by Patriota » 31 Aug 2015, 22:23
Možda grešim ali čitajuci ove komentare, stičem utisak da nije svima koji komentarišu, kristalno jasno koji su kriterijumi za određivanje konačnog plasmana.
Dakle: prvi kriterijum broj pobeda, zatim broj bodova, zatim set količnik, zatim poen količnik.
Nema krugova i medjusobnih susreta. Novinar sa TV Arena je pravio varijantu da mi i USA imamo po 10-1, a Rusija i Kina 9-2.
Bez pobede nad Japanom, kako stvari stoje, nemamo sta da tražimo ali isto važi i za Japan. I to je naša poslednja ozbiljna utakmica na ovom turniru. Mislim da će biti ključno 9.kolo kada igraju Rusija-USA i 10.kolo kada igraju Rusija-Kina i Japan-USA. Mislim da će u meču poslednjeg 11.kola Japan-Kina pobediti onaj kome pobeda ili bodovi budu više značili.
Ako se pogleda iz ugla opšteg interesa, u sadašnjoj situaciji, USA su same protiv svih, jer je ekipama iz Evrope i Azije u interesu da zbog kasnijih zajedničkih kvalifikacija, sada, prođe što više ekipa sa ovih kontinenata.
Takođe, stiče se utisak da je učešće ekipa iz Afrike u ovom trenutku samo bespotrebno povećanje broja kola i dužine trajanja takmičenja, bez ikakve svrhe za njih i njihove protivnike. Što se tiče kvaliteta, odsustvom Brazila(učestvuje kao domaćin direktno na OI) i Italije(3.na CEV listi, a na SK učestvuju samo 1. i 2.), došlo se do situacije, da se „nikad lakše“, može izboriti plasman na OI sa jednog surovog takmičenja kao što je SK.