Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Rio 2016. - u susret OI

Re: Rio 2016. - u susret OI

Postby Milutinov Tata » 26 Oct 2015, 16:43

On the men's side, Czech Republic, Germany, Greece, Iran, Israel, Italy, Mexico, Philippines, Serbia and Turkey are in the running to hold the three 6-team Olympic Qualifying Tournaments (OQTs) that will run over the course of six days during the week of 4-10 July.

Ocekivano Kanadjani nece da bacaju pare, s druge strane Filipini mi izgledaju kao top pik, Meksiko zbog "ravnoteze" I ostaje jena evropski domacin gde su Turci najveci favoriti.

The Rio Games will take place two weeks before the U.S. Open, and will be played on the same hard-court surface used in Flushing Meadows to minimize disruption for players. Brazil's traditional playing surface is clay, which the ATP event in Rio is also being held on.

Odluka ocekivana, ali je meni zao sto se ne igra na sljaci. Termin je vrlo nepovoljan jer je bas usred sezone betona (izmedju dva Masters), pa i nije bilo mogucnosti za neku "devijaciju".

1:45,78 je njegov rekord na 200 kraul, a planira da pliva ispod 1:44,00 za zlato u Riju.

Da se on prvo "vrati" na vreme ispod 1:46,00 pa posle nek tempira formu da ide brze od 1:45,00.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Patriota » 21 Nov 2015, 15:44

Noćas počinju takmičenja na SP u dizanju tegova koje se održava u Hjustonu(USA). To će biti najznačajnije ovogodišnje takmičenje u ovom sportu, kada je reč o borbi za OI 2016.

Sport koji se kod nas poslednjih nekoliko godina nameće sa svojim rezultatima, dobrim planskim radom saveza, funkcionisanjem bez skandala, radu sa mlađim kategorijama…(o ovome sam vec delimicno pisao pre nekoliko meseci tako da se ne bih ponavljao). Inače, na ovogodišnjem SP mi nećemo imati predstavnike ali potencijalno može imati indirektnog uticaja na naše šanse za plasma na OI. U daljem tekstu pokušaću da objasnim i zašto.

Najveći broj takmičara na OI izbori plasma preko Kvalifikacione liste reprezentacija, koja se dobija zbirom rezultata sa dva SP koja predhode OI. Prve 24 zemlje sa OI rang liste, koja je zbir rezultata postignutih na SP 2014. i SP 2015.,dobijaju u zavisnosti od plasmana od 3 do 6 mesta na OI.

U muškom dizanju tegova(nas zanima) ima 8 disciplina i na SP može učestvovati najviše 8 takmičara po reprezentaciji i to najviše 2 u težinskoj kategoriji. Zbiraju se rezultati najboljih 6 i pravi se konačna rang lista. Bodovi se ne dele na broj takmičara, nego se sabiraju, koliko je ko osvojio(zbog toga je bitno imati što veći broj konkurentnih takmičara – po mogućstvu bar 6).

Jedina takmičenja sa kojih se pored SP-a može otići na OI, na osnovu reprezentativnog plasmana su Kontinentalne kvalifikacije, koje su u Evropi ujedno EP 2016. u aprilu u Norveškoj. Sa tog takmičenja sedam najbolje plasiranih reprezentacija koje nisu ranije obezbedile OI, dobijaju po jednog takmičara za Rio.

Zbog napoisanog u predhodnom pasusu, pre svega treba navijati da što više evropskih ekipa uđe među 24 na OI listi, kako bi bila što manja konkurencija na evropskim kvalifikacijama.

U konkretnom slučaju to znači da sve reprezentacije iz Evrope koje se nalaze oko 24.mesta(malo iznad ili malo ispod) na OI listi, po mogućstvu trebalo bi da budu polje od nekih neevropskih, koje su u sličnoj situaciji.
Ako ne bude nekih prevelikih iznenađenja, za nas bi bilo značajno da reprezentacije kao što su: Mađarska, Ukrajina, Litvanija, Gruzija i možda Rumunija, budu bolje plasirane i samim tim izbore plasma među prve 24 reprezentacije, tako što će biti bolje od: Vietnama, Tajpeha, Saudi Arabije, USA i Japana.

Još nekoliko zanimljivosti vezanih za ovo SP, a u vezi sa OI, su da Bugarska(trenutno visoko rangirana na OI listi) neće moći da učestvuje u Riu zbog sistematskog doping u njihovoj federaciji. Nešto bolje je prošla Rumunija, kojoj se, u koliko obezbedi plasma na OI, oduzima jedno mesto(takođe zbog doping). U konkretnom slučaju to znači da Rumuni mogu na OI samo ako to izbore preko OI liste, jer se kasnije na Kontinentalnim kvalifikacijama reprezentacije bore za smo jedno mesto, a njima je to jedno mesto ukinuto.
Patriota

Postby octopus » 25 Nov 2015, 08:19

Super post! Hvala ti sto pises o temi, koja je bukvalno nevidljiva za srpske portale.
Kakva je situacija na SP? Bas bih voleo da Tamas dobije to jedno mesto, samo je pitanje da li ce OKS da mu dozvoli.

Sa druge strane, maratonac Andjelko Risticevic je na maratonu u Istanbulu trcao 2:34:53. Olimpijska “A” norma je za njega predalekih 2:17.00. Ali kako Istanbulski maraton pripada “Gold Label” IAAF seriji maratona, Andjelko je ostvario kvalifikacionu normu za predstojeće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, jer je zauzeo 10. mesto.
Interesantno je da ne postoji direktna prepreka od strane OKS-a, koji je na svom Izvršnom Odboru doneo odluku da takmičari neće ići sa ostvarenim “B” normama, pa Anđelko nije ugrožen sa te strane, jer se plasman u prvih deset na Gold label IAAF maratonima smatra “A” normom.

Paradoksalno je da postoji mogucnost, da jednom (mladom i super perspektivnom) takmicaru nece dozvoliti da putuje, a povesce tridesetogodisnjaka ciji je najbolji rezultat na nivou sadasnje Olivere Jevtic i sporiji je cak 18 minuta od muske “A” norme.
octopus

Postby jabukamen » 26 Nov 2015, 20:53

Au, na ovogodisnjim listama je 781. rezultat 2.18 sto je 17 minuta ili pet kilometara ispred Andjelka. Verujem da je njegov zivotni san da vidi Rio, ali sto je mnogo mnogo je.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby octopus » 07 Dec 2015, 11:59

Milica Mandić i zvanično u Riju Trenutno 70-i član olimpijskog tima Srbije. :jupi:
octopus

Postby grobar_Zvornik » 07 Dec 2015, 12:11

Очекивано, међутим, некако смо успорили с тим нормама. Мислим на индивидуалце. Од рукомета у обје конкуренције нема очекивања. Видјећемо одбојкаше и кошаркаше, била би велика ствар да се обје селекције домогну ОИ.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby octopus » 07 Dec 2015, 12:28

Rukometasi(ce) ce nam sacuvati zivce svojim neucestvovanjem.
Nisam nikakav sovinista, pogotovo ne prema nasoj srpskoj braci iz susedne nam drzave, ali dok crnogorski lobi vodi srpski rukomet, spasa nam nema. Da se razumemo, da ljudi dobro vode posao, apsolutno mi ne bi smetali ni da su iz Sirokog Brijega ili Tirane. Fotelja fotelju cuva, bez ikakvih drugih ambicija. Nadam se da ce biti radikalnih izmena u rukovodecoj strukturi u narednom ciklusu.

Na proslim OI timski sportovi su bas zakazali. Sada bi bio red da neko iznenadi, a uslov da se to desi, jeste da imamo sto vise ekipa. I kosarkasi(ce) i odbojkasi(ce) nisu bez sansi ako im se skocka, pa bi bilo dobro da svi odu, a i nama ce biti uzbudljivije za gledanje.
octopus

Postby Foteljas » 08 Dec 2015, 18:58

Очекивано, међутим, некако смо успорили с тим нормама. Мислим на индивидуалце.

Pa ruku na srce, vise ih i nema nesto previse sa realnim sansama da se kvalifikuju, (ne racunajuci tenisere)
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby octopus » 09 Dec 2015, 12:31

Federer ce u skladu sa sopstvenim i kvalitetom svoje partnerke imati veliku priliku da u ne preterano jakoj konkurenciji, sa samo 4 vezane pobede dodje do drugog olimpijskog zlata u dubl konkurenciji, ovaj put u miks dublu.
To mozda i nije lose za Novaka, jer ce vremesnom Rodzeru ti nastupi svakako oduzeti i fokus i snagu u singlu.

Nowitzki.ct wrote:Svajcarski portal Blick objavio je vijest da ce Rodzer igrati miks dubl u Riju, gdje ce u tandemu sa legendarnom Martinom Hingis pokusati da dodje do jos jedne olimpijske medalje.

Image

Potencijalno dobra vest za Milicu Mandic je to sto su sestre Zaninovic iz Hrvatske, koje nastupaju u nizim tezinskim kategorijama, obezbedile plasman u Rio preko WTF liste, cime je Milicina velika rivalka Iva Rados (koja joj nikako ne lezi, uostalom dobila ju je vise puta, a najtezi poraz je bio u finalu EP 2014. godine) izgubila sve sanse da putuje u Brazil, jer ne mogu da se takmice vise od dve devojke iz jedne zemlje.

Naravno, ako Milica nastavi da vuce povrede i ako ne bude na vrhunskom nivou, ova olaksica joj nista nece znaciti.
Isto vazi i za Novaka. Ako mu se ne daj Boze, ponovi malodusnost, kao na poslednja dva meca u Londonu, ni njemu nece pomoci ova jedna eventualna prepreka manje. Uostalom, u Londonu nije bilo tad mocnog Rafe, pa ni to ne bi dovoljno bar za bronzu.
octopus

Postby AirBall » 09 Dec 2015, 12:39

Sta mislite da li postoje neke sanse da se formira i srpski miks dubl za Rio?

Cini mi se da Zimonjic i Jelena Jankovic ne bi bili bez sansi za visok plasman, koliko znam Jelena je postizala sasvim solidne rezultate u dublu na pojedinim turnirima..
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby octopus » 09 Dec 2015, 12:50

Skoro je Zimonjic izjavio da ce igrati miks dubl sa Jelenom, a muski dubl sa Novakom i da u obe konkurencije ima velike ambicije.

Neverovatno je kako nikad nismo umeli Jelenu da iskoristimo za dubl i koliko je Novak operisan od istog. Bas bi bilo lepo da uzmemo na mufte medalju u nekoj od dubl konkurencija, gde imamo individualni kvalitet i gde je konkurencija, narocito u miksu, slabija od 99% ostalih olimpijskih disciplina. Mirnji i Azarenka uzese zlato, a pojedinacno posmatrano nisu mnogo bolji od nasih, koji u miksu ne mogu da im prismrde.

Ameri - i muskarci i zene, Francuzi, anonimne Cehinje, Belorusi, cak i Marej u miksu sa levom teniserkom se super snadjose u takvim okolnostima. Ja sam se 2012. godine potajno nadao uspehu miksa Ziki-Ana, koji je objektivno trebao da dodje bar po polufinala, ali ne umemo mi da ''ukrademo'' medalju, vec samo da je izgubimo. Hrvati, sa mnogo slabijim potencijalima, do sada uzese vec 3 bronze.

Ja bih pre Novaka upario sa Anom, nego sa Zimonjicem, koji je skoro standardno losiji deo dubla u srpskom DC timu, vec vise od dve godine.
octopus

Postby AirBall » 09 Dec 2015, 15:28

Kad se zakljucuje lista ucesnika na teniskom turniru u Riju?
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Milutinov Tata » 09 Dec 2015, 16:19

Posle RG naredne godine.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 13 Dec 2015, 22:29

Cisto da zapljunem i ovde "srecnu" vest da su rukometasice izgubile sanse za Rio.

Vidim da ste pricali o teniserima i dublu, mislim da od toga nema nista, Novak se verovatno nece rasplinjavati tu (i mislim da bi to bila ispravna odluka), ovi drugi mislim da su vec odavno presli zenite svoje karijere.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby octopus » 15 Dec 2015, 10:06

Jos jedan olimpijac je ispunio normu za Rio! Sta mislite o kome je rec? :biggrin:
octopus

PreviousNext

Return to Rio 2016