Hrvati preteruju kao i obično. Čuj Lončar najbolji centar sveta.

Imaju, ne jednog, nego dva najbolja golmana sveta.

Imaju i Garciu sa kojim su mnogo opasniji. Sad mogu da igraju sa njim i Jokovićem, kao mi sa Mandićem i Filipovićem. Nećemo moći više da se fokusiramo samo na Sukna, što nam je znatno olakšavalo posao u odbrani. Moramo zaustaviti i Garciu, koji nam je pravio velike probleme u finalu Rima 2009. godine. Da ne pričam o tome koja je razlika između njega i Jokovića, jer je prvi igrač za velike utakmice, a drugi ''trpa'' egzotične selekcije i ima mađioničarske sposobnosti da nestane u važnim utakmicama. Sisica koja se retko viđa u svetu vaterpola.
Sad kad nas Maro potopi u finalu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kako mi je drago kad pogrešim u proceni i kad očekujem napet meč, a oni me demantuju. Niko ne može da mi nabaci osmeh na lice kao vaterpolisti. Kakvo gaženje prgavih i prljavih Italijana.

Kakvo smeće je golman Del Lungo, nadmašio je saigrače.
Kad se samo setim pod kakvom paljbom je bio Savić posle poraza u Barseloni od Crne Gore...

Ove dve utakmice sa Španijom i Italijom, kao i nikad lošija grupna faza, predstavljaju nove dokaze da je Dejan Savić naučio lekciju.
Nakon odlično odigrane grupne faze u Barseloni i lakih pobeda protiv Mađarske i Australije, usledio je šamar od Crne Gore, a Mađari koji su pored poraza od nas imali i remi sa AUS, osvojiše na kraju zlato. Drugi finalista Crna Gora je tada razbijena od Grčke na startu turnira.
Sledi EP u Budimpešti gde gubimo od Mađara, nerešeno sa Hrvatima, pa igramo sa Špancima za prolaz dalje. Prolazimo dalje, lako rešavamo Grke, kao po nepisanom pravilu mučimo se sa CG, da bi na kraju osramotili Mađare.
U Kazanju ponovo nije baš sve kako treba, jer smo savladali Australiju tek posle velikog preokreta. A onda u eliminacijama gazimo redom SAD, Italiju i Hrvatsku. Igramo sve bolje iz meča u meč.
Početkom godine u Beogradu smo igrali maksimalno od starta, a sve zbog navijača, ponovo pregazili Hrvate, da bi se onda namučili u finalu sa Crnogorcima. Pošteno namučili. Ovo sad u Riju toliko podseća na Kazanj, maltene preslikano. Samo je Španija zamenila SAD u 1/4 finalu.