Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Rio 2016. - u susret OI

Re: Rio 2016. - u susret OI

Postby Tufi » 08 Sep 2015, 07:36

Nemojte ljudi pricati o 10+ medalja...
Stalno se ta prica potencira, tj pred svake igre i onda na igrama totalno razočarenje...
Tufi

Postby octopus » 08 Sep 2015, 07:52

Ma ne bi mi bili Srbi, ako necemo uzeti bar 10 medalja! Mozda i 15 komada. A pola od toga sto racunamo, je smesno. Meni cak i Stjepanoviceva medalja trenutno izgleda, kao nemoguca misija, jer covek jos nije odlucio koja mu je glavna disciplina, a tek sto mu licni rekordi u bilo kojoj nisu ni blizu medalje. Onda sumnjam i u Milicu Mandic, kao i u odbojku. Jedna medalja u streljastvu puna kapa. Osim vaterpolista, tesko da iko od timskih realno moze do polufinala. A kad pocne olimpijada, odmah krecu kalkulacije tipa, ovaj ima 2 nastupa, a onaj 3 u streljastvu, mora jednu medalju da ubode... :roll:
Djokovica dubl ne zanima, igra ga da oseti podlogu i atmosferu, a ljudi lude kad vide da je izgubio u 1. kolu...
Mi smo nebeski narod, ko ce nas u kosarci osim Amera da dobije...
Kajakasi mogu da uzmu 3 komada, a mogu i samo jednu.
Onda debilni naslovi na Mondu i slicnim portalima od pre par meseci, kako Srbija trenutno ima najvise takmicara na OI, a najvece sile, samo gledajuci takmicare u atletici i plivanju, su nas tad šišale. Ne znam ko to i sa kojim ciljem spinuje. A narod se lozi i misli kako su nasi stvarno podbacili kad dodje takmicenje. A ne vide kako i ceo ostali svet zivi za OI i ne bira sredstva kako da dodje do medalje. Ne vide kako i drugi nemaju srece i osvajaju cetvrta mesta...

Cestitke Davoru za drugu medalju zaredom sa SP-a! Neka nas i u Riu obraduje.
octopus

Postby Tufi » 08 Sep 2015, 07:57

Ja bih sa 5 medalja bio zadovoljan, pod uslovom da su makar 2 zlato:)
Tufi

Postby octopus » 08 Sep 2015, 07:58

Slicni smo. Ja bih sa 6 bio zadovoljan, od toga 2 zlata. 6 medalja je realnost, tako je bilo kad smo otvorili ovaj pdf, tako je i sada trenutno. Steta sto su nam glavni pretendenti (osim strelaca) uglavnom u drugom delu takmicenja, pa se svaki put brzo uvuce nervoza u tim, jer komsije, sa kojima se merimo, vec imaju neku medaljicu vise...

Zna li neko koji tip tvrde podloge ce biti zastupljen? Da li nesto sporija kao u IW i Kanadi ili brza kao u Sinsiju? To ce biti ekstremno vazna cinjenica.

Viktor Nemes ispao u 1/16f na SP u rvanju.
octopus

Postby Tufi » 08 Sep 2015, 08:06

U kakvom je raspadanju država Srbija sport je vrhunski. Zato mi je ova prica o 10+ medalja malo smijesna, jer medalje na velikim takmičenjima uglavnom uzimaju pare, na ovaj ili onaj način. Ovo ne važi u slučaju kada tvoja zemlja ima "komparativnu prednost" u proizvodnji sportista za jednu disciplinu (etiopija i kenija).

Mi možda imamo 15-ak kandidata za medalju, al medalja teško da ćemo imati preko 5-6.

Kad tj ako Srbija bude ekonomski moćnija onda možemo računati na više medalja, pogotovo u pojedinačnim sportovima.
Tufi

Postby grobar_Zvornik » 08 Sep 2015, 08:33

Tufi wrote:Ja bih sa 5 medalja bio zadovoljan, pod uslovom da su makar 2 zlato:)

Све мање од 6 медаља је неуспјех.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Dylam Dop » 08 Sep 2015, 11:16

octopus wrote:Slicni smo. Ja bih sa 6 bio zadovoljan, od toga 2 zlata. 6 medalja je realnost, tako je bilo kad smo otvorili ovaj pdf, tako je i sada trenutno. Steta sto su nam glavni pretendenti (osim strelaca) uglavnom u drugom delu takmicenja, pa se svaki put brzo uvuce nervoza u tim, jer komsije, sa kojima se merimo, vec imaju neku medaljicu vise...

Ako bi smo racunali i drvene medalje, bili bi smo medju prvim favoritima igara.. :biggrin: Salu na stranu, ali i to govori umnogome o nasem pristupu i lokalnom mindsetu. Topic, Novak, Cavic u Londonu, pa onda sjetimo se Arunovicke, najvece tragicarke proslih OI a danas je nema nigdje, itd, etc.. A tek vaterpolisti!? -vjeciti kandidati za najsjajnije odlicje! :biggrin:
I prije ce da bude enormnih razocarenja nego pravih uspjeha, mislem ono-tradicionalno.. :roll:

Prosjecan nas "vrhunski" sportista je tipa Viktora Troickog, ili Ane Ivanovic, Jelene Jankovic.. tu su negdje pri svjetskom vrhu, ali i prilicno demotivisani da naprave taj odlucujuci proboj ka najvisem.. I onda slijede gorka razocarenja i potpuni raspad.. Mislem njima super, vidjeni su u drustvu, okolini, na lokal-partijima u otuznom Serbistanu (uz izuzetak ako imate outlook tipa Ane Ivanovic).. Vazda je kod nas bilo vise cjenjenije biti prvi u selu, a u gradu..?! -koga realno zabole.. :roll:

I ovaj put ce mnogi u Rio da putuju u "turist. aranzmanu" OKS-a, mislem opet RIO je to! -Eej?! Obicno se tad i desava raspad, nasi sportisti gube fokus i ostaju impresionirani vidjenim - bitno je da su postali dio najvece globalne zurke koja se odrzava tek svake 4. godine i u tome je poenta ispred svega! - u njihovom pristupu, fokusu i motivaciji, a ne losoj formi, lose odradjenim pripremama (ako se vec ne podrazumijeva sam pristup igrama), nedostatku sredstava za veci podvig.., ili pak nervoze zbog uspjesnijih komsija.

Kod nas se najbolje primila ona maksima: "vazno je ucestvovati!" :biggrin:

Dakle, na kraju ocekujem da ce vecina favorita podbaciti, ali ce nas opet iznenaditi neki tamo "autsajder" iz nasih redova.. Kao Maksimovicka, Aleksandra Ivosev, pa i Mandicka.. Favoriti po obicaju podlegnu utisku & pritisku, i ruke i noge im se oduzmu u presudnim momentima.

Dakle, jos jednom: 6 medalja na kraju bi bio fantastican uspjeh.

grobar_Zvornik wrote:Све мање од 6 медаља је неуспјех.

A i malo skromnosti nije naodmet. :biggrin:

octopus wrote:Zna li neko koji tip tvrde podloge ce biti zastupljen? Da li nesto sporija kao u IW i Kanadi ili brza kao u Sinsiju? To ce biti ekstremno vazna cinjenica.

Bice to podloge koje prije svih odgovaraju amerima. 'Brajan braders' i 'Vilijams sisters' se oprastaju od (reprezentativnih) karijera i sve ce biti prilagodjeno njihovom (posljednjem) uspjehu. A i Rodja je tu na zalasku.. tako da bih rekao da ce biti dosta brza podloga.
Dylam Dop
Guest

Postby jabukamen » 08 Sep 2015, 13:23

U poslednjih 20 godina smo na jednoj olimpijadi osvojili najvise 4 medalje (racunajuci i one kad smo bili zajedno sa Crnogorcima), a sad je odjednom i 5 malo. Dva zlata na jednim OI nismo uzeli nikad.

Vise-manje potpisujem sve sto je napisao Dylam. Ove projekcije se pisu na osnovu svetskih prvenstava, rang lista i slicnih stvari gde mi uvek bolje stojimo nego u ealnosti. Postoje mnoge nacije gde se pale samo na OI, mi smo zadovoljni i sa evromedaljama u dvorani, lakim cetvercima, 50 prsno, svetskim i fina kupovima i tome sl., sto bi rekao Dylam prvi u selu.

Dogodine ce biti odrzano SP u atletici u dvorani, evropsko napolju i olimpijada. Bolt, a ni mnogi drugi velikani sigurno nece ucestvovati na ovom dvoranskom, a evropsko koje se odrzava nekih mesec dana pre OI takodje nece uspeti namamiti veliki broj evropskih aspiranata na olimpijske medalje. Zato sam 100% siguran da ce Ivana i Kolasinac kao nasi najveci olimpijski aduti sigurno (akobogdazdravlja) ucestvovati na sva tri takmicenja. Ostalim ce EP biti i vaznije od OI jer su se unapred predali, a Ivani i Kolasincu bi medalja sa EP mogla posluziti kao opravdanje za losiji rezultat u Riju, tesko se dva puta tempira forma u kratkom roku i tome sl. Da ne gresim dusu, nisu samo oni krivci, tu su i treneri, sluzbenici saveza koji ih cede zarad novca i privilegija koji donose evropske i fina kup medalje u stilu bolje vrabac u ruci.

Sto se turizma tice i tu bih se slozio. Vidim da neki pominju kosarkasice/odbojkasice kao kandidate za medalje (nema teoretske sanse ne zato sto ce se protivnici pripremiti za njih nego zato sto ce se one raspasti), prizivaju se rukometasi(ce), pa se onda ubacuje Radek Stefanek i tome sl. Uvek smo imali uz tradicionalne vaterpoliste, Novaka, Cavketa i strelce ponekog Stojica/Visackog i Radeka Stefaneka kao "sigurnog" osvajaca medalje. Pojave se tu ponekad Ivosev i Mandic, ali mnogo su cesca neprijatna od prijatnih iznenadjenja tog tipa.

Pet bilo kakvih medalja i da se sutiramo nogom u dupe.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby octopus » 08 Sep 2015, 14:39

Sest ili nista! Salim se. :biggrin:
Sad smo jaci nego ikad i red je da se napravi iskorak u odnosu na pre. Ako ista, svi ovi sportisti imaju neuporedivo bolje uslove za rad nego pre. To bi trebalo da se odrazi i na bilans medalja. Trebace nam i brdo srece. Niko realan ne ocekuje da svaki dan osvajamo po jednu medalju, ali necemo ni da se potcenjujemo. Sve ce najvise zavisiti od strelaca i kajakasa, valjda se nece uplasiti. I vaterpolisti da ne budu vise pi.de, nek stisnu redove i nek vise uzmu to zlato, jer su najbolji!
Ako mozemo da pricamo o sigurnim medaljama (sto opet nije 100% sigurno, :laugh: ), meni su samo dve sigurne, vaterpolo i kajak (ali ne znam koja posada). Sve ostalo ce biti gusto i nece biti lako. Medjutim, imamo nekih 15-ak kvalitetnih pojedinaca/posada, pa pored razocaranja, bice valjda i ispunjenih ocekivanja. A mozda i neki bonus padne, kao sto je Maksimovicka u Londonu bila.
octopus

Postby Milutinov Tata » 08 Sep 2015, 15:59

Radili smo procene krajem prosle godine, pa bi na kraju ove mogli da vidimo kako stojimo i ima li nekakvih promena u prognozama, da se malo korigujemo. Meni je 10 medalja fantazija, mislim imamo mi toliko kandidata, ali tesko ce bas svima da se poklope kockice.

Na krnjim OI u LA, na najtrofejnijim igrama za SFRJ, uzeli smo cak 13 medalja u rvanju, boksu, kajaku i kanuu i veslanju, ostalih 5 u ekipnim sportovima. U Seulu na poslednjim igrama stare ere (pre raspada velesila SSSR i DDR) dakle kada je bilo mnogo manja konkurencija, i kada je sport cvetao u nasoj drzavi uzeli smo 12 medalja, od toga 8 u stonom tenisu, streljastvu, boksu, rvanju i veslanju, a 4 u ekipnim sportovima.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 08 Sep 2015, 19:07

Kada govorimo o olimpijadi i deset medalja tu pricu slusamo pred svaku olimpijadu i ona jeste u neku ruku nas realni potencijal, koji bi mi zaista mogli da ostvarimo, ali samo pod uslovom da nam se sve stvari skockaju (da svi favoriti opravdaju ocekivanja i da bude nekoliko medalja iz senke)

Problem je u tome sto od raspada bivse SFRJ na zadnjih pet olimpijada nasi nikada u globalu nisu imali dovoljno sportske srece, niti je bilo dovoljno "pozitivnih iznenadjenja" naspram mase kikseva koje nam iz olimpijade u olimpijadu priredjuju oni za koje se misli da im je medalja zactana (od 1996. je zaista bilo dosta takvih primera, verujem da bi ih se vecina forumasa prisetila)

No, posto ja verujem da je sreca vezana za zakon verovatnoce i tradiciju, nadam se da ce nam se kroz godinu dana sve poklopiti i da cemo konacno imati prilike da osvojimo vise od te famoze cetiri medalje, a u svetlu sadasnjeg razvoja dogadjaja i broja nasih na OI, sve ispod pet ce zaista biti neuspeh.

Sigurne medalje ocekujem od vaterpolista, Djokovica, Stefaneka, kajakasa i strelaca (koji bi mogli da uzmu i po 2 ili cak i 3), a mogli bi da ih osvoje i Spanovicka, neko u tekvondu i makar jos neka ekipa (vreme je i da neko od njih konacno uzme nesto, zadnje tri OI samo su vaterpolisti na postolju).
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Dylam Dop » 08 Sep 2015, 19:46

Za najsjajnije medalje u ekipnim sportovima mislim da je potrebno neke stvari prosto da sazriju (to sto navodite pod terminima "poklope/sloze kockice").. Ako vec nisu u pitanju efemerni olimpijski fudbal ili vanzemaljci iz NBA.

Evo uzmite u obzir ono odbojkasko zlato u Sidneju.. Da li se neko sjeca kad je poceo uspon nase odbojke da bi to bilo krunisano najvecim uspjehom u Australiji?!
To je krenulo sa onom sjajnom generacijom Vojvodine odmah po ukidanju sankcija koju je vodio fenomenalni Gajic i koji je odmah zatim preuzeo i kormilo u selekciji, najveci broj igaca tog kluba preveo u istu, i implementirao istovjetan sistem rada.

Trebalo mu je eto 5-6 godina da bi sav taj pregalacki i mukotrpan rad i kontinuitet naplatio najsjajnijim odlicjem u Sidneju. To su bili nezaboravni dani.

Ako grijesim, ispravite me..
Dylam Dop
Guest

Postby Foteljas » 08 Sep 2015, 19:52

Tacno tako, ali meni je neshvatljivo da npr. u toj odbojci 2012. godine i muska i zenska selekcija dodju na olimpijadu kao evropski prvaci, a onda se ispostavi da tamo nisu bili u stanju da pobede nijednu evropsku ekipu, odnosno da se sa njima poigravaju ekipe koje su nasi/e tukli/e godinu dana ranije.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby tremi08 » 09 Sep 2015, 00:15

Ne znam zasto toliki pesimizam ,ja verujem u 8 medalja. Sto se tice pljuvanja na ekipne sportove, ako pogledate rostere pogotovo kosarkasa npr.gde cemo u Riju ako bude sve ok imati 3 NBA igraca od toga jednog koji ce verovatno biti starter(Bjelica,Jokic,Bobi),Tea,Bogdana jos boljeg itd. medalja moze da bude sasvim realna jer ostali u Evropi imaju zvezde koje su poprilicno stare(Gasol,Reyes,Parker...). Druga stvar kosarkasice, tandem kao sto je Ana-Sonja nema niko u Evropi, dva nadolazeca svetska talenta Crvendakic i Stankovic koje vec imaju sezonu u EL, Milovanovic i druge.
Sto se tice odbojkasica sve je moguce,ali je sigurno da je tesko nositi se sa pritiskom i losim trenerom. Sto se tice samih igracica napadacki duo Boskovic-Mihajlovic je najbolji u Evropi i smem da se usudim i kazem prvi ili drugi na svetu,Tijana ce biti jos bolja jer stice iskustvo. Prijem skripi ali sa ovakvim napadacicama to ce biti fenomenalan tim sto se i videlo pre par dana. Jos kad bi na prijemu imali i Malagurski koja isto ima dosta dobar napad to bi bio predobar tim. Od odbojkasa medalju svakako ne ocekujem.
tremi08

Postby Pit Bull » 09 Sep 2015, 13:08

Da li mi imamo reprezentaciju u zenskom vaterpolu? Fascinantno mi je da smo toliko dominantni u muskom a ovamo ne postojimo...

Sto se rukometa tice, postoji odredjena sansa da se domognemo kvalifikacionog turnira, fakticki prva 4 iz Evrope idu na turnir ali posto su na SP reprezentacije poput Hrvatske-Poljske-Danske bile u 7, a sigurno ce makar 2 biti u 1/2 na EP, verujem da ce se ovo prosiriti do 6.pozicije. A mi imamo takvu grupu gde mozemo dobiti Makedoniju i onda se ukrstamo sa Islandom-Hrvatskom-Belorusijom gde se uz malo srece mogu dobiti 2 meca i doci u situaciju da se borimo za 5.mesto...
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

PreviousNext

Return to Rio 2016