za polufinale i za nas velika stvar. Prvo olimpijsko finale za ovu generacija. Ekipa koja je sve osvojila, sve prošla i koja poslednji put igra u ovom sastavu. Čeka nas još jedna velika utakmica, šlag na tortu“, rekao je Prlainović i nastavio:

„Hrvate dobro poznajemo. Pokazali dosta, čvrsti su, imaju sjajne golmane i individualce. Idemo uzlaznom putanjom, digli smo se od Australije preko Španije i mislim da će u finalu biti još bolje. Razmišljali smo pre utakmice o meču u Londonu. To je normalne za ovakve utakmice. Bili su nam dužnici iz Šangaja i Londona, ali smo im vratili duplom merom u Kazanju i ovde. Slične utakmice, totalna dominacija“, zaključio je Prlainović.

"Ko god da je protivnik, finale je finale. Hrvatska je fantastična ekipa i mislim da će biti pravi vaterpolo spektakl. Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo još jednu utakmicu na visokom nivou i da će to biti dovoljno za pobedu. Nikad se ne zna, finale je uvek otvoreno. Mi ćemo dati sve od sebe i videćemo zašta će to biti dovoljno", rekao je Gocić.

"Polufinale je bilo neverovatno. Mnogo smo dobro počeli, bili smo dobro mentalno pripremljeni na čudan kriterijum sudjenja kakav smo očekivali. Nije nas to poremetilo u glavi, ostali smo čvrsti i u odbrani i u napadu i uspeli da, i pored čudnog kriterija sudjenja, održavamo veliko vodjstvo", rekao je Gocić.

"Iako je možda spolja izgledalo rutinski, bilo je jako teško da zadržimo sve konce u svojim rukama s obzirom na prljavu i agresivnu igru Italije, na probleme s faulovima... Sve smo to izdržali i priveli utakmicu kraju premda da smo se poslednju četvrtinu i po više obazirali na odbranu. U svakom slučaju, kapa dole za moju ekipu, za velike šampione. Ostaje nam još jedna utakmica", dodao je Gocić.

Slobodan Nikić je naveo da je njegovoj ekipi današnjom pobedom pao kamen sa srca.

"Imali smo jako težak put do ovog finala, ali kao što smo pričali celog leta, najbitnije je da se spremimo za utakmice nokaut faze jer tu ova ekipa dolazi do izražaja. Ukoliko u finalu igramo ovako odbranu ja sam siguran da Hrvatima neće biti lako da igraju protiv nas. Ne bih ništa da najavljujem, mi nikad nismo najavljivali, nego smo radili i osvajali medalje, tako ćemo i ovaj put", rekao je Nikić.

On je kazao da Srbija dobro poznaje selekciju Hrvatske, koju su i očekivali u finalu.

"Dobro se poznajemo, oni su olimpijski šampioni... Mi smo velika ekipa i nadam se da ćemo to krunisati na pravi način", rekao je Nikić.

I Dušan Mandić očekuje "vaterpolo klasik u finalu".

"Počeli smo polufinale sa 6:0, odmah smo stavili do znanja protivniku šta želimo. Ne mogu da kažem da sam očekivao takav početak. Očekivao sam da ćemo ući maksimalno borbeno, ali stvarno nas je išlo... To je pre svega zbog hladne glave i velikog srca, karaktera koji je pokazala ova ekipa od početka do kraja", rekao je Mandić.

"Zaboravljamo ovo, ostala nam je još jedna utakmica, najvažnija, finale sa Hrvatskom - vaterpolo klasik. Znam sigurno jednu stvar - mi ćemo da uživamo u finalu, daćemo sve od sebe, poslednji atom snage ako treba da dodjemo do tog zlata", dodao je Mandić.

Sava Randjelović je rekao da je njegova ekipa tokom celog turnira tražila igru koju je prikazala u polufinalu.

"Bila je jako teška utakmica, sa dosta isključenja... Znali smo šta nas čeka, ništa nas nije iznenadilo i u finalu smo. Dosta dobro poznajemo Hrvatsku, biće to pravi vaterpolo spektakl. Uvek je gusto s njima, uvek je teško, biće neizvesno", rekao je Randjelović.

Slobodan Nikic, player, Serbia:

“We were motivated 100%, we have a medal in the pocket and now we are thinking about the final. To be the Olympic champions, that’s our target.

“Our defence today was perfect. We played a really good match. We prepared well and we knew the Italians would provoke, meaning they would have more man-up situations than us. That’s why we started by going 6-0 up, which was a little bit of a surprise.”

“Everything started from our defence. If we play good defence then no one has a chance against us. It’s big because we are a small country and it’s for our people. It’s a big thing to be in the final of the Olympic Games.”

Filip Filipovic, player, Serbia:

“First of all, we entered into this game without thinking about London. Of course we had it in our mind but we knew that we proved our game, especially our mentality in the last three, four years. So we expected every part of this match.

“I just want to congratulate my teammates for fighting so hard until the last second. In the first two quarters we really showed what we are capable of and what good defence can do.”

Alessandro Campagna, head coach, Italy:

“I didn’t like our approach to the game. They play hard on defence and we knew that but we were a little shy. Against Serbia you have to play free and easy. Unfortunately when you get down by three or four goals against them it becomes very difficult to play that way. Our team has had some problems with injuries but my team gave 100% today. It’s time for us to focus on winning the bronze medal.”

Image

Image
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 19 Aug 2016, 05:50

Crna Gora - Hrvatska 8:12 (3:4, 2:3, 1:1, 2:4)

Rio de Žaneiro - Olimpijski bazen. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Peila (SAD). Igrač više: Crna Gora 7 (4), Hrvatska 9 (4).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan 1, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 3, Radović, Janović, Čučković, Ivović 3, Mišić, Klikovac, Jokić 1, Šćepanović (dvije odbrane).

Hrvatska: Pavić, Petković, Lončar 2, Joković, Bukić, Macan 1, Bušlje 4, Sukno 1, Krapić, Šetka 3, Garsija 1, Bijač (10 odbrana).

Selektor vaterpolista Crne Gore Vladimir Gojković zna da "ajkule" na ovako veliki broj golova (12:8) teško mogu da se nose sa najboljim svjetskim reprezentacijama kao što je Hrvatska.

"Ulazak u meč je bio loš, mada smo uspjeli da se vratimo kvalitetnim šutevima. Oni su svaki put kad smo izjednačili uzvratili golovima, iz isključenja koja nismo morali da pravimo. Pustili smo i veliki broj otvorenih šuteva, na ovoliko golova nismo mogli dobiti", rekao je Gojković i nastavio:

"Posljednju šansu smo imali kod 8:6, kada je njihov golman skinuo tri vezana šuta, dva čista zicera. U tim trenucima bili smo stabilni u odbrani, kada smo promašili šanse, a oni otišli na 9:6 sve je bilo gotovo. Potrošili smo se protiv Mađarske više emotivno, nego fizički. Kao da smo se ispraznili. Vidjelo se da su Hrvati bili bolji od starta. Zasluženo su pobijedili", kazao je Gojković.

Kako sada u meču nza bronzu?

"U istoj smo situaciji i igrači i ja, kroz sve smo zajedno prošli. Nema sada ni treninga ni neke specijalne taktike, psihološki moramo da se vratimo i to je najvažnije. Moramo da vratimo igru na mali broj golova, to je ključ, mi ovako ne možemo da pobjeđujemo".

Selektor Hrvatske Ivica Tucak je bio mnogo zadovoljniji, jer "barakude" imaju šansu da odbrane olimpijsko zlato.

"Ponos, radost, umor, praznina - sve se miješa nakon ove pobjede. Dominantno smo slavili, na pravi sportski način. Pokušali smo da lomimo rivala ritmom i tempom i sve što smo se dogovorili ispunili smo. Bili smo agresivniji i kvalitetniji. Žao mi je što smo se preko Crne Gore plasirali u finale. Žao mi je zbog momaka, zbog Vlada Gojkovića kojeg obožavam, a ostaje mi samo da im od sveg srca poželim da osvoje medalju, jer znam koliko im to znači", rekao je Tucak.

Image

Image
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby grobar_Zvornik » 19 Aug 2016, 09:42

Велико финале. Радује што су се наши подигли и што мислим да ће управо финалну утакмицу одиграти најбоље могуће, а с друге стране, притисак злата је сигурно и највећа препрека да се до истог дође. Хрвати су са те стране у предности, све остало је на нашој страни.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby CRNO_BELI » 19 Aug 2016, 10:58

Još ni jednu utakmicu nismo odigrali od prve do poslednje minute u visokom ritmu. Sinoć smo počeli i onda na momente igrali kako znamo što je bilo dovoljno za sigurnu pobjedu. Dobro je što se i Mitrović probudio na golu. Trebaće nam njegove odbrane u finalu da ih razbijemo 5 razlike, u suprotnom će biti samo 2.

Edit: nestvaran mi je Mandić. U 1/4finalu je zabio gol šraubom kao najbolji sidraš, a sinoć je nekoliko puta igrao odbranu kao bek na njihovom sidrašu.
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby neza » 19 Aug 2016, 11:04

Ja sam pre sa SP model pobede nad njima, cisto u zivot da im se poseremo...
neza

Postby belpH #77 » 19 Aug 2016, 11:18

sad citam Hrvate, kazu imaju najboljeg golmana sveta(Bijac), najboljeg centra sveta(Loncar) i najboljeg pakera(neki spanac)....se ovi drogiraju po obicaju ili su stvarno dobri? posto ih nisam gledao uopste...

mislim da ih lagano dobijamo 3-5 golova razlike...
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby Grba » 19 Aug 2016, 11:19

Spanac igra bgm bas fino... ne znam sad je l najbolji paker ili ne, ali je dobar....
Grba

Postby belpH #77 » 19 Aug 2016, 11:22

Grba wrote:Spanac igra bgm bas fino... ne znam sad je l najbolji paker ili ne, ali je dobar....

:okk:

ma ima da ih otresemo kako god...ne znaju oni sa nama....
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby mmarko28 » 19 Aug 2016, 11:29

Što se tiče Hrvata, ovaj meč će biti drugačiji nego prethodni. Nećemo ih sigurno dobiti 4-5 razlike. Ipak je ovo finale OI i naši će osećati pritisak da moraju da pobede. Drugo, jači su za još jednog odličnog levorukog igrača, španca Xavi Garciju. Oni koji prate vaterpolo, setiće se da nam je dao 5 golova u finalu svetskog prvenstva u Rimu, 2009 godine. Prvi put Hrvatska ima dva kvalitetna levoruka igrača, što je poslednjih godina bila velika prednost našeg tima. Ipak, mislim da se oni plaše našeg tima i da bi se raspali ako naši počnu jako i kvalitetno kao juče, sa Italijom. Favoriti jesmo, ali samo ako odigramo 100%.

Oduševila me izjava Brguljana, igrača Crne Gore. Kaže covek, Hrvatska sada izgleda ubedljivo i nepobedivo, puna samopouzdanja, ali u finalu, Srbija će ih pobediti 5 razlike.
mmarko28

Postby Ivan Grozni » 19 Aug 2016, 12:08

Hrvati preteruju kao i obično. Čuj Lončar najbolji centar sveta. :pop: Imaju, ne jednog, nego dva najbolja golmana sveta. :blue: Imaju i Garciu sa kojim su mnogo opasniji. Sad mogu da igraju sa njim i Jokovićem, kao mi sa Mandićem i Filipovićem. Nećemo moći više da se fokusiramo samo na Sukna, što nam je znatno olakšavalo posao u odbrani. Moramo zaustaviti i Garciu, koji nam je pravio velike probleme u finalu Rima 2009. godine. Da ne pričam o tome koja je razlika između njega i Jokovića, jer je prvi igrač za velike utakmice, a drugi ''trpa'' egzotične selekcije i ima mađioničarske sposobnosti da nestane u važnim utakmicama. Sisica koja se retko viđa u svetu vaterpola.

Sad kad nas Maro potopi u finalu. :pop:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kako mi je drago kad pogrešim u proceni i kad očekujem napet meč, a oni me demantuju. Niko ne može da mi nabaci osmeh na lice kao vaterpolisti. Kakvo gaženje prgavih i prljavih Italijana. :biggrin: Kakvo smeće je golman Del Lungo, nadmašio je saigrače. :blue:

Kad se samo setim pod kakvom paljbom je bio Savić posle poraza u Barseloni od Crne Gore... :laugh: Ove dve utakmice sa Španijom i Italijom, kao i nikad lošija grupna faza, predstavljaju nove dokaze da je Dejan Savić naučio lekciju. :prst2:

Nakon odlično odigrane grupne faze u Barseloni i lakih pobeda protiv Mađarske i Australije, usledio je šamar od Crne Gore, a Mađari koji su pored poraza od nas imali i remi sa AUS, osvojiše na kraju zlato. Drugi finalista Crna Gora je tada razbijena od Grčke na startu turnira.

Sledi EP u Budimpešti gde gubimo od Mađara, nerešeno sa Hrvatima, pa igramo sa Špancima za prolaz dalje. Prolazimo dalje, lako rešavamo Grke, kao po nepisanom pravilu mučimo se sa CG, da bi na kraju osramotili Mađare.

U Kazanju ponovo nije baš sve kako treba, jer smo savladali Australiju tek posle velikog preokreta. A onda u eliminacijama gazimo redom SAD, Italiju i Hrvatsku. Igramo sve bolje iz meča u meč.

Početkom godine u Beogradu smo igrali maksimalno od starta, a sve zbog navijača, ponovo pregazili Hrvate, da bi se onda namučili u finalu sa Crnogorcima. Pošteno namučili. Ovo sad u Riju toliko podseća na Kazanj, maltene preslikano. Samo je Španija zamenila SAD u 1/4 finalu.
Ivan Grozni

Postby CRNO_BELI » 19 Aug 2016, 12:09

Volio bih da mi malo veći poznavaoci ove igre objasne neke detalje u vezi sudijskih odluka generalno u ovom sportu. Konkretno, situaciju u kojoj igrač ima loptu na ruci (koja se često pominje)? Da li protivnici tad mogu da rade šta hoće s njim?

Sinoć smo imali 2 takve situacije. Prvo kad na Prlainovića "skače" protivnik, potapa ga, a Prlainović dobija isključenje, jer je navodno pod vodom nešto uradio? To je na neka 2min prije kraja utakmice.

A druga je u poslednjoj minuti utakmice kad Mandić pokušavajući da sačuva loptu do kraja napada "okreće" 2 njihova igrača, drži loptu u ruci dok su oni iza njega da bi mu se u sekundi obojica popela na ledja i potopila ga, a sudija ništa ne svira.

Takvih je milion primjera tokom jedne utakmice.
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby Skafi » 20 Aug 2016, 02:00

Skafi

Postby 71:70 » 20 Aug 2016, 07:02

Uz sinocnji basket, veceras mi je najbitniji nas mec na OI.
Ne zbog protivnika sa druge strane mada i oni daju dodatnu draž.
71:70

Postby Ivan Grozni » 20 Aug 2016, 15:30

Crna Gora - Italija

10-8 u međusobnim duelima za Crnogorce. Uglavnom se radi o mečevima Svetske lige. Italijani su dobili meč za bronzu na EP u Budimpešti pre dve godine i to je njihova poslednja medalja. Bilo je 11-9 u tom meču. Nakon toga su doživeli debakl kao domaćin F8 SL u Bergamu, a potom ostali bez medalje na SP u Kazanju. Ove godine su ponovo doživeli debakl u SL, jer su prvo ''potopljeni'' od Grka sa 15-4, a zatim su od iste ekipe izgubili i meč za bronzu. Grci su ih savladali i u Kazanju za bronzu. Revanširali su se Grcima pobedom na ovim igrama, videćemo da li mogu i Crnogorcima za ubedljiv poraz u 1/4 finalu EP u Beogradu početkom ove godine. Bilo je 10-7 za Crnogorce, ali krajnji rezultat ne oslikava na pravi način dominaciju Crnogoraca u tom meču. Ipak, bili su jači za Janovića i Vukčevića i igrali mnogo bolji vaterpolo. Dva puta su ostali bez medalje na OI, oba puta posle poraza od Srbije. Treći put uzastopno igraju za bronzu i bilo bi lepo da konačno osvoje i olimpijsku medalju. Italija je dobila meč grupne faze sa 6-5 i sigurno i oni žele medalju, nakon 4 uzastopna takmičenja bez medalje.

Srbija - Hrvatska

Repriza finala SP u Kazanju prošle godine. Evropski i svetski protiv olimpijskog prvaka. 9-5 u međusobnim duelima za Srbiju (20-9 za SRJ/SCG/Srbiju), uz 3-0 u finalima i napomenu da je bilo 3-0 za Hrvatsku, nakon meča grupne faze na OI u Pekingu 2008. godine. Zatim je došlo do smene generacija na obe strane i posle toga je 9-2 za Srbiju. Poslednji meč Hrvatska je dobila u 1/2 finalu EP u Zagrebu 2010. godine, nakon čega je Srbija vezala 5 pobeda uz remi u Budimpešti. Poslednja 3 meča Srbija je dobila neočekivano lako. Ubedljive pobede u finalu SP i grupnoj fazi EP, a isto tako i pobeda +3 u Bergamu posle -3 i velikog preokreta.

Sve do prošle godine, Srbija i Hrvatska su odigrale samo jedno (1) finale, da bi u poslednjih 12 meseci igrale 3 puta u finalu (računajući i večerašnje u Riju). Sva finala je dobila Srbija, 13-7 u Oradei, 9-6 u Bergamu i 11-4 u Kazanju. Još jedno finale je dobila SCG u Kranju 2003. godine.

Hrvatska po treći put igra finale OI, a drugi put uzastopno. Nakon finala SP prošle godine, ponovo igraju sa istim protivnikom. Još jednom se pokazalo, da Hrvatska igra mnogo bolje na SP i OI nego li na EP. Odnosno, da su konstantniji na pomenutim takmičenjima. Pored dva uzastopna finala OI, Hrvatska je i jedina selekcija koja je osvajala medalje na poslednjih 5 svetskih prvenstava, a čak 6 puta uzastopno igrala u polufinalu. Na EP je sasvim drugačija situacija, pa je tako Hrvatska ostajala bez medalje u Beogradu, Malagi, Ajndhovenu, Budimpešti i ponovo Beogradu. Da nije bilo zlata u Zagrebu, to bi značilo 6 uzastopnih EP bez medalje. Stoga, ne treba da čudi što je Hrvatska nakon jako lošeg nastupa u Beogradu pre 6 meseci, ponovo u finalu OI.

Večeras će se u bazenu naći Slobodan Nikić i Damir Burić, koji su igrali pre 13 godina u finalu EP u Kranju, kada je SCG slavila sa 9-8. Junak meča bio je Šapić sa 4 gola, po 2 su postigli Vujasinović, Barać i Hinić. Selektori su bili Manojlović i Roje, za SCG su još igrali i selektor Savić, Udovičić, Ikodinović, selektor Crne Gore - Gojković, Zloković, Šefik... Za Hrvatsku Šimenc, Vićan, Đogaš, Smodlaka, Fatović...

Srbima ide u prilog što su dobili poslednja 3 meča ubedljivo, što nikada nisu izgubili finale od Hrvatske i što uglavnom pobednik SL u olimpijskoj godini osvaja i olimpijsko zlato. Odnosno, ekipe koje igraju dobro u SL uglavnom održe dobru formu i na OI. Tako je bilo 2004. godine kada su Mađari na oba takmičenja savladali SCG u finalu. Tako je bilo i 2012. godine, kada je Hrvatska doživela potop na EP, a potom osvojila i SL i OI. Srbi, Crnogorci i Mađari su odlučili da propuste SL, medalje su osvojile Hrvatska, Španija i Italija, a zatim su Hrvatska i Italija igrale i u finalu Londona.

Tako nije bilo jedino u Pekingu, kada je Srbija osvojila te godine SL u Đenovi savladavši SAD, a zatim osvojila bronzu na OI. To je ono što ne ide u prilog Srbima, a ide Hrvatima. Mada, i tad su Ameri održali formu, pa su igrali dva finala. Još jedna stvar koja ne ide u prilog Srbiji, jeste činjenica da Srbija ima 5 uzastopnih pobeda i da Hrvatska 6 godina nije savladala Srbiju. Slična situacija je bila pre par godina sa Crnogorcima, kada su slavili u 1/4 finalu Barselone nakon 6-7 uzastopnih poraza.
Ivan Grozni

Postby Puta Tapar » 20 Aug 2016, 16:13

Voleo bih da dobiju Crnogorci da da bude postolje ko u Sent Luisu i Londonu početkom veka.
Tim A, B i C.
Puta Tapar

PreviousNext

Return to Rio 2016